Kıskançlık aşkın tadı tuzu mu acısı mı?

#DeliMavi
4 NİSAN 2023
Kıskançlık aşkın tadı tuzu mu acısı mı?

#DeliMavi
4 NİSAN 2023
Hayır değildir her zaman söylüyorum kıskançlığın aşk ile sevgi ile ilgisi yoktur. insanlar anlayamadı gitti şunu... kıskançlık güvensizlik belirtisidir. seven insan sahiplenir ama kıskançlık yapmaz gereksiz yere. mesela ben sevdiğim kadına güveniyorsam onu neden kısıtlayayım? çocuk mu o nasıl giyineceğini bilmiyor mu ya da kiminle nasıl konuşacağını bilmiyor mu? sevgilimin ve ben kendimizi bildiğimiz için kısıtlanma kıskançlık trip atma gibi şeyler yapmayız. ha biri gelir laf eder ya da bakar zaten gider cevabını ben veririm sevgilimi ayda eşimi korurum her zaman için. ama gidip de kıskançlık yapmam boş yere sevgisinden emin olduğum için. ve aşırı kıskançlık da ilişkiyi bitirir zaten...
Yerine göre tadı ve tuzu olmalı...
Kıskanmanın dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Fazla olduğu zaman hem karşı taraf boğuluyor hem de kıskanan kişide hastalığa dönüşüyor.
Hiç kıskanmayınca da insan sahiplenildiğini hissetmiyor. Her insan ait olduğu insan tarafından biraz da olsun kıskanılmayı ister diye düşünüyorum
benim olanı kıskanırım, net. Ona ister acı gelsin isterse tatlı. Yapacak bir şey yok. Bununla yaşamayı öğrensin.
Teşekkür ederim 💙
Rica ederim💙
Cevap
35Cevap
Aşırıya kaçarsam her şeyin tadı kaçar. O yüzden tüm duyguları Makul bir şekilde yaşamaktan taraftarım.
Kıskanmayan biriyle nereye kadar bir ilişki gidebilir?
Kıskançlık aşkın sevgisini, temelini, ve değerini gösterir.
Eğer bir ilişki de, kıskançlık yoksa aldatma durumu vardır.
İlişki, de birazda olsa kuralcı olmak gerekiyor..
(Menfaatine göre şekil alan, Kıskanır gibi yapan, iki yüzlü davranan kişilerden bahsetmiyorum bile..)
Kafesteki kuşu fazla özgür bırakırsan o, kuş kaçar gençler.. kararında bırakırsan dolar, dolaşır.. o, kafese tekrar girer.
Tadı tuzu ama tuzu aşırı koyarsak zehir olur, hiç koymazsak lezzetli olmaz
Seven insan kıskanır, Sevmeyen insan kıskanmaz! Bu kadar basit insan sevdiğini nasıl başkasıyla paylaşır böyle sevgi mi olur? Dozunda kıskançlıktan bahsediyorum bazıları hasta kıskanç oluyor o ayrı.
Hastalık derecesinde olmamak kaydıyla aşkın tadı tuzudur.
Beni hiç merak etmeyen hiç kıskanmayan ne yaparsam yapayım umursamayan birisiyle olmak istemem.
Kiskancik, iliskinin ne tadi tuzu ne de acisidir. Tamamen gereksizdir. Benim gozumde iki sebebi var. Birincisi karsindakine guvenmemek. Ikincisi ise kendine guvenmemek. Iki sekilde guven tam isr kiskanclik cok sacma.
Etraf kötü niyetli insan dolu sapikk dolu kadın, erkke fark etmeksizin. Mesela sevgiline ya da kendine güvenmeme değil abi etraf kötü insanlar çok bozuldu
aşırı kıskançlık ayrılma sebebidir. aşırı kıskanç olan biri hayatınıza yön vermeye başlar. sizi kontrol etmeye çalışır bu da bir ilişkide olmaması gereken şeyler.
Benim kıskançlıklarım tat tuz bırakmayan cinsten.. Yakın zamanda bir kişi daha öğrendi bu sorunumu.. Uzak durulması gereken zararlı biriyim.
Acısı.
Seven kıskanır diyen kumda oynasın.
Seven sahiplenir kıskanmaz.
Kıskançlık özgüven eksikliği ya da karsı tarafa olan guvensızlık demek.
Sahiplenme kıskanmakla aynı kapı ya çıkıyor zaten
Ne alakası var?
Sahiplenmek ne demek? Benimsin demek başkasıyla olma bakma demek. Seven kıskanır abi omurgalı insanlar kıskanır peygamberlerde kiskanirmis unutma bunu
BanaNE peygamberden ben peygamber degılım.
Bak cok kısa örnek ;
Manitayla akşam yemegıne cıktık , şu elbiseyi giysem olur mu dedi.
Acık secık elbıse degıl , sen git bakan eden olursa dalagını alırım yerınden dedim.
Sahıplenmek bu.
Siz nasıl ilişki yasıyor nasıl kazmalarla sevgılı oluyorsunuz anlamıyorum
Bahsettiğim giyimine karışmak ya da kısıtlamak değildi, Allah'a şükür böyle biriyle hiç olmadim. Yanındaki ona yanasmaya çalışan, asılan karşı cinsten kıskanmak.
Sen sahiplenme ve kıskanılmayı ayırt et gerisi hallolur.
Ay maşallah 🧿 çok güzelsin 😍
kıskanclık güzel ilişkinin tadı tuzu evet 👍
Teşekkür ederim 😊
Sebebi ve kıskançlığın düzeyi önemli yani abartılıysa zaten o ilişkk uzun sürmez ama zaman zaman küçük kıskançlıklar tadı tuzu olabilir.
Aşırısı tehlikeli cinayete kadar yolu var ama tatlı kıskançlık kişiyi değerli ve önemli hissettirir aşırısı bipolar kişilerde sıkıntı
Kıskançlık gereksiz bence. Aşkta mecbur diye bir şey yok. Doğru insanlar doğru kişilere aşıksa kıskançlık akla bile gelmez bence.
Kıskançlık olmazsa gerçek bir sevgi hiç olmamıştır bence. Fakat aşırıya kaçarsanız çok sıkar ve bir yerden sonra gitmek istersin 🙂
Ben kıskanç bir insanım burası net.
Benim olanı kıskanırım.
Ama buna rağmen ileriye gidilmemesi taraftarıyım.
Aksi takdirde acısı olabilir.
Dozu iyidir.
Fazlası acı biber oluyor..
Yok kıskançlıkla dolu ilişkiyi sevmiyorum hatta dolu olmasına gerek yok zerresi varsa yine sevmem.
Güvensizlikten kaynaklı olduğunu düşünüyorum 🙃
Kıskanc olmayan erkek yoktur bence Tuzu kekiği bu ıslerın
Dozunu tutturabilen çok az insan var.
Kimisinde hastalık derecesinde.
yerinde olan kıskançlıklar iyidir daha fazlası hastalık.
Kıskançlık aşkın hastalığıdır. Def edilmezse aşkı öldürür.
Kıskancım, tuz gibi değil biber dökmüş gibi oluyor , Bırakcam ya bu kıskançlığı.😅
Dozunda olduğu sürece tuzu abartı olduğu sürece sancı olmadığı sürece de acısı
Nar ekşisi😄😄 neden her şeye bir anlam yükleme çabasındayız denge iyidir her zaman
Abartilmadigi sürece tadı tuzu ama acısı da cikabilir
Kadın aşık olduğunu kıskanmaz.
Kıskandığına aşık olur.
Varım her iddiasına.
her şey kararında olursa iyidir, kararı kaçarsa zarar verir
Yerinde olursa ilişkilerin tadı olur ama eve kapatılacak kadar abartı olursada acısı olur.
reçel yanındaki ezine gibi.
olmadan olmaz
Kıskançlık bence insanın kurdu, kendine de ediyorsun karşındakine de, iki taraf da bu duruma mahal vermemeli... Yoksa hem insan yıpranır hem de ilişki.
Sevgilim istedigi kadar acik giyinebilir, ama hicbir erkekle muhattap olamaz, mecbur kalmadikca tabi 😅
Olmazsa olmazı..
Tadı tuzu
Aroması
Onlardan biri olabilir
Tadında bir kıskanma Aşkın orgazmıdır..
Muhallebi in üzerine dökülmüş karabiber
Abartılmadığı sürece tadı tuzu
Aşırısı gerçekten büyük zarar
Herşeyin fazlası zarar azı karar demişler
Abartı olmadığı sürece
Tadı tuzudur bence gerisi hikâye
Abartmamak lazım çok başka yerlere gidebilir