Biz evlendik ben ev hanımıyım bana dün biz ailemizden böyle gördük. Ben eve geldiğimde sıcak bir gülümseme ve hazır yemek beklerim seninde beklentilerini söyle ama ben bunları çok önemserim sabah uğurlanmak isterim dedi bende kendine bir uşak tut dedim sizce haksız mıyım
Kocam eve gelince yemek hazır olsun istiyormuş. Ben de kendine bir uşak tut dedim. Sizce haksız mıyım?
Bu erkeklerin sabahin korunde ugurlama meselesini anlamiyorum. Ben hemsireyim, eşim ogretmen. Benden daha cok bos vakti var. Haftaici 2 gunu boş. 1 gunde de ogleden sonra gidiyor okula. 3 gun sabahlari erken gitmiyor yani. Ama ben oyle degilim.
Bu erkekler kadin evde olunca ugurlanmak isterim, sabah kahvaltimi hazir et falan diyorda kendileri niye yapmiyor bunu? Eşim haftaici 3 gun sabahlari kalkmiyor bile. Fosur fosur uyuyor. Beni yolcu etmiyor. Sabah işi olmamasina ragmen kalkip bana bir kahvalti hazirlamiyor. Nobetten dondugumde ya da isten dondugumde guler yuz gormuyorum. Hazir bir kap yemek bulmuyorum. siz kahvalti hazirlamayinca, esinizi yolcu etmeyince normal, kadin ayni seyi yapınca niye anormal oluyor? Kadin bunlari yapmasa kapinin onune koyar, boşanirsiniz kusura bakmayin ama.
Erkekler kendi istedikleri seyleri niye kadina yapmiyorlar? Siz paşa oglu falan misiniz? Kadindan her turlu köleliği bekleyip kendinize gelince niye yapmiyorsunuz? Kadin tamam ev hanimiymis ama esinin istekleri ortada.
Ben esimden daha fazla calismama ve mesai yapmama ragmen ne sabah işe birakir, ne kalkar, ne kahvalti hazirlar. Bunlari hangi erkek yapar ki zaten, kadinlardan bekliyorsunuz ama.
Kendim kalkar kahvaltı yapacaksam yapar sessizce cikar giderim. Ben kadin olarak sorun etmiyorum siz erkekler niye sorun ediyorsunuz.
Tam tersi olsa siz kalkar misiniz haniminiza? O tatli uykunuzu bolup kalkar misiniz esinizi, haniminizi yolcu etmeye? Saat 7 de uyanip ayilip kahvalti hazirlar misiniz esinize? Acik konusalim kalkmazsiniz, bunlari da yapmazsiniz. Tatli uykunuzu bolmezsiniz. Istekleriniz mantikli olsun bir zahmet.
Ev hanimi diye de bunlara mecbur degil. Sabahin korunde iki yumurta kirip yiyip işe gitmek zor degil. Abartmayin bazi seyleri. Erkekler olarak şu hayatta bir tek ise gidiyorsunuz, bir iş yukunuz var şu hayatta, ona bile nazlana nazlana gidiyorsunuz. Yok yolcu edecek, bilmem ne yapacak, guleryuzlu olacak. Bak bak sen şu isteklere. Kadin olarak bir cicek istedigimizde dahi sorun oluyor baska zaman. Biz kimiz ki zaten? Yeter ki siz erkeklerimizin gonlu olsun. Siz ERKEKSINIZ cunku.
Kadin evde de yorulsada, işe gitsede gozunuze gözükmüyor zaten. Yeter ki ihtiyaclariniz karsilansin, yemeginiz hazir gelsin onunuze, kiyafetleriniz yikanmis utulenmis olsun. Diger hizmetleriniz edilsin. Kadin baska ne işe yarar zaten? Bu kagayla evleniyorusnuz zaten. Hizmetimi etsin doye evleniyorusnuz. Kadini ulkece hizmetci yerine insan statusune ne zaman aliriz merakla bekliyorum. Omur yeter mi bunu görmeye Allah bilir.
Herkesin bir beklentisi vardır. Beklentilerini sunmadan önce bir düşünmesi gerekir, ben bunları bekliyorum ama karşı taraf ne düşünür ya da bu beklentiler doğru beklentiler mi diye bir düşünme inceliğini göstermesi gerekir. Net bir şekilde tavrını ortaya koyması ve üslubu hoş değil.
bence sen haklısın. ev hanımı olabilirsin ama senin işin eşinin karnını doyurup onu işe göndermek değil, içinden gelirse yaparsın, gelmezse yapmazsın. İlişkinizde beklentileri söylemek paylaşmak önemlidir ancak bunu yapacaksın diye bir şey yok bence
Pardon da, çalışmayan kadın yemek yapmayacaksa adama haksızlık değil mi? Adam işten gelip yemeğini kendisi mi yapsın? Niye evlensin o zaman bu adam? İçinden gelirse yaparsın diye bir şey olmaz, adam da içinden gelirse çalışsın o zaman. Benim aile eş dost çevremde çalıştığı halde kocasını mutfağa sokmayıp yemeği hazırlayan kadınlar var. Birinin bile bir gün şikayet ettiğini duymadım.
yani sen de çalışıyor olsaydın tabiki haklısın ama çalışan eve para getiren o eve yorgun gelen aç gelen o bence zaten bunu senin düşünmen gerekir sevdiğim adam şimdi yorulmuştur açtır yemek yapayım diye. beni yanlış anlama kadınsın diye demiyorum çalışan sen olsan çalışmayan o olsa o aynısını yapmalı. iki taraf da çalışıyorsa ortaklaşa yapılmalı tabiki bu benim görüşüm.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
32
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Haksizsin sen bu soruyu sorarak sizi aile olarak bile gormemissin , siz ailesiniz 2 kisilik cekirdek aile bunu duyduguma uzuldum keske evlenmeseydin madem evliligi, eşini benimseyemeyicektin evlenmeseydin kardesim , oyle olcak tabi evin duzenini sen oturtcaksin , yemek yapmak zorundasin birkere , herkes ister evinde sicak corba pissin bi güleryuz goreyim , ise giderken ugurlanmak sen evliligi ne sandinda evlendin acaba ? Madem baba evinde rahattin evlenmeseydin ha cocukta evlenmezdi seninde anasi mis gibi yemek yapardi bakardi ogluna ya da baskasiyla evlenirdi mis gibi olurdu ki sen ne sandin evliligi acaba merak ettim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yavrum ev hanımıyım diyorsun. E eşini işe giderken uğurlamıyorsun, adam işten gelince güler yüzle karşılamıyor önüne bir kap sıcak yemek koymuyorsun, bunu talep ettiği için de kızıyorsun. E senin ailenize katkın ne o zaman? Adam da işe gitmesin yatsın evde, sen ihtiyaçlarından bahsedince git çalış banane diye terslensin. Olur mu hiç öyle?
@Banker_Bilo Valla kadın erkek fark etmeksizin herkes öyle yiyeyim içeyim yatayım ister ama öyle bir dünya yok ne yazık ki. Hele ki bir de bir insanla hayatını birleştirmişsen belli başlı sorumlulukları alman gerekiyor yani.
Haksızsın tabii manyak mısın bee? Eğer o dediklerini yapmayacaksan işin ne, sabahtan akşama kadar ne halt yiyorsun evde? Onun yerinde olsam seni boşarım ama muhtemelen nafaka için boşamıyor. Herhalde bunu paylaşınca "Vay be kadına bak nasıl masaya yumruğunu vuruyor" diyeceğimizi sandın ama ters tepti canım. Kimse böyle mantıksız bir şeyi savunmaz.
Ev hanımıysan yüzde 100 haksızsın. Adam eve gelince yemeği kendisi mi yapacak, dışarıdan mı söyleyeceksiniz, yoksa hadi karıcığım yemeği dışarıda yiyelim mi diyecek? Hem ev hanımısın, hem eşinle birlikte sabah uyanmayacaksın, hem akşam yemeğini hazır etmeyeceksin, e adam niye evlensin seninle? Adam evi geçindirecek, sen yatacaksın veya gezeceksin bütün gün. Çalışsan neyse, bütün ev işlerini paylaşın derim.
Evlenmek yerine uşak tutsa hem daha az masrafı olur, düğünle falan uğraşmaz, hem de kafası rahat olur. Parasını verir, hizmetini alır. Senin geçimini sağlıyor ama hizmet yok.
Eşinin üslubu yanlış ama ev hanımı olduğun için yemek yapman gerekiyor. Çalışıyor olsaydın beraber ortaklaşa yapardınız ama durum burada farklı. Her sabah yolcu etme olayına katılmıyorum ama geldiğinde güler yüz göstermede bir sorun olmadığını düşünüyorum.
Ev hanımı gün içinde eksik kalan uykusunu 1-2 saat uyuyarak telafi edebilir. Ekmek parası için erkenden evden çıkan eşinin kahvaltısını da hazırlasın bi zahmet. Düşünsenize, birisi çalışmak için evden çıkacak, birisi bütün gününü evde geçirebilecek olmasına rağmen uyuyor. Eee, adam burada enayi yerine konmuş olmuyor mu? "Çalış köle! Eve para getir, beni de sabah uyandırma, rahatsız etme!" Bu mudur yani?
Ev hanımının işi evde kocasına bakma ve ona duygusal destek olmaktır. Erkek adamın işi de dışarda her türlü zorluğa göğüs gerip kadınına imkan sağlamak, onunla ilgilenmek ve onu korumak kollamaktır. Sen ona yemek hazırlamak istemiyorsan o başka yoldan bulur çaresini emin ol. İllaki seni aldatır demek değil bu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kusura bakmada evde oturuyorsun işinde yok adam eve geldiğinde de adamın önüne bi tabak sıcak yemek koy yani bunun uşaklıkla ne alakası var o adam eve para getiriyorsa sende onu yiyorsan azıcık karşılığını ver adam çalışmasa evde otursa bu seferde şika
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Şikayet edersiniz bazı kadınlar harbi garip yani kimse sana uşaklık yap demiyor hayır kendine de mi yemek pişirmiyosun sevdiğim insana seve seve yemek yaparım hatta tatlısınıda tuzlusunuda özene bezene yaparım bundan gocunacaksanız evlenmeyin o zaman yazık adamlarada
Eşin tamamen haklı. Eğer çalışıyor olsaydın haklıydın ama ev hanımı olduğun için bunları yapman gerekiyor. Yemek yapmayıp, eşine güler yüz göstermeyeceksen neden evlendin, tüm gün evde yatmak için mi? Adam çalışıyor eve gelince sıcak yemek ve güler yüzle karşılanmak en doğal hakkı. Sabahta sen kahvaltısını hazırlayıp işe uğurladıktan sonra geri uyu.
İyi de eşinizin isteği çok doğal ve olması gereken bir istek. Bekâr hayatından ne farkı kalır o zaman, eşinizin önüne bir tabak yemek çıkarmayıp onu eve geliş gidişlerinde güleryüzle uğurlamayacaksanız? Haklı değilsiniz.
Eşin haklı. Sadece eşin çalışıyorsa ve sen ev hanımı olarak ev işlerinden sorumluysan, eşin işten gelmeden önce yemeği hazır etmen gerekiyor. Bir evde ev hanımının yapması gereken en önemli iş yemek işidir
eğer sen çalışmıyorsan kusura bakma ama eşşek gibi yapacaksın çalışıp yorgun gelip bide adam seninle mi uğraşacak biraz insanları idare etmeyi öğrenin bu kafayla evlenmek başka bir olay zaten de neyse eğer sende çalışıyorsan hak verirşm o zaman tabii ki birlikte yapın akşama kadar evdeyken yemek yapmamak sence de abes değil mi
Sabah uğurlanma olayı cok saçma ama akşam yemek olayı haklı.. ben eski esime Özel yemek yapardım her şeyi beğenmedi Sabah nöbetten gelince de kahvaltısı hazır olurdu inan hepsi aynı yapsan da yapmasanda
adama yetkiyi vermişsin ilk iş güler yüzle karşılayıp önüne yemek koyacak birini bulmak olacak.. hemde bunu senin burnunun dibinde yapacak. Sonra kocam beni aldatıyor diye aglama
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
E hayatım sen niye evlendin? Evinin işini gelip komşun mu yapsın? Çalışsan haklısın ama ev hanımıyım diyorsun, millet çalışırken yapıyor bunları sen evde otururken mi yapmayacaksın? Öyle saftirik koca bulursan bize de gönder.
Bu soruyu neden sordun. ya da bizden nasıl bir cevap bekliyorsun. fotoğraf neden paylaştın, eşinin isteğinide kibarca yazdın, onun haklı olduğunu da biliyorsun
Yanlış üslup doğru sözün katili gerçekten. Aslında istediği çok normal tabi sen çalışıyorsan evet bu biraz zor olabilir ama çalışmıyorsan yapabilirsin. Tabi bunu daha güzel bir dille söyleyebilirdi.
Saçmalamayın lütfen. Adam hem evlenecek, eşi ev hanımı olacak, hem de aşçı mı tutacak? Kadın ne işe yarayacak o halde evlilikte? Verebileceği tek şey seks mi olacak? E adam evlenirken bir dünya masrafa hiç girmezdi, bekar yaşardı, yemeklerini birine yaptırdı, seks işini de bi şekilde çözerdi.