Diyelimki Karşımdaki kişi beni istemiyor sevmiyor benden soğumuş kafasında bitirmiş benim için çabalamıyor ama ben çabalıyorum Allahtan daha çok istiyorum Allahım onun kalbini bana karşı yumuşat kalbindeki soğukluğu gider benle ilgili olumsuz duygu düşüncelerinin yerine iyi ve güzel duyguları koy o benim için hayırlı değilse ondan bi kötülük gelecekse sen onu o kötü duygu düşüncelerden davranışlardan uzaklaştır bizi birbirimize hayırlı kılacak duruma getir hayırlı kıl nasip et diye dua ediyorum peki karşımdaki insan çabalamıyor istemiyorsa sadece benim böyle dua etmemle çabalamamla olabilir mi
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Denilir ki nasip gayerete aşık ama bu durum da karşı tarafın da gayreti gerekir, ancak şöyle bir durum da söz konusu her insan çok istediği bir şeyi elde edemez, belki o insan hayırsızdır nasip olmamasının nedenini senin hayrınadır biz bilemeyiz bu durum Yüce Allah'ın hükmündedir.
Çok istediğin bir şeyi elde etmenin sırrı ondan tüm kalbinle vazgeçmek, istemediğin şeyden kurtulmanın yolu da onu çok istemek.
Zıt kutuplar birbirini çeker netice de...❗
Karşı taraf benim kadar çabalamadı çabalamamasının sebebi benim bazı davranışlarımdan ötürüydü zaten
Ne gibi davranışların var❓
Detay vermeyeyim boş ver
Öyle kötülük falan değil
Sadece hani insanlar zor dönemlerden geçerken psikolojisi bozulduğunda karşısındaki insana nasıl yaklaşacağını bilemeyebilir onun sevmediği şeyleri yapabilir ya ısrar etmek üstüne gitmek gibi mesela ben ona kendi yaşadığım hiçbir şeyi anlatmamıştım hala da bilmiyor mesela
Psikolojini ve ruh halini sarsan yaşadığın bu olay sosyal fobi ve belirsizlik içeren davranışlar sergilemene sebep olmuş.
Rahatsızlığın başlıca kaynağı, bireylerin sosyal çevresindeki insanlar tarafından küçük görülme ve olumsuz karşılanacaklarını hissetmeleri ve düşünmelerinden ileri gelir. Bu hastalığın bir diğer adı sosyal anksiyete bozukluğdur ve durum dünya toplumlarında oldukça yaygın olarak görülür.
Evt oda birkaç kez olunca benim karakterim bu sandı değişmiyor düzelmiyor hala aynı davranışları yapmaya devam ediyor diye düşündü
Seni karakterine göre değerlendirerek karar almış anlaşılan
Farz edelim ki ettiğin duaların kabul oldu ve o seni sevmeye başladı, peki bu durumda onunla evlenmiş olsan eşinden ve evlilikten beklentilerin neler olurdu? ❓
Evt ama öyle değildi bende ona işte ona anlatamadım korktum mu cesaret mi edemedim bilmiyorum sonra olaylar büyüdü etti benden uzaklaştı soğudu belki kafasında bile bitirdi beni her seferinde şans verdi çünkü olmadığını değişmediğimi gördü sonra ayrıldık 1 ay oluyor şimdi de konuşmak istesem de konuşmak istemeyebilir ama ben bu süreçte terapiye gittim çok şey öğrendim
Hım anladım belki heyecandan nasıl davranman gerektiğini bilemedin, ya da yaşadığın stres bozukluğu sebebiyle ona olumsuz tavırlar sergiledin
Evt öyle yaptım şu anda da çıkmaza girdik işte bana kavga esnasında bu saatten sonra bir şey anlatma hiçbir şey değişmeyecek falan demişti belki şu an kafasında da içinde de beni bitirdi bilemem konuşmak istemiyor benle anlatmak istersem dinler mi oda meçhul napıcam bilmiyorum
Şu an için hiç bir şey yapma zaman ver ona olayın üzerinden bira zaman geçmesi gerek, sakinleşsin ve kendini toplasın biraz ve o sana yazana kadar sen hiç bir şey yazma, arama ve sorma, ama sen bu durumda bir şeylerle uğraş sen de kendine zaman ayır ve çeşitli aktiviteler yap dışarı çık gez, toz, eğlen sen de bu esnada kendini toplamış ve yaşanılanlar unutmuş olursun ve her zaman mutlu görün pozitif ol akışına bırak..
1 ay geçti zaten olayın üstünden
Bekle bakalım dönerse senindir dönmezse hayırlı değilmiş
hakkında hayırlısı olsun üzülme
Onla konuşmazsam bu düşünce de olduğu için dönmez o yüzden bir şekilde konuşmalıyım
Sana yakın mı peki
Evt
O halde yanına git konuş anlat her şeyi ve seni dinlemesi için ısrar et baktın olmuyor kendi haline bırak
Öyle yapmayı düşünüyorum ama ikna etmek çok zor ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü bir şey anlatsan da bu saatten sonra hiçbir şey değişmeyecek demişti en son kavgada ama karakterimden kaybaklı olduğunu düşünğyoe ben ona neden kaybaklı olduğunu söylesem bi şans verebilir bence çünkü ben değişmedim onun şu an böyle yapması benim o davranışlarımdan dolayıysa o kişi ben değildim
O halde davranışların bakımından değişim zamanı geldi...❗
Önce kendini toparla ve çık karşısına değiştiğini göster ona
Ben zaten bu süreçte değişim kendimi düzelttim yani bu tarz olarları bir daha yaşarsam nasıl davranacağımı karşımdakine nasıl yaklaşacağımı nasıl söyleyeceğimi biliyorum ama benim ona bunları gösterebilmem için bize bi şans vermesi gerekiyor ama onun içinde konuşabilmek lazım ama oda hala konuşmak istemiyormuş öyle öğrendim bir şekilde o benim ona geçmişimle ilgili şeyler anlatacağımı düşünüyordu hep o yüzden bu saatten sonra anlatsanda hiçbir şey değişmeyecek demiş olabilir ama geçmişimle ilgili değil şu an yaşadıklarımla ilgili anlatacaktım he geçmişle de bi bağlantısı var şöyle ki benim küçükken yaşadığım travmalar kavga olsun ya da çevremde bi ölüm, deprem bir şeyler olsun bu olaylardan çok çabuk etkileniyorum ve kaybetme korkusu yaşıyorum bu geçmişimden kaynaklı bir şey o yüzden kavga esnasında istemsizce konuyu o an çözmeye çalışıyorum ama o an o psikolojiyle karşımdaki insan sinirliyse ona o an bir şey anlatamam diye düşünemiyorum bu korku içimi kemiriyor çünkü o yüzden olay ısrara ve uzatmaya gidince ve bu birkaç sefer olunca son durumumuz bu oldu o bana kaç kez şans verdi hatta bana kaç kez sevmediğini söyledi ama istemsizce gelişti taa ne zaman işten ayrıldım evde kaldım terapiye gittim her şeyi o zaman anladım sakin kafayla düşündüm ve artık neye nasıl yaklaşacağımı biliyorum bu benim karakterimde değil bu ben değildim ama işte ona her şeyi anlatabilmem için konuşmaya ikna etmem lazım yanına gittiğimde dinlemeyebilir
Tevekkulden once caba lazim
ben çabaladım o benim kadar çaba göstermedi
O istemiyorsa da olmaz
Ama dua ederken karşımdakinin kalbini yumuşat benle ilgili düşüncelerini iyiye güzele çevir diye dua ediyorum
Senle bir konusalim bence
Neden
Durumu anlamadim cunku
Ya şöyle sevdiğim kişiyle ayrıldık ama onun bilmediği şeyler var anlatamadığım istemsizce bazı sebeplerden dolayı kendimden uzaklaştırdım soğuttum beni istemediğini söyledi belkide kafasında bitirdi bilemem ama olay onun bildiği gibi değil şimdi ben Allaha hep dua ediyorum karşımdakinin kalbini yumuşat benle ilgili düşüncelerini iyiye güzele çevir bizi hayırlı kıl nasip et diye dua ediyorum ama karşımdaki istemiyor yani sadece benim istememle olur mu