Eski nesil daha erken evlenirken yeni nesil neden gecikti, sebebi ne olabilir?

Eski nesil daha erken evlenirken yeni nesil neden gecikti, sebebi ne olabilir?

Bunun birden fazla sebepleri var fakat şu an en görünürde olanı ekonomik sıkıntılar ve düğün sektörü. Sosyal medyada influencerlar üzerinden abartılı kına organizasyonları , 3-4 gün boyunca süren düğünler, nikahta ayrı, kınada ayrı, düğünde ayrı giyilen gelinlikler, sadece tek bir gece için paralar yağdırılan çeşit çeşit kostümler vs.. insanlara dayatılıyor, bunlar olmadan evlilik olmaz algısı yaratılıyor ve bunların hepsini de erkek ödeyecek deyince kimse evliliğe yanaşmıyor özellikle erkekler doğal olarak. Tabi insanların evliliğe yanaşmamasında daha farkı sebepler de var fakat şuanda en bariz olanı bu.
Hayat şartları zorlastikca daha çok kadın çalışma hayatına girdi. Çoğu universite mezunu kadinimiz evlendiginde belki eşi istemedigi için çalışmaktan vazgeciyorken şu an mi ekonomik koşullarda bunun mecburiyet halini alması herkesin elinde ekonomik özgürlüğünün olmasını sağladi.
Anne baba evinde, rahat rahat, fatura ev kirasi ödemeden belki masraflara bir miktar iştirak etmek varken, evlenip bütün masrafları kirayı ve bir evin idaresini, temizlik sorumluluğunu almayı kim ister?
Erkekleri zaten evlilikten sorumluluktan kaçan taraf olarak görürsek, üzerine kız tarafının maddi beklentileri, nikah, düğün ev kirası da binince erkekler zaten hic yoklar.
Teşekkürler 🙋🏻♀️
Çünkü hem insanlar artık daha bakımlı daha geç yaşlanıyorlar hem de hayatını yaşamak istiyor bir de artık aşka inanç filan kalmadı hiç kimse birini öyle evlilik yapacak kadar çok sevmiyor artık herkesin seveni başka sevdiği başka.
Erken yaşta evliliğin pişmanlık olduğunu görüyor insanlar
Yanlış düşünce beş parmağın beşide bir değil belki sana erken evlilik uyumlu mutlu edicek
Herkes aynı değil kimine geç evlilik uygunken kimi insanlara erken evlilik gerekli
Cevap
11Cevap
Millet evlenmeye para bulamıyor da ondan
Çünkü aşk yok. yani insanlar birbiri ile çıkar için evleniyor e para da olmayınca haliyle kimse kimseyle evlenmiyor. yani bazıları da çok kolay eleniyor biraz da şansa göre değişiyor bu durum. ama artık aldatmalar çok olduğu için kimseye güven de olmuyor
Artık kimse kimseye tahammül edemiyor cinsel birliktelik yaşamak için evlenmeye ihtiyaç duyulmuyor çünkü evlenmeden o zina hallediliyor işsizlik var kimse çalışamıyor iş yok ekonomi kötü yanı kısacası bir nedenden giriyorsun zincirleme tamlaması gibi bütünleşiyor bütün sorunlar
Cunku herkesin durumu yok.
Ayrica eski samimiyet sevgi saygi güven yok derecede az.
Evlenseler bile kisa surede bosaniyor millet ya da aldatiyorlar.
Bir çok sebebi var aslında. Eğitim düzeyinin yükselmesi ve insanların daha karmaşık düşünmeleri, modern yaşamda birbirine ihtiyacın azalması, ekonomik faktörler. İlk aklıma gelenler bunlar.
Genel olarak beklentiler gibi görünüyor olsa da, kişinin yaşam standartlarından vazgeçememesi sanırım.. Çünkü belli bir olgunluğa erişmiş insan, kendi düzenini haliyle bozmak istemiyor..
Yeni nesilde özellikle kızlar okuyup iş sahibi olmak isteğinden dolayı evlilik yaşı gecikti. Kariyer yapma planları öncelik sırasına riayet etti.
Maddiyat birde evlilik zaten gereksiz elalem ile uğraş dur ama temel sebebi maddiyat
Yanlış insanlara senelerimizi harcıyoruz sonra da vazgeçiyoruz
Bu konu üstüne çok şey soylenir.. ama çözüm çok az.
İnsanlar artık daha bilinçlendi bu konuda akıllandı diyebiliriz
Güvenilecek sadık bir yar vardı da biz mi sahiplenmedik...
Hayat şartları aşırı zorlaştı zamların ardı arkası kesilmiyor Alım gücü Günden güne düşüyor
Anlaşabileceğin bir insanı bulabilmeyi hiç saymıyorum bile
Ekonomik ve duyguları çok hızlı yaşayıp öldürmek çok detaylı arayış içindeyiz.
Bence tam tersi benim yasitlarimin çoğu evlenip çocuk sahibi oldular 18-19-20 ler böyleler Instagram tık tok hep genç anne kayniyo
Çünkü evlenmek zorunda değilim. okulu bitirip çalışmak istiyorum. Kariyer istiyorum
Çünkü herkes daha çok kariyer odaklı.
Evlilik yaşı ilerlemiyo para biriktirme zorlaşıyo
30 yaşından önce evlenmek haram
Ekonomi ve güven problemi. D
Kariyer para okul gezme tozma
Bqkta çıkabilir yani güvenmiyorum da
Zor ve karışık işler ondan.
Okul kariyer falan
Evlenme peşinde koşan enayiler bekarlik sultanlik
Maddiyat
Gelişim
benim dertler