Geçmiş zamanda ailelerimiz çok erken yaşlarda evlenirken (babam ve annem 15 yaşında evlenmiş), şuanda evlilik yaşı neredeyse 30'lara çıktı. Bundan öncesini insanlar uygun görmemeye başladı. Bunun sebebi nedir sizce?

Geçmiş zamanda ailelerimiz çok erken yaşlarda evlenirken (babam ve annem 15 yaşında evlenmiş), şuanda evlilik yaşı neredeyse 30'lara çıktı. Bundan öncesini insanlar uygun görmemeye başladı. Bunun sebebi nedir sizce?

İnsanlar evlilik yerine meslek alma derdine düştüler, bu da evlilik yaşlarını ilerleterek kısmetlerinin kapanmasına sebep oluyor. Erken yaşta evlenen kişiler pişman mı bilmiyorum ama ben erken yaşta evliliğe karşıyım. 😃
Benim annem 18, babam 20 yaşında kaçarak evlendiler. 😂😂
Garip bir duygu.
Bence ekonomik durum diyenlerin bahane edip geçiştirdiği durum olduğunu düşünüyorum. Sigaraya veya alkole vereceğiniz parayı bankaya yaptırsanız bir ev parayı biriktirmiş olursunuz. Eskiden erkeklerin ve kadınların böyle akışkanları çok nadirdi ve bu yüzden de gelirleri ne iyi nede kötüydü. Ayrıca erkekler sevdiği kişiye kavuşmak için de her işte çalışmayı göz önüne alırdı. Şimdi erkekler tembel hazıra konmayı tercih ediyor. Ona bakılırsa doktorlar bile parası olmadığını dile getiriyor. Kadınlarda babaların evinde görmediği lükslüğü koca evinde aramaya başladılar. Eskiden kadınlarda her şeye şükür ederlerdi.
En ucuzu sanırım 75 tl falan. Neyse diyelim 90 tllik sigara içiyorsun. O parayı yemeyip gündelik olarak biriktirirsen iyi para eder
Selamlar, 🌸
Evlilik yaşının giderek yükselmesinin birçok sebebi olabilir.
Bunu başlıca sebebi: Ekonomik sıkıntılar bence çünkü ülkemizde genç yaşlarda hayata atılmak gerekiyor ve bu hayat karşısında yılmadan çalışmak gerek.
Gençlerimiz bu yüzden evliliği geri planda tutuyor çünkü hem geçim sıkıntısı hemde pahalılıklar.
Kısaca yaşam standartları sebebiyle çok ileriki zamanlarda evlilik düşünülüyor. Keyifli günler dilerim ✨️
💛🍀
Erkenden evlenmek çok da iyi bir şey değil. Zaman değişti. Artık herkesin kendi ayakları üzerinde durup ekonomik gücünü eline alması ön planda. Evlendiğin insan kötü çıkarda boşanırsan bir ton zorluk yaşıyorsun. Kendini tanıyamadan başka birisini tanıyıp nasıl hayatına dahil edeceksin ki
Cevap
12Cevap
Eskiden kadınlar okutulmuyordu dolayısıyla eğitim, kariyer hedefi yoktu şu anda tam tersi durum var. Bu yüzden de bayanlar evliliği ilk sıraya koymuyor erkeklerde seçici çalışan, kariyer sahibi ariyor çoğu. Bu da erkeğin de , kadının da geç evlenmesine etken.
Erkeklere oranla kadınlar daha fazla iş hayatına atılmaya başladı, ayrıca eskiye nazaran ilişkilerin boyutu değişti. Şu an sevgili olan insanların çoğu zaten evli insanların yaşadığı gibi yaşıyor, neden evlenip resmileştirme gereği duysunlar ki? Yani birçok sebep var.
Çok seçici olmaya başladık çok. Birkaç sene önce bile böyle değildi. İsteklerimiz giderek ağırlaştı. 🤣
Valla benim karakter kriterlerim var. Onlardan vazgeçemiyorum. Seni bilmem. Kolay mı seninle evlenmek he? 🤣
Asıl sen daha az seçici ol. Önce kendine bak be. 🤣
Bizim de bi çıtırlığımız var yani hayırdır. 🤣
Ben adamı böyle sürüncemede bırakırım.
Girecek delik buldum mu affetmem. 🤣
Puhahaha
Bence iki sebebi var biri insanlar artik evlenmenden once cinsellik yasamayi daha kolay görüyor cinsellik icin evliliği beklemiyor
İkincisi maddi
Günümüzde ekonomik olarak koşullar zorlaştı Eskiden Asgari ücretli çalışan bile araba alabiliyordu şu an Asgari ücretli çalışan araba alması çok zor külüstür araba bile olsa
Artık kadın iş hayatına atıldı, insanlar birikim yapıp evlenmek istiyor. Ayrıca evliliğe eskisi kadar kutsal bir gözle bakılmıyor.
Kadınlar iş hayatında daha fazla rol almaya başladı bu yüzden
Bir de ekonomik durumlar da etkili evlilik yaşında
Ülkemizde yaşam şartları oldukça zorlaştı çünkü. İnsanlar evlenmek istese bile maddi olarak bunu başaramıyorlar.
Toplum baskısı ve gelenek görenek kavramları baskınlığı azaldı, artık yeni nesil daha özgür hareket edebiliyor
Ekonomik şartlar ve güven sorunları çok fazla
Okuma yaşı yükseldi, yok lise hazırlık yok üniversite hazırlık derken. Üstüne yüksek lisans vs. Zaten ekonomi çöküşte. Kim nasıl evlenecek?
Yahudi güdümündeki ana akım medya insanları cocuksuzladtirmaya calisiyor
İş güç sahibi olmak falan derken anca
İnsanlar yamuk o yüzden
evliliğe seks olarak görüyorlar seks de her yerde var
Çünkü uygun değil zaten
Herkes korkuyor çekiniyor haklı olarak.
Millet mümkün olduğunca seks yapmak istiyor.
parasislktan para denklestir falan derken yas aldi basini gidiyor
Seçici davranmaktan dolayı. Seçici davrandıkça süreç uzuyor.
Evlenmeye gerek yokta ondan.
@LiBeRTe57 Yorum çok farklı şeylere kadar gider, 25 bin tl maaş alan biri nasıl evlenecek, kira vs. ben bunlara göre söylemiştim.. Kim dinin gereklerini yere getiriyor, Ayrıca bunlar rivayet, önce kendi kafamla düşünürüm, sonra rivayetlere göre..
@LiBeRTe57 Profilinizde o soru var, nereden bahsediyorsunuz.
@LiBeRTe57 Dua ile hiç bir şey olmaz, sen günahlara devam et, burada cezasını görmezsin, belki öyle bir günah bile yok.
Daha iyi bu
Guven yuzunden
Akıllanıyor millet
Ekonomiyi b*kk goturuyor noye evlensin insanlar
Evlenmeden çoğu kişi hevesini alıyor artık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?