Maddiyatın da etkisi var illa ki ama sadece maddiyat demeyin. Parası olanlar içinde de artık evlenmek istemeyenler çok oluyor. Sebebi nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bunun nedeni "cinselilğin" artık özgür yaşanıyor olması. aslında insanlar evlilik kurumunu cinselliği belli kurallar halinde (böyle olursa iyi olacağını düşündüğü için) icat etti. evlilik dışı seks özgürleşince evlliğin pabucu dama atılmış gibi oldu.
tabi evlilik çocuğu büyütmek için çok önemli , bu insan türünün devamını ilgilendiren çok ciddi bir konu. evlilik dışında çocuk sağlıklı büyütülebilirmi bunu zaman gösterecek. başka bir şey evlenmediği için çocuk sahibi olmak istemeyenlerin oranı çok fazla buda temel konuyu yine ilgilendirir yani "insan türünün devamı"
21 Yorumla- +1 yıl
Tek bildiğim şey dünyanın kötüye gittiği gerçekten
En İyi Cevaplar
Yorumları okudum ve doğru katılıyorum bir çoğu geçerli sebepler.
Ama bir de şu yandan bakalım ülkemizde hakikaten saçma bir algı var ve bu algı da iki tarafı da dipsiz bir kuyuya çekiyor.
Çirkin insan yoktur bakımsız insan vardır Allah (cc) herkesi güzel yaratmıştır.
Herkes güzel ve ilgi çekici birisi ile harika bir evlilik yaşamak ister aksini söyleyenleri çok gördüm ama bu kesim yüzdelik olarak az ve bu kesim dış güzelliğe değil sadece iç güzelliğe bakar fazla seçici olmamak lazım denilir ama elde değildir.
Kızlar ilk teklifi erkeklerden bekler bu konu tartışılmaz bir gerçek bana hiç teklif edilmedi ama bakan çoktu.
( Kendimi övmüyorum)
Bir çok kıza teklif ettim ve düzgün birisi olduğuma eminim ama her seferinde reddedildim. Fazla güler yüzlü birisi değilim ama kişiliğimi çevrem beğenir konuşmada iyiyim ve sohbetim beğenilir ama yinede reddedilme min sebebi fazla ısrarcı ve gevşek olmamam.
Karşıdaki kişinin bir sevdiği olmasa bile hayır demesinin mantığı saçma oysa senden etkilendiği çok açık ve net olmasına rağmen karşı taraf reddediyor ise bu seni peşinde koşturmak ve süründürmek istemesinden dir.
Bu aşk veya sevgi değildir insan sevdiğini kırmaz, incitmez buna gönlü el vermez.
Kişi doğru olanı aramayı bırakıp doğru insan olmaya bakmalıdır.
Doğru olanı hak ediyor musunuz sizce?
Sizce her haltı yemiş birisi ufak hatalarla dolu ve temiz hayat yaşamış birisini herşeyden sonra isteyebilir mi?
Bunun canlı kanıtını çok gördüm ve çok saçma sen herşeyi yap sonra temizini iste.
Düzgün insanlarda aynı şekilde iyi olanı değil kötü olana bu kadar kolay düşmeleri saçma.
Konuyu uzatmicam sizleri de sıktım tabi ki kusura bakmayın.
Ama en büyük sebep iki tarafın da neyi istediğini bilmemesi ve doğru olanı görmemesi.
İki taraf da birbirlerine olanak tanımıyor. Olanak tanınması gerekenleri göremiyor. Uzak durulması gerekilenleri ayırt edemiyor.
Alfa kurdu kıskanan beta kurtlar şiiri icat etti.
212 Yorumla- +1 yıl
@Behavaha kusura bakma biraz sert olacağım bu yüzden affet. Yokluk ve sıkıntı elbet Rabbinden gelir bu sınavın önüne geçemezsin ama ben alnımın akı ile çalışıyorum ve aileme destek çıkıyorum babam ile birşeyler yapıyorum kendimden bazı şeyleri feragat ediyorum babam ve annem de dahil olmak üzere fedakarlık gereklidir. Kardeşlerim ile beraber 5 kişiyiz ama Allah'a şükür geçiniyoruz annem babam sigarayı bıraksa daha iyi geçiniriz diye de düşünmüyor değilim anlamsız şeyler anlamsız fiyatlar çıkarır. Evlendiğin insan sabahtan akşama kadar boş boş gezer veya oturursa ya da durmadan dışardan yemek söylerse ve ev yemekleri ile tasarruf etmeyi bilmezse durmadan tatile giderse o evde bırak fakiri zengin bile dayanmaz.
Dürüst olalım ben genelde bunu en çok Türklerde görüyorum. Babam otel sektöründe çalışıyor ve bize demişti ; geçim sıkıntısından bahseden kim varsa gelmiş otelde tatildeler orada burada lüks içinde yaşamaya çalışıyorlar ayağını yorganına göre uzat.
Evlilik de keramet vardır derler ve evet Allah (cc) evli çiftlerin evindeki bereketi de arttırır o ev Allah'ın gazabı üzerine olmadan hayırlı bir evlilik ile bereketlenebilir.
Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip eylesin İnşallah Rabbim bana anam gibi akıllı ve geçimli bir eş nasip etsin İnşallah. Ben geçim konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum Allah'ın (cc) da izniyle ben bu konuda iyiyim ama sahip olduğun eş de önemli doğru insanı beklemelisiniz ne derler bilirsin.
(Açken markete sakın ola girme açken ne istediğini bilemezsin ve yanlış şeylere yönelir sin.)
Evet eş çok önemli geçimde bile gine denildiği gibi.
( Eş seçimi hayattaki en büyük yatırımdır. ) Yanlış eş seçimi insanı bitirir doğru eş seçimi insanı mahveder.
Benim düşüncem böyle yanlış bir yorumda bulunduysam veya kırıcı olduysam hakkınızı helal edin.
Hayırlı günler dilerim. - +1 yıl
- +1 yıl
Yalnız şu dışarıdan yemek söylemek ve tatile gitmek gibi şeylere karşı olunmasını anlayamam kusura bakmayın. Bir insanın maddi imkanı yoksa haklısınız. Tabiki herkes maddi durumuna göre davranmalı ama kişinin maddi imkanı varsa dışarıdan yemek de söyler, dışarıda yemek yemeye de gider, tatile de gider, imkanı varsa evinde yemek yapsın diye yardımcı da tutabilir yani bunlar anormal şeyler değil
- +1 yıl
Görmem biraz uzun sürdü dönüş yapmadığım için kusura bakmayın.
Haklısınız bu konuda görüşünüze katılıyorum bu insanların doğal hakkıdır.
Aksine bunlar gibi basit şeylerin günümüz yıllarında imkansız hale getirilmesinin sebebi milletimizin içerisindeki nankör ve açgözlü insan görünüşlü namussuzlar yüzündendir
Kendi milletini kazıklayan lar yüzünden bu durumdayız başka yorumum yok. İyi günler. - +1 yıl
Sorun değil. İyi günler.
- +1 yıl
Kırıcı bir cevap yaptığınızı düşünmüyorum. Doğru şeyler yazmışsınız hatta benim de sinir olduğum şeyler diyebilirim. Durumu olanlar tatil yapsın ona karışmam. Hem durumu yok hem de tatile gidiyor şikayetleniyor ona itiraz ederim.
Canım anadolu hem şive hem de kelimelere yüklenen farklı anlamlar yüzünden yanlış anlaşıldım.
Bizim köyde "geçimsizlik" dedikleri sürekli kavga etmek, anlayışsız eşler için kullanılıyor. Yetiştirme tarzı derken de ben et yemem diyelim her çorba, pilav ve bakla yemeklerine yerim hamur işi sarma falan yapılmaz diyelim karşı taraf benim gibi olmazsa ne yapayım? Bundan da anlaşmazlık çıkmaz mı? - +1 yıl
- +1 yıl
Evet?
+1 yılİnsanlar evlilikten sonra yaşamaları gereken evliliğe özel anları sevgili yaparak evlilikten önce yaşadıkları için ve batı özentili oldukları için. Eskiden kızlar yakın zamanda kocası olacak adamın elini bile tutmasına izin vermezdi. Şimdi her şeyi yapıyorlar ben yemin ederim ki bu devire denk geldiğim için üzülüyorum. Düşünsenize siz karşı cinsin elini bile tutmamış iken sevgililik ve artan ahlaksızlık sebebiyle birçok karşı cinsin önceden birçok kişi tarafından kullanılmış olması vücuduna dokunulmuş olması hatta ilişkiye girmiş olması ve böyle birisinin size denk gelmesi... Ne kadar kötü bir şey değil mi? Hayali bile kötü... En azından benim için öyle.
114 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum ama aynı durum erkekler için de geçerli. Bu durum kadınlar için ne kadar kötüyse erkekler için de o kadar kötü
- +1 yıl
Evet öyle 👍
- +1 yıl
👍🏻
- +1 yıl
Kadınlar erkekde geçmişe bakmaz erkek tecrübeli kadın da bakire olarak evlenmeli
- +1 yıl
@singleelliot saçmalık. Geçmiş benim için gayet de önemli. Ben nasılsam öyle biri isterim. Kendinizi kandırmayın
- +1 yıl
Önüne gelenle yatan biriyle işim olmaz
- +1 yıl
@singleelliot Erkek tecrübeli olacaksa kadınlarla beraber olmalı kadınlar da beraber olacaksa kadın nasıl bakire olsun diyebiliyorsun ki? Yoksa erkekler sadece hayat kadınlarıyla mı birlikte olsun diyorsun?
- +1 yıl
@vysel_akts sen boş ver onu o gitsin hayat kadınlarıyla olsun hatta onlardan biriyle evlensin daha mantıklı. Herkes kendi gibi birine layık valla kimse kusura bakmasın
- +1 yıl
@Nightwalk35 Ben hayat kadınlarından nefret ederim iğrenç geliyor çünkü herkesin birlikte olduğu biriyle birlikte olmayı midem kaldırmaz zaten
- +1 yıl
Sonra gelsin aids, hpv... hakediyorlar
- +1 yıl
Önüne gelenle yatmasına gerek yok 1 kez bile yapsa ideal kadın için ama çok sayıda yapması hoşunuza gitmeyebilir ona bişey diyemem
- +1 yıl
Evet hayat kadını ve Müslüman olmayan kadınlarla yatacak erkek sonra da müslüman ve bakire kadınla evlenecek
- +1 yıl
Yav kes sesini kim niye hayat kadınıyla evlensin gavad olan evlenir
- +1 yıl
Kadının bir değeri kalmadı ki eskiden kadını elde etmek anca nikahla olurmuş şimdi nikahsız evli gibi yaşiyorsunuz yeminle eskiden kadınlar ne kadar güçlü ve özgüvenliymiş şimdi öyle değil ezik kezban ve kaşarlar
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Harama ulaşmak kolay. Görücü usulü evlenen veya tanışan kaldı mı? Çoğu sevgili yapma peşinde. Sevgilinin her şeyini öğreniyorlar sonra sevgileri bitiyor. Başka sevgili ediniyorlar onunda her şeyini öğreniyorlar sonuç kısır döngü. Bir de tüketim toplumu olan insan sevgiyi göstermiyor ya da alttan almıyor. Bu kadar kötü örnek olunca neden evlensin veya sevgili edinip rahat yaşamak varken neden evlensin...
262 Yorumla- +1 yıl
maalesef abi toplum sekulerlesti dinsizlik arttı sosyoloji değişti evlilik yaşı yükseliyor evlilik dışı ilişkiler artıyor zina artıyor nüfus artış hızı durdu
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz Seküler toplum her açıdan bitti. Ama suç hala islamda gibi davranmaları da cidden benim ağrıma gidiyor artık. Sanki beşerin yaptıkları iyi de islam kötü sümme haşa...
- +1 yıl
Kısa süreli zevkler için mutlu bir aile hayatını ellerinin tersiyle itiyor insanlar. Üzücü bir durum
- +1 yıl
Haklısın zaten durum bu maalesef
- +1 yıl
Kavgalık bir durum yok yani doğru söze ne denir
- +1 yıl
Onları umursamaya bile değmez. boş ver
- +1 yıl
Kadınlara ulaşmak kolaylaştı buna da izin veren sizsiniz
- +1 yıl
@singleelliot valla muhatabın ben değilim. Sen onu kolayca izin verenlere söyle.
- +1 yıl
Erkeklerin de kolayı itici yani bu sadece bazı kadınlara has bişey değil.
- +1 yıl
Kolay elde edilen bir şey için masrafa girip de evlenmeye değmez
- +1 yıl
Gel gel diyen kadına gideriz valla kusura bakma
- +1 yıl
Kadın veriyosa biz de alırız
- +1 yıl
@singleelliot Tabiri caiz ise her kuyruk sallayana giderim diyip suçu başkasına atmayın o halde. Sadece bir taraf suçlu değil. Sen neden meylettin, iraden mantığın nerede derler adama. Kendini insanlıkta ahlakta yokla sonra kızlar çok kolay de. Nefsine uy bu yanlış deme ama al benili giyinmişti abi kız. Beni beğenmişti abi kız. Bana da yürüyen oluyor sınırı net çizeceksin bu yanlış diyeceksin.
- +1 yıl
Kızlar namusuna sahip çıksın kolay lokma olmasın napalım yani erkeklerin dünden razı olduğunu sizde biliyorsunuz
- +1 yıl
Yüz versin ama kolay ve kısa sürede değil
- +1 yıl
Ben üniversite öğrencisiyim akranlarım kız erkek fark etmez ahlaklı olmak gibi bir amaçları yok
- +1 yıl
Çünkü kızlar kolay lokma oldular artık
- +1 yıl
Çoğunlukdan yanayım azınlık her zaman dezavantajlı ve hor görülür ki zaten gençlerin içinde bu şeylere takan önem veren hemen hemen hiç kalmadı kalanı da ezik eski kafalı diyerek dışlıyorlar ahlaklı olma gibi bir amacım yok o yüzden
- +1 yıl
@singleelliot çözüm ne abi evlilik yaşı yükseliyor evlilik dışı ilişkiler arttı küreselciler amaçlarına ulaşıyorlar yeni dünya düzeni kuruluyor
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz çözüm ya herşeyiyle geçmişini kabul edip evlencen ya da bekar kalcan çok yükselirsen de bulursun seks yapacak birini 3. Bir ihtimal yok sen gel bi gör üni ortamını kızları çatır çatır yiyolar ortalık yerde hemde o kadar ortalık yollu kaynıyor ki ahir zamanın dibini yaşıyoruz
- +1 yıl
@singleelliot ben üniversite gitmedim asosyal biriyim bir arkadaşım konuşmuştum bahsetmişti ortamlardan sonra üniversiteyi bıraktı polislik hazırlanıyor
- +1 yıl
@singleelliot sonumuz hayır olsun fitneler çok hakim olmak zor
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz cami bahçesi'nde bile öpüşeni gördüm ben sence bu devirde bi kıza güvenip evlenilir mi alayı kaşar peyniri oldu
- +1 yıl
@singleelliot güven zor doğru şartlar zor zorlastirildi maalesef küresel bir plan olduğunu düşünüyorum küreselci aileler evliliği zorlastirildi doğum oranı azaldı nüfus artış hızı durdu ama zina korkuyorum bende evlenmeden yapmam
- +1 yıl
Türk kızıymış öve öve bitiremedikleri Türk kızının adı her yerde yolluya çıkıyor ha Rus kızı ha Türk kızı namus anlamında ikisi de eşit bana göre
- +1 yıl
@singleelliot maalesef son 20 yılda dinsizlik arttı toplum sekulerlesti toplum çok kötü gidiyor eğitim sistemi desen oda siyonist yahudilete bağlı her taraftan kuşatılmışiz
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz kral zinaysa zina be napalım alayı bütün alem yapıyor be yapmayanı ne kız ne erkek hiç yok gibi. Güzel kızları evire çevire beceriyolar anca şişko ve çirkin kızlar bakire kalır beni dinle sen bir üniversite öğrencisi olarak ortamı bilen benim düzgün kız bulamazsın
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz bence seküler olmayan erkek çok var ama asıl kızlar çok bozuldu seküler oldu giyim tarzlarına bakarsak
- +1 yıl
@singleelliot bilmiyorum ki zaman gösterecek ne olacağı hayırlısı olsun ahir zamanda yaşıyoruz fitneler kıyamet yaklaşıyor Melhamei Kübra yaklaşıyor hz Mehdi adım adım geliyor Avrupa müslüman oluyor Amerika
- +1 yıl
@singleelliot İşte bu ülke aman bee abi ne olursa olsun bir daha mı gelecez dünyaya diyenler yüzünden bozuldu. Biri doğruyu gösterir olmaz, doğruyu söyler olmaz. Yaşayanı görür biraz düşünür ezik olmayayım en iyisi der. Bu insana karakter kazandırmaz. Milletten bana ne ya ben kendimden sorumluyum ve kimseye de benzemek zorunda değilim! Tombul bakireymiş millete tepeden bak o yanlış bu yanlış sen doğru musun? Camide olanları uyaran olmadı mı olmadıysa büyük korkaklık örneği var.
- +1 yıl
Cami aslında üniversiteye ait bir cami kampüs içinde yani o yüzden aa burada cami var öpüşmeyelim diye düşünen yok
- +1 yıl
bir şey desek arkamızda duran olmaz ki napalım bizene diyor herkes
- +1 yıl
Caminin etrafı duvarla örülü olmasına rağmen bahçede yeşillik ağaçlık alan var oraya gidip yapıyolar baya büyük bahçesi yani
- +1 yıl
Bu şeyler artık cami bahçesinde yapılacak kadar normalleştiyse ben nasıl bi kıza güvenip de evlencem bende onlara uyar onların yaptığını yaparım ne var bunda?
- +1 yıl
@singleelliot maalesef toplumda çöküntü bozulma var sosyoloji değişti nasıl düzelecek
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz düzelmez artık bundan sonra
- +1 yıl
@singleelliot hiç mi umut yok
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz yok aga diyom ya cami bahçesinde yapmaya kadar iş büyüdüyse sokarım ben böyle hayata da topluma da ne evlencem aq bekar yaşar zina yaparım
- +1 yıl
Sanki çok örnek olacak düzgün insan kaldı da birde beni eleştiriyorlar onlar gibi olma diye
- +1 yıl
@singleelliot yapma ya büyük gunah
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz onlar cami bahçesinde öpüşünce peki sevap mı kazandılar sevgilisi olmamış kız kalmamış sevgili olunca neler neler yaşıyorlar ama?
- +1 yıl
@singleelliot onlaea bakarsak bitmez herkes kendi düzeltmeli
- +1 yıl
@singleelliot ahir zamanda yaşıyoruz fitneler kıyamet yaklaşıyo
- +1 yıl
Bi kopsa da kurtulsak inşallah bi kaç sene içinde kopar
- +1 yıl
@singleelliot bakalım çoğu alametleri gerçekleşti büyük alametleri kaldı
- +1 yıl
@singleelliot geleceği yalnız Allah bilir tabii
- +1 yıl
3-5 kişiye bakıp da herkesin ahlakına laf eden cahillere acıyorum gerçekten yazık
- +1 yıl
haklısın ama maalesef toplum sekulerlesti
- +1 yıl
@behavaha bana mı dediniz?
- +1 yıl
@Nightwalk35 Evet yani bir kusurum oldu diye anladım siz öyle yazınca.
- +1 yıl
@behavaha yok hayır ben yorumunuzu beğendim. Söylediğim şey size değildi. Kusuru olan başkaları. Siz üstünüze alınmayın
- +1 yıl
@behavaha rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim yorumunuz için
- +1 yıl
@Nightwalk35 Estağfurullah ne yazdım ki 😇.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
20Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılMaddiyat bir de aşk yok
10 Yorumla Mesele para değil. Kimsenin kimseye güvenemiyor olması, evliliğin yükü ağır, düğün salonu, mobilya, ev, kadın tarafına altınlar ve istekleri vs vs. Kadın taraflarının görgüsüz olması, erkek tarafın görgüsüz olması bunlardan ötürü iki tarafa çok yük binince ömür boyu çalışmak zorunda kalıyor ve bu yüzden soğuyor insanlar tabi hayatına düzgün birisini almadığın sürece.
Evlilik Allah'ın rızası için yapılır, evlenen kişi imanın yarısı ı kurtarmıştır, iki taraf güzel ahlâka sahip olup, güzel düşündüğünde evlilik çok güzel gider.22 Yorumla- +1 yıl
evlilik zorlastirildi küresel plan dünyayı Siyonistler yönetiyor
m +1 yıl@uyanmakzorundayiz Kesinlikle öyle, Teşkilat dizisini izleyen az buçuk anlar bunu.
Çoğunlukla artık güven sorunu ve maddi sebepde var
Artık yuva kurmak gibi Kutsal bir evliliği basit hale getirmek için çaba harcıyor birileri
13 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
Evet katılıyorum
Bir maddiyat iki artık cinselik çok rahat yaşanıyor ihtiyacını karşılıyor niye evlenip sorumluluk yük altına girsin ki değişik değişik kişilerle birlikte oluyor. Vs vs
17 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir tek gecelik ilişki huzurlu aile ortamının yerini tutmaz. Kendimizi kandırmayalım
- +1 yıl
Anladım. Peki öyleyse
+1 yılseçenekler çoğaldı ve insanlar eskisi gibi toplumsal normlara uymuyor kafalarına göre yaşıyorlar evlenmek de sıkıcı geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Kötü bir durum
Düzgün insan yok
Insanlar guvenemiyor birbirine25 Yorumla- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz iyi de nufusun azalması istenmiyor ki şu an öyle bir durum yok
- +1 yıl
emin misin çıkarılan kanunlar öyle diyor
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz ben öyle düşünmüyorum
- +1 yıl
umarım halk uyanır
Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Çünkü evlilik hayatını resmi nikah ve imam nikahı olmadan yaşıyor insanlar.
25 Yorumla- +1 yıl
Kutsal bir şeyi basitleştiriyorlar
- +1 yıl
🤷🏻♀️
+1 yılmükemmel bir soru evlilik dışı ilişkiler artıyor sosyoloji değişti evlilik yaşı yükseliyor nüfus artış hızı durdu küreselciler amaçlarına ulaşıyorlar yeni dünya düzeni kuruluyor ulus devletler çöküyor
11 Yorumla- +1 yıl
https://hizliresim.com/faf9zvg bakın istatikler
İnsanlar artık karşılıklı olarak birbirlerinin duygularını suistimali ettikleri için evliliğin temeli olan güven ve sadakat kalmıyor ve evlilikten çekiniyorlar.
10 Yorumlaİnsanların bir birine tahammülü kalmadı ondan.
10 YorumlaGüven problemi ve ekonomik sıkıntılar ön planda diyebiliriz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Bana nedense bu dönemde saçma geliyor Evlilik.
Herkese de böyle geldiği için ortalama yükselmiş olabilir.
05 Yorumla- +1 yıl
Neden saçma peki sana göre?
- +1 yıl
Günümüzdeki evlilikleri görüyoruz. Önümüzde binlerce örnek var. Evli olup da mutlu olanların sayısı çok minimal. Ayrıca evliliğin amacı da çokça belli ülkemizde. Ya düzenli bir seks hayatı için, ya da çocuk için. Benim durumum da iyi çok şükür, yaşadığım hayatta. Böyle bir durumdayken evliliği hayatıma entegre etmeyi ihtiyaç görmüyorum. Çünkü evlilik bir bilinmezlik.
- +1 yıl
İyi de hayatın kendisi başlı başına bilinmezliktir zaten. Sadece evlilik değil ki. Günümüzdeki birçok evliliğin mutsuzluk sebebini de insanların evliliğin bilincinde ve olgunluğunda olmamasına bağlıyorum
- +1 yıl
Mutlu olan çok da güzel mutlu oluyor yani bunun da örnekleri var
Dünya değişti devir değişti eskisi gibi değil
11 Yorumla- +1 yıl
Kötüye evrildik dünyaca
Bak beynine soktuğumun malı bana hakaret ediyorsan arkasında dur ve engel atma gram yüreğin varsa tamam mı? Tartışmaya yetecek yüreğin yok mu senin aq? Ben burdayım hodri meydan senin gibi engel de atmıycam hadi gel tartışalım yüzüne bakılmayan varsa o da sensin senin gibi yobaz bir din hocasını hiçbir erkek istemez
032 Yorumla- +1 yıl
küfür etme sakın ol
- +1 yıl
Hayranımsın galiba bu kadar peşimde kostuguna göre. Ben seni takmıyorum yani umrumda bile degilsin. Sen niye benim peşime bu kadar takılıp beni taciz ediyorsun ki? Bir de üniversite okumamış diyorsun 😂😂 ben şu an mezun olduğum lisans programı için kpss ye hazırlanıyorum ama belli ki senin o kadar işin gücün yok ki kime sarayım derdine düşmüşsün. İşte bu yüzden zavallısın.
- +1 yıl
Ve beni taciz etmeye devam edersen bir sürü savcı ve avukat tanıdığım var. İnan bana bilişim suçlarına seni şikayet etmekten hiç çekinmem. Şimdi bi tarafin yiyorsa tacize devam edersin.
- +1 yıl
Çok kolay attırırım seni içeri ve umrumda olmaz. Bence bana bulaşma.
- +1 yıl
Ha bu arada sülalem okumuş insan benim. Yedi ceddim en iyi ünilerde en iyi bölümleri okumuş kişiler ve çevrem de bayağı geniş. Senin gibi vasıfsız değiliz yani için rahat olsun
- +1 yıl
uzatmayın tamam barışın
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz ne barışması ya iyi misin? Kaç gündüz taciz ediyor pis sapık gelmiş bi de burada bana hakaret ediyor b*yinsiz. Devam ederse yanına bırakmam ben bunu
- +1 yıl
peki umarım anlar
- +1 yıl
Belli ki kimse buna yüz vermemiş ondan kadın düşmanı olmuş. Önüne gelenin ahlakına laf ediyor. Psikolojik problemleri var yani. Devam ederse savcı tanıdığım çok yani yatarı var bilişim suçundan
- +1 yıl
Yiyorsa tacize devam etsin de görelim
- +1 yıl
Bi de ondan korktuğumu iddia ediyor. 😂 Böyle devam ederse o benden korkacak haberi yok zavallının
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz onda anlayacak kapasite olduğunu sanmıyorum. Oraya buraya saldırıp, durup dururken insanların ahlakına laf eden biri iflah olmaz.
- +1 yıl
Böylelerini şikayet edip cezasını kesmek lazım.
- +1 yıl
Tamam söyle tanıdıklarına, kurtarabiliyorlarsa kurtarsınlar seni. Bi IP adresini bulmaya bakar. Şikayetçi olduğumda, eve tebligat geldiğinde ağlarsın artık. En büyük ahlaksızlar ahlaklı insanlara laf edenlerdir. Sizin gibilere gerçekten acıyorum. Gerçekten çok zavallısın
- +1 yıl
Aynen evden çıkmadan okudum zaten 16 sene 😂 senin gerçekten ruhsal problemlerin var. Bence psikiatriste görün. Senin gibi sorunlu birinin tacizleriyle uğraşamam. O kadar işsizsin ki engelledikçe 50 tane hesap açık başka başka yerlerden gelip yazıyorsun. Boş gezenin boş kalfasısın işte :) işin gücün yok belli ki gerçekten yazık. Kuyruğuna kim bastıysa, sene kim terk ettiyse git onunla uğraş. Sen benim muhatabım bile olamazsın. Bu kadar cevap verdiğime dua et sen
- +1 yıl
Önüne gelenin ahlakına laf eden birinin de ahlaklı olması beklenemez zaten. Problemli olduğun bariz belli. Beni daha fazla rahatsız edersen inan bana çok canını sıkarım. O güvendiğin akraban da hiçbir şey yapamaz. Benim arkam senininkinden daha sağlam hiç şüphen olmasın.
- +1 yıl
konu nereye geldi ya nereden nereye
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz arkadaşım sen niye dahil oluyorsun pardon? Konunun dışındasın. Ben sana bişey demedim sen ne diye dahil oluyorsun ki
- +1 yıl
yok konu uzadı ondan diyorum
- +1 yıl
@elliotbey şu klavye delikanlıları gerçek hayatta da böyle yürek var mı acaba, yoksa İsrail köpekleri gibi güçleri sadece kadınlara mı yetiyor?
Bir daha burada hakaret içerikli şeyler yazarsan başına bela alırsın. Kapat çenenin ve bir daha da kimseyi rahatsız etme.
Uğraşmaya değecek bir canlı bile değilsin.
KAYBOL!
@uyanmakzorundayiz sen de yancılık yapma!
- +1 yıl
@nightwalk35T sizin yerinizde olsam yukarda kullanıcı isimini etiketlediğim kişi cimer https://www.cimer.gov.tr/ üzerinden şikayet ederdim. Beş dk nızı almaz. Böyleleri hakkediyor çünkü...
Türk Ceza Kanunu’nun 131. maddesinde hakarete ilişkin şikayet düzenlenmiştir. Hükme göre kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenen hariç tüm hakaret suçları şikayete bağlıdır. Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Yani sosyal medyada hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Alenen işlendiği için basit haline göre ceza 1/6 oranında arttırılır. Örnek vermek gerekirse sosyal medyadan hakaret etme suçundan 1 yıl ceza verilmesi durumunda cezaya 1/6 arttırım uygulanacak ve ceza 1 yıl 2 ay hapis cezası olacaktır.
- +1 yıl
@Suits_s son bir şans verdim zaten. 1 kez daha karşıma çıkmaya cüret ederse yaptırımı olacağından hiç şüphesi olmasın.
- +1 yıl
Bi tarafi yiyorsa gelsin
- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hayat şartları gecim derdi güven sorunu vs
20 Yorumla
+1 yılErkekler için bunu anlaman zor olmamalı bence. Her şeyde biz haksız oluyoruz
030 Yorumla- +1 yıl
Ben mesela işim var. Niye evleniyim?
- +1 yıl
Genelleme yapmayalım bence
- +1 yıl
Hukuk bile adaletsiz.
- +1 yıl
Ve herkes bir şey istiyor evlenirken düğündür şudur budur
- +1 yıl
Yine maddiyata bağlandı konu ama.
- +1 yıl
Açıklamada yazdım
- +1 yıl
Evlenmeyi istemeyi gerektirecek bir ortamda değiliz.
- +1 yıl
Ve ben evlenmiycem diye de bir şey söylemiyorum. Sadece ortama baktığımda motive edici bir şey yok diyorum.
- +1 yıl
Ve bu sorumluluk meselesini konuştuk. Kadınlara göre erkeklerin alması gereken sorumluluk daha fazla. Baya hem de.
- +1 yıl
https://hizliresim.com/faf9zvg bu kanunlar yüzünden
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz Yav amann. her şeyde kadınlar haklı zaten boş ver gitsin.
- +1 yıl
Ne güzel bir düşünce 🤣
- +1 yıl
@Bittirüyabitti sen bizi çok takma
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz zeki çocukların %95 i seküler mi? Onların yeterince zeki olduklarını pek sanmıyorum.
- +1 yıl
takıla takıla bir ona mı takıldın yani @Nightwalk35
- +1 yıl
@emirbey082 Yoo kadına şiddet kısmı hariç diğer verilere de pek katıldığım söylenemez. Nüfus azaltmak gibi bir politikası yok ülkemizin
- +1 yıl
Sen benim ne düşündüğümü az çok biliyorsun. Tartışmaya lüzum yok. @Nightwalk35
- +1 yıl
@emirbey082 Valla ben senin düşünce yapını hâlâ tam kestirebilmiş degilim de sekülerlik kısmı ile ilgili cevabı sana vermemiştim zaten. O yazıyı gönderen arkadaşa söyledim
- +1 yıl
Nasıl yani kestiremedin?
- +1 yıl
Değişik geldin biraz
- +1 yıl
Ne gibi? Değişik derken?
- +1 yıl
Ne biliyim degisik işte çok anlamadım düşünce yapini
- +1 yıl
Çünkü çelişki barındırıyorum. boş ver gitsin.
- +1 yıl
Aynen ondan dedim zaten
- +1 yıl
Olabilir her zaman mantıkla düşünecek değilim.
- +1 yıl
Ve fikilerimize katılmıyor olman dediklerimizi yanlış yapmaz. @Nightwalk35
- +1 yıl
Az önce tartışmaya gerek yok diyen sendin. Şimdi de ben söylüyorum. Tartışmaya gerek yok
- +1 yıl
Peki. Bişey demiyorum.
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılbiraz daha gezelim
biraz daha iyisini bulalım10 Yorumla
+1 yılGüven sarsıldı ondan.
10 Yorumla
+1 yılParanda olsa düzgün insan cikmazsa olmaz
213 Yorumla- +1 yıl
Asıl mesele düzgün insan azlığı zaten. Kıtlık var bu konuda maalesef
- +1 yıl
Yess öyle
- +1 yıl
👍🏻
- +1 yıl
Düzgün kız yok
- +1 yıl
Hep uruspu dolmuş ortalık
- +1 yıl
Vardır illaki
- +1 yıl
Çirkindir şişkodur var olanı da
- +1 yıl
@niederkorn herkesi aynı kefeye koyamazsın
- +1 yıl
Koyarım az önce cafeden geldim kız oğlanın kucağındaydı
- +1 yıl
5 parmağın 5 i bir değil ki, işte bak kendin diyon ortamını değiş
- +1 yıl
@niederkorn bu beni ilgilendirmez. 3-5 kişiye bakıp da bütün kızlara hakaret edemezsin. İşine bak
- +1 yıl
- +1 yıl
Evet @nightwalk25
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevisme normallestigi icin
30 YorumlaEvde kaldık
11 Yorumla- +1 yıl
24 yaşındasın daha kalmazsın korkma
Maddiyat
00 YorumlaSenin gibi kızlar yüzünden
03 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka yaa yine boş bir yorum
- +1 yıl
Öyle dediysem hakliyimdir emin olabilirsin. Hadi şimdi insanları taciz etmeyi bırak takıntılı şahıs
+1 yılKızların çoğu kaşar çünkü
06 Yorumla- +1 yıl
Adam akıllı yorum yapmayacaksanız görüş paylaşmayın
- +1 yıl
Neden kızdın ki
- +1 yıl
Üzerine alındın galiba kendini mi tanıdın acaba o laftan
- +1 yıl
Lan sen kimsin ne haddine benimle böyle konuşmak?
- +1 yıl
Ahlaksız senin gibilere deniyor
- +1 yıl
Ahlaklı bir insana bu lafı edecek kadar zavallısın. Şimdi defol sorumdan
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?