Güven, ilişkilerin temelidir. İlişkiler güvene dayanır. Başkalarına güvenmediğinizde, kendinizi insanlardan, anlamlı ilişkilerden ve gerçek bir yaşamdan mahrum bırakırsınız. Bir zamanlar, umutlarınızı, hayallerinizi başkalarıyla paylaşırken kendinizi güvende hissederdiniz, ancak artık öyle hissetmiyorsunuz.
Kendinize veya bir başkasına şunları söylediniz mi hiç?
“Birine nasıl güvenebilirim?”
“Güvende olup olmadığımı nasıl bileceğim?”
“Bir kez güvendim ve canım yandı, ikincisi ahmaklık olur.”
“Sadece ailene güven.”
Güvenmek neden sizin için zor? Mantıksız görünse de, gerçekte “kimseye güvenmiyorum” demek, “kendime güvenmiyorum” anlamına gelir.
Toplumda az bilinen gerçek; istenmeyen duyguları hissetmekten kaçınmanın bir yolunun, onları “yansıtmalı özdeşleştirme” yoluyla bir başkasına aktarmaktır. Başka bir deyişle, eğer birisi, bir başkası hakkında sürekli konuşuyorsa, gerçekte, o kişi kendisi hakkında, yani kendi acıları hakkında konuşuyordur.
Güven duymak sizin için neden zor? Güven gerçekten de zor mu kazanılır? Güven duymak için beklentileriniz nelerdir?
güvenmenin temelinde kendine güven yatıyor olsa da kendine güvenen bir insan bile bir başkasına güvenmekte zorlanır bunun temeli yaşadıklarıdır geçmişte yaşadığı travmalar güvenme konusunda zorlandığına işaret eder yani gözü kapalı güvenmez belirli aşamalardan geçmek durumunda kalır..
Çünkü bir insan yaraladığın da ve bunu sevdiği güvendiği birisi tarafından gördüğünde ister istemez bir koruma iç güdüsü olacaktır bu hassasiyeti artan insan kendisine güvense bile birisine güvenme konusunda emin olana kadar temkinli yaklaşır
sonsuza kadar birisine güvenmeden yaşayamaz elbette sanırım geçmişte yaşadığı o travmayı ne zaman arkada bırakacağını bilmeli.
Çok zor eski yıkık virane sokaklar gibi oluncs insan birdaha eskisi gibi güvenemiyorum bir söz var ya hep güvendiklerimizden yara aldık diye onun gibi güvenmek sonrası zor oluyor
İllaki vardır istisnalar yeni tanışacağın kişiler de ama onlarda enkaza gelmiş oluyor ki zor güvenmesi eğer ki kazanırlarsa o güvenini ve verebilirsen güveni zaten mükemmel çiçekli bahçelere açılır kapılar
Guven herkese duyulmaz. Güven kolay kazanılmaz ve çabuk kaybedilir.
2
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Güven duymak sizin için neden zor? Güven gerçekten de zor mu kazanılır? Güven duymak için beklentileriniz nelerdir?
En İyi Cevaplar