Olgunlaşmayan sevgiliyle ne yapacağım?

Merhaba , yaklaşık 10 yıldır beraberiz ve birlikte bir evlilik düşünüyoruz. Saygı sevgi aşk konularında aramızda her şey yolunda, lisede tanıştık hala beraberiz ve şu an ikimizde 25 yaşındayız. İlgi , sevgi ve anlayış olarak örnek gösterilen ve bu zamana kadar hiç ayrılmamış bir çiftiz , her zaman her konuda üzerime titrer, sürprizsiz bırakmaz , çok fedakardır , asla ilgisiz bırakmaz hep değerli hissettirir. Ama İlişkimizde tek bir sorun var , yaşıt olmamızdan mı , erkeklerin geç olgunlaşmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama erkek arkadaşım ekonomik olarak ve ayaklarının üstünde durmak & yaptıklarının sorumluluğunu almak olarak yeterince olgun değil. Mesela ; Lisede ilk tanıştığımızda bana tüm parasıyla pizza ısmarlamıştı diye ailesi çok harcadı demesinler diye kalemlerini ödünç alabilir miyim parayla bunları aldım diyeceğim yarın veririm demişti (o zaman 16 yaşındaydık) , günümüzde ise kendi hep iPhone kullanmak istedi diye 2. El iphonenumu ona kullanması için verdim denemesi için , 2-3 aydır onda kendine de buna güvenip kendi benim için ve arkadaşları için harcadığı kart borcu var diye ailesi laf etmesin diye yapma dememe rağmen benim ona ödünç verdiğim telefona güvenip eski telefonunu satıp kart borcu Ödemiş ve bana yapmadım dedi. Çünkü ben ona 21 milyar kart borcum varken bile ben yapmamıştım kendi telefonumu satmayı düşünmedim sen nasıl benim kendi ödünç verdiğim telefona güvenip telefonunu satmayı düşünürsün dedim, ayrıca kendisi günü kurtarmak için hep ufak masum yalan söyleyen bir insan. Güncel olarak ben zamanında üniversitemi bitirdim hatta okurken çalıştım , ama o 7 yılda bitirmedi. Hala son sınıfta. Şimdi onu cezalandırmak için kendi ödünç verdiğim telefonu geri istedim biraz telefonsuz kalsın ve yaptığının sorumluluğunu alsın ailesine de söylemek zorunda kalsın istiyorum çünkü hala yaptığının arkasında? Ona ders vermek istiyorum aydınlatır mısınız , seviyeli yorumlarınızı bekliyorum buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim

Olgunlaşmayan sevgiliyle ne yapacağım?