Annemin gençliğinde yaşadıklarının aynısını yaşıyorum?

20 yaşındayım. Ben kültür farkı çok farklı olan iki ailenin çocuğuyum. Anne tarafım seküler rahat alkol seven rahat açık. Baba tarafım muhafazakar Karadenizli bir aile. Onlar boşanalı 15 sene oldu ama ben kültür çatışması yaşayan bir çocuk oldum. Annem babama çok aşık olmuş. Anneannem ve dedem olmaz diye çok tepki göstermiş. Annem evlendikten sonra anlamış gerçekleri babannem ve dedem herşeye günah ayıp diyormuş annemin ve ailesinin hayatları onlara çok garip geliyormuş annem ramazan da oruç tutmuyor yılbaşını kutluyor , sol partiye oy veriyor ve daha bir sürü nedenden dolayı babamın ailesinden tepki geriyormus ama annemde aşırı derecede dikbasli gözü kara bir kadın onlara hep cevabını yapıştıriyormus babamın ailesi de gelinlerin bu kadar ses çıkarmasına alışkın olmadıkları için annemi dışlıyormus çünkü onlara göre kadınlar susar konuşmaz. Annem ben 5 yaşında babamdan boşanıyor. Anneannem dedem teyzem annem biz beraber yaşıyoruz aynı apartmanda. Ben dedemi hep baba figuri olarak gördüm beni dedem büyüttü babam ilgilenmiyor sormuyordu. Geçen sene dedem vefat etti ben cok zor süreçlerden geçtim. Şimdi de 2 senedir hayatımda biri var aynı babam ve ailesi gibi. Hatta babamın ailesinden bile gerici. Annemle çok büyük kavgalar ediyoruz onun yüzünden annem olmaz iki farklı kültür yapamazsınız bak babanla bize diyor. Anneme çok karşı geliyorum ama çok seviyorum dayanamıyorum belki sonun da cok üzülücem biliyorum. Hayatımdaki sevgilimin düşünce yapısını değiştirmeye çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyim bilgisayar mühendisliği okuyorum onunla da üniversiteden tanıştık. Anneannem beni yanına çekip aynıların tipkisini annen yaşadı ayrıl bu çocuktan diyor mobbing uyguluyolar evde 2 senedir ayrılmam için ben ne yapicam?
Annemin gençliğinde yaşadıklarının aynısını yaşıyorum?