Aşktaki sorumluluktan en çok hangi taraf korkuyor kadınlar mı, yoksa erkekler mi?

Merhaba, Aşkta ki sorumluluktan bence en çok erkekler korkuyor diye düşünüyorum. yani tabi ki de karaktere göre değişecektir ama daha çok genele baktığımız zaman erkekler daha çok korkarlar çünkü aşık olmak onlara zor gelir. dikkat ettiniz mi erkekler daha çok çapkın olur daha çok aldatır genel olarak. ben bir kadının aldattığına çok nadir denk geldim. bu yüzden de erkekler aslında tek bir kalbi sevip ona odaklanmak konusunda oldukça başarısızlar. bu yüzden de gerçekten sevmezler ayda sorumluluk almazlar. kadınlar öyle değildir daha çok takıntılı olurlar hatta detaycı olurlar. ama tabi ki de bu kişinin karakterine göre değişecektir yani bir kişi neden aşktan kaçıyor neden sorumluluk almıyor bu da önemlidir. yani geçmişte sevgilisi olduğu ve hata yaptığı için mi ya da kimseye güvenmediği için mi ya da sadece takılmak için ilişki aradığı için mi? yani bu bir çok etkene göre değişiyor. bu yüzden de kendim için konuşacak olursam ben sorumluluklardan kaçmam hiç. bir şekilde. çünkü aşıksam aşığım dediysem zaten benim için bitmiştir yani başka bir şey aramam bahane bulmam ya da aşkıma sahip çıkarım her zaman için. ama öyle ki bu zamanda maalesef gerçekten seven insan bulmak o kadar zor ki yani insan kime güveneceğini kimi seveceğini şaşırıyor maalesef.
Bu ne merhaba falan 😐 samimi değil kanka 😂
Ayrıca katılıyorum söylediklerine 😅
Alışkanlık olmuş kanka :D :D bir daha ki zaman naber diye giriş yaparım
Anlaştık 😂
Aşktaki sorumluluk korkusu, kişiden kişiye değişebilir ve kadınlar ile erkekler arasında bir ayrım yapmak doğru olmayabilir. Ancak, toplumsal cinsiyet normlarına ve beklentilerine bağlı olarak, geleneksel olarak erkeklerin sorumluluklarını yerine getirme konusunda daha baskı hissedebildikleri bilinmektedir.
Ancak günümüzde, kadın ve erkekler arasında eşitlik doğrultusunda toplumsal değişimler yaşanıyor ve bu nedenle ilişkilerde sorumlulukların paylaşılması önem kazanıyor. Bu paylaşım, ilişkilerin sağlıklı ve sürdürülebilir olması açısından kritik bir konudur.
Özetle, aşktaki sorumluluk korkusu tüm bireylerde farklı şekillerde görülebilir ve bu, kişinin öznel düşüncelerine göre değişir. Ancak, ilişkilerde sorumlulukların adil bir şekilde paylaşılması, her iki tarafın da mutlu olması açısından önemlidir.
Merhaba, bence bunu cinsiyete indirgeyemeyiz yani insanın karakterine göre değişir diye düşünüyorum. Genel olarak konuşacak olursak şu iki örneği verebilirim. Mesela hemcinslerimin romantik olmadığı ve bir ilişkinin hakkını bu ve bunun gibi pek çok nedenlerden dolayı hakkını veremediklerini söyler kızlar. Ama ben mesela bunu yapabilmeme ve bu erkek tanımına da pek çok yönden uymamama rağmen sanki karşımdaki kızları erkekleşmiş gibi hissediyorum bu özellikleriyle. Bir iltifat bekliyorum, güzel söz duymak istiyorum ama sanki erkek arkadaşımla konuşmuş gibi pek çok kez hissettim açıkçası. O yüzden kadınlardan da bu sorumluluğu almak istemeyenler olabiliyor, erkeklerden de diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Amacım cinsiyetçi olmak değil ama erkekler evlilikten kadınlara göre daha fazla korkmuş olduğuna göre sorunun yanıtı da erkekler. Öyle ya seven insan sorumluluk alıp evlenir, bunu gözünde büyütmez.
Cevap
34Cevap
Bence herkes eşit korkuyor kadınlar evin içinde oturmaktan o sorumluluk almaktan korkuyorlar erkekler eve para getirmekten koca bir yükün altına girmekten korkuyorlar haklılar da bir şey diyemiyorum ben olsam ben de korkardım
Bir erkek olarak sorumluluk beni korkutuyor
yeterince sevmeyen ya da ilişkiyi ciddiye almayan taraf çekingen kalır sorumluluk açısından
Kadınlar beklentilerini karşılamayacaklarını düşündükleri için.
Kendine güvenmeyen..
Erkek
Erkekler
Aşktaki sorumluluktan korkma eğilimi, cinsiyete göre değişkenlik göstermez. Kadınlar veya erkekler arasında bir ayrım yoktur. Aşktaki sorumluluk, kişinin kişisel özellikleri, yaşam tecrübeleri, değerleri ve beklentileri gibi faktörlere bağlıdır. Dolayısıyla, aşktaki sorumluluktan korkan kişilerin cinsiyeti konusunda bir genelleme yapmak doğru değildir.
Bunu cinsiyete göre ayırmak pek doğru olmaz şimdi ben erkekler korkuyor derim, erkekler de kadınlar korkuyor der. İki tarafında haklı sebepleri olur bunu söylerken. Bu direkt karakter meselesidir. İlişki başlamadan önce biraz insanı izlemek gerekir. Diğer insanlara, işine karşı sorumluluklarını yerine getiriyor mu? Eğer ki yeterli sorumluluğu gösterebiliyorsa o kişi aşkta da sorumluluk almaktan çekinmeyecek bir insandır.
Kadınlar daha çok korkuyor bence..
Kurnaz bir adam karşılarına çıkınca uzaklaşıyorlar. Herkes kendine göre enayi saf arıyor, bazıları için aşk sevişmek, bana göre aşk nefsine hâkim olabilen kişilere yakışır..
Aşkı fazla basitleştirmemek lazım..
Herkesleşince makyajinız akıyor.
Bunun evlenmesi ev döşemesi vs hep maaraf ne gerwk var bunlara o yüzden evlenmeyide planlamıyorum. Erkekler daha çok korkar ve dopru olanıda yapıyolar zaten
Ben konusundan söyleyim ev bakmak ya da diğer masraflar bunlar sorun değil ama çocuğa hazır değilim öyle bi durumda çocuk istemezdim şuanlık değil derdim👍
Kişiden kişiye degissede daha çok kadınlar diyebiliriz onlar sanıyor ki ilişki başlayınca özgürlükleri olmicak halbuki konusulsa cozulcek şeyler
Erkekler tabiki kadınların gözü kara oluyor bence kadınlar erkeklerden daha cesaretli güçlü demiyorum cesaretli diyorum 👍
Korkacak ne var bırakın kendinizi aşkın engin deryasına
Aşk biraz özet olmuş sevgilik ise kadın evlilik ise erkek net
Bence kadınlar acaba bu ilişkinin sonu nereye gidecek diye hep düşünürler erkekler öyle değil Gezelim Tozalım sevişelim yeter
Henüz kisiligi gelismemiş olgunlaşmamiş her kimse sorumluluktan kaçar. Çünkü, eğer kişi daha kendi sorumluluğunu tasiyamiyorsa bir ilişkininkini nasıl taşiyacak...
Korkmak demiyeyim de
Sanki , erkekler aşk konuşun da sorumluluk altına girmekten kadınlara oranla daha fazla ürküyor, bence.
Birbirine gelen iki ruh içinde hangisi sevgisinden emin değilse o korkuyor
Gerisi bahaneler bla bla vs vs diye sürüp gidiyor
En İyi Cevap