Kötü giden bir ilişkiyi güzelleştiren bir şey söyler misin?

Bence kötü giden bir ilişkiyi güzelleştiren hiç bir şey olamaz. çünkü bir ilişki kötü gidiyorsa ne yazık ki orada bir şeyler yanlış gidiyor demektir. bu yüzden de aslında ilişkinin kaynağına inmek yani sorunun ne olduğu belirlemek daha doğru ve daha mantıklı olacaktır her zaman için. mesela bir çift eğer sürekli tartışıyorsa neden tartıştıklarını bulmak ve buna yönelik çözüm önerileri sunmak daha yararlı olacaktır kişiler eğer birbirlerini dinlemiyorlarsa uzmandan yardım alabilirler evlilik terapisti gibi. veya eğer zaten zıt karakterlerde ise zaten sevgileri bitmiş demektir bu durumda da zaten kötü giden ilişkiyi kurtaramaz kimse belki de birbirlerine daha çok zarar vermeden yapmaları gereken tek şey vaz geçmektir ve iyi bir şekilde kavga etmeden ayrılmalarıdır.
Bunların dışında bazı tavsiyeler de kötü giden ya da kötü gidebilecek ilişkiyi kurtarabilir her şekilde.
Kötü giden bir ilişkiyi güzelleştirebilecek birkaç şey söyleyebilirim:
İletişim: İletişim kurmak, birbirinizi anlamak ve duygularınızı paylaşmak önemlidir. İlişkinizdeki sorunları açık bir şekilde konuşun ve birbirinize karşı dürüst olun.
Empati: Partnerinizin bakış açısını anlamaya çalışın ve onların duygularını önemseyin. Empati kurmak, birbirinizle daha iyi anlaşmanıza yardımcı olabilir.
Birlikte Zaman Geçirmek: Birlikte vakit geçirmek, birbirinize yakınlaşmanızı sağlar. Yeni aktiviteler ve hobiler deneyin veya ortak ilgi alanlarınızı keşfedin.
Destek: Birbirinize destek olmak, güven ve bağlılığı artırır. Partnerinizin hayatındaki zorluklarla ilgilenin ve onlara yardımcı olun.
Değer Vermek: Partnerinizi takdir edin ve ona değer verdiğinizi gösterin. Küçük jestler ve romantik sürprizler, ilişkinizdeki güveni ve sevgiyi artırabilir.
Tabii ki, her ilişki farklıdır ve her çiftin kendi özel ihtiyaçları vardır. Ancak, yukarıdaki öneriler, kötü giden bir ilişkiyi güzelleştirmeye yardımcı olabilir.
Cevap
51Cevap
Neden kötü gittiği burada önemli bir faktördür. Duruma göre hareket edilmelidir. Örnek veriyorum; bir ilişkide heyecan kalmadıysa ilk günkü kadar o heyecanı tekrar yaşamak için adımlar atılmalıdır en basitinden her zaman karşı taraftan bir adım beklemekte yanlış olur..
eğer anlamsız gündelik problemler yüzünden çıkan bir kavga ise bir yemek yemeye çıkarsın bir sinema güzelleşir bu
ama artık anlaşamıyorsan sorguluyorsan o kötü giden ilişkiyi bir daha kimse düzeltemez
Tabii ki de anlayış anlayış anlayış
Birlikte çıkılan bir tatil
Önce kendini dinlemek (sevip sevmediğinin kararını ver- devam edip edemeyeciğine karar ver)
Sorunu tespit et
Tartışmaları kırıcı olmadan yapın
Tartışmalardan sonra kesinlikle konuşun
Evliyseniz ya da birlikte oluyorsanız
(İlişkiden kaçının bu bir çözüm değil
Her tartışma sonrası yapılan sevişme sona bir adım daha yaklaştırır
Daha çok güzel sözler küçük hediyeler güzel tatiller birbirinize daha fazla zaman harcamaya çalışın
(Sorunun üstüne gitmeye çalışmak ve bu konuda tedirgin olmak daha fazla hata yapmanıza sebep olacaktır o yüzden tedirginliğinizi bir şekilde yenin
Kaybetme korkunuz varsa ondan kurtulmaya çalışın
sevişme önemlidir
Ama hiçbir zaman duyguların önüne geçmemelidir o yüzden rahat huzurlu ve zamanında sevişin asla bir araya sıkıştırmayın
Küçük dokunuşlar sarılmalar bakışmalar değer verici küçük iltifatlar yapın
Asıl önemlisi sorunu çözün
Kötü giden bir durumdaysa ayrılıyor olmamız en güzel harekettir, benim için...
Türkiye'deki cinsiyetler arasında muazzam iletişim sorunları ve çözümsüzlükleri mevcut.
1. Erkekler, kibarlığı arka sıralara koyar ve konuşması gereken yerde susar, susması gereken yerde konuşur,
2. Kadınlar da kafada kurar, fazla ve gereksiz alınganlık yapar ve öküz altında buzağı arar.
Bu durum öyle bir hal alır ki bir müddet sonra 50 yıl nikahlı da olsa hâlâ birbirini yanlış anlayan eşler olmamıza sebep olur.
Türkiye'de acilen her iki cinse de;
1. İletişim sanatını,
2. Bu sanatın iki yönlü olduğunu,
3. Anlamadan, dinlemeden, bilmeden yorum yapmak yerine "neden böyle söyledin", "neden böyle yaptın", "neden böyle davrandın/düşündün" diye soru cümlelerini de öğretmek gerekir.
Bu ülkede iletişim ve cinsel yaşam kimliği sorunları başarıyla çözüldüğü gün, mükemmel ilişkiler yaşanacağına eminim.
Sorunlar küçükse karşılıklı konuşup halledilmeyecek hiçbir şey yoktur. Önemli olan sevgi ve saygı birbirinize anlayış gösterip sevginizi esirgemeyin güzel anılarınızı canlandıracak ortamlarda bulunun, birlikte keyif aldığınız şeyleri yapın.
Ama...
Sorunlar sadakatsizlik içeriyorsa hiçbir şey o ilişkiyi güzelleştiremez...
Kötüden kasıt nedir mesela sohbet mi edemiyorsunuz cokmu manaton olmaya başladı yoksa ilişkide kavgalar mi arttı soruna göre cevap bulmanız mümkün olabilir
Ben öylesine sordum. herkes kendinden yola çıksın diye :)
Kötü giden ilişkiyi kurtarmak çok zordur sebebine bağlı olarak aşilabilecek durumsa elimi taşın altına koyarım eğer ciddi bir sebepten ötürü aşılamayan bir durum söz konuysa maalesef yapacak hiçbirsey yoktur
Hayır, kötü giden bir ilişkiyi tek bir şeyle iyi hale getirmek mümkün değil. Bir ilişkiyi sağlıklı ve işlevsel hale getirmek için her iki tarafın da çaba göstermesi, özveride bulunması ve çoğu zaman birçok farklı değişikliğe gitmesi gerekir.
Bir ilişki kötü gitmeye başlamış ise düzelmesi çok zordur. En güzeli ilişkiyi sonlandırmak. Her iki taraf için de daha sağlıklı olacaktır. Toksit, karmik, ilişkiler insanı yorar bu yüzden daha sağlıklı ilişkiler tercih edilmelidir.
bence karsılıklı sevgi herseyin ustesinden gelir elbet hatalar olur ama hatalı traf hatasını kabul edip alttn alırsa ilişkş daha güzelleşir ve güçlenşr
Anlayış, olgunluk ve sadakat olmasi lazım abi. Bir de karşı taraf koşulsuz seni dinleyecek yani kavga ettiyseniz nedenini sorgulayın mutlaka. Sorunu konusarak çözün. Rahatsız olduğunuz seyleri dile getirin böylece birbirinize karşı daha temkinli olursunuz.
Ben cevabımı bir şarkı ile vermek istiyorum...
https://www.youtube.com/embed/2YYLr6yVruQZaman biraz yanlız kalmak tabi yanlız kalabilmek ile beraber sonra cevap gelir
-Aşk ile başlarsan zaman ile devam etmek'tir
-sevmek daha zordur.
sabah başlar kahvaltı öğlen vakti zaman olmaz ikindi yatsının kapısı.
konuşmak, rutin düzeni bozmadan konuşmak yeterince ve güzelce
Bana göre kötü giden bir ilişki kolay kolay güzelleşmez. İki tarafında karşılıklı sorunları var. İkiside oturup problemler karşısında uzlaşmazsa başka türlü ilişki güzelleşmez.
Kötü giden ilişki, yi güzelleştirmek gibi bir çabaya girmek için karşımdaki kişi, nin haketmesi gereklidir eğerki seviyorsam gönlünü kazanmak için elimden geleni yaparım..
Kötü gitmesinin sebepleri önemli olan. Güvensizlik, sevgisizlik, saygının olmaması gibi ciddi sebepler olduğunda ne yapılırsa yapılsın düzelmeyebiliyor ilişki.
üzgünüm işler kötüye sarmışsa yapacak bir şey yok gibi geliyor bana ama son bir nefes vermek adına güzel bir yerde (ilk buluşma yeri olması doğru olabilir) akşam yemeği
Duruma göre değişir ama düzeltmenin en iyi yolu ona karşı sürekli güzel sözler söylemek asla tartışan taraf sen olmaman güzel hediyeler alman
Bir süre ayrı kalmak işe yarar genelde kişi uzaklaşıp kendini dinleyince yalnız kalıp düşününce daha sağlıklı kararlar alıyor.
En İyi Cevap