Arkadaşlar ne olur fikrinizi belirtir misiniz?

Merhabalar, iyi geceler herkese. Biraz uzun olacak ama bir konuda tarafsız görüş almak istiyorum.. 3 yıllık bir ilişkim var. Öncesinde de pek çok hatası oldu ama sevgimden dolayı biraz süründürdükten sonra affettim. Son 1 aydır ailevi ve başka konulardan dolayı çok kötüydüm ve her zaman benimle iletişimden kaçıyordu. "Şunu şunu düzeltelim" desemde gerçekten düzgün bir üslupla suçlamayarak konuşsam dahi "Kavga yaratıyorsun artık seninle kavga etmek istemiyorum" diyordu. Oysaki ilişkide bazı şeylere o kadar çok tölere edip kendime saygısızlık yaptım ki, ona karşı kin tutmamak, ona karşı cephe almamak trip atmamak ve şeffaf olmak için her zaman güzellikle konuşmaya çalışıyordum.

3 gün önce yine çok pozitiftim gün boyu ona sevgi dolu hareketlerde bulundum ama her zaman arkadaşlarıyla buluşur. Her zaman ailesiyle vakit geçirir ve gece vakti kalırsa beni arar. Sabahları çalışıyor zaten. Ben de sosyal hayatına saygı duyuyorum bir hayatı var diye ama gerçekten konuşma ihtiyacım vardı ve sahura kadar uyanık olduğu için onunla konuşmak istedim. Beni film önerisi için aradı ve sadece 3 dakika film hakkında konuştu ne izlesem diye, sonra kapatmak istedi ben de "zaten uyumuyorsun 5 dakika konuşsak mı?" dedim o da kapatmaya yeltendi. Zoruma gitti. Sonrasında mesaj attım kalbim çok kırılıyor, seninle konuşmaya ihtiyacım vardı dedim. O da belki benim keyfim yok dedi. Ama sen anlatmadan bilemem ki dedim ve belki anlatmadım dedi. Ben normalde bir sorunum olduğunda ona şeffaf olmamı ister, bazen ailevi konuları anlatmak istemeyiz ya o bana anlatmazsam "Bizden sevgili olmamış" der manipüle ederdi. Ben de ona bana neden anlatmıyorsun, canın sıkkınsa yanında olayım dedim ve beni tersledi. Bide bu saatte felsefe kavga çekemem dedi ben de mesajı öylece bıraktım. Sonrasında hiç mesaj atmadı 2 gün kadar. Bu gece taktik yapmak yerine dayanamayıp ben yazdım. Bir insan 2 gün boyunca tek kelime etmiyorsa o insanı sevmiyordur dedim. Dün ninesinin vefat ettiğini söyledi ve beni suçladı. Ama ben bana anlatılmazsa nereden bilebilirdim? Eğer 3 yıllık bir ilişkimiz varsa birbirimize anlatmamız gerekiyor diye düşündüm..

Gerçekten ben mi anlayışsızım? Siz olsanız böyle bir durumda nasıl davranırdınız? İnanın çok anlayışlı bir insanım hep zaman verdim ona. 6 gün boyunca 30 dakika konuşma için bekletti beni..

Arkadaşlar ne olur fikrinizi belirtir misiniz?