Kaderimi kim bağladı?

28 yaşındayım devlet memuruyum kendimi geliştiren hobileri olan bir insanım. dışardan gelen tepkilere göre çoksa güzelim ama aşkta hiç şansım yok. bir türlü karşıma düzgün insan çıkmıyor. karşıma çıkan insanlar ya çok fazla ciddiyetsiz ya da beni çıkarları için kullanmak isteyen insanlar oluyor. en son arkadaşımın tavsiyesiyle biriyle görüştüm. hadi ben seçemiyorum dedim arkadaşımın tavsiyesi övüp göklere çıkardığı kişi hepsinden kötü çıktı. maddi durumu iyi olmasına rağmen maddi açıdan beni kullanmaya çalıştı. bana değer vermeyen bir insandı. zaten ilişkilerimde genel olarak değerde görmem. bunda bazı şeyleri alttan almaya da çalıştım ama yok olmaz bu şekilde devem etmem kendime saygısızlık olur diye yolları ayırdım. bir ailem çocuklarım olsun istiyorum görücü usulü evlilik istemiyorum. seveyim sevgiyi tadayım iyi tanıdığım bir insan olsun istiyorum ama karşıma çıkmıyor. bu olaydan sonra arkadaşlarımda yok kızım senin bir suçun sana adam denk gelmiyor dediler ne yapacağımı bilemiyorum. umudum da kalmadı

Kaderimi kim bağladı?