İlişkimde eski kız arkadaş sorunu, nasıl çözülür?

Yaklaşık 10 aylık bir ilişkim var. Çok iyi giden çok iyi anlaştığım biriyleyim. Birkaç ay önce arkadaşım diye bahsettiği bir kızın aslında sadece arkadaşı olmadığını bi dönem beraber takıldıklarını öğrendim. Çok fazla duygusallık olmadan bir ilişkileri olmuş. Sonra kız başkasıyla nişanlanıp evlenince tamamen ilişki bitmiş. Ama arkadaşlıkları devam ediyor. Kız nişanlandıktan sonra benim şu an beraber olduğum sevgilime onunla ilgili tuttuğu günlükleri aşk mektuplarını ve söyleyemediği ne varsa söylediği eski notlarını göndermiş. Aslında çok çok aşık olduğunu ama onu kaybetmemek için duygularını hiç belli etmediğinden bahsetmiş. Sonsuza dek içinde saklamamak için de söylemiş falan falan. Sonra kız evleniyor ama hala arkadaşlıkları devam ediyor. Arada konuşuyorlar. Erkek arkadaşımın doğum gününde ona bileklik hediye almış falan. Aslında kıskanç biri sayılmam ama bu kızla olan ilişki beni fazlasıyla üzüyor. On yılı aşkın bir süredir arkadaşlıkları mevcut. Bunun sadece birkaç senesi ilişki olarak devam etmiş.
Bunaltan sıkan kıskanan kızlardan değilim ama bu kızın adını bile duymak istemediğimi söyledim erkek arkadaşıma. O da sevdiği bir arkadaşı olduğunu bağını koparmayacağını ama ilişkimize zarar verecekse bir daha ondan bana bahsetmeyeceğini söyledi.
Ona hak veriyorum bazen. Ve güven sorunum da hiç yok. Ama tek başıma kaldığımda bir türlü kabullenemiyorum. Aralarındaki arkadaşlık ilişkilerini.
İlişkimde eski kız arkadaş sorunu, nasıl çözülür?