1.5 yıllık bir ilişkim var ve kız arkadaşım ilk günden beri çok kolay şekilde yalan söylüyor ne yapacağım?

İlk günden beri normal sohbetimizde bile yalan söyleme gereği duyuyor. Yalan söylediğini kaç defa yakaladım bilmiyorum. Ve bu yalan söyleme durumu sadece bana karşı değil herkese karşı olduğunu gördüm. Araştırma yaptım ve böyle bi psikolojik rahatsızlık (Mitomani) olduğunu öğrendim.

Psikoloğa gittim ve durumu anlattım doktor da Mitomani rahatsızlığı olabileceğini söyledi. Kız arkadaşımla konuşup onu incitmeden utandırmadan psikoloğa gitmeye ikna etmemi söyledi.

Bunu nasıl yapacağımı sorduğum da bu rahatsızlığı kabul edip te doktora gitmeye ikna etmek hiç kolay değil , sizin içinde zor bi durum, sabırlı şekilde davranıp bu durumu kabul ettirmek sana düşüyor dedi. Yani pek de yardımcı olmadı o konuda.

Sevgilimi seviyorum ve bu durum hem ilişkimizi hemde kendisinin hayatını çok etkiliyor ama bi türlü bu durumun farkına varmıyor ve yalan söylemekten vazgeçmiyor. Çünkü yalan söylediği için pişmanlık ya da vicdan azabı duymuyor. Ben bu durumdan kurtulmasını istiyorum ve psikoloğa götürmek yardımcı olmak istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim. kendisine kırmadan incitmeden nasıl söyleyip kabul ettirebilirim. Çevremden yardım almak istemiyorum çünkü bu durumu bilmelerini istemiyorum arkadaş çevremizin.

Yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

1.5 yıllık bir ilişkim var ve kız arkadaşım ilk günden beri çok kolay şekilde yalan söylüyor ne yapacağım?