Aşk kulu ilaha ulaştırır. Beşer aşkından başlayıp, belirli sınavlardan geçtikten sonra ilahi aşka, saf olan aşka kavuşuruz. En son seviyedir aşkın seviyesi ilahi aşk. Böyle söylemesi kolaydır, lakin ilahi aşka doğru yola çıkan kul hayatında çok ağır dereceli sınavlarla sınanır. Her şey kulun iradesine bağlıdır, aşkta devam edip etmeyeceğine sadece kendi kul kendi rızasıyla karar verir. Kimse de buna engel olamaz
Bana göre aşk başına gelen hem en güzel hem en kötü şey. Güzel olan yanı o hissettiğin duygular, sevgiden çok farklı daha önce hiç tatmadığın bi şey dünyada herşeyi başarabilecek kadar güçlü olduğunu düşündüren büyük bir his. Kötü yanı ise aşk gittiğinde ben bunun neyine tutuldum neyini beğendim huyu mı hayır tipi mi hayır ee neyi hissi. işte aşk başlarken çok güzel bittiğinde ise bok gibi bir duygu. o yüzden sevin karakterini huyunu suyunu adamlığını insanlığını merhametini sevin sevgi bitmez.
Güzel bir anlatım. Güzel bir özet. Aşıkken hiç bir kötü yanını görmezsin ayrılıncada dediğin gibi ben bunun neyini sevdim dersin. En kötüsünde yarım kalan aşklar. Çok üzer yıllarca anlatamazsın. İyileşir ama izi kalır. Aşık olan insan dünyayı bile fethedebileceğine inanırken aşık olduğu kozun kalbini bir türlü fethedemez en çokta o başarısızlık yıkar insanı.
Aşk benim için aslında yeniden yaşamak demektir hatta yaşadığını ilk kez hissetmek demektir sanırım en güzel tanımı şu şekilde yapabilirim matrix izleyenler bilir orada neo adında karakter aslında sanal dünyada yaşıyordu sonra arkadaşları sayesinde kurtulmuştu işte aşkta aslında bunun gibi yani daha önce yaşıyorum sandığınız hayatı size gerçekten yaşatır aşık olduktan sonra. yani hayat sahte ise aşk gerçektir. kısaca benim için her şey demektir
Nefes almak gibi aşk aslında hayat için gerekli yaşam için gerekli sürekli büyüyen kendini güncelleyen bir duygu bir ilaç aslında ama dozunu ayarlamazsan zehre dönebilir de..
Aşk var olmanın apolistik düşüncelerin biraz isyanın biraz öfkenin biraz sevginin ve birazda nefretin bütünüdür var olma felsefesinin temel taşıdır
Benim literatürümde aşk çok kuvvetli bir histir. Aşk bile bile yanmaktır, Onu görünce mantığın zihinden ayrılmasıdır, sevgi dolu gülümsemesinde gözlerinde tüm dünyayı görmektir. Tüm hisleri aynı anda hissetmektir.