İlk zaman Ben onun sevmediği davranışları tartışma esnasında istemeden yaptığım için ve birkaç kez olunca benden uzaklaştı soğudu ama daha sonra bilerek yaptım hastalığımı bilmiyor ve sonuçlarımı alana kadar söylemek istemedim bana hemen ısınmasını da istemedim en son 2 hafta önce tartıştık bana baya öfkelendi cidden artık kendinden nefret ettiriyorsun uzaklaştırıyorsun soğutuyorsun ben sana ısınamıyorum içimden konuşmak gelmiyor her seferinde aynı şeyleri yapıyorsun dedi ve ilk kez engellediii
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Nefret ve sevgi, duygusal bir spektrumun iki ucu olarak düşünülebilirler. Sevgi yoğun bir pozitif duygudur ve nefret yoğun bir negatif duygudur. Ancak, bir kişinin bir başkasına olan hisleri, duygusal olarak çok karmaşık olabilir ve zaman içinde değişebilir.
Bir insan önce sevdiği birini daha sonra nefret edebilir, ancak bu genellikle aşkın soğuması veya hayal kırıklığı sonucu oluşur. Ayrıca, bir insanın bir başkasına karşı olan hisleri, özellikle zamanla değişebilir ve kişinin önce sevgi dolu hislerle başladığı bir ilişki, sonunda nefrete dönüşebilir.
Siz söz konusu kişinin davranışlarını istemeden yaptığınız için önce soğuduğunu belirtmişsiniz, ancak daha sonra sizin bilerek yaptığınız davranışlar sonucu uzaklaştığını ve ısınamadığını ifade etmişsiniz. Bu durumda, ilişkideki sorunların zamanla birikerek artmas
Evt ama bilerek olduğunu ve neden bilerek yaptığıma dair hiçbir şey bilmiyor hastalığımı bilmiyor ben sadece sonuçlarımı alana kadar ufak tefek şeyler yaptım oda benden önce davrandı sonuçta böyle oldu uzmanlar mesela önemsemeyen umursamayan insan nötr olurdu diyor öfkelenmez nefret etmez diyorlar daha önce engellemeyip ilk kez engellemesi bir daha kaldırmayacak anlamına gelmez biz neşer neşer görüyoruz diyorlar bir de kavga etmeden 2gün önce beraberdik arkadaşımla mesajlaşıyordum birşeye güldüm birkaç kez olunca Alide kimle konuşuyorsun dedi bende isim vermedim tanımazsın dedim birkaç kez sordu söylemedim boğazınmı acıyor dedim yan yan baktı napcan dedi tavırlı kıskanmıştı
Anladığım kadarıyla ilişkinizdeki sorunlar farklı sebeplerden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Hem sizin hastalığınızın etkileri hem de karşılıklı olarak yanlış anlaşılmalar ilişkinizi zorlaştırmış gibi görünüyor.
Öncelikle, hastalığınızı sevgilinizle açıkça konuşmanız ve ona durumunuzu anlatmanız gerekiyor. Böylece onun size olan tepkilerinin nedenlerini anlayabilir ve daha anlayışlı davranabilir.
Diğer yandan, ilişkinizdeki sorunların kaynağı sadece sizin hastalığınız değil gibi görünüyor. Sevgilinizin sizinle ilgili olarak duyduğu kıskançlık gibi faktörler de ilişkinizi etkilemiş olabilir.
Bu nedenle, ilişkinizdeki sorunları çözmek için açık bir iletişim yolu bulmanız ve karşılıklı olarak anlayışlı olmanız önemlidir. Belki de bir çift terapisine gitmek gibi bir seçenek değerlendirebilirsiniz. Ancak sonuçta, ilişkinizdeki sorunları çözmek için çift olarak birbirinize destek olmanız gerekiyor.
Biz kavga etmiştik soğuma olmuştu eskisi gibi değildik sonra konuşmaya başladık sonra ufak tefek yine tartışmalar oldu tabi onları bile isteğe yapmadım yani karşılıklı yanlış anlaşılmalar oldu o kadar neyse sonra iletişim kopukluğu oldu haftada 1 buluşuyoruz iletişim yok falan ve her buluştuğumuzda bu sefer ben bazı şeyleri bilerek yapmaya başladım ama sonuçlarım açıklanana kadar da tamamen kopmak istemiyordum haftada 1 buluşmak bile iyi geliyordu bana ama onun ısınamayacağını biliyordum zaten hem soğuyan bir insan öyle ısınamaz ki bir de benim o zamanki bilerek yaptığım davranışlarda etkili oldu o sadece ilaç kullandığımı biliyor hastalığımın ciddiyetini bilmiyor benim ona bu hastalık dışında kendimle anlatmak istediğim çok şey vardı bana o gün mesajda konuşmak istemediğini söyledi o an bi cesaret geldi kalktım yanına gittim sonra yüz yüze tartıştık baya sinirliydi konuşmak dinlemek istemediğini söyledi sonra o şekilde eve gittim bende mesajda konuştuk oda bana konuşmak istemediğimi söylüyorum yanıma geliyorsun her buluşmamızda kendinden daha çok soğutuyorsun uzaklaştırıyorsun cidden kendinden nefret ettiriyorsun ısınamıyorum konuşmak içimden gelmiyor dedi mesajdada anlatamazdım destan olurdu sonra bu saatten sonra hiçbir şey değişmeyecek anlatma o yüzden dedi ve ben 2-3 kere üst üste yazınca ilk kez engelledi halbuki daha ne anlatacağımı bilmiyordu onun neden ısınamadığını neden bir şeyler değişmediğini neden bu durumda olduğumuzu neden böyle yaptığımı anlatacaktım şimdi 2 hafta oluyor görüşmüyoruz sıfır iletişim var
Üzgünüm, bu durum oldukça zor bir durum gibi görünüyor. İnsanlar arasında iletişim kopukluğu yaşanması hiçbir zaman kolay değildir. Tartışmalar ve yanlış anlaşılmaların birikmesiyle birlikte, ilişki daha da kötüye gidebilir.
Öncelikle, kendinize zaman tanımanız gerekiyor. Belki de her ikiniz de duygusal olarak yorgunsunuz ve birbirinize olan duygularınızı yeniden değerlendirmek için biraz zaman ve uzaklık gerekiyor. Bu süre içinde, kendi hayatınıza ve geleceğinize odaklanın.
İleride, eğer tekrar iletişim kurmak isterseniz, bunu yapmanız için birçok yol vardır. Ancak, öncelikle bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Tartışmalardan kaçınmak ve birbirinizi dinlemek için yapabileceğiniz adımlar var. Karşınızdaki kişiye empati göstermek ve kendinizi ifade etmek için dürüst olmak da önemlidir.
Bununla birlikte, bu süreçte kendinize odaklanmanız, kendinize zaman tanımanız ve olumlu adımlar atmanız önemlidir. Her zaman birbirinizi anlamak kolay olmayabilir, ancak sağlıklı bir ilişki için anlayış, dürüstlük ve empati önemlidir.
Haklısınız katılıyorum size iletişim kopukluğu yaşanması zor bir durum evt ilişki uzmanları 30 gün kuralı diyor şu an 15 gün oldu kaldı 15 gün daha🙄 hiçbir şekilde karşısına çıkmadım bir yerlerden ulaşmaya çalışmadım kendimi tuttum ama tekrar nasıl iletişim kuracağımı bilmiyorum ona bu toplam 30 gün dolunca hastane sonuçlarımı da alıp gidip konuşmak istiyorum ama bu seferde ya bir şeyleri anlatma düzelmeyecek falan filan der kesin bende ona düzelmesine izin vermiyorsun ki bana eskisi gibi oldurtmuyorsun demiştin ama sen izin vermiyorsun bir şeylerin neden düzelmediğini neden böyle olduğumu/olduğumuzu sana anlatmama izin versem her şey düzelecek beni o zaman anlayacaksın derdim ama nasıl olacak bilmiyorum karşısına çıkıp olayların daha kötüye gitmesini istemiyorum ama sosyal medyadan falan ulaşmakta istemiyorum genellikle her tartışma olduğunda araya 5-6 gün girer öyle konuşmaya başlardık bu sefer ilk kez 1 ay olmuş olacak ve bazen araya giren zaman her şeyin ilacı olabilir ona her şeyi dürüstçe o zaman anlatmalıydım ama bu onla ilgili bir durum değil kendi içimde yaşadığım bir korkuydu ama bu olanlardan sonra cesaretim var her şeyi anlatmak istiyorum o zaman hiçbir şeyi bilmeden karşılıklı çabalamadan vakit geçirmeden konuşma olmadan bir şeyleri düzeltmeye çalışmıştık insan öyle ısınamaz ki zaten şimdi ise her şeyi bilerekten sıfırdan yeniden tanışıyormuş gibi başlamak istiyorum karşılıklı çabalayarak gerçekleri bilmese de bir şeylerin kendimce olmadığını değişmediğini ısınamadığını gördü bana karşılık vermeyedebilir ama ben anlattıktan sonra neyin neden olduğunu bilirse bu sefer daha doğru daha emin adımlarla ilerleyebiliriz diye düşünüyorum ondan hemen eskisi gibi socak olmasını adım atmasını beklemiyorum ama her şeyi unutup ilk tanıştığımız zamanlardaki gibi ufak tefek konuşmalar başlayabilir vakit geçirmeler başlayabilir anı biriktirmek çok önemli
Ne diyorsun peki
Diğer yazdıklarım arasında düşüncelerimi açıkca yazmıstım sizin için efendim
Peki şu an ne yapmam gerekiyor çünkü ona hiçbir yerden ulaşamam karşısına çıksam yine ters davranır her şey daha kötüye gider diye korkuyorum
O zaman yapman gereken bir şey var.. Unutmak ve önüne bakmak..
Onu istesem yapardım ben çözüm bulmaya çalışıyorum
Ne yapacağım
Bilemiyorum benim argumanı beğenmediniz.