2 yıllık evliyim. Eşimde eşimin ailesi de dini bütün bir aile. Kızılcık şerbetini bilirsiniz belki diziyi aynı o Ünal ailesi gibi muhafazakarlar. Gecen gün mini elbise giydim, sulalede dedikodum çıktı, dinden çıkmışım güya. Eşimde rahatsız oldu. Kapan bitsin bu dedikodular dedi. Ya kapanirsin ya da bosaniriz ben kendime laf getiremem dedi. Ne yapicam ben? Asla kapanmak istemiyorum ama eşimi de çok seviyorum. Eşim çok net bu konuda
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞimdi ben sana şunu söyleyeyim Kapanmak zorunda değilsin Evet dünya için doğru yani modern dünya çağdaş dünya bunu emrediyor tiraz da etmem edemem de yani Ama hani İslam varsa Allah varsa Son Peygamber Hz Muhammed ise onun emri İslam'a uygun giyinme yapman lazım. Erkeklerin de şöyle elinde bir koz var işte benim eşim açıksa Benim eşim o***** gibi gözüyle bakıyor bu da yanlış hiçbir kadına bunu Söyleyemezsin hakkın yok erkek olarak hakkın yok kadın olarak da hakkın yok yani boşanırım boşanma meselesini bilemiyorum Ama sen o şekilde gezmek istiyorsan gezebilirsin ki gezmelisin ama dediğim gibi eşinde burada hani bir isteği varsa da daha iyisini bulsun iyice şutlayacağım. Ama bir iki sana şunu söyleyeyim hani üşün Malatya depreminde sen vardın evin içinde öldün kapalıydı açıktın Sana kimse bir şey söylemedi ama İşin gerçekten Allah'a inanıp da Senden bunu istiyorsa düşün artık hesap senin yani sonuçta ölmüş olacaktın yani o 50.000 kişinin içinde sen de olabilirdin Ben de olabilirdim ya da eşin de olabilirdi yani iyi hesabını yap Hadi lan demeni pek bir anlamı yok.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sen de arı kovanına çomak sokmuşsun yani. Hadi kapalı değilsin okey de ne demeye gidip mini giyiyorsun. Bulunduğun ortamı biliyorsun, eşini ve ailesini, çevresini biliyorsun, bunları bilerek evlenmişsin. Üstelik eşini de seviyorsun. Madem öyle bu eylemleri yaparken onun da ne durumda kalacağını düşünemedin mi. Ha yok illa giyerim de giyerim, özgür bireyim diyorsan kusura bakma sevsen de faydası yok, boşan gitsin. Kaldı ki böyle düşünüyorsan en başta akıllıca bir şey yapıp evlenmemeliydin. Yok ha bende üzerime düşeni yarım tabi ki dersen de bir daha o hareketleri yapma, keşke de hiç yapmasaydın hiç bu aşamalara gelmeseydi. Neyse illa kapanacaksın diye bir şey yok ama bundan sonra dikkat edeceksen eşinle konuş bir orta yol bulun devam edin. Her şeyi de birilerine yıkmak doğru değil biraz kendimizde de aramalıyız.
10 Yorumla
+1 yıl
Dünyalar güzeli tatlı kadınsın
Üzme tatlı canını kıymetini bil Birak peşini ayrıl
Unut herşeyi kendi hayatına bak yoluna devam et Olmuyor sana zorlama ayrıl kurtar kendini
Üzme tatlı canını kıymetini bil unut gitsinZor durum herşeyin çözümü vardır Üzme tatlı canını sen dünyalar güzeli güzel kadın sın en yolunda dosdoğru yürü de
Peşinden gelmeyenler utansın,
Değişme hiç kimse için,
Seni olduğun gibi sevmeyenler utansın.
Elinden gelenin en iyisini yap
Yüreğinden kavra bütün sevdiklerini,
Sonrasını hiç düşünme arkadaş,
Bırak kıymetini bilmeyenler utansın dünyalar güzeli güzel hanım efendi kadınsın
000 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAh be gülüm. O kafa yapısına sahip bir aile ve erkekle neden hayatını birleştirdin ki bile bile? Sevgi diyorsun da senin huzurundan ve mutluluğundan daha mı önemliydi? Değdi mi yaptığına ve onca yılına?
Neresinden dönsen kar bence. Boşanırsan zor da olsa kendi ayaklarının üzerinde durabileceksen bir saniye daha durma 'Peki boşanmak istiyorum.' de ona boşanın.
Özgürlüğünün ve haklarının elinden alınmasına izin verme. Bugün senin en doğal hakkın olan görüntünü değiştirmen için zorlayanlar yarın sana neler yapmazlar. Kaç kurtul onlardan.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
97
Cevap
101Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman kapalı bir kadın bulsaydı
Eşi her yerde bulursun ama özgürlüğünden de bir kere olursun. Evlenmeden şart koşuyor olsaydı neyse derdim
Ama önce evlenip sonradan seni ayrılmakla tehdit etmesi sana değer vermediğini gösteriyor. Seninle mutlu olan kişi onun bunun lafına sözüne bakıp huzurunu bozmaz asla80 Yorumla Hep böyledir zaten. Sana mini giyme derler, kendileri dedikodunun Allah'ını eder. Sana laf ederler "sen de bizim gibi mutsuz ol" derler alttan alta.
burada problem eşinde. Gerçekler acıdır. Delikanlı olsun alsın ailesini karşısına desin ki "bu benim eşim ve ben onu olduğu gibi seviyorum." maalesef eşinin özgüven eksikliği sana olan sevgisinin önünde.
Benim eşimin fazla açık olmasından ben de rahatsız olurum. Çünkü ona bakan kişiler ister istemez üstünde baskı kuruyorlar. Yani birileriyle papaz olman gerekiyor böyle bir ülkede yaşıyorsan, "ne bakıyorsun" falan demen gerekiyor sana bakanlara vs. Öküz çok memlekette çünkü.
Senin yapman gereken belli. Ya boşanacaksın. Ya da onlara karşı "ben böyle bir insanım, beni böyle kabul edeceksiniz" diyeceksin. Sen öyle durduktan sonra kimse sana bir şey diyemez. Herkesin değerleri vardır. Senin değerin de istediğin kıyafeti giyebilmektir. Başkalarının soktuğu kalıba girmeyeceğiz inatla !!
20 Yorumla
+1 yılSeni evlenirken olduğun gibi kabul etmiş bir adam ve ailesi var evlendikten sonra bunu isteme hakları yok. Ben olsam böyle biriyle evliliğe devam etmezdim. Bu adam bence zaten seni sevmiyor bakar mısın sana resmen seçenek sunuyor ya kapan ya git diyor seven sevdiğine böyle bir şey der mi sence? Gitmesi için bir kapı aralar mı?
60 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. Adam harbi karakter yoksunuymuş bu nasıl bir terbiyesizlik ya seni böyle görüyor beğeniyor sıkıntı yok üstüne evleniyor sonra da ya kapan ya boşanırız diyor bu çok hassas bir konu. Evet o adama laf geliyor ama senden dolayı değil kendi karakterszlnden dolayı geliyor ve gelecek de. Ailesine sülalesine bu benim seçimim size ne demedikçe milletin ağzını kapatmadıkça bu adama her zaman laf gelecek sen olsan da olmasan da. Evli haliyle ailesinin lafıyla boşanma durumuna kadar getiriyorsa konuyu sizin hayatınız böyle geçecektir. O ailenin veya sülalenin istediği herhangi bir şeyi yapmadığınızda bu duruma gelecekseniz o evlilik sana mutluluk getirmez. Bekara avrat boşamak kolay derler ama uzun vadeli ve mantıklı düşünürsen boşanmak daha mantıklı görünüyor.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenemeden önce senin tarzını yapını bilen daha sonrası için şikayet etmeye hakkı yoktur... bir insanı nasıl tanıdiysan öyle seversin değiştirmeye çalışmasın bence anlayış göstermeli ve saygı duymalı akrabaları rahatsız olduysa eşinde ses çıkarmıyorsa kusura bakma eşinde onlar kadar düşüncesiz iyi bir eş olsa senin yanında olur onların sedikerini onaylamaz din inanç etek boyu ile ölçülüyor son derece sığ buna eşin de dahil kusura bakma... eşin her zaman ailesinin isteklerine göre hareket edecek sen ne kadar mutlu olacaksın kalkıp boşanmakta tehtit etmiş sen söylemen gerekirdi beni böyle kabul ediyorsan et diye bunun yüzünden bana boşan diyen erkeği kadın olsam boşardim...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKuzum sakin kabul etme boşan ozman hadi ordan git de
O adam seni açik gördü begendi , madem aileside kendinde dinine düşkündü sktrsn gitsin kapali ladin bulsaydi onla evlenseydi bosanmak istiyorsa sktrsn gtsn boşan nafaka al tazminati al evide al otur yeni koca bulursun boşanirsin ayrica seni tehdit etmesi seni sevmedigi anlamina geliyo kesinlikle ailesi dolduruyor ailesiyle arasini boz öyoe boşan altinlarini müvecherlerini kocanin parasini al git bozdur banka hesabina at sktr gtsn smdi
014 Yorumla- +1 yıl
@ÇİÇEK2000 sen kimsin? Git baskasinin gönderisine yorum yap
- +1 yıl
@ÇİÇEK2000 Burası hukuk devleti din devleti degil O kadını o adam açik haliyle begendi evlendi Kapali birisiyle evlenseydi sktrsn gitsn kapaliyla evlenseydi ki böyle bir istek şahsen kabul etmezdim teklif ediyorsa ayrilsin kimse kimse için görünüşünü degistirmemeli , 4 ay önce muge aynida ayni olay yasandi kadin tesetture girince karisini aldatti adam aynen söyoe dedi senin kemdine ait dusuncelerin yasam tarzin yok baskiyla herseye evet diyorsan kim bilir ilerde ne yaparsin dedi evlenince esini tesetture soktu sonrada aldatti acik bir kadinla https://youtu.be/4ycAPKAd7g4
- +1 yıl
Canim kendine saygin yokmu sen bir birey degilmisin? Bence baskasi yuzunden tesetture girersen hayatinin hatasini yaparsin bak adamkarisini tesetture sokmuş sonrada gidip onu açik kadinla aldatti sonrada dediki saçlarinin kokusunu rüzgarda savrulusunu seviyorum dedi iyi bak smdi
- +1 yıl
@ÇİÇEK2000 Sen öyl3 yasamak istiyorsan git öyle yaşa güzelim tamam mi boşanmadigin zaman kocan seni öldugurdugunde ozaman gorursun dünyq kaç bucak hernefis ölümü tadacak belki kadin ayrilinca daha iyi birisini bulcak mutlu olcak? Nedemek dini bicak altinq yatirmqk yok bilmem ne geberde git ozman
- +1 yıl
Evli oldugun zaman kocan seni baskasiyla aldattiginda bu dediklerini iyi hatirla
- +1 yıl
Ben zaten evliyim. Eşimle 5 vakit namazımızı kılıyoruz , kuran hatmediyoruz , Allah korkumuz var bizim. Eşim yabancı türk değil , anlayışlı - düzgün bir insan , en iyi üniversitelerden mezun kalitesiz bir insan değil. Sizin başınıza gelirse bilemem tabi inşallah siz gebermezsiniz diyelim. Ben burada ayrılmasınlar demedim , dini fare zehiri içmek gibi tepkiyle anlatılması günah. Bizde biliyoruz açık saçık gezmesini rahat olmayı ama Allah'ın emri bu bizde buna uyuyoruz. Dediğiniz gibi her nefis ölümü tadacak orada bu yapılanların hesabı görülecek zaten.
- +1 yıl
@ÇİÇEK2000 herkesin kendi sevabi ve günahı kendine ayrica sen şu an aralarina nifak sokuyorsun ya iliskileri devam ederse kocası kapanmadigi icin onu öldurse ? Madem cok inaniyorsun bunu napcaksin senin yuzunden olursa? Bosanmadigi icin eşi onu katlederse cocugunuda seni suçlarız Milletin aile islerine burnunu sokmayi birak senin evliligin kadar benim hafizligim var kaybol git yobaz islami sizim gibi yobazlar yuzunden bu halde zaten cevap bile yazma Islam uzerinden konusmayi birak burasi hukuk devleti cahil
- +1 yıl
Ne kadar edepsiz bir insansınız ya şu üslubuna bak. Burada cahil varsa oda sensin senin cümlelerin beni rahatsız etti zaten hadsiz. Hukuk devleti olduğu için mi takım elbisesi olan tecavüzcüler indirim alıyor? Şiddet gösteren kocalar ertesi gün serbest bırakılıyor? Sen kendini kandırmaya devam et yarım aklınla. Din olmadığı sürece senin gibi hafizim diye ortada dolanan edepsizler türemeye devam eder.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir erkek icin kapancaksan asla kapanma. Kapanicaksan Allah icin kapan. Seni alirken Gözü körmüydü onun ve ailesinin. Ben kapali bir bayanim. Acik olsam biri bana kapan dese, o kisi dedigi icin kapanmam. Dinde zorlama yoktur bunlar hangi dini yaşıyo? Böyle yaparak seni dinden soğutup vebalini alsalar ne olcak? Seni seven olduğun gibi sevmeli. Ama işte bizim için konuşmak o kadar kolay ki. Sen ise bu durumu yaşıyorsun çok üzücü. Seviyorum diosun.. Oysa ki o insanlar sana peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap hediye etmekle başlayıp, dinimizin güzelliklerinden bahs etseler o zaman sen zaten kendin isteyerek, seve seve kapanıcaksın hemde sadece Allahın rızası için. Güzel bişey yapmak isterken çok yanlış hareket etmişler. Eşinde biraz zayıf karakter belli ki. İnşallah düşünüp doğru kararı verirsin.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni alırken açık olduğunu biliyordu dinde zorlama asla olmaz ama bunlar dindar ise dinde zorlama olmuyacağınıda bilirler ki sadece onların tek derdi millete maskara olmayalım ama bilmezlerki ne kapalılar var... Ne açıklar var kapalılardan daha dindar (sadece bazı kişiler için geçerli) yani demek istediğim eşin seni en başta böyle kabul ettiyse böyle devam eder ki sen istersen ama dersin kapanmak istiyorum ayrı konu istemiyor isen açıkça dersin sen benimle evlenirken ben böyleydim kendinde biliyorsun ama beni böyle istemiyorsan git yoluna inan sen yol verince senin peşinden koşar kural budur zaten korkma ayrılmaz sende dediğimi dene genede.
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış olan sensin hani açık olursun da sn bildiğin çıplaksın açıklıkla çıplaklığı ayırt edemiyorsun ama evlenip çocuk yapıyorsun o senin kocan sevgilin değil o yüzden o ne derse o olur haa sen yok diyorsan boşanacaksın ne halt yiyorsan yiyeceksin baştan seni kabul edip evlenmeyecekti aslında
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılİnanca göre Allah için kapanmıyorsanız kulu / başkası için taviz vermeyin bugün konu bu olur yarın başka bir konu olur sizi sürekli bu şekilde emri altına alır. Sizin düşüncelerinize ve isteklerinize değer vermez. Yani bu ibadeti Allah için yapmıyorsanız kuluna hiç boyun eğmeyin. kendinizden ödün vermeyin.
10 Yorumla Dinde zorlama yok. Kapanıp kapanmak senin bilecgn şey. Seni böyle görüp beğenmiş en baştan kapalı birini alaydi o zmn beyfendi. Kendini millete göre sekillendirenlerden bı b@k olmaz. Adam olsa kocan o lafı cikartanlarn ağzının payını verirdi konusturtmazdi ama nerdee. Madem böyle bı seçenek sunuyor sana s, et evet boşanmak istiyorum de. İstemedgn şeyi sana smdiden zorlayarak yaotrmaya calisio bu adamla bı ömür mü gecirecen bı de Allah korusun de ve s, et
132 Yorumla- +1 yıl
bilmediğin konularda kendinden emin olma bu kadar, komik oluyorsun. dinde zorlama vardır senin işine gelmiyor diye aksini söyleyecek değilim. dini tercih etmede zorlama yoktur ama dinin emirlerini uygulamada zorlama vardır zaten şeriat denilen şey de bu. emirleri uygulamazsan cezaları var.
- +1 yıl
idrak melekende problem mi var acaba ben fruat tartışması yapmıyorum seninle usulen dinde dinin emirlerinin uygulanması yönünde zorlama vardır. beğeninize sunulan populer soylemleri mutlak kabul edip ahkam kesmeyi n aç araştır senin için zahmete girecek değilim. tekrar söylüyorum seriat denilen dindeki zorlamayla ilgilidir. kadının örtülmesi de farzdır
- +1 yıl
Erkeklerin işine gelio şu an ki uygulanan şey ( suanki ülkelerde uygulanan şeriat adı altında erkeklerin kendi kurallarını uygulaması Allah la dinle alakası yok. Dinimiz güzel şeyler ogutluyor kadınlar erkeksiz dışarı çıkamaz insanlara işkence uygulanır vs saçma sapan şeyler solemio ve günümüzde şeriat adı altında uygulanan saçma kurallarla dinimiz güzel alakası yk)
- +1 yıl
nur 31 e bakıp seriat olmadığı hükmünü çıkarttığına tanık olduktan sonra devamını okumadim. baya problemli bir akıl yürütmen var belliki. seriata dair saçma sapan yorumlarını kendine sakla adam akıllı fikir uretebilecek kadar bilgi ve birikim edindiginde mantık dersi almayı dene sonrasında tutarlı iddialar üretebilirsin belki. işte o zaman fikirlerini duymak isterim.
- +1 yıl
@themkt şeriat yok demedim laf yuvarlama 500 iq. şeriat külliyen zarar, hiçbir ülke uygulamıyor ve çoğu arap ülkesi bizden daha modernleşme halinde. sen de bunu yıllar sonra göreceksin. şeriat dediğin revize edilmeli, kadına insan muamelesi yapmayı denemeli. 5 karı almayı falan yasaklamalı. s*kinin keyfine düzen olmamalı.
- +1 yıl
@themkt günümüzde şeriat uygulanan ülkeler sence Allah'ın ve peygamber efendimizin dediklerini mı uyguluyor. Kadına eziyet etmek insanlara işkence etmek ne zaman Allah in ya da peygamber efendimizin lafı oldu beynini kullanamion bari aç Google yi öğren burada yalandan artistlik yapma
- +1 yıl
@Desmond_G başörtüsü takılmasının zorunlu olduğunun pratikteki karşılığı seriat sen kalkmış nur 31 de zorlama yok diyorsun. önce kuran anda belirtilen ifadelerin emir, tavisye olup olmadığını idrak edebilmen gerek. yap deniliyorsa bu kesin bir emirdir. rica veya tercih değildir. yani sen bu ayetten hareketle zorlama yok diyorsan ya akıl yuritmende bi eksiklik ya da bilgi birikiminde eksiklik var. birazcık bile olsa konuya dair usül bilgin olsa söylediğimi anlar seriat yok demedim diye itiraz etmezdin. dediğim gibi şeriatın faydası, zararı revize edilmesi gibi konuların münakaşa edilebileceği akli olgunluk ve birikime sahip degilsin. bir doktorun antibiyotiklerin fayda ve zararlarını abisi doktor olan çocukla tartışması gibi bir şey seninle şeriat tartışması. gerçekten ilgiliysen konuyu dert edinip ogrenmeye çalış. kahvehane soylemleriyle yapilabilecek bir tartışma değil bu.
- +1 yıl
islamda köpeğin yerini bilmeyen cahilden kadının yerine dair yapılan kiyaslama anca bu kadar olur işte hahaha. hiç mi yüzün kızarmıyor senin arkadaş bu ne rahatlık nasıl bu kadar kolay dümdüz yazabiliyorsun. cehaletinin rezilliği hiç mi kızartmiyor yüzünü hiç mi utanmana sebep olmuyor da yazmadan önce en azından bi google da arayayım demiyorsun.
- Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılSeni olduğu gibi kabul etmeyen bir insanı hayatında tutmak ne derece doğru bilemedim. Onların sırf inatlari yüzünden senin mutluluğunu gölgelemeleri ve bencilce düşünceleri saçma geliyor. Sana saygısı olan olduğu gibi kabul eder. Evlenmeden önce nasılsan şimdi de öylesin. Seni böyle kabul ettiyse sana saygı duyacak.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok saçma ya. Evlenmeden bunların mahkemesini yapmak çok mu zor. Birbirine göre olmayan evlenmesin, denk olmayan evlenmesin yahu. Eşinin yaptığı yanlış ama böyle de yürümez çünkü eşinin ailesi seni her gördüğünde dedikodu, söylemler olacak. Sen bunu kaldırabilecek misin? Sonuç sağlıklı görünmüyor.
10 Yorumla
+1 yılıyıde sız tanısırken onların aılesı zaten oyle degılmıydı? esın baslarda sorun etmeyıp 2 yıl ne guzel gecınmıssınız ne degıstı karsı tarafta? bana cok sacma geldı tutumları sankı bahane uretmısler gıbı. ve cok saygısızca.
Bır ınsanı bosamakla tehdıt etmek nekadar kırıcı bırsey ya. Cocuk oyuncagımı bu dıle kolay 2 sene guvenıp yanında herıfım dıye bu adamı dolastırmıssın.
yaptıkları cok ayıp.00 Yorumla
+1 yılSana çok acı bir şey söyleyeceğim bunu bahane ediyor bence çünkü evlenmeden önce nasıl bir yapıda olduğunu nasıl bir karakterde olduğunu zaten biliyor yani istemediğini kabul etmeyeceğini bile bile senin üzerine geliyor seni yıldırmaya seni sindirmeye çalışıyor daha doğrusu kendine bir bahane bulmaya çalışıyor bence sen direkt boşa git bunu bu adam zaten senden vazgeçmiş o lafı diyen adam seni silmiş zaten kafası çoktan karışmış onu n
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Mini etek yerine başka bir elbise giyebilirsin. Kadının özgür olmasını her zaman desteklerim ama evli bir kadın veya erkek eşlerinin birbirilerine olan davranışlarını önceden belirlemeli ve sınır çizmeli. Yarın denize gideceksin diyelim, o zaman ne olacak. Nasıl evlilik öncesi, alkol kullanıyor musun tarzı sorular var, giyim ile sorular da olmalı. İş sende bitiyor.
10 Yorumla
+1 yılŞimdiye kadar niye düşünememiş bilmiyor mu ailesini tanımıyor mu sanki? Seviyorsun ama ileride çok zor olur. Eski erk. ark. ailesi de öyleydi bir de beni tanıştırmak istiyordu ki piercingli kızıl saçlı crop giymeyi seven bir tipim. 😂 Ailesi beni şeytan taşlar gibi taşlardı görür görmez. Kendisi modernmiş gibi davranıyordu ama sırf -sözde dekoltem gözüküyormuş gibi ki göğüslerim çok küçüktür öyle dikkat çekmez ben de aşırı açık giyinmedim- ona fazla geliyordu. Beni sokağın ortasında rezil etti de iki adam durdu beni korumak için. O yüzden sevgi asla yetmiyor eğer içinde gerçekten yoksa kapanmak kapanma. Sen de onu şartla. Ya beni böyle kabul edersin ya da boşanalım...
00 Yorumla
+1 yılŞimdi madem bu kadar muhafazakâr bir aileye sahip ve kendiside öyle o zaman sizinle değil kapalı bir kadınla evlenecekti baştan. Sizi ve fikirlerinizi olduğu gibi kabul ettiyse sonradan böyle bir baskı yapmaya hiç ama hiç hakkı yok. Siz ileride kapanırım gibi bir söz verdiyseniz durum değişir. Bunu onunla düzgün bir şekilde konuşun bir orta yolu bulabilirsiniz belki mesela siz açıkta olsanız giyiminize biraz daha dikkat edersiniz oda kapan yoksa boşanırım gibi keskin cümleler kullanmaz. Umarım çözüm bulabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılüzücü. sen eşini çok seviyorsun ama eşinin seni sevdiğine emin olamadım. dedikodu milletin söylentileri gibi bir şeyde kendime laf getirmem deyip boşanalım diyor. ben böyle bir insana katlanamazdım. onun sözünü dinlersen pişman olursun benden söylemesi.
10 Yorumla
+1 yılKapanmana gerek yok sadece giyimine dikkat et yeter zorla olmaz bu işler kapatmalar ayrıca Allah ve kul arasına kimse giremez başkasının ne dediğini umursamaya gerek yok eşin dini konuları yeterince algilayabilseydi sana baskı yapmazdı ve boşanmakla tehdit etmezdi herkesin dini kendine bırakın kimin ne dediğini oturun adam gibi konuşun yinede bosancam derse ondan zaten adam olmazmış boş ver
00 YorumlaDini tam bir insanım ben tesettürlü değilim, yani bu yazdıklarımı din düşmanı diye algılamayın lütfen. Öncelikle insan olmak lazım çünkü. Sana kendinden asla ödün vermemeni tavsiye ederim, yani eşin seninle evlenirken seni bu halinle aldı ve sevdi ve eşi yaptı. Sende onu seni bu halinle sevdiği için evlendin sonuçta..! Sonradan gelen kısıtlamalar saçma yapamaz yani, yapmaya hakkı yok…!
03 Yorumla- +1 yıl
Dostum öncelikle ben dindar değilim ama dini bütünüm dediğin için kitapta kapanmak farz değil mi? Yani nasıl bir paradoks bu islamın faziletlerini yerine getirmeden islama inanıyorum demen bilemedim yani ha bu arada islamı gram sevmem savunmak gibi görünmeyeyimde sırf merak için sordum
- +1 yıl
Tesettürlü olupda her b*ku yiyen insanlarda beş vakit namazını kılıpta her türlü zinayı yapanıda gördüm. Hacılar Hocalar sırf bu ayıplarını örtmek için dindar gözükme çabaları…? Önce insan ol her şey din değil bu kafadan kurtulun, iyi bir insan ol. Sapıklarım çoğu çok dindar olanlardır.!
İslam da kadının kapanması Allahın emri. Bu güne kadar açık olman senle Allah aradında eşin niye parazit yapıyor, anlamadım. Sana en fazla bu emri hatırlatıp rica edebilir. Allah cehennemle uyarmış, dinlememişin. Eşin boşarım demiş, tırsmışın. İlginç gerçekten ilginç.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 983 cevap paylaştı. hadi ordan et gitsin, yaramaz bir herifmiş, Neden mi?
Seven olduğu gibi sever, Eğer değiştirmeye çalışıyorsa bunca zamandan sonra, başka kadınlara karşı sapıklığı başlamış demek, her kezi kendi gibi görüyor olmalı
Dini gerçekten olan kişi, teklif eder, tehdit etmez, Dinde en fazla teklif etmek vardır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDedikodular bir erkek için çok kötü bir şey 👍 eğer gerçekten eşini çok seviyorsan dindar bir ailenin gelini olarak mini elbise giymemen gerektiğini bilirdin. Ya trol ya da gerçekten eşini çok sevdiğin konusunda yalan söylüyorsun. Trol değilse ve gerçekten eşini çok seviyorsan dışarı çıkarken kapanacaksın ev haline kimse bir şey diyemez zaten 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyleleri hem açık kişiye bakar hemde kapan diye baskı yapar, o zaman kapalı kişi ile konuşup onunla devam edicekti, açık birini alış kapan demeye hakkı yok bu ne saçma ya, böylesi açık kişileri daha. Çok sever sakın dediğini yapma gerekirse bırak gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah'ın emri kapanmaktir. Açılıp saçılmak daha zevkli geldiği için ortalıkta din , iman kalmamış kimsede. Tesettür ayeti indirildiğinde kadınlar buldukları yapraklarla örtünüp evine koşmuşlar. Eşin de laf söz geldiği için kapan diyemez , Allah'ın emri olduğu için kapan diyebilir. Cehalet devrini yaşayan insanlar bu kadar oluyor işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEşinin yaptığı baya yanlış bu işler zorla olmaz. Kapanmak, tesettüre girmek çok güzel bir şey manevi huzur verir ama bunu kalpten istemen lazım. Hiçkimse için değil sadece Allah için örtünmen gerekir eğer örtüneceksen. Yani eşin istediği için annen baban istediği için kapanman bir şey ifade etmez zaten sadece başını örttüğünle, yazın sıcakta piştiğinle kalırsın umarım bir gün kalpten istersin sevgiyle kal🌼
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kapalıyım ama açık giyinenlere saygım sonsuz herkesin kendi düşüncesi kendi yetişme tarzı eşin seni öyle beğenmiş şimdi niye değiştirmeye çalışıyor ki anlamsız seni gerçekten sevseydi böyle bişeye takılmazdı sakın o istiyor diye böyle bişey yapma o adamdan hayır gelmez boşan o adamdan kendine yaptığın iyilik olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜnal ailesi gibi bir aileyle yaşamak çok zor Allah kolaylık versin. Ama zaten sizin ne olduğunuzu bilerek sizle evlenmiş o yüzden tamamen haksız kocanız. Boşanırım demesi çok ağır. En fazla mininizden vazgeçersiniz o kadar kapanmak ne demek? İçinizden gelse durmayın hemen kapanın derim. Ama içten gelmeyen hiçbir şeyi doğru bulmuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış anlamada eşinin ailesi dini bütün diyorsun ve sen kalkıp mini giyiyorsun bence bu normal karşılanacak bir durum değil sanki onlara inatmış gibi biraz daha orta yollu giyinsen belki bu kadar tepki göstermeyeceklerdi sonuçta evlenirken sende onların aile yapısını bilipte evlenmişsin sonradan öğrenmedin heralde. Eşine gelecek olursak o da ayrı bir değişikmiş.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa soyle diyim, ben sahsen kendim de ibadetinde olan biriyim ve esimin de kapali dini butun olsun istiyorum, es adayim bu sekilde ve olacak. Yani durum boyleyken benim gidip acik sacik giyinen biriyle evlenip sonra onu kapanmaya zorlayamam, o zaman neden evlendin kendine uygun biriyle evlenecektin en basindan o yuzden bence esin senle evlenmekle hata yapmis eger boyle bir istegi varsa ve dindar muhafazakar insanlarsa..
00 Yorumla
+1 yılSevgiliylen gözü görmemiş mi açık olduğunu. Eşin de Kızılcık Şerbeti Fatih galiba. Al eşini karşına böyle böyle de konuş, bazı kıyafetlerini elbette kıskanabilir ama fikirlerine karışmak çok daha farklı bir şey
00 Yorumla
+1 yılŞimdi şöyle ifade edeyim kapanmak dinimiz açısından zaten olması gereken bisiy zorlayarak değil ama esin daha uygun bir dille söyleseymiş daha güzel olurmuş yinede karar senin elbette etkilemek istemem
00 Yorumla
+1 yılDinimizde kadının kapanması farz ve erkeğin de eşine kapanmasını söylemesi gerekiyor. Üstüne gitmesi doğru değil ama uyarması gerekiyor. Onun yaptığı da yanlış ama senin de kapanman gerekiyor aslında bence tesettüre girmen ikiniz için de en hayırlısı
00 Yorumla
+1 yılSiz o örtüyü isteğinle Allah icin takmadıkça bir işe yaramayacak ki. Eşiniz bunu göremeyecek kadar körse her şeyin sevgi olmadiğını sorgulamanızı öneririm. Zaten böyle bir şeylerin olma ihtimalini bilerek evlenmedi mi sizinle?
00 YorumlaBöyle adamlari nerden buluyorsunuz kime ne senin giydiğinden kimsenin sözünü dinleme içinden geliyorsa tesettüre gir ama içinden gelmiyorsa sana işkence olur Esin sana saygı duymali evlenirken sorun etmemişse şimdi de ses çıkarmamali
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı. eşin seni sevmiyor o ne olucak peki hatta baya utanıyo nefret ediyo senden senin benliğinden karakterinden sevdiğin şeylerden nefret ediyo ve saygı göstermiyo bu yüzden ayrıl ve sana saygı duyan gerçek bir erkekle birlikte ol
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılMini etek değil, daha ustuplu kıyafetler giymelisin..
Komple kapanmak senin içinden geldiğinde yapman gereken bişey.
Ama bu kadar açıklık da en azından iyi değil..
10 Yorumla
+1 yılSeninle evlenirken nasıl birisi olduğunu biliyordu. Sende onun nasıl birisi olduğunu az çok biliyorsundur. Kısacık etekler giymeyip biraz dikkât edeceksin.
10 Yorumlaaslinda esinin dinen bunu istemeye hakki var ve sart kostugu icin yerine getirmezsen nikahiniz düser. simdi kadin haklari su bu haklar diyip ortaligi karistirmayin. eger sen kesinlikle istemiyorsan ve esin ama sadece ve sadece inanc geregi istiyosa o zaman ikinizde birbirinize uygunmusunuz oturup düsünün
00 Yorumla
+1 yılDinini Esinin zorlamasiyla neereye kadar yasayabilirsin ki Dinde zorlama da yoktur ayrica. Esin kapanmani istiyor ama başkaları tarafindan eleştiriye tutuldugu icin kendisine daha fazla laf gelmesin diye seni kapatiyor kendi menfaati yani.. senlik durum degil yani istemiyorsa bosansin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılYa anlamam böylelerini eşini kısıtlayanları karşılıklı anlamak lazım dinlemek yok kapancaksın yok şöyle kadın kapalı olur kadın bakir olur saçmalık bu içten gelir insanın içinde olcak istedigin kadar zincir vur
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı. herkese evlenmeden öncede boyle oldugunu soyle. evlendikten sonra içlerindeki ayıları gosteriyorlar ya.. bir kere taviz verirsen herşeyden taviz isterler. boşa o zaman de kocana
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen anlamiyorum din böyle bisi degil? Allah askina günde 5 vakit namaz kiliyof mu? Gercekten dini bilgisi var mi, cünkü din böyle bisi degil karin kapali olsjn tm yeter degil
00 Yorumla Asla taviz verme kapanmak büyük sorumluluk bunu sen istemiyorsan bir anlamı olmaz esinde olsa sana böyle bir şeyi yaptıramaz herkesin belli bir sınırı olmalıdır bu konunun eşini sevmenle ilgisi olmamalı birini seviyorsun diye her şeyi yapamazsın yaparsan artık sen olmazsın daha uzun bir elbise giyersin sorun çözülür
00 Yorumla
+1 yılNişanlımın aileside dinine cok bağlı kapanmami istiyordu içimden geldiği zaman kapanacağımı yoksa bir anlami olmayacağını söyledim. Böyle bir şey icin baskı yapmasını hic doğru bulmadım gözünü korkutuyor boşayamaz bence sen icinden ne geçiyorsa onu yap.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken açıktın anladığım kadarıyla. Bunu bile bile seninle evlendi. Kapanmanı isteyebilir ancak tehditle değil. Dinde zorlama yoktur. Ancak sen de giyimine dikkat etmelisin..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evlenmeden önce bilmiyor muydun illaki belli ediyorlar ancak evleneyim sonra ikna ederim olabilir çocuğun yoksa bosan cddym
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOrta yolu bulmak istiyorsan biraz daha ölçülü giyinmeye çalışabilirsin mesela mini ve dekolte giymezsin ama yine de açık olabilirsin… ben zevklerimden taviz vermem diyorsan boşan çünkü bu kavganın sonu gelmez
00 Yorumla
+1 yılÖyle tavrı olan birisyle evlenilmez zaten, boşan gitsin.
Başkalarının ne düşündüğü sana olan sevgisinden daha önemliyse o adam değmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşan. Sonuçta tesettüre gireceksen kendi isteğinle ve Allah için girmelisin. Eşin istiyor diye değil. İstemediğin bir konuda Eşinin sana baskı yapmaya hakkı yok. Eşini çok seviyorsun diye her istediğini yapma , çünkü sana saygı duymuyor.
00 YorumlaBoşamaz merak etme tehdit amacli söylüyor, hayır kapanmayacagim hadi gidelim mahkemeye de hemen susar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasla yapma. Ben kapalıydım ama hiç istemoyordum. Eşime arada bunu belli ederdim. Çok paranoyak derecede kıskanç biriydi. Bana bir kaç kere açıldlğın gün ben senin hayatında yokum dedi açıldım boşamadı)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Eşinin aklı seninle evlenirken nerdeydi? Ne ara kapanmak eş rızası için oldu? Sen de ya böyle kabul edersin ya da ben seni boşarım de.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılGüzellikle söylemek yerine tehdit ediyorsa boşanmak daha iyi. 2 yıl aklı nereymis evlenene kadar dangozun
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Bu dindar kesim böyle başlangıçta sorun yok derler sonrası baskı kurar daha sonra aşama aşama kendilerine benzetmeye çalışır
00 Yorumla
+1 yılBoşanmayı seçersen bir gün ağlarsın. Boşanmaz da dinlersen her gün ağlarsın söyleyeceklerim bu kadar.
10 Yorumla
+1 yılinsanların dediklerini bu kadar takmamalisniz takılın kafaya göre istersen çıplak gez yani eşinde seni zorla kapatamaz çok istiyorsa kendi kapansin
00 Yorumlakeşke elalem ne der diye değil de kıskandığı için, doğrusu budur diye kapanmani isteseymiş. elalem ne der diye kapanmani istemesi cok çirkin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılDurumun sıkıntılı birbirinizi tanımadan neden evlendiniz? Ya evlilik devam edecek kadar değerlidir ya da ödün vermezsin artık giyiminden
00 Yorumla - Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem