Dış görünüşe bakmamak doğru bir şey mi sizce?

Hani düşününce sevgili olduğum bir kız ben senin tipini değil kalbini seviyorum falan dese tipimin nesi varmış lan teneke diyip bi sinirlenirim yani. Bu çirkinsin ama boş ver demenin kibar yolu gibi. Tipi öncelikli tutmamak lazım ama doğrudan tipe bakmamakta sağlıklı bir şey değil bence, güzellik göreceli ayrıca, herkesin bir talibi vardır diye düşünüyorum. Hani birinin tipini beğenmemesine rağmen karakteri iyi diye sevme düşüncesi bana pek inandırıcı gelmiyor, o hayranlık duymak anlamındaki sevmektir. Romantik olarak sevmek bir insanı hem içiyle hem dışlıyla sevmektir, yani o kişiyi bir bütün olarak sevmektir bence, 1-2 özelliğinden dolayı sevmek değil.
Güncellemeler
+1 yıl
Sanırım bazılarımız yanlış anlıyor söylemek istediklerimi. Kişilik tabiki her zaman öncelikli olandır ama hem içini hem dışını beğenmediğin birini ne kadar sevebilirsin ki? Birinin tipini beğeniyorsan tipini seversin karakterini beğeniyorsan karakterini ama ikisini de beğeniyorsan doğrudan o kişiyi sevmiş olursun. He bu önce dışını sevip sonra içini merak etmek ya da önce içini sevip bununla birlikte daha sonradan dışını sevmekte olabilir o ayrı.
Dış görünüşe bakmamak doğru bir şey mi sizce?