ilk defa kredi cektim maas hesabimla. 5 bin gelirim var. 8 ay taktik aylik 800 tl civari odeme toplam 7500 7800civaru geri odemesi olacak. altin falan alirim, odemelerimi yaparim bide alisveris yaparim diye yaptim. yanlis mi yaptim sizce?
3 gü
8 ay taksitle 7000tl kredi cektim. yanlis mi yaptim sizce?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
7000 TL ile bu kadar çok şey yapabileceğini düşünerek yanlış yapmışsin gerçi ne alırsan kâr memlekette her geçen gün her şey pahalaniyor.
farkindsyim zaten fazla bi sey yok. 2000 tl odeme kalan 5 bine de altin alsam 3 bink de alisveris yapsam ay sonu geliyo.
bilerek fazla cekmedim ilk diye. ve ne olur olmaz diye
Evet mantıklı olanı yapmışsin en azından bu sayede birikim yapabilirsin.
Zaten uzun vade kredi çekmen kredi skorunu yukseltir. Sakın hemen kapatma. Ben de 130 bı çektim peşine de bı 50
evey
8 ay yeterli aylik 800 beni dara sokmaz diye 8 ay yaptim
İyi yapmışsın en azından Kredi çekmeyi deneyimledin yorumları pek umursama 8 ay sonra zaten paranın bir değeri kalmıyor. Bankalar aslında zarar ediyor gibi gözüküyor ancak kur korumaları mevcut bu yüzden bu kadar az fark ile kredi veriyot
bilmiyorum peki ilk odeme ne zaman olacak?
Hangi bankadan çektin? Mobil uygulamada ödeme yapma seçeneği vardır. Zaten günü gelince istemesen de çekiyorlar:D
Akbank
Çeker onlar
Altin yukseldi burdan almam riskli makasta cok
12 ay taksit yaptirsaydinya. ne korkaksin sen yaa 7 bin kredinin nesinden korktun en en en en en en kotu 1 ay ac kalirsin
Neyse yatirim icin bana yaz uzunca anlatim sana
12 ayda cok faiz biniyor
1100 tl binerde enflasyonda o para eriyip gider
800 tl benj zorlamaz zaten sorun yok da ilk oldugu icin fazla kredi cekmeye cekindim acikcai bi guj lzim olursa farkli bankadan daha yuksegini de cekerim.
Yatirim onerisi istiyormusun
olabilir
Burdan olmaz
8 ay kısa vade zaten. Ödeme gücün de varmış sorun etme çabucak gelir geçer 8 ay
7000 TL kredi vekecegine sığır faizssiz artı para limitini kullansaydin ya
oyle bi sey mi var?
Bazı bankalar veriyor
Sen şimdi faizli para çektin bu haram bı şey. Sen şimdi bu paradan kaç kuruş kazanırsam kazan haram üstüne haram islemis olacaksın.
Akbank benimki
Ayrıca altın yükselse bile makas farkı var nerden baksan 7000 TL para için 6 gram yapsa 200 TL ordan kesicek ee arttığı xan da kesicek. 400 eksidesin
uzun vadeli dusunuyorim o altin yillarca kalacak harcanmadan.
Altın kalsa ne olur sana pek bı faydası dokunmaz. Sen altından kar yapmak istiyorsan 80 bin yüz bin TL ile o ise gireceksin en assagi. 7000 TL ile en fazla bin lira kar yaparsın o da belki. Bunun için zaten çektiğin kredi in faizi senden o parayı tekrar alacak. 🤣🤣
Bı sen mi akillisin bankaların senin kadar kafası calismiyo mu? İnsanlara kredi niye versin gider altın alır beklerler sana kredi niye versin 🤣🤣
faiz 500 tl toplamda neyini anlamiyosun. ben ogrnenciyim 6 7 altin yapmak benim icin cok zor bi durum 🤝
5 10 yil sonrasini dusunuyorum ya hani
5 10 yıl sonra o paranın bir hükmü kalır mı sence? Madem uzun vadede dusunuyosun niye bankaya faizle kredi alıyosun bankaya odeyecegin parayla her ay gram altın alsan daha mantikli.
Ayrıca önümüzde seçim var eğer sistem değişir ekonomiye güven gelirse. Dolar düşer dolar düşerse altın da düşer.
iste param yetmiyor her yere odemem oluyor dershane saglik vs. bu para ekstradan geldi ve aylik 800 tl odicem o da bi sonraki ay daha. en azindan birikim icin baslangic olur diye dusundum. zaten 800 tl faizi de fazla yok 8 ay sadece 🥲
Kızım ben sana anlatamıyorum galiba her ay kredi borcu ödemek yerine o parayla altın alsan en azından ekstra faiz odemezssin. Eğer altın 2 ay sonra düşerse daha düşük fiyattan almak bile mümkün olabilir.
olsun ben gene de altini bulundurayim. zarar etsem de 7000 etmis olurum asgari ucret bile degil
hepsine altin almayacagim zaten
bende diyorum ki kredi cekmeseydim eger her ay 800 tl altin almazdim. bosverirdim. ama bankayi bosverme imkanim yok
Ne yapacaksın kalaniyla
Bu kafayla çok kaybedersin soyliyim 😀
alisveris
en azindan deniyorum
Madem alışveriş yapcaksin Akbank wings alışveriş kredisi veriyo faizssiz. Niye onu kullanmadin
iste bu konukarda bilgim yok ondan. krediui glrunce deneyeyim dedim. 500 800 civari da faizli ekstra bi odemem olacak o da onemsiz bir miktar. deneye yanila ogreniyoruz yani bi sey kaybettigimi dusunmuyorum cok.
Senin Nasrettin hoca misali olmuş ya tutarsa 🤣
yok beee bilincliyim kendimi kaptirmam krediye dusuk miktar cektim sadece hem toki falan cikarsa belki odemelerim sayesinde kredi notum olur
Seni öderken zorlamayacaksa mantıklı
hayir zorlamayacak
Ödeme gücün varsa yanlış yapmamışsın
Evet ben ona bulastim işin içinden çıkamadım
neden
İşten ayrıldım faizde faiz bindi
bu emekli maas gelmeme imkani yok
Emekli msiin
babadan kalma.
Çok sakat düzenli ode
tabiki
Bir kere aman kalsın dersen bindirirler
ilk odeme ne zaman ve nasil yapicam?
Mobil bankadan bakabilirsin hepsi değişiyor yaz istersen bana
Akbank
Hesabım yok mu yazsana bı ozelde
Borç alsaydı n... iyi olmamis
neden
Nasıl oduceksin
gelirim var dedim ya aylik 5000. aylik 800 tl seklinde kdeyecegim
Çok az kazanıyor sun... yaş kaç senin
emekli maaas zaten babadan kalma.
Yanlış
neden
Krediye bulaştınmı sonu gelmiyo
yok o konularda sorunum yok altin almakta birikik yaomakta yardimck olur diye sey ettim. geri odemesi de fazla yok hem
İhtiyacın varsa iyi yapmışsın boş ver