Evlilik, yaşı gelen kişilerin değil;duygusal gelişen kişilerin kurabileceği değerli bir birlikteliktir

Evlilik, yaşı gelen kişilerin değil;duygusal gelişen kişilerin kurabileceği değerli bir birlikteliktir

Evlilik ve çocuk gelişimi ile ilgili bir kursa başladım 😎😎😎 sağlıklı bir evliliğim ve mutlu eş ile güzel çocuklara sahip olmak isteyen tüm erkeklerin bu eğitimden geçmeleri gerekiyor.
Ben başladım hadi hayırlısı.
Bir aile danışmanı olarak ara ara bizde bu eğitimlere tabi tutuluyoruz 😊
Fayd
Faydalı olması dileğiyle
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim
Günaydın,
Evlilik günümüz Türkiye'sin de gerçekten çok zor bir konu. Ülke şartları yeterince zor değilmiş gibi. Aileler gençlerin işini o kadar çok zorlaştırıyor ki. Artık hem kadın hem erkek kimse evliliğe sıcak bakmıyor. Ülkemizde evlilik yaşı gittikçe ileri doğru kayıyor. Ailelerin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri. Genç kızların kızları gösteriş ve lüks merakı. Birde insanlar arasında inanılmaz bir güven problemi var. Bana da evlilik olayı çok mantıklı gelmiyor. Yani dertsiz başına dert almak gibi.
Evlilik bu ülkede zor maalesef. öncelikle hem bütçe hem de gerçekten seven insan bulmak imkansız gibi bir şey. ama insan gerçekten sevdiği seveceği birini bulabilirse bence evlilik çok güzel bir şeydir diyebiliriz. ama yanlış kişi ile yapılan evlilik maalesef kötü bitiyor..
Ondan dolayı her zaman doğru kişi 😊😊
Karşılıklı aşkla, güvenle, frekans uyumuyla olur da bir erkekle evlenirsem evlenirim, mantığa, katı kurallara dayalı evlilik benlik değil. Bi erkeğin gözlerine bakarken kalbim titremiyorsa yalnız başıma kalırım bence en iyisi.
En güzeli 😊😊
😊😊
Cevap
74Cevap
Yakın zamanda bu isteklerin olduğu bir evliliğe denk gelmiştim. Beyefendi hanımefendinin evine 5 dk uzaklıkta oturacak diye şart koşmuşlardı.
Dediğin istekler harici uzaktan tanıdığım birinin kızı evlenmişti. Kız evlendiği kişiden ailesinin evine 5 dk uzaklıkta oturmak gibl istekte bulunmuştu
Ve damat beyde kabul etmişti isteği. Şimdi çocukları da var.
Amin, 😊
Kafama ve gönlüme göre olursa nikahtayiz
Her şeyin bir yaşı olduğunu düşünüyorum açıkçası neredeyse 29 yaşına geldim, yalnizliga fazlasıyla alıştım artık konfor alanım oldu..
Bu konforu ancak çok çok büyük bir sevgi /aşk ile bozabilirim ama o da daha çok mantikla baktığım bu yaştan sonra imkansız gibi...
Evliliğin yaşı yoktur lakin. Nice insanlar var 50 yaşında bile ilk evliliğini yapan.
50 yaşına yalnız gelip o saatten sonra evlenen insan milyonda bir filandir:) herkes cesaret edemez. Ustelik o saatten sonra yalnızlıktan bktigin, yalnız ölmek istemediğin için evlenirsin. Aşık olduğun için değil, fark orada.
Artık zaman kötü iyi olmanı isterler iyi olursun sonra ufacık sorunlarda sorunluluktan çıkan bir hale dönüşüyor söz dinliyorsun sadece ona özel oluyorsun sozunu esirgemeyip bir başka halr dönüşüyorlar durduk yere şüphe endişe ve sonunda da hayal kırıklığı oluyor yanında oluyorsun fedakarlık gösteriyorsun nenyaptin ki oluyor ve çabuk unutuluyor yani hangi birini anlatayım ki ,,,
Bu da birer sınav. Birisi istedi diye iyi olma kendi içinizde iyilik varsa..
Evlilikle ilgili çok felsefi laflar etmeye gerek yok. Bir birliktelik. Birlikte yürütebileceğin birini buldun mu evlenirsin. Kusursuz evlilik yok. Aksaklıklar zamanla düzelir.
Zaman geçtikçe evlilerin problem çözme yetenekleri de artıyor. Bir yerden sonra bazı şeyleri konuşmana bile gerek kalmıyor, bakışından, duruşundan anlıyor karşındaki.
Kıdemli bir evli konuştu. )
Her erkek başka bir kadınla konuşuyor diye ilişki de olduğu kadını aldatıyor anlamı cikartilmamalıdır.
(Tabi ki mesajlaşma esnasında konuşulma üslubu da önemli)
Hayatında bir kadın olduğunu unutmadan ve kadına ayırdığı zamandan daha fazlasını başkalarına veya başkasına ayırmamalıdır.
Nasıl bir mesajlaşmaya tanık olduğunuzu bilmiyorum ama affedilecek bir durum varsa bence ayrılın.
Eğer sadece bir sohbet geçmiş ise üzerinde durmamanız gerekir.
Kesinlikle olumsuz ve zararlı... Kadın için de öyle. "Erkeği bağlıyor, özgürlüğünü kısıtlıyor" vs diye cinsiyetçi, erkek gözüyle bakmayacağım. Evlilik, kadının da, erkeğin de özgürlüğüne vurulan bir darbe... Hayır, cinsel özgürlükten bahsetmiyorum...
Evlilik, iki insanın sorumluluklarını, hayatını, sevdiği ve önem verdiği şeyleri, dertleri, sıkıntıları, mutluluğu, huzuru ortak paydada birleştirdiği bir eylemdir.
Tek düze mantığa veya duyguya dayalı olamaz. Evlilik bütünlüktür. Birey olarak sürdürdüğünüz hayatı, birliktelikle sürdürmektir.
cut.
"Ben" düşüncesini "biz" yapabildiğiniz sürece dünyanın en güzel şeyidir. Ancak "biz" algısı günün birinde "sen" ya da "ben" algılarına geri döndüğünde ise bitmesi kaçınılmazdır. Bir ömür "biz" algısını koruyacağınız kişileri arayın...
Umarım 😊😊😊benlik duygusu hiç bitmez ki...
Bitmez ama yol arkadaşınla birlikte aynı kafada olmak hepsinden daha keyifli bence ☺️
Amenna 😊
Açıkçası evliliği kafamdan çıkaralı çok uzun bir süre oluyor. Aile baskısı var ama ben istemiyorum, o kadar soğudum ki ilişkilerden, evlilik düşünmekten, sevgili olmaktan...
Psikolojik açıdan baskılardan dolayı etkilenmiş olabilirsiniz
Aslında yaşadığım ilişkilerden ötürü ve çevremde gördüğüm kötü ilişki örneklerinden diyebiliriz. Pek takatim yok o yüzden yeni bir ilişki için.
Kişiye göre doğru kişiyle yapıldığında harika bir şey. Değilse de hayat zindan oluyor. Evlilik bir amaç olmalaı, sonuç olmalı. Sonuç olarak evlenmeliyiz.
Şeffaflıkta olmalı.
Saygı ve değerli hissedilmekte. Lakin istisnalar hariç günümüzdeki evliliklerde statü sahibi olanlar karşısındaki kişiye ezmeye çok mehilliç
Teşekkür ederim 😊
bence evliliğin gelişmekle duygularla alakası yok. günümüzde evliliklerin çoğu menfaat amaçlı gerçekleşiyor
Biz aile danışmanlarının temel bir içgüdüsü olduğu için duygusal 😊
Evlenmek istiyor muyum evet ama şu an zamanı var. Henüz hazır değilim, hazır olduğum zaman tabii ki bende evlenmek isterim.
Hakkında hayırlısı olsun 😊
Amin teşekkürler 🙏
Rica ederim
Doğru seçilen bir eş binanın sağlam kolonları gibi en zayıf anlarimiz da düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız durumlarda bizi ayakta tutan en önemli li değerimiz dir bunun yanı sıra sırdaşımız dertaşımızdır..
İnşallah bir gün kısmetimiz çıkınca olur bakalım hayırlısı.
Amenna 😊
Cümlemize hayırlı bir eş nasip etsin rabbim 🤲😊
Hiçbir kadının seviyorum, aşığım sözlerine inanmam. Hiçbir kadın için yüzbinlerce borca girip yıllarca hayatımı bu borcu ödemek için ipotek altına sokmam, Hiçbir kadına devletin garantisi altında hayatıma müdahale etme hakkını vermem.
duygusal farkındalığı fazla olan ve öz saygısını kazanmış kişilerin girmesi gereken bir yol diye düşünüyorum ben..
günümüzde hiçbir anlamı kalmayan, sadece aynı çatının paylaşıldığı, duyguların, üzüntülerin, yaşamın hiçbir parçasının paylaşılmadığı, artık sadece kağıt üstünde kalmış olan birlikteliktir
Hem çok evlenmek istiyorum hemde evlilikten çok tiksiniyorum. Benim çevremde hiç mutlu evlilik yok. Ben hayatımda bi tane bile mutlu evlilik görmedim. Sanırım o yüzden korkuyorum ama sanki mutlu olmak imkansız değil gibi.
Çevrende olumsuz örnekler olduğu için böyle düşünmen normal. Lakin ileride evleneceğin zaman bu düşüncede olursan kendi hayatını zindan edersin 😊
Yaşı gelmiş iki kişi evleniyor bunda ne var, duygusal olarak gelişmeyi beklerlerse belki hiç evlenemeyecekler, evlenince beraber gelişirler en azından
Kadın asla ama asla kocasına saygı duymadığını dahi hissettirmeyecek adam yerine koymaz hep benim dediğim olacak diye 17 yıl pes etmeden devam ederse benim gibi boşanma dilekçesini verir
Saygı tabi ki en önemli şey. Kötü bir tecrübe olmuş sizin açınızdan
Benim benden on altı yaş küçük kardeşim var o bana bakar belki pahalli huzur evine geçerim gerek yok evlilige sadece aşk varsa olur
Evliliğe karşı değilim, aksine destekliyorum. Ben evlenmeyi düşünmüyorum zirâ hiç bir kadına güvenmeyi doğru bulmuyorum.
Evlilik 25 yaşından önce
yapılmaması gereken bir durum
başka bir şey söyleyemem gerisi mukadderat
Sadakat yeminin resmiyete dökülmüş hali ancak bu yemini herkes tutamıyor.
Her yönden doğru insan olduğuna inandığımız biri olursa olumlu değilse zor ve isteksiz.
Bencede. Ailelerin rızası olam davullu zurnalı dügünde sonlanacak bir evlilik...
Bu ülkede evlenmek enayilik ama ben gencim daha çok var öyle işlere
Böyle diye diye kızlar erkekler30_40 yaşına kadar evlenemez oldu bı salın su insanları artik
Her erkeğin ve kadının tatması gereken en şerefli anlardan biri diyebilirim.
Doğru kişiyle yapılması gereken güzel bir şeydir evlilik
maddi ve manevi olarak hazır oldugum için olmasını istedigim bir şey
Şartlar her şeyi sömürmese güzel ama şartlar istediğimiz gibi değil maalesef her şeyi sömürüyor umudu sevgiyi anlayışı hayalleri vs.
Mantık evliligi yapmadıysan
Menfaatsz cıkarsz gönül bağı kurdugn biriyle evlenmek gercekten büyük bir sans herkes dogru insana denk gelemiyor
Evlilik ortaklarla şirket kurmak gibidir. Amaç ve hedefler aynı olduğu sürece işler hep iyi gider. Ama bir gün birileri hep bana derse o zaman karışır işler. Kısaca ortak doğruysa süper.
Allah isteyenlere hayırlı eş nasip etsin
Amin, ecmain 😊
Açıkçası evlenmek istemiyorum bu belayı başıma alamam zaten bir kadına kocalık da yapamam.
Celal sengorun deyimiyle evlilik veya aşk birinin penisinin birinin vajinasına girmesidir
Kiminle evleneceyi önemlidir insanın, çünkü yaşayacakları ve yaşatacakları mutluluk ve huzunler cevap olacak bu soruya
Kafama uygun biri olursa evlenirim tabi
Hakkınızda hayırlısı olsun 😊
Hani var mi öyle biri
Belki de vardır..
Umarım öyle birileri karşınıza çıkar
Düğünde takılan altınları alıp kaçacam
Hangi ülkeye:))
Açıklama çok guzel
Teşekkür ederim 😊
Boş iş.
Neden.
Hayırlısı olsun, bir gün aşık olursam seversem neden olmasın?
Kader kısmet, gelirse
Biz gençlerin evlenip evlenmemesine laf edilmesin.
Evlenmek için çok gencim bir yandanda evlenmek isterim :D
Büyük bir sorumluluk ama güzel bir şey
Ne kadar uzak o kadar iyi
Omur boyu rafa kaldirildi
Düşünmüyorum genel olarak
İleride olabilir
Bence gayet güzel bişey :)
Bu zamanda iyi görmüyorum
Günümüzde zor :D
Benim haylerim yikilidi
Ciddi anlamda evlenmek istemiyorum..
Tc kızıyla evlenecek kadar zengin olamıcağız