Bu devirde evlenmek aptalca olmasına rağmen niye evleniyor millet, anlayabilen var mı?

yaşım 30 küsür yaşıtlarımın çogu evlendiler çoluk çocuga karıştı beni kınayan bir sürü çevrem oldu ama yine sonunda benim dediklerime geldi o kınayanların çogunun oğlu kızı boşandı bana diyecek lafları bile kalmadı artık.

Bu ülkenin %70 i asgari ücret karın tokluguna modern kırbaçsız köle olarak seve seve çalışıyor. Bu kapitalist sistemde evlenip napacık insan ben burasını anlamıyorum olan doğacak çocuga oluyor o da kırbaçsız düzene hizmet eder hale geliyor. bu düzeni değiştirecek kimse de çıkmıyor herkes halinden memnun. anası babası geçimsizlikten boşanıyor çocuklar ortada kalıyor ya kaynanası bakıyo ya kızın anası. Bi kere sağlıklı bir evliliğin olması için toplumda gelir adaletsizliğinin ortadan kalkması gerek değilse karı da çalışır kocası gibi köle olarak olan çoluk çocuga olur evlilik düzeni yıkılması ahlaki düzen bozulması ve insanlarda yozlaşma kaçınılmaz hale gelir. Evlilik dediğin şey maddiyat üzerine kurulmaz. ya bu düzeni değiştirmeye elini taşın altına koycaksın ya da evlenmiyceksin. şu an ki evlilikler hep gösteriş şatafat üzerine kurulu. insanlık denen bir şey kalmadı. %99 müslüman denen ülkede adamlar zekattan bihaber paralarını bankalarda seviyorlar. yahudi bile bu kadar alçakça davranmıyor kendi insanına. zenginler hevasına göre yaşıyor dar gelirliler de hevasına göre yaşıyor o sebeple yaratan Allah bu millete hak ettiğini verip zelil halde süründürüyor ama uyanan halen yok.

Bu devirde evlenmek aptalca olmasına rağmen niye evleniyor millet, anlayabilen var mı?