Eşim çok anlayışsız ne yapmalıyım?

Esim çok anlayissiz artık ne yapacağımı bilmiyorum içki içiyor bana şiddet uyguluyor hem fiziksel hem psikolojik üstelik birtanede kizada yazmış ben hergun ağlıyorum bir gün iyi olsa birgun kesin sorun çıkıyor evimizde huzur yok aslında seviyorum ama onun beni sevdiğini hissetmiyorum her şeye bağırıyor ama bana sen delisin diyor gönlümü almadan uyudu şimdide üstelik ayrı yattı daha doğrusu ben yatmadim yanına kolumu tutup kendine doğru çekecekti istemedim ben ağlıyorum o da ağlama numarası yapıyor geçen gün abisiyle bi olay geçti anlattim abisini savundu beni hiç önemsemiyor aynı çocuk gibi bazende çok iyi oluyor sababana sürekli konuştuğum zaman sus diyor evde doğru düzgün sohbet etmez benle yatakta da hemen bosaliyor bugün yine ağzı kokuyordu ama sarhoş değildi Haa niye basamıyorum diyenler olur şimdi kaç kere boşamak istedim ama ailem izin vermiyor özellikle babam zaten ben de rahat edemiyorum onların yanında artık bide çocukla hiç edemem bu tarafta da esimin ailesi gidersen çocuğu sana vermeyiz diyor esimi de seviyorum ama o bana hep soğuk duruyor evliyiz qma aramızda dağlar var sanki bazende sanki beni çok seviyor ne yapacam bilmiyorum artık yoruldum
Eşim çok anlayışsız ne yapmalıyım?