Eşim aşırı asosyal ne yapmalıyım?

Bugün işyerinde patronu bile neden arkadaşlarınla çay içmiyorsun demiş o bile farketti diyor... Eşim boş sözü sevmez konuşursan Allah için konuş der tamam bu yönünü takdir ediyorum ama sorun oluyor ailemle 10-15 dakika oturuyor sonra canı sıkılıyor benimlede bayılarak zaman geçirmez şuraya gidip bir gezelim nefes alalım vakit geçirelim demez ben bu durumu kabullendim ama biz kalabalık bir sülaleyiz yani öyle biryerede düştü ki... Üzülüyorum böyle olup normalleşen var mı herkes normale döner diyor ama hiç ümidim yok sanki gitgide soyutluyor kendini hayattan nafile ibadetlerini bile çoğu zaman herkesten önde tutuyor gerçekten taktir ediyorum böyle yaşamasını ahiretini düşünmesini ama dünyadayız bu bir gerçek tek başına ömür geçer mi çoğu zaman kızıyorum o zaman benimle neden evlendin diyorum... Ailesi bu haline ses çıkarmamış diye beni yadırgıyor ailem beni böyle kabul etmiş diyor bekarken bile evde odasında dururmuş... İlerde çocuğumuz olur onada uzak davranır diye korkuyorum ve bu sebepten çocuk istemiyorum...
Eşim aşırı asosyal ne yapmalıyım?