Bu yolda düşünmek ile başlar kesin olacağı anlamına gelmez. Ama eğer birlikteliğini bir neticeye vardırma gibi düşüncen yoksa karşı tarafın hakkına girmiş olursun ve bu Ahlaksızlık olur. Elbette bazı ilişkilerde iki tarafta evlilik gibi bir düşünceyi benimsemez ise bunda herhangi bir sorun yoktur.
Sevgili olmak birbirini tanıma sürecidir. Ve "bu insanla bir yuva kurabilir miyim?" düşüncesine girmek demektir. Ciddiyet olmayan yerde, sevgililik durumu söz konusu dahi değildir. Ya flört olursun ya da arkadaştan öte olursun. O ilişkinin adı konmaz bana göre. Bu ayrımları yaptıktan sonra, elbette sevgili olmazdım diyorum.
İllaki evleneceğim diye bir yola çıkılmaz ki.. bir adamı istiyorsam sevgili olurum tabiki.. belki evliliğe gider belkide gitmez.. hayatlarımız zaten bir kumar gibi.. ya kaybedersin ya kazanırsın.. her fragmanını izledigimiz filmi gidip de mutlaka izlemeyebiliriz.. bunun gibi..
Olmazdım, bir emek ve çaba harcanıyor, zamanından da veriyorsun. Kısaca bir çok fedakarlık yapılıyor bir ilişkiyi sürdürmek için...
Baştan taraflar niyetlerini açıkca ortaya koymalı, ona göre evlilik düşünen taraf ne isteyip istemediğine göre kararını verir ve zamanını boşa harcamamiş olur.
Evlenmeyi düşünmediğim insanla niye sevgili oluyum zaten ciddi düşünmeyen birisi takılıyo demektir eğer kendimi hazır hissetmiyorsam evliliğe nişanlılık dönemi uzayabilir ama illaki evlilik düşünülmesi gerek bir ilişkide
Evlenmeyi düşünmüyorum. Tabiki her şey Allah'tan. Sevgilide olmuyorum. Gerçekten komik ve ciddiyetsiz olur. Yani ben yediğim tabağa bile başka birinin çatal sokmasına izin vermiyorum.
Hayır olmam ya sıkıcı oluyor. Evlenmeyi düşünürsem uyuşmuş oluruz bu da keyifli olur. Evlenmezsek de hayırlısı der geçeriz. Ama o anlarımı boşa harcayamam