Yani Şahsi Emeğinizle Alınmış Malı Karınıza veya Kocanıza verir misiniz?
Veririm
Vermem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani Şahsi Emeğinizle Alınmış Malı Karınıza veya Kocanıza verir misiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evlilik bireyi içinde edinilmiş mallar bölüşülüyor diye biliyorum.
Mesela evlenmeden önce evin araban vardı sonra evlendin boşandığın zaman eşin hak iddia edemiyor bu mallar önce.
Evet evlilik Birliği içinde alınmış ama siz almışsanız şahsi emeğinizle almışsınız siz olsanız verir misiniz
Istemeseniz bile mahkemeden talep edebilir, size değil eşinize bağlı bir durum.
Mahkemeden hak talep edilirse karar çıkınca Tapu müdürlüğüne veya notere yazı gidiyor kararın uygulanması için.
Valla ben vermem niye vereyim onca malım mülküm varsa. Sanırım kadın cinayetlerinin bir nedeni bu olsa gerek
Olabilir ama vermek istemeseniz bile dediğim gibi karar çıktığı an elinizdeki tapu senedi geçerliliğini yitiriyor.
O zaman en iyisi üstüne bişey almamak. Aile bireylerinin üstüne alacan malı mülkü. Zaten miras kalan ve bağış yoluyla edinilen mal mülk para boşanmada paylaşıma dahil edilmiyor
Valla benim hiçbir şeyim yok, şahıs olarak çulsuzum yani tek bir kalem bile yok üzerime kayıtlı.
Babamın imkanlarından faydalanıyorum, yine de evlenmeyi düşünmüyorum.
Aklın varsa evlenme kardeşim evli biri olarak söylüyorum sana..
Verip vermemek senin elinde değil. Boşanma aşamasında ortak bölüşüyor zaten.
Erkekler vermek istemez niye versin. Bizimle beraber mi kazandı kimse kimseye malını yedirmez vermez. Bunun içinde kadın cinayetleri işleniyo
Şu kafa yapısına bak ya… Zihniyetsiz. O zaman evlenmeden önce sözleşme imzalayın. Ben hukuki açıdan açıkladım.
Zihniyetsiz sensin angut evlilik sözleşmesinin boşanmada hiç bir geçerliliği yok
Umarım geberirsin de tüm malın eşine kalır
Hahaha alamaz ki bütün malı mülkü paramı ben öldükten sonra devlete bağışladım
aldatma disinda sorun olmaz.
Şahsi emeğinizle almışsınız ama elin kızı ben o malı bölecem diyor. verir misiniz yinede
yav mezara mi goturcem alsin alacagini ama iliskiyi de kessin tamamiyle. biten bitmis mali düsünmem.
böyle sorunlarin varsa evlilik sozlesmesi falan yapin oyle evlenin. ayri banka hesaplari kullanin. kadina calis parani kazan brn sana kurus vermem deyin. kadin cocuk varsa mesela nasil para kazansin. erkek calistim ettim ben aldim deme hakki yok ortada cocuk varsa. o da ayri konu.
Yaw kardeşim onca malın mülkün olsa verir misiniz. Herkes ne emeklerle alıyor
Evlilik sözleşmesinin boşanmada Hiç bir gecerliliği yokmuş
dost hayati yasayin o zaman. fkbady olun. boyle dusunen biri evlenmemeli resmi olarak. mesela ben evlenmiyorum sorumluluk almamak icin..1 lira para kazansam kendim icin yerim. ama olurda evlenirim bunu kabul etmis olurum paylascaz mecbur belki o kazancak ben alcam belli olmaz bu isler. nasip.
Çocuk kimde kalacaksa ona verilebilir
Ben olsam ben vermem benle beraber mi kazandı o malı mülkü.
Evli msn
Evliyim
Çocuk var mı
Var 1kızım var.
Allah bağışlasın.. benimde bir bebeğim var o iyi olsun ben mal mülk düşünmüyorum
Keşke herkes sizin gibi olsa. Şimdiki çoğu kadın mal mülk koparma peşinde
Kesinlikle değilim ama böyle olmadığım için de benim duygularım öldürüldü maalesef
vermem
Yani ben olsam bende vermem. Kimse kimseye malını vermez. Sanırım kadın cinayetlerinin bir nedenin bu olduğunu düşünüyorum.