Genellikle önce resmi nikah ardından da imam nikahı kıyılır. Peki siz evlilik zamanı imam nikahı kıymadan sadece resmi nikah kıyar mısınız?

Genellikle önce resmi nikah ardından da imam nikahı kıyılır. Peki siz evlilik zamanı imam nikahı kıymadan sadece resmi nikah kıyar mısınız?

İmam nikahının mantığı zaten herkesin görmesi bilmesi yani eski bir gelenek gibi bir şey ama şu an gerek yok bence çünkü imam nikahının görevini daha nitelikli resmi nikah yapıyor zateb
Cevap
9Cevap
Önce resmi nikah kıyılıyor zaten, imam nikahı resmi nikah olmadan kıyılmıyor artık...
Ben zaten böyle bir nikah kıymam. resmi yeterli benim için.
Resmi nikah olmadan dini nikah kiyilmiyor diye biliyorum. Yalniz resmi nikahin Allah katinda bir gecerliligi olmadigi icin elbette dini nikah olmalidir bana gore
Benim için imam nikahının hiçbir önemi yok. Resmi nikah yalnız benim için mühim olan
İkisini de isterdim. İşin dua tarafi da önemli benim için. Sırasıyla olurdu, olması gerektiği gibi.
İnananlar için dini nikah önce gelir. Ama anlamı gizli saklı iş çevirmek değil, aksine duyurmaktır.
İmam nikahı imamlara para kazandırmak için uydurulmuş bir sistemdir inanmıyorum geçerli olduğunu da düşünmüyor inançla ilgili bir ritüeldir.
Nikaha karşıyım sjsk
Evlenmek istemiyorum :D dedim. Ksks
İmam nikahı olmadan birbirinize haramsınız kıyılmalıdır
Hayır.. Önce dini nikah sonra resmi olan tabi ki
Doğru olan da o, ilk resmi nikah kıyılır ardından dini nikah.
Hayır. "İmam" değil , Dini nikâh şart. Şuurlu Müminler bunu bilir ve kıyar
İmam nikahı da denilir dini nikâhta
"İmam nikâhı" ifadesi, daha çok halk arasındaki kullanımdan türemiştir. Dogrusu dini nikâh
Tamam bende halk arasında olanı kullandım
resmi nikah imam nikahı yerine de geçiyor
imam nikahı şart değil
Nikah sevmiyorum
İmam nikahı sadece dua için
Olmasada olur
İmam nikahı da kıyılmalı bence.
İmam nikahina gerek yok , bir faydası yok zaten
Bilmiyorum ya bana sadece resmi nikah yeter gibi
Her iki nikah da mühimdir benim için
Öyle oluyorsa evet o şekilde tercih ederim.
Dinimize göre imam nikahı şart
Evet kıyarım
İstmem ben
Hayır asla
Ben sadece resmi nikahlıyım
Bence kiyilmali ya
Öyle bir şey yapmam dinen günah oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?