6yıldır suren bi ilişkim war okudugm ıcın babam evlenmemızı ıstemıo sevgilimle ilişkiye grdik onun ailesnden cogu kişide bunu bilio ve imam nikahı kıymamızı istiyolar resmi nkah olmadan imam nikahı kıyılıo mu
Cevabın nedir?
+1 yılBen gençken sadece imam nikahı ile evlenmiştim eşimle şimdi resmi nikah ile evlendik ama kimse bilmiyordu imam nikahı ile önceden evlendiğimizi onun aileside benim ailemde sadece nikahı kıyan kişi ve şahitler biliyordu. İmam nikahı kuymak resmi nikahtan kat ve kat önemli dediğiniz gibi resmi nikah sadece kağıda dökülen bir şey. İmam nikahı olmadan resmi nikah kıydırırsan kocanla el ele tutuşsan bile zinaya giriyor. İmam nikahını duasını ve kıymasını bilen bir kişi de kıyabilir illa imam olmasına gerek yok şahitler sizi tanımalı ama ve ailen bilmeyecekse Hanefi mezhebinde olman lazım çünkü sadece hanefi mezhebinde aile izni olmadan imam nikahı kıyabiliyorsun. Nikah kırılırken mehri müacceli istemen gerek örneğin iki bilezik eğer eşinizle boşanırsanız sana bu parayı verecek. Boşanıp tekrar evlenmek istersenizde imam nikahı ile senin ilk önce başkası ile imam nikahı yapıp o kişiden Boşanıp tekrar eski eşinle imam nikahı yapman gerek.
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ne aceleniz var nikah kıyıyorsunuz. Ailenin haberi olmadan nikah gecerli degil diye biliyorum. Bu yüzden sizde öyle seyleri yaşamayın. Benim de cinsellik olmadan düzenli bir iliskim vardı babamda ayni sekilde okul bitmeden olmaz dedi. Ilk universiteyi bitirdim babam muhendislik okumami istedi ve babam icin 2. Universiteyi de okumaya başladım ve hayatimdaki insan beni 9 yil bekledi. Evlenmek icin cok çaba sarfettik ama zamanini beklemek daha olgunca bir hareketti bizim için. Yaşım su an 26 ve 2 ay sonra okulum bitiyor. O adamla nisanliyim agustostada 9. Yil donumumüzde allahin izniyle düğünümüz var. Sizede tavsiyem özel şeyleri evlilige bırakın ve zamaninizi bekleyin. Kaderinse ayrılmazsınız zaten. Dini nikah kiyarsan belki iliski yasadiginda günaha girmezsin ama bu durumdan haberi olmayan annenden ve babandan ikinizede yazilacak o büyük gunahlari sirtlamis olacaksın. Kabulünse kıy nikahını.
00 Yorumla
türk ceza kanununa göre resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılmıyor nedeni mal varlığı paylaşımında kadının resmi olarak bir şey alamaması ayrılık boşanma gibi durumlarda bu böyle ama normalde imam nikahı tabidir mümkündür ki biri olup biri olmazsa eksik kalır nikah ta sıkıntı olmaz ama eksik kalır şöyleki imam nikahı olup resmi nikah olmazsa yukarıda belirttiğim durum nedeniyle imam nikahı eksik kalır resmi naikah olup imam nikahı olmazsa kıza verilen mehir olmaz mehir kızın kesin ve kesin hakıdır hiç kimse onu kızdan alamaz ama sizn şuanki durumda ilişkiye girdik diyorsunuz ki bu çok büyük bir gaflet bu hatayı nasıl yaparsınız en azından olmuş olacak olan bari evlenin evlenincede açıktan okursun açıktan okuyamam dersen ki bunu baştan düşünecektin okumazsın bu hatayı yapmamam gerejkşirdi evlen bir an önce ...
01 Yorumla
Soran+1 yılben okumak ıstemıorm zatn yanı dedgn gbı acvıktan okumak ıstrym ama aılem ıstemıo okul bıtsın bttkten bı ıkı sene sonra evlenrsnz dıo ıstemeye geldler okul war dıe vermedı
Tabiki kıyıliyor. Hatta resmi nikah adı üzere sadece resmen belgelendirmen içindir. Asıl olan İmam nikahıdır, Allahın huzurunda Bir Çift, Bir aile, Tek namus olmuş oluyorsunuz, Kurana el basıyorsunuz var mı ötesi..?
33 Yorumla
Soran+1 yıltabiki yok asıl onmlı olanda bu ama yenı yasa cıktı artk ole herkese yapmıolar ımam nıkahı dıe bılıorm
Soran+1 yıltesekrr edıorm
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
16Cevap
+1 yılMadem 6 yıllık bir ilişkiniz var ki bu az buz değil, resmiyete dökün, onun ailesine gidip kalıyorsan, babanın izin vermediğini söyledin, ama bunu öğrense daha kötü olmaz mı, sende aileni bir şekilde ikna et, onun ailesi biliyorsa onlarda devreye girsin, onun ailesi özellikle imam nikahı istiyorlarsa biraz kolaya kaçıyorlar gibi hissettim, bence sende ailene söyle tekrar, onlarda aracı olsun resmi nikah yapın, gönül rahatlığıyla yaşayın..
26 Yorumla
Soran+1 yılcok guzl soluosun ailesı geldı ıstemeye babam vermedı:( okulun bıtcek bıttıkten 1 2 sene sonra olursa olur dedı ben okulumu bırakmak ıstemdmı soledm ıkısını bı arada yuruteblcgmı dusunuodm ama babam ıstemdı..evet baabam onlara gttmı duysa benı oldrr yada evlatlıktan red eder ve ben vicdan azabı cekıorm hem allahın hem ailemn huzrnda bu yuzdn evlenmk ıstyrm ama babamı ıkna edemıorm :(
- +1 yıl
Anladım, zor bir durum, bir yandan vicdanın, bir yandan baban..Allah yardımcın olsun, annen falan ikna edemez mi ki babanı, hep birlikte üstüne düşseniz belki pes eder, bir de sen kardeş olarak en büyük müsün..
Soran+1 yılallah razı olsn cok saol bukdr on yargılı ınsanlara karsı cok ıı yorum yaptn..ortancaym ablamda war oda 7 yıldr cıkıo bırıle onuda evlendrmıo okuo dıe
- +1 yıl
Ya aslında baban sizi de düşünüyor, çünkü bir bayanın okuması eline ekmeğini alması çok çok önemli, belki o yüzden bu konuda biraz katıdır, ablanı bile evlendirmemiş, eğer sen hem okuyup hem evlenebileceğine inanıyorsan güveniyorsan kendine, annene baskı yap, anneler ikna edebiliyor çünkü, ama sakın okulu bırakma, ya da az biraz daha sabret okul bitince evlenirsiniz hemen inşallah :)
Soran+1 yılcok saooollll:)
- +1 yıl
rica ederim inşallah gönlünce olur :)
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. nasıl iş bu yaa, ben hatunla ilişkiye giriyorum ve ailemden çoğu kişiye 'ben bu kızla yattım ' diyorum, ilginçmiş.
45 Yorumla- +1 yıl
Tavşanlama böyler bir şey kanımca
Soran+1 yılyattım demıo.. bilmedn yorum yapmak nasıl yerlesmıs byınlernıze 6 yıldır cıkıorz ve ben bi iki hafta onlarda kalıorm ve onla berabr yatıorm ..ve o herkesn ıcınde bana karıcım dıo bana esek olan anlardı bence solemye gerk yok
Soran+1 yılcıvıkmı bu en son solenck sey onun kadr agır baslı bırısı yok zatn her dk degl bu konulr hakkınd bıse konusunca bz annesne solemk ıstyduk ama soleyemıorz dıe oda karım o benm dımı karıcım faln der herzmn herksn yanında solemıo tabkı 22 yasındaym
Tanıdık bir imam bulursun kıydırırsın ama imam nikahı inançla alakalı birşey hiçbir resmiyeti yok.Benim tanıdığım bir imam var adam evlilik cüzdanını görmeden değil nikah kıymak besmele bile çekmiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılewt bende ole duymustm ondan sordm ..teskkkr ederm
- Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılİmam nikahı saçmalık kurtulun artık bundan kullanılıp atılmak istiyorsan buyur önden git ne kıydırıyorsan kıydır hey allahım :-/
03 Yorumla
Soran+1 yılerkek arkdsım bana 4 yıldr ilşkye grmek ıstedını soledı okdr fırsat da gectı elıne ama ızın vermdm cnku hıc bısyn garantsı yok dıe ama 3 aydr yaptm bunu tek psmnlıgm allah korkusu onun dısında benı kullanr yada ayrlır korkum yok sızın karsınıza demk hep bole kısılr gelms kı bole yorm yapabılıosnz
- +1 yıl
Bir konu hakkında yorum yapabilmek için illa böyle bir duruma düşmüş olmak gerekmez at gözlüğüyle bakmamak gerek..Hataya düşmüşsün işte üzüldüm imam nikahı gibi birşey düşüneceğine git resmi nikah iste ondan tabi kabul ettirebilirsen.
Soran+1 yılZatn onlr istemye geldlr soz yaptk ama benim babam evlndrmio benim karsma cok sukur ole insanlr cikmdi ins sennkine cikarda konusrsn ozmn bol bol
+1 yılÇevremde imam nikahlı yaşayan 20 yıllık bir çift var :)
17 Yorumla- +1 yıl
Benim yerime tokatla
- +1 yıl
Ne diyeyim tokatlarken buuu Phoenix of Justice için şaak mı diyeyim :) Resmi nikahları varmış önceden sonra bir ara boşanmışlar ve sadece yeniden imam nikahı kıymışlar.
- +1 yıl
Aynen, onlar telaffuz edene kadar tokat manyağı yapmış olursun zaten :)
- +1 yıl
Hah :) Bunu senin için yapacağım :)
- +1 yıl
Tenkss :))
- +1 yıl
:)
Soran+1 yıl:)ben imam nkhyla 2 yıl yasamak ıstıyrm sonra allah ıcın verrse resmı nıkahıda kıyarz ıns
Yeni yasalara göre resmi nkah olmadan imam nikahı olmuyor yani evlilik cüzdanı şart kırk yılın başında mantıklı bir yasa çıkarmışlar önüne gelen seks için basıyor yoksa dini nikahı ha bu arada senin ailen bilmedende dini nikah geçerli olmaz ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılsex icin degl arkdsm kusura bakma ama senn erkek arkdsn olmadımı hc senn el ele dolasman bıle gunah bunu nasl odcn obur tarfta bız ılıskıye grmedende bunu ıstıyoduk grdıkten sonrada
- +1 yıl
sen seks için basıyorsun demedim bu bir ikincii seks yapana kadar eminim sende nikah derdinde değildin şimdide kalkmış bana el ele tutuşmak iki günah diyorsun ben bunlar zaten biliyorum dediğim gibi ailenin haberi olmadan olmaz bence bir an önce diret ve evlen yoksa terkedilirsen halin duman
Soran+1 yılbosa emn olma ozmn.. terketmek ısteyen evlenncede terkeder .. terkedlrsem halm duman falnda degl ben bunu 5 yıldr dusundm psman olcgm bıseyı yapmam btersede sevdgm ınsanla yaptm sonucta oruspuluk yapmadm ya
- +1 yıl
Geçen sana yorum yapmıştım günaha girdik sanırım mam nikahı basalım :((( Sabah sabah hiç güleceğim yoktu bu soran sağolsun :D
+1 yıldini nikahın farzları var, onlar yerine getirildikten sonra mümkün tabiiki.
02 Yorumla
Soran+1 yılfarzları?*
- +1 yıl
bu kadar kolaycı olmasak? siz de internettesiniz, azıcık araştırıverin bi zahmet.
kıyılabilir fakat yasal değil.nikahıda her ikinizin ailesinden en az iki kişinin bilmesi gerekir
02 Yorumla
Soran+1 yılablam ve kuzenlerm de bilio annem ve babam bilmese olurmu
hocayla tanışıyor olmanız gerekiyor yoksa yapmaz çünkü bu durumdan dolayı hocalar zan altında kalıyor o yüzden dini nikah için evlilik cüzdanı istiyorlar.
02 Yorumla
Soran+1 yıltesekkrler
Öyle bir yasa çıktı diye duymuştum. Ayrıca sırf günah olmasın diye imam nikahı kıyıyorsan ailen bilmeden bu nikah geçerli sayılmıyormuş dinde.
00 Yorumlakıyılıyor tabikide.fakaat ailelerin rızası olmadan böyle birşeye kalkışmak hayatınızı olumsuz yönde etkileyebilir haberiniz olsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılzatn ailesi istio hani bende istiodum zaten ama aileside arkamzda
Soran+1 yılablam ve kuznlrm bılıo tek
Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Senin ailenin haberi olmadan olmaz ancak kafanıza göre bir din yaratanlar için olabilir
00 Yorumla
+1 yılKıyılmaz önce resmi kıyacaksınız.Seni çöpe atacaklar haberin yok saf.
014 Yorumla
Soran+1 yılneden cope atcklarmıs ogrenebılırmym
- +1 yıl
Boş ol Boş ol Boş ol...Tanıdık geldi mi?
Soran+1 yılön yargılısın cok resmı nkhta bi davaya bakar hic bi ise bole bakmamk lazm benden bi yararlrıda yokkı kullnp atsınlar allahıma cok sukur aılesi benm ailem gbi beni el ustnde tuttlr 6 yıldr bndan sonrada bole olur ıns
- +1 yıl
3 kere boş olu yedin mi sokakta çamurlu sulardasın.Ama davada nafaka bağlanır sana geçim sağlanır.İşte devlet yaşamıyla şeyhliğin emirliğin farkı bu.Ayrıca sana el tutmak günah diyenler neler yapıyorlar bilsen istifra edersin şu an.
Soran+1 yılcamurlu sudaym he resmı nkhta nfaka war olemı..ben ztn nbunlrı dusnmuo dıılım onun ıcın univrste okuyrm yoksa bırkr evlenrdm ztn gelecgmı kmsenn elnıne bırakmıorum ben
- +1 yıl
O zaman göstermelik nikahtır seninki.Geçici göstermelik nikah sayılmaz.İmam değil Kanuni'nin Şeyhülislamını getir o bile kıyamaz.Söz takacaklar yok öyle yağma.Kendine biraz saygın kaldıysa sen de bunu iste.
Soran+1 yılsozden kastn yuzukse..aile arasında soz yuzugu takılmıs durmda ..
- +1 yıl
Şaka mısın bunu güncelleye yazsana o zaman.Ağzından cımbızla almak zorunda mıyız biz burada yorumcuyuz.Boşuna sinirlendirdin bizi.
Soran+1 yılya sozlu olmam yne bıseyı degstrmıo kı ama hanı benm burda sormak ıstedgm farklı bıseydı sızın yorumlarnz daha farklı
- +1 yıl
Hayır değiştiriyor.Sözlü olmak çok şeyi değiştirir.
Soran+1 yılmesela?
- +1 yıl
Mesela sonradan nişana dönüşecek bir oluşumdur.Amacı bellidir.Sözsüz imam nikahı iğrençtir ve büyük günahtır bence.Çünkü insanın kendisini kullandırtmasıve bilerek zarar vermesi anlamına gelir ki bunun intihardan bir farkı yok veya alkolden.Her gün 1 büyük rakı iç aynı şey.
Soran+1 yılsimdi sozluyum dıe gonul rahatlıgyla kıyablrm yani !:S
- +1 yıl
Yooo kıyamazsın evlilik cüzdanı gerekli hala. :) Gittim ben bysss
Kıydırabılırsın Ama geçerlı olması ıcın Herkesın bılmesı lazım bu nıkahı Senın ve onların aılelerı Herkes senın evlı olduğu bılmelı yanı. Gizli tutarsanız o nıkah geçersız sayılır.
00 Yorumla
+1 yılAmma da rezilmiş siniz. Erkeğin ailesi de maşallah nikahsız bu işe razı olmuşlar. Ayrıca girdiğiniz ilişkiyi bilmeleri de ayrı bir tuhaflık. Pozisyonları da biliyorlar mı?
00 Yorumlasırf yaptıgınız işi helale cevırmek ıçın nıkah kıymak?opsss
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet kıybilirsiniz. Ama resmi nikah da kıymakda fayda var.
Zaten cogu evlilerin hem resmi hem de imam nikahı kıyması gerekiyor00 Yorumlaahahah adama bak ya seninle ne yapiyorsa gidip ailesine mi anllatiyor muahhahha dfklklfds
28 Yorumla- +1 yıl
Geçen gece harikaydı aneyyyyyyy asfsfsfsfs
- +1 yıl
Tüyo alıyordur belki, ensistnç :(
Soran+1 yılyattım demıo.. bilmedn yorum yapmak nasıl yerlesmıs beyınlernıze 6 yıldır cıkıorz ve ben bi iki hafta onlarda kalıorm ve onla berabr yatıorm ..ve o herkesn ıcınde bana karıcım dıo esek olan anlardı bence solemye gerk yok
Soran+1 yılben yaptgm gunahn farkındaym bu gunahn afııda yok onunda farkındaym zatn aılem ızıon verse resmı nkhda yapcm ama yok vermıolar ..burda ınsanlrn yaptgı selerı hafife alcagnıza otrup kendı yaptgnz selerı degerlendrn tanımadn sunun garantsnı verm sennde emn ol affı olmayan gunahlarn wardr..
Soran+1 yılne bılıosunda konusuosn ya onlar cok sukur cıddı olmasa ıstemeyede gelmzlerdı .. bılmedgn sey hakknda bole konus ıns rabbım sanada verr bole bıse
normalde hayır kıyılamaz fakat kıyıyorlar yalnız evlenmeye izin yok imam nikahına izin var ...neyse banane
00 Yorumla
+1 yılçocuk boynuna asıp geziyor mu biz ilişkiye girdik diye?resmi seks için mi her şey
01 Yorumla
Soran+1 yılztn ole yada bole olan bıse ama aılesı resmı nıkah kıyamıorz dıe imam nıkahı kıyın barı dıo onun ıcın!
kıymaz. resmi nikahınız var mı diye sorar imam. yok diyince kıymayabilir. doğrusu da önce resmi sonra imam...
00 Yorumla
+1 yılyasak... yakalanırsanız size ve kıyan imama ceza var... ama parayı alan imam kıyıyor
01 Yorumla- +1 yıl
amaaa imam nikahının şartları var... öyle gizli gizli imam nikahı kıyılmaz... imam nikahı kıyan kişilerin karı koca hayatını yaşadıklarını çevrenin bilmesi şartı var.
Gizli Üye(30-35)+1 yılresmi nikahtan önce imam nikahı kıyılır zaten.. kolay gelsin..
01 Yorumla
Soran+1 yılben artk yasa dısı evlilklern kaldrlmasını onlemek ıcın yasaklandı dıe bılıodm ..saol
+1 yılnasıl bir mantık bu ya
00 Yorumlakendinize kıymayın da siz, nikah problem değil...
03 Yorumla
Soran+1 yılkendmze nedn kıyalım..
Soran+1 yıl:) tesekkr ozmn
zaten önce dini nikah kıyılır diye biliyorum ben
00 Yorumlaımamı baglarsın kıyarsın yasal deıl suc bu...
00 Yorumla
+1 yılkıyma bırak cehennemde yansın
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri