• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Görücü usulü evlilikler daha mı uzun ömürlü oluyor?

вуηαяcσѕ
вуηαяcσѕ Takip Et
FenomenMentor Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
143
Yapay Zekaya Sor
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
17 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Günümüzde evliliklerin kısa sürmesinin en büyük nedeni de Özel Hayat diye bir şey kalmaması.

İnsanlar Evlendikten sonra yaşaması gereken Özel anları, özel hayatları maalesef evlilik öncesi harcadıkları için bitiriyorlar. Evlilikte yaşanması gerekenler nedense önce yaşandığı için sonrasına da özel bir anı kalmıyor.

Bu Para biriktirmek gibi aslında. Birikimlerinizi bir anda harcamak gibi. Neyiniz varsa ona harcıyorsunuz. Yani ona gösteriyorsunuz, ona yaşatıyorsunuz...

Sonra da evlenince de farklı bir yaşam ve ortam bekliyorsunuz. Zaten bütün yaşanmışlıkları yaşadınız. Evlenince değişen ne olacak. Farklı bir insan olmayacaksınız. Merak ettiğiniz bir şey olmayacak. Onu zaten tanıyorsunuz.

Yine sıradan bir hayat olacak aslında. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Hata nerede biliyor musunuz?

Evlenince aslında birbirinize zaman ayıramadığınızı göreceksiniz. Birbirinize özen göstermediğinizi göreceksiniz.

Çünkü evlilik öncesinde sırf bir araya gelmek için, zaman yaratmak için iş çıkışını ya da hafta sonunu bekliyordunuz. O anı iple çekiyordunuz. Bir heyecan oluyordu, bir istek arzu oluyordu.

Ama şimdi evlenince bunlar olmuyor. Zaten sabah kalktığında sırtını döndüğünde eşini görüyorsun. Yanı başında ve evde. Evlilik sizi sıradanlaştırmaya başlayacak zamanla. Özenmek yok, özlemek yok. Zaten siz evliliğinizi, özelinizi, bütün birikimlerinizi öncesinde arkadaş olduğunuz zamanda harcadınız. Tabiri caiz ise beni yanlış anlamayın lütfen.

Evliliklerin uzun sürmesinde etken ise sonradan alışmak ve sevmektir. Asıl sorduğun sorunun cevabı da burada aslında. İlk defa gördüğün insanı sıfırdan tanımaya başlayacaksın. Her gün yeni şeyler öğrenmeye başlayacaksın. Her gün karakterini, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını öğreneceksin. Ona göre sevdiğine jestler yapacaksın. Ona her gün yeniden aşık olacaksın. Onu her gün mutlu etmek isteyeceksin.

Arkadaşlar ben bir sırdan Muhasebeciyim. Psikolog bile değilim ama şu site de gördüklerime bakıyorum ve utanıyorum. Aşk, Sevda bu kadar Ucuz değil ya.

Burada hep şunu derim. Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...

Lütfen çizginizi bozmayın. Bir duruşunuz olsun ama eşinize karşı da yumuşak kalpli olun.

Lafı pek fazla uzattım. Af ola.

Hoş kalın... Hoşçakalın inşallah...

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Evet öyle. Simdiki modern görücü usulü eskiye gore daha iyi. Eskiden cocuklara pek fikirde sorulmazmis, hemen evlensinler diye acele ettirilirmis, öyle cocuklarin bas basa kalmasina da pek izin vermezlermis uygun olmuyor, elalem ne der falan diye. Ve eskiden cogunlukla yakin ya da uzak akraba evliligi cok yapılırmış. simdi daha iyi bu durumlar.

Akraba evliligi konusunda milletimiz daha bilincli. Falancanin oglunu/ kizini aileler, tanidiklar bir araya getiriyor. Gencler istedikleri kadar konusuyorlar simdi. Hem yuz yuze, hem mesajlasarak birbirlerini tanımaya calisiyorlar. Uygunsa gidip basbasa bir kahve içip, yemek yiyip sohbeti ilerletmeye çalışıyorlar. Kiz ve erkek arasinda artik bircok sey konusuluyor. Kiza da oglana da fikri soruluyor begendin mi, olur mu diye. Eger taraflardan biri olumsuzsa zaten olmuyor. Ama olumluysa, taraflar birbirine isindiysa devam ediyor.

Simdi modern gorucu usululuk daha iyi. Sevgililikten avantajları ise netlik olmasi. Sevgililikte ozellikle kizlar bu işin sonu nereye varacak, evlenmek istiyor mu istemiyor mu, beni oyaliyor mu diye cok arada kaliyor. Sevgilililikte erkek kizi cok arada birakiyor.

Gorucu usulunde bir netlik var. taraflarin istegi belli. Diger taraftan sevgililik uzun sürünce kisiler birbirini fazlasiyla taniyinca evlilikte bir macera, heyecan kalmiyor.

Gorucu usululukte birbirinizi tanimaya evlilikte de devam ettiginiz icin aradaki heyecan aylarca belki yillarca daha sicak kaliyor. Ha bazilari bana falancanin oglu kizi demesinler ben istedigimi, sevdigimi bulurum diyebiliyorlar. Bu da guzel ve baska bir seçenek ama şahsen sevgililigin uzatilmasini ben uygun bulmuyorum.

Hani evet sen sevdigini bul, âşık oldugun birini, kendi kriterlerine gore birini sen bul, aileler bulmasin ama oyle 3 yil,5 yil boyunca da sevgili olma. En fazla 1,1.5 yil sevgili kal. Birbirinizi biraz taniyin. Sonra olur mu olmaz mi bakmak lazim. Bu işi evlilige goturebilir miyiz bunu cevabini sevgililikte biraz erken vermek lazim ki aradaki heyecan fazla kaybolmasin. Bu sevgililik işi sündükce evlilige zarari oluyor bence. Ya da topluma baktigimda da bu sekilde. En cabuk ayrilanlar bu tayfa oluyor nedense.

O yuzden evet kişiler kendi sevdiğini, istedigi kisiyi bulabilir ama bu sevgililik işini de sundurmemekte fayda var. Yok boyle iyiyiz, biraz para biriktireyim, ne var işte sevgili olarak gayet iyiyiz evlilik aski öldürüyor, ailemle tanistiracagim gibi bahaneler sunuluyor sevgililikte. Yani gorucu usulundeki netlik olmayinca insani hem yoruyor belli yerde, hemde sabrini tüketiyor.

Yani gunumuzdeki gorucu usulunde korkulacak bir sey yok. Eskisi gibi değil. Sevgililikteki gibi aileler tanisacak, ne zaman tanisacak telasi da olmuyor. Zaten onlar araci oluyor. Aile icinde sevgiliye gore icleri daha rahat oluyor, kendileri araci oldugu icin.

Sevgililikteki gibi bu oglanin/kizin huyu suyu ne ki durumlari da olmuyor aile için. Ama tabi tercih meselesi. Nasip kismet bu isler belli yerde de.

Açıkcası ben bir suru sevgilisi olmus ama gorucu usulu evlenmek isteyende cok gördüm. Ozellikle erkeklerde var bu. Belli bir noktaya kadar kizlarla sevgili olup olup, sonra bana gorucu usulu kiz bulun, falancanin kizi vardi gordum begendim beni bir gorusturun durumu beylerde daha cok oluyor. (Bu durum kendisi her halti yiyip, temiz aile kiziyla evleneyim isteginden doğuyor diye dusunuyorum)

Onun disinda kendisi sevgili kiz/oglan bulamayan, cekingen, karsi cinsle cok fazla munasebet kurmamis tipler icinde gorucu usulüluk sistemi gercekten iyi baktigimiz zaman.

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

47

Cevap

24

Cevap

• AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.

Hayır genellemeye vurmak mümkün değil. Devir değişti artık bir kere görücü usulü evlenme kalmadı. Eskiden de evlilikler uzun sürerdi zaten. Şimdilerde herkes kendisi çaba vererek birini buluyor ve kimsenin kimseyi kimseye tahammül etmediği seçeneklerin her zaman olduğu bir dönemde olduğumuzdan evliliklerin de süresi azaldı

1
    0 Yorumla
  • Hayatİstanbul77 u
    Hayatİstanbul77 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 49
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.

Görücü usulü evliyim ve 25 yıl olacak 🥰❤️🎊

1
    1 Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Sigortanı da yatırsaydı bari emekli olurdun

Yorumla
  • _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı.

Uzun ömürlü oluyor mu bilmem ama sevgi dolu olmuyor.

1
    0 Yorumla
  • Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    +1 yıl

Böyle düşünmüyorum, ki bu devirde hepsi aşağı yukarı “görücü usulü” ile eşdeğer bence.

1
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,7b cevap paylaştı.

Hayır görücü usulü evliliklerin uzun olduğunu sanmıyorum tam tersi insan aşık olarak evlenirse yani kendisi seçerse daha mutlu bir evlilik sürdürüyor tabi ki günümüzde çok fazla görücü usulü evlilik var ama çoğuna bakıldığı zaman mutlu evlilikler değiller bu yüzden ben görücü usulü evlilik yapmak istemiyorum ama tabi ki herkesin kendi kararıdır yani belki de o şekilde mutlu olurlar yani kimseye karışmam sadece kendi fikrimi söylüyorum bu yüzden de ben kendim aşık olarak severek ve tanıyarak evlenmekten yanayım yani bu şekilde olan evliliklerin ben daha uzun sürdüğünü düşünüyorum her zaman için. ama söylediğim gibi bu diğer evliliklerin yani mantık evliliğinde ya da görücü usulü evliliğinde mutsuz olacağı anlamına gelmiyor.

2
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 42
    +1 yıl

mantığına ve kalbine yatmadıktan sonra sırf evde kaldım çocuk sahibi olayım el alem ne der korkusuyla yapılan hiçbir evlilik uzun ömürlü olmuyor gözlemlediğim bu
    evet görücü evliliklerin uzun sürmesi nedeni iki kişinin de geçinme isteği yani beraber yaşama isteği olabilir

1
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.

Birçok görücü usulü evliliğe baktığımızda gerçekten uzun ömürlü olduğunu görüyoruz.
    Ama bunun sebebi acaba ne?

Her iki tarafında ailelerinin baskısıyla evlenip geri dönebilecekleri bir kapının olmaması mı, dışardan bir gözle iki kişinin de birbirine uyumlu olduğunu görüp doğru eşleşmeler yapılması mı bilememm

4
    0 Yorumla
  • Sarışıngenc23
    Sarışıngenc23 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl

Hayır aksine daha kısa sürüyor bence çünkü günümüzde insanlar o kadar iyi olmadıkları için birbirlerini düzgün tanımadan evlilik yoluna adım atıldığı için verilen yanlış kararlardan ötürü ayrılıklar yaşanıyor.

1
    0 Yorumla
  • ballistic
    ballistic Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl

Galiba öyle oluyor. Bunun nedenleri tartışılır. Ama bana kalırsa iki tarafında aileleri araya girdikleri için sorun yaşadıklarında çiftler ayrılmaya çok cesaret edemiyorlar. Onun dışında taraflar birbirini pek tanımadığı için birbirini keşfederek ilişkilerini öyle daha çok ilerletebiliyorlar.

1
    0 Yorumla
  • Besara
    Besara Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 90%
    +1 yıl

Tamamen karakter meselesi severek evlenirsin kadın veya adam yıllar sonra değişir aşık olduğum kişi değil dersin evlilik biter, görücü usulü evlenirsin farklı sorunlar çıkar o yüzden tamamen iki kişinin düşünce yapısı ve karakterine bağlı.

3
    1 Yorumla
    • Alyaacm
      Alyaacm
      +1 yıl

Çok doğru

Yorumla
  • kartaltuvasi
    kartaltuvasi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 72 , eic 97%
    +1 yıl

Bu konuda bir istatistik var mı bilmiyorum. Ama tahminim daha uzun sürdüğü yönünde. Çünkü görücü usulüne göre evlilikler geleneklere bağlılıktır. Oysa gelenekler aynı zamanda boşanmaları da hoş görmez.

1
    0 Yorumla
  • Gardenyas
    Gardenyas Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Eskiden evet.. Ama şimdiki nesile teknolojiye hayat şartlarına göre görücü usulu evlensende mutluluk uzun ömür beklenemez sanmıyorum benim görüşüm böyle.. Tamamen kişilerin uyumuna bağlı uzun ömürlü evlilik bence bütünlük mühim

1
    0 Yorumla
  • çirkinkalplinsan
    çirkinkalplinsan Takip Et
    Master Yaş: 108 , eic 100%
    +1 yıl

Evet gözlemlediğim kadarıyla hem daha uzun ömürlü, hem daha sağlıklı, hem de daha huzurlu geçiyor. Çünkü haramda huzur arayana, huzur haram olur

2
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Annemle babam görücü usulü evlenmişler. Annem hep “ben babana evlendikten sonra aşık oldum “ derdi. Yani bazen tıkır tıkır yürüyor bazen severek evlensen de olmuyor kısmet

2
    0 Yorumla
  • Nnnbdhdhdh
    Nnnbdhdhdh Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 36%
    +1 yıl

Çevremden yola çıkarsam evet ne kadar mutlular bilemem. Ben de biraz görücü usulü istiyorum aslında tanıdık birinin olması daha iyi oluyor gibi gelmeye başladı

1
    0 Yorumla
  • sierravista
    sierravista Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Bilmiyorum, bunu hiç düşünmedim ama görücü usulü evlilik bile olsa iki tarafta birbirini gerçekten seviyorlarsa ve birbirlerine gerçekten değer veriyorlarsa o ilişki uzun ömürlü oluyor

1
    0 Yorumla
  • _Ugly_
    _Ugly_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Genelleme yapamayız. Çok mutlu olan da gördüm çok mutsuz olanda. Evliliğin uzun ömürlü olmasının sebebi görücü olup olmaması değil doğru insanların birbirini bulmasıdır bence.

1
    0 Yorumla
  • Eskiblablacı
    Eskiblablacı Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı.

Evet iki tarafta mantik evliligi yapmistir... karsisindakine mantikla baglidir herhangi bir beklentisi yoktur... bana gore tatsiz tuzsuz bir evliliktir ama taraflardan biri aşık olmadikca bitmez

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Görücü usulünde flört dönemi olmadığı için ilişki çok yıpranmıyor sadece öyle bir avantajı var. Yinede flört dönemi yaşamak daha güzel daha uzun tanıma şansı olmalı.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

yok ya evliliğin uzun ömürlü olmasının 1 kuralı var birbirlerine tahammülü olmasa ki günümüzde kimsenin birbirine tahammülü kalmadı evlenenler ise evleniriz anlaşamazsak boşanırız diye evleniyorlar yani oyuncak işine döndü

1
    0 Yorumla
  • TokEvinAçKedisi_
    TokEvinAçKedisi_ Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Alakası yok aslında. Şu olabilir belki toplum baskısından dolayı çekiniyor olabilirler ya da aile baskısı vardır boşanmamaları için.

1
    0 Yorumla
  • serafettinkansiz
    serafettinkansiz Takip Et
    Yoda Yaş: 121 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.

evet. çünkü ilişki başlayıp evlenene kadar kişiler bazı şeyleri tüketmiş oluyorlar. bu tükenen şeyler netice olarak boşanmalara sebep olabiliyor.

1
    0 Yorumla
  • GeceMuhafızı
    GeceMuhafızı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Yani bu kişilerin arasındaki anlaşmaya bağlı bir şey ama günümüz şartlarına baktığın zaman evet bana biraz öyle gelmeye başladı

1
    0 Yorumla
  • Elfida277
    Elfida277 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Biraz etkisi yüksek olabilir çünkü. Evlilik dönemimde birbirini tanima dönemi oluyor bir çok şeyi tuketmemis. oluyorlae

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kızlar Soruyor veya Instagram gibi platformlarda ki kızlarla evlilik yapılmadığı sürece sorun yok. Görücü usulü daha sağlam fakat özellikle internetten tanışıp evlenmek intihar gibi bir şey. Kesinlikle uzak durun erkekler.

1
    0 Yorumla
  • Seyyah_Derviş
    Seyyah_Derviş Takip Et
    Yoda Yaş: 109 , eic 99%
    +1 yıl

Zilyon zilyon sorulmuş, bilyon bilyon cevap verilmiş bir soru. Ben görücü değil duyucu olsun istiyorum artık 😄

1
    0 Yorumla
  • bluebutterfly5555
    bluebutterfly5555 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 96%
    +1 yıl

Hayat şartlarına bağlı kadının hayattaki başarılarına bağlı.

1
    0 Yorumla
  • TeomanŞarkısı
    TeomanŞarkısı Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

O hiç o işlere bakmaz, iki tarafın sevgi, saygı ve uyumuna bağlı

1
    0 Yorumla
  • İstanbul_bey
    İstanbul_bey Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

Bence artık ne görücü usülü nede severek evlenmek ikiside aynı artık uzun süren bişey kalmadı

1
    0 Yorumla
  • Okan_Akarsu1992
    Okan_Akarsu1992 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 98%
    +1 yıl

Bence değişken bir şey nice aşk evlilikleri de aynı

1
    0 Yorumla
  • ZaxraI8
    ZaxraI8 Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl

Evet etrafınıza bakarsanız öyle olduğunu anlarsınız

1
    0 Yorumla
  • hilaloenerr
    hilaloenerr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

görücü usulü evlilikten anladığınız şey ne ki sizin? zoraki evlilik mi?

1
    0 Yorumla
  • FloraBacchus
    FloraBacchus Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Yok tanıması nazı tartışması kavgası evliliğe anca dahil oluyor o süreçte 8 9 yıl geçiyor fkfkgk

1
    0 Yorumla
  • LEYYA_GS
    LEYYA_GS Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 63%
    +1 yıl

Eskiden öyleymiş şimdi ne yapılırsa yapılsın ilişkiler pamuk ipliğine bağlı oluyor.

1
    0 Yorumla
  • Degisik_-_
    Degisik_-_ Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Görücü olanlar eşle değil ailelerde evlendiği için bu bağ zor kopar.

1
    0 Yorumla
  • ateşşnurr
    ateşşnurr Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Böyle bir araştırma mi var gtunuzden anket uydurmayin

1
    0 Yorumla
  • Evdeyokum
    Evdeyokum Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Genelleme yapmak yanlış olur ama denk geldiklerim hep uzun süreli oluyor.

1
    0 Yorumla
  • Bahtsızzbedeviiiii
    Bahtsızzbedeviiiii Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Saygının, sevginin ve sadakatin olduğu tüm evliliklerin uzun sürdüğünü düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • karsiyakaliali
    karsiyakaliali Takip Et
    Master Yaş: 61
    +1 yıl

Genelde öyle oluyor. Görücü usulü evlendim, 30 yılı geride bıraktım. Aynı dönemde anlaşarak evlenen arkadaşlarımın çoğu boşandı.

1
    0 Yorumla
  • Cod2009
    Cod2009 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Sevgi aşk oluşursa evet görücü usulü olduğu için değil yani uzun ömürlü olması sevgiden aşk sevgi yoksa o evlilik huzursuz geçer

0
    0 Yorumla
  • gizemlin28298228
    gizemlin28298228 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

uzun evlikler kadinlarin erkekleri altan almasiyla oluyor erkek aldatiyor kadin cocuklari icin bosanmiyor falan her aldatan bosansaydi ortada evli kalmazdi ask flnda inancim yok artik

1
    4 Yorumla
    • Buzor
      Buzor
      +1 yıl

Kadınlar daha çok aldatıyor tv lerde ve burada görüyoruz

Yorumla
    • gizemlin28298228
      gizemlin28298228
      +1 yıl

artik onlarda aldatiyordu hep erkek aldatirdi mille tnormal karsilardi kadin aldatinca tepki yagmisrir

Yorumla
    • Buzor
      Buzor
      +1 yıl

Hep öyleydi zaten artığı yok ki hamileyken bile aldatan var kocasını

Yorumla
    • gizemlin28298228
      gizemlin28298228
      +1 yıl

hamileyken nasil aldatiyorli erkekelr zaten o kadinalra cok deger veriyor seven namuslua bakan yok hekrez vernein pesinde

Yorumla
  • selamcanımbenamcannn
    selamcanımbenamcannn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 125
    +1 yıl

Hayır efendim. Gidin aşik olun evlenin önce tanıyın ama kendinizden de asla taviz vermeyin görücü usulü çok eski kafa kaldı artık ayrıca mutlaka sorunlar çıkıyor. Patlak verir

1
    0 Yorumla
  • Virg01
    Virg01 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Size denk birini bulmak önemli olan , görücü usulunde de sizi tanıyanlar karar veriyor ve size denk oldugunu düşündügü kişileri seçiyorlar bu nedenle kaynaklı oldugunu düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • Malefiz1313
    Malefiz1313 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

şimdiki tüm evlilikler ister aşk ister görücü usulü olsun hepsi kısa ve defolu

0
    0 Yorumla
  • Buzor
    Buzor Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Hayır sadace aile baskısından dolayı boşanmıyorlar

0
    1 Yorumla
    • gizemlin28298228
      gizemlin28298228
      +1 yıl

bende öyle düsünüyorum

Yorumla
  • kurunkili
    kurunkili Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Öyle oluyo gibi evlendikten sonra birbirini taniyolsr tanıyana kadar zaman geciyo evlilik uzun ömürlü oluyo

1
    0 Yorumla
  • Esdeath34
    Esdeath34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24
    +1 yıl

Eskiden öyleydi şimdi görücü usulü evlensem de pek mutlu olamam zaten sevmediğim tanımadığım insanla nasıl mutlu olabilirim ki?

1
    0 Yorumla
  • bilgisizbilgininiz
    bilgisizbilgininiz Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Yo ne alaka severek kıymet bilinir görücü usulü zoraki evlilik bence

1
    0 Yorumla
  • единорог
    единорог Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 579 cevap paylaştı.

Abi o hiç evlenmemiş ki nerden bilsin

2
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.

Evet

1
    0 Yorumla
  • onur26vw
    onur26vw Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 93%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Bana tam tersi geliyor, aksine kısalıyor.

1
    0 Yorumla
  • gale8
    gale8 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Görücü usulü bana doğru gelmiyor.

1
    0 Yorumla
  • ohshiit
    ohshiit Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

şu an gördüğüm kadarıyla evet

1
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

Her zaman değil

1
    0 Yorumla
  • Neveaşıkbiri
    Neveaşıkbiri Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 23
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

Hayır

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Görücü usulü kadar saçma bie evlilik yok

1
    0 Yorumla
  • Boavistaa
    Boavistaa Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Uzun sürmüyor sanki

1
    0 Yorumla
  • Issikk
    Issikk Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 667 cevap paylaştı.

Olabilir

1
    0 Yorumla
  • ayylin1
    ayylin1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

artık hiç belli olmuyor

1
    0 Yorumla
  • Sakura_80
    Sakura_80 Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 99%
    +1 yıl

Sanmıyorum

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Görücü usulü evlilikler daha mı uzun ömürlü oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Görücü usulü evlilikler daha mı uzun süreli? 90 cevap verildi
Görücü usulü evlilikler mi daha uzun sürüyor yoksa severek evlenenler mi? 5 cevap verildi
Görücü usulü evlilik mi yoksa severek evlenmek mi daha uzun ömürlü olur? 18 cevap verildi
Görücü usulü evlilikler daha uzun ömürlü ve sağlıklı diyorlar sizce? 10 cevap verildi
Sizce görücü usulü evlilik mi Yoksa Aşk evlilikleri mi daha uzun sürüyor? 18 cevap verildi
Görücü usulü evlilikler mi, aşk evlilikleri mi daha kısa sürede bitiyor? ? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Morcistan diye ülke olsaydı ve o ülkede sadece mor giyinme zorunluluğu olsaydı o ülkeye gider miydiniz?
  • Aşk mısın, acı mı?
  • Hamsızlık yaşıyor musunuz?
  • Uslu musun fırlama mı?
  • Tanımadığınız şarkıcının konserine gider misiniz?
  • Benim aklıma yine bir şey takıldı şimdik evlendiğimiz kişi yediğimiz veya yemediğimiz yemeye karışabilir mi buna hakkı var mı?
  • 01:49 Bu saatte ayran içilir mi?
  • Bir kişinin üşenmeyip kaç sorusuna kadar baktınız okuyup cevap yazıdınız sizi gidi stalkerler sizi?
  • Yayın yaparak para kazanıyorum ama bunu yaptığımdan beri çok mutsuzum, hiçbir şey yolunda gitmiyor. Neden böyle oluyor?
  • Aşk hayatınızda en büyük yanlışı kime yaptınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨