Sonuçta evlenmicemi belirtiyorum, sevgili olmak , partner olmak, dost olmak için konuşuyorum.
Maddi bir beklentim yok sadece ilgi istiyorum.
Çocuğumdan onlara ne anlamış değilim...
Sonuçta evlenmicemi belirtiyorum, sevgili olmak , partner olmak, dost olmak için konuşuyorum.
Maddi bir beklentim yok sadece ilgi istiyorum.
Çocuğumdan onlara ne anlamış değilim...
Herkesin kendi tercihi Sonuçta onlar da çocuklu biriyle sevgilim olmak dost olmak partner olmak istemiyorlardır, sen nasıl ki onlardan ilgi istiyorsan onlar da çocuklu biriyle beraber olmak istemiyorlar. Senin isteklerin olduğu gibi onların da istekleri var maalesef saygı duymalısın
Biriyle tanışırken hemen evlilik düşünmüyoruz ama sevip sevildikten sonra da artık bir evlilik beklentisiydi hayali içeren girebiliyoruz muhtemelen onlar çocuklu biriyle evlenmek istemiyorlar veya bir gelecek kurmak istemiyorlar Bunun dışında çocuğun size ayak bağı falan olacağını düşünüyorlar başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemiyorlar ve çok seçenek var
İlk paragrafa katılmıyorum sanki saygı duymuyor muşum gibi mi bu soru? Anlam verememek, sebebini merak etmek. Yani şöyle yüksekten çok bilmiş konuşmanıza ayar oluyorum bazen cidden :D
Evet ikinci paragrafta yazdıklarına katılıyorum. Bence de bana bağlanıp evlenmek isteyeceğini düşündü vatandaş. Görüşlerden sonra da düşündüm bu mantıklı geldi. Teşekkürler.
Baya yorum okudum
Bir çok kişi sorumluluk almak istemeyebilir..
Daha önce başına böyle bir şey gelmiştir olmamıştır istemeyebilir.
Bence çocuksuz kişilere göre sizin işiniz daha kolay.
Ama daha fazla şey düşünmek zorunda kalıyorsunuz.
Ve niyetim evlenmek demeyin lütfen hatta inşaallah doğru kişiyi bulursunuz ve evlenirsiniz.
Yalnız doğru kişiyi bulduğunuzda çocuklarınızı çok fazla korumaya kalkmayın biliyorum annelik içgüdüsü olacak ama bırakın nasıl bir ilişkileri oluyor görün
Eğer her defasında müdahale ederseniz doğru kişiyi kaybedebilirsiniz
Çocuklarınızada hayatınızda ki kişiyede şans tanıyın ilişki kurmaları açısından..
Çok takmayın üzülmeyin doğru zaman da doğru kişi gerecektir hayatınıza ve hatta evleneceksinizdir
Şöyle ki senin gibi kadınlarda tabiki öncelik çocukta oluyor. Konuşmaların, ayarladıgin etkinliklerin çoğunluğu da haklı olarak çocuğunla ilgii, tabiki bu can sıkıyor. Ha sen şimdi diyeceksin ki ben öyle yapmam, evet baslarda bunu kadınlar hissettirmez belki ama zamanla etki bu yönde. Hatta tecrubeli abilerin verdiği örnek de şu: illaki kadınla görüşmeye devam ettiğinde hayatının bir köşesinde bu cocukla hayatın kesişiyor ve şefkat duygusuyla onla ilgileniyorsun. Sonrasında herhangi bir durumda annesinin koruma iç guduleri devreye girip sen kimsin, sen onun babası değilsin vs. iteleme gerceklesiyor. Bunun dışında her zaman söylerim boşanmış kadının isterse çocuğu olmasin psikolojisi ve erkeklere bakışı kötüleşir, böylelerinden uzak durmak lazımdır.
Görüşlerinin çoğuna katılıyorum, yalnız en sona döşeme yapmışsın :D Kimin ne yaşadığını bilemezsin ve insanlara böyle tepeden tepeden yargılarda bulunursan sen de benzer durumlara düşebilirsin. Sonuçta sen de insansın ve başka gezegenden gelmedin öyle değil mi? Kimseden üstün de değilsin. Boşanmış bir kadına aşık olursan sonra ağlama :) hayat ettiğin lafları yedirir çünkü :)
Simdi yazdığıma şöyle bir baktım da baya haklıyım 😄 şaka bir yana psikoloji konusu istisnalar bulunduruyor ama cocuklu kadınlar hakkında görüşüm değişmez bu bütün erkeklerin tecrubesiyle sabittir. Bu arada boşanmış kadına aşık olma konusunda ben olmaz demiyorum zaten, aksine benim yanimda kendine gelir ve belki de eski kocasının b*ktan hallerinden sonra benim karakterime bakıp o da aşık olur ama bekar bir kadina göre daha hassas davranmak gerekir blablabla... bu sıkıcı savunmamdan sonra sana çicek gibi günler geçirmeni diliyor ve mutluluktan çatlamanı diliyorum 😂
Sen kendini ne kadar ifade edersen et senin durumunda olmayan birisi neler yaşadığını anlayamaz ben çok iyi biliyorum yaşadıklarını çünkü ben de senin gibiyim bu durumun herkesin başına gelebilecek hayatın içinde normal bir yaşayış şekli olduğunu kabul edemiyor insanlar maalesef dünyaya at gözlükleri ile bakıyorlar maalesef hayata bakış açıları tamamen tek taraflı zaten bu düşünceden olan insanların bizden uzak durması en güzeli bence seni kaybetmeyi göze alan insanların sana hayatında olsalar bile hiçbir faydası olmayacağı için mutlu olmalısın yanında olacak doğru kişiyi bulana kadar bu duruma çok takılma kafana takma sadece ve sadece seni insanlığın kişiliğin için olduğun gibi sevebilecek birisinin mutlaka çıkacağını düşün😌
Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için 🙏 sizin de her şey gönlünüzce olsun
Teşekkür ederim 😌
Cevap
107Cevap
Merhaba, sorumluluk almaktan çekiniyorlardır diye düşünüyorum yani bir insanın bir çocuğu istemesinin tek nedeni budur. Maddi sebep yoksa eğer ortada, en önemli sebep olarak bunu söyleyebiliriz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Merhaba
Belki de bağlanma korkusu olan insanlara denk geldin. Aileler toplum bu tür ilişkilere pek sıcak bakmıyor. Biraz korkak bir milletiz sanırım evlenmek isteği olursa nasıl olur diye uzak durmayı tercih ediyorlar. Tabiki bilinmez ileride ne kadar ciddi bir ilişki olabilir önlemleri bu şekilde
Bir çocuğun sorumluluğunu almak zor geliyordur. Şimdi diyebilirsin ki ne sorumluluğu annesi benim babası da var. Sonuç olarak bir hayatı paylaşacağınız için eğer ilerisi de düşünülüyorsa senin önceliğinde bir nevi çocuğun olacak ve hayatı ona göre planlamak gerecek buda belki karşındakiler için kendi çoçuğum değil neden planları ona göre yapıyorum olabilir. Ayrıca annesini benden kıskanırsa ve onunla nasıl uğraşayım olabilir. ya da eski eşiyle çocuk yüzünden görüşecek kendi kıskançlık edebilir. Yani bu iş biraz düşünce isteyen bir durum. Yani düşündükçe de insanı soğutur onun için bu düşünceleri aşmış birini bulman gerekir veya daha denk birini bulman gerekir.
soyle bende sızın gıbıyım ve benım ıcın evladım önemlı eger annelık vasfı yoksa ınan ugrrasmam konusmaya bıle. yanı demek ıstedıgımı anlıyormusunuz. zaten canımız yanmıs yanacagı kadar. sevıyorsa adam gıbı sevmıyorsa gıtsınler.. senı seven cocugunuzu evladı gıbı sever.. bunu unutmayın.
Ben çocuğuma baba aramıyorum aslında, bir araya getirmeyi dahi düşünmem. Herkesin düşüncesi farklı ama herkes kendince yorum yapıyor karşı taraf için. Oysa ben ne düşünüyorum karşımdaki ne düşünüyor.. tuhaf
Yok hayır sizin düşünceleriniz tuhaf degil
buna sevındım bır an uzaylı olabılecegımı dusundum. yanı bıraz sans hanımefendı. yanı sız nasıl bırı ıle olmak ıstıyorsanız hayatınızı bırlestırmek veya ılerıyı dusunuyorsanız bunu beyan etmenız gerekır ve cekınmeden cocugunuz oldugunu soylemelısınız. evlat evlattır benım ıcın. onların Allah ın bıze armagını sonucta. kımse bosanmak ıstemez ama. yasadıklarımızıda bıle mez. oyuzden herdaım guzel ınsanlar cıksın karsınıza.
Herkese göre değişen bir şey bazı erkek tipleri var özellikle kız çocukları olan olgun bayanlarla ilişki yaşıyorlar sebebi kızıylada seks yapmak istemek.. pedofili derecesinde olanlar bile var. yani çok takılma böyle şeylere herkese göre değşiir bir laf var "her malın alıcısı vardır" üstelik evlilik düşünmedğini belirtiyormuşsun çok fazla erkek potansiyeli vardır tahminim seni isteyecek.
Okurken içim daraldı. Ben bunun gayet bilincindeyim. Ne haberler duyuyoruz. İlk etapta söylemek istememe nedenim de budur. Çocuğum için mi yaklaşıyor bunu anlamak önemli. Bütün annelere de uyarı olsun bu yazdığınız. Bazıları önem vermeden rastgele yaşıyor çünkü bu hayatı.
Buda kadına göre değişen bir şey sen kızınla ilişki yaşadığın erkeğin yakınlaşmasını istemiyor görünüyorsun en azından ben öyle algıladım ama bunu çok önemsemeyen kadınlar var hatta tam tersi kızının da dahil olmasını isteyen kadınlar var. "annelere uyarı olsun" önemli bir tepsit ama o anne bilinçsiz yapmıyor bunu bu daha önemli bir tespit bence. hani kızlar tiktokta şu an o kızlara üzülen anneler var sıkıntı şu "o kız gayet bilinçli iradesiyle tiktokta " :)
Bu kadar rahatsız edici şeyleri düşünebildiğine göre sende de sıkıntı olduğunu düşünüyorum!
sen level 1 düşünüyosun ben level 10 aradaki fark bu olabilir sonuçta seninde bir ilişkiye başlarken erkeğin kızınla seks yapmak isteyip istemediğini sorgulamaman -düşünmemen gerekir ama bu böyle değil. hatta "bilincindeyim" diyorsun. o zaman senin tanımına göre sende de sıkıntı var. aradaki var ben senden daha fazla biliyorum demek ki. bilmekle yapmak aynı şey değilse bu senin içinde benim içinde geçerli zaten.
Bahsettigin şekilde cümle içerisinde düşünmedim ben çok rahatça cümle içinde kullanman sıkıntı anladın mı! Ben erkegin pedofili olma ihtimalini düşünürüm ve anne olarak "düşünmem ve bilinçli olmam" gayet normal. Sen direkt cümle içinde kullanıp fantezi kuruyorsun ve niyet okuyorsun. Her neyse. Pedofili s*apiklara Allah fırsat vermesin ve belalarını versin!
Belki de bulunduğun sosyal çevrenin sosyolojik gerçekleri seninkiyle aynı vrya benzer değildir. Senin durumuna saygı duyup olduğun gibi kabul edecek olgunlukta ve gerek cinselliği gerekse duygusal bağlılığı evlilik ve çocukla ilişkilendirmeyecek kültür, bilinç ve olgunlukta insanlar yok demek ki çevrende. Ya da kendini doğru şekilde ifade edemiyor olabilirsin.
Toplum algısında evlenmeden uzun süreli ilişki yaşamak imzasız mümkün değil. Evlenmeden sadakat gösterebilme algısı da yok, sanki evlenince de çok sadıklar eşlerine.. Diğer söylediklerinize de katıyorum, teşekkürler
İşte en sevmediğim kişilik tiplemeleri , kendileri 4 4lük olmadıkları gibi , karşıdakinin mükemmel olmasını beklerler ! Ben bu tarz şeylere takılıyorum daha da saygı gösteriyorum. En azından kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın var karşılarında. Her şeye mız mız eden tiplemelere nazaran güçlü kadınları tercih ederim. Bu benim şahsi görüşüm elbette..
Kafaları az çalıyor demek ki bunları belirttiğin halde uzaklaşıyorlarsa harbi canım ilişki için en doğru kişilerden olduğunu çözemiyorlar ne mantıksız canım boş trip olmayacak çocukça kusmeler olmayacak ve birçok eğlenceli aktivite olacakkan aptallar kaybediyor
Artik kimsenin kimseye guveni kalmadi ki iyi niyetli insanların nesli tukeniyor bir zamanlar o kadar yalnizdim ki anlatamadim derdimi kimseye guvenmedi kimse oysaki kimseye zararım olmadi para istemedim pul istemdim sadece anlatmak istedim icimdekileri. Ve Şu an tek istedigim Hakli çıktığımda Bu Hayatta Olmak İstiyorum hepsi bu
Korkuyorlardir sorumluluk alacağız diye. Boş ver düşünme
Teşekkür ederim sağolun
Şaşırtıcı bırak seninle ilgilenmek isteyen karakterin için ilgilensin ya da evlilik uzak olduğunu en başta belirt bu sayede de sorun edilmeyecektir
belki sen bir beklenti içinde değilsin ama erkekler bu ilişkiden beklentileri olabilir.. mesela evlenmeyi düşünebilirler... bebeğin olduğu için bundan vazgeçerek uzaklasıyorlardır... kimse bebeği olan bir kadınla gelecek hayal etmez...
çok açık sözlü birisiyim ve cevabım net nokta atışı
şimdi sevişmek için mecburen otele gitmeniz lazım zira bu davarların sizi götürebilecek nitelikte evi yok kesin bilgi, eee geriye kaldı senin evin evde çocuk var bu iş yaş kuzum
Demek ki karşı çıkan insanların çoğunun niyeti ciddi imiş ve bu yüzden çocuğu sorun yapmış olabilirler. Problemsiz bir ilişki beklentileri de olabilir. Çocuk nedeniyle eksi eşinle görüşmek zorunda olman da sorun olarak görülüyor olabilir.
Korkuyorlardır. Bence korkması gereken kişi sensin ama. Devir çok kötü, güven verip yaklaşıp çocuğuna zarar verebilecek davranışlarda bulunabilir. Dikkatli olmalısın.
Tabii ki, zaten bunu düşünerek söylemiyorum esasen. Kimseye güvenmem çocuğum açısından. Teşekkür ederim böyle hassas düşünen insanların varlığı mutlu ediyor
Cocugu olan kadini pompalayinca kendini vicdanen daha rahatsiz hissediyorsun. Cocuk yan odada hicbir seyden habersiz tablette takiliyor sen o kucuk cocugun canindan cok sevdigi annesini sacini basini yola yola bagirta bagirta inletiyorsun. Seytani bir zevk ama biraz pismanlik oluyor ates gecince.
Takıntılı insnalardır ya da başlarına iş alacaklarını, çocuğunun sorumluluğunu yüklenmek zorunda kalacaklarını zannediyorlardır, aklıma şimdilik bunlar geldi.
İleride ciddileşebilir, başıma kalır diye düşünüyorlar herhalde. Nereden buluyorsunuz ki böyle istikrarsız, kararsız, korkak, ardında duramayan kişileri, üstelik peş peşe!! 😏
Esasen tatlı bir ayrıntı. Çocuğu olmuş kadın daha anlayışlı, daha sabırlı, daha bilgidir. Hayat tecrübesi vardır, iletişim zor olmaz. Kendi cinsimi bazen anlamıyorum.
Ben de ayni durumdayim. Benim de evli oldugumu duyduklarinda uzaklasiyorlar. Halbuki ben de onlarla evlenmeyecegim sonucta. İlgi sevgi gosterecegim sadece. Evlendik diye flortlesemeyecekiyiz? Kadinlara olan sevgimi hep icimde mi tutacagim?
😂 ironi olmasını umuyorum.
Her ironinin icinde bir gercek payi vardir diye bir soz var miydi😀 yoksa her sakanin icinde miydi🤔
Demek ki neymiş? Hayatına birini almadan önce iyice gözden geçirmek gerekirmiş.
Bundan sonra süzgeç olayını kendine tecrübe edinmelisin.
Bu arada sen ve çocuğun yaşı kaçtı?
Benimde ilgi duyduğum biri vardı senin dediğin şekilde çocuğu var diye uzak duruyordu ben hiç sorun etmiyor olmama rağmen herkesin kafa farklı çalışıyor valla kimsenin aradığı çıkmıyor karşısına
Sorumluluk almak istemiyorlar demekki. Niyetini baştan belli et madem, ciddi bir şey istemediğini de hissettir.
canım da ondan:)
Varsa var ne olmuş yani saçma bir düşünce
hadi ordan et onları gel ben sorun etmem beybi 😘😄🤣
E miss gibi bütün erkeklerin kafasındaki kadın işte 😂 çocuk olunca kendilerince biraz vicdan mı yapıyorlar nedir 😂
Saçmalık. Değişik insanlar var hepsinde denk gelmesi bence çocukla alakalı değil senin seçimlerinle alakalı
Bu ülkede bırak çocuğu evlenip ayrılmış olmak bile maalesef problem gibi görünüyor. Halbuki çocuğun bi zararı da olmaz yani
Cahiller tayfası heryerde var maalesef sen yinede takma onları
arkadaş dost olmak istiyosan ben varım ne zaman istersen yazabilirsin
O karakter yoksunlari kendini onların başına birakcagini düşünüp uzaklasiyorlardir. Sanki bı insanın evlenip mutlu olmayınca boşanması yanlış biseymis gibi
Kendilerini çocuğunun yerine koyup empati yapıyorlardır.
Herkes sizin gibi ucuz değil kendi ihtiyaçları için kendini düşürecek.
Demekki ergen triplerle takılıyorsun. Ya da kişiliği ve karakteri oturmamış insanlarla yoksa bunu sorun etmezler
Haahhh. Bende de var aynı sorun 😂 Delircem. Ulan bi kahve içmeye gidelim diyorum ondan bile korkuyolar 🤦♂️
Belirli yaştan sonra insanlar artik ciddi düşündüklerj için görüşüyor.
Mantıklı. Belki de ciddi olursa yapamam diye düşündü. Olabilir bu..
Çevresel faktörlerden çekiniyor olabilirler.
Kendileri ciddi bir ilişki düşünüyor ve bu durumu kabul edemiyor ya da senin içten içe ciddi olduğunu düşünüyor olabilirler.
Onların da amacı vakit geçirmek ama iş ciddiye biner diye kaçıyor olabilirler. Çocuklu biriyle sevgili olunur ama bazıları kaçar bundan. Rahat olmak istiyorlardır, sorumluluk istemiyorlardır.
Rahat olamayacağını ve ilginin bölüneceğini düşünebilirler. Sonuçta annelik göz önüne alınınca her an her istediğini yapamamak demek ve bu da işlerine gelmiyor anlamına gelir.
Aşık olursam çocuklu kadına başıma dert alırım diye düşünürler
Bence cok saçma
Arkadas olunca çocuklu çocuksuz ayrimi mi olur
Eski flortumun 20 yasinda bi çocuğu vardi
Çocuğun olsa ne olacakki sevmek sevilmek herkesin hakkı. Yaz bana sorun etmem böyle şeyleri millet kafayı yemiş boş ver onları
Başına bela olmandan korkuyor olabilirler. İnsanları anlamk güç zor bu devirde.
bu ne sacma yahu... boşanmış olabilirsin de kadınsı duygularını da aldırmadın sonucta
Ne guzel yaa bedavadan cocuklarida severler aslinda
Acaba hepsi evlenme hayaliylemi seninle yan yana geliyorlar
Belki evlilik düşünüyorlar çocuktan dolayı sıkıntı olmasından endişe edebilirler
Çocuğu olan biri benim için sorun olmazdı. Hosuma gitmesi yeterdi
Evlenmek istemediğini söyleyip de sorun etmeleri çok ilginç gerçekten
Saçma bence, kendi bilecekleri iş boş ver. Taktığına değmez.
Saçma doğru düzgün birisi denk gelmemiş olabilir ya da sorumluluk almak istemiyor olabilirler
Biraz saçma çünkü erkekler hep böyle kadınları isterler
Merhaba sonradan evlenmek istersin diye uzaklaşıyorlardır
Sohpet etmek istermisin çok ihtiyacım var sende istersen
Bende evlenip boşandı diyince uzaklaşıyor lar bende de yok evlilik düşüncesi kızlar da yapıyor sana yapılanın yansın bana
Baştan herşeyi söylediğin halde usaklasiyorlarsa bırak gitsinler kimseyi zorla yanında tutamazsınki
Ciddi ilişki kuracak insan korkar. Ciddi değilse sadece cinsel olarak takılmak ister.
Evliliği kaldıramayıp, çocuğa bakamayacağını düşünenler kaçar. Korkak adi adamlar işte ne bekliyosun böylelerinden
Bu onların sana bir yerde ciddi olarak yaklaştığınıda belli ediyor ve çocuğu olan kadınla ilişki içine girmek istemediklerini de gösteriyor.
Aynı şekilde sadece ilgi istiyorum
Konuşalim mı?
Bu düşünceni anlayip benimseyememiş olabilirler mi?
İstediğin şey çok iyi evlenme yoksa neden olmasın ki tam aradığım kişi
Babasıyla muhatap olma zorunluluğuna girmemek için olabilir.
Bence çok saçma ama bi o kadar da hak verdim onlara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?