Malum her şey ateş pahası günümüzde… Sizde durumlar nasıl evlenmeye gücünüz yetebiliyor mu?

Malum her şey ateş pahası günümüzde… Sizde durumlar nasıl evlenmeye gücünüz yetebiliyor mu?

İnsanların evlenme kararlarını etkileyen faktörler arasında finansal durumun önemli bir rol oynadığı doğru. Malum, evlilik birçok ekonomik yükü de beraberinde getiriyor ve bu yüklerin üstesinden gelmek için belirli bir gelir seviyesine sahip olmak gerekiyor.
Bu nedenle, günümüzde pek çok insan evlenmeye karar vermeden önce finansal durumlarını ve gelecekteki ekonomik planlarını gözden geçiriyor. Buna ek olarak, insanların evlenme kararlarını etkileyen diğer faktörler arasında kişisel tercihler, uyumlu bir ilişki, ailelerin desteği ve sosyal baskı gibi faktörler de yer alıyor.
Sonuç olarak, evlilik kararı almadan önce finansal durumunuzun yanı sıra diğer faktörleri de dikkate almanız önemlidir. Evlilik, büyük bir adım ve hayatınızın geri kalanını paylaşacağınız biriyle kararlar almak, sorumluluklar paylaşmak anlamına geldiği için dikkatli ve iyi düşünülmüş bir karar olmalıdır.
Ya ya sizin dünyada her şey mantıksız ki yani robotlaşmakla evliliğin Ne alakası var başta Tamam ilgisi olabilir Ama alakası yok yani her şey Ateş pahası demişsin ama zaten sen yaşayacağın sonucu yaşadığın müddetçe alacağım bir şeydir çocuğuma şeyin olacak masrafın olacak Yani o kadar takıldığın şeye bak bilmiyorum ya Ne yani sizin için yani çok
Evet yetiyor ama yine de asla evlenmeyeceğim. 6284 taciz tecavüz iftiraları nafaka ve kadın beyanı esastır gibi erkek düşmanı uygulamalar varken evlenmek bir erkek için çok saçma. Akıl sağlığını kaybetmiş bir erkek evlenir ancak bu şartlar altında.
Kısmen bu kişiye bağlı karşımdaki maksat düğünse davulcu da gelir zurnacıda önemli olan mutluluğu bulmak kaldı ki evlenmeye müsait olmasa bile gerçekten seven insan çabalar 2 taraf içinde geçerli nikah bile yeterli olur.
Cevap
57Cevap
Çok şükür, müsait. Maddi olarak bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Yok halim vaktim yerinde sadece :D
@Boavistaa sorun yok
Maalesef maddi durumum evlenmeye müsait değil şu an için. zaten maddi durumum olsa da evlenebileceğim bir kadın yani aşık olup çok iyi anlaşabileceğim birisi yok
Ne yazık ki şu an için müsait değil engelli olduğum için kendime uygun servisli ve çalışabileceğim bir iş bulamadım sadece özel bir firma üzerinden sigortam devam etmekte o da mesela emekli olmak için bir 5 yıl kadar zamanım kaldı onu bekliyorum zaten şu anda çalışan insanlar bile evlilik yapmaya cesaret edemiyor geçim o kadar zorlaştı ki yapacak bir şey yok.
Maddi durumum çok müsait fakat aşk olmadan evlenmem asla çünkü sevemeden birşeyler hissetmeden yaşayınca sıkıldığımı farkettim (anonim yazmam demiştin ya o sorudan geldim sorunun sahibiyim hajsjs
ben evlenmenin maddi durumla alakalı olduğunu düşünmüyorum. maddi durumu yerinde olmayan insanlarda evlenip birbirlerine sımsıkı sarılıp hayatlarına devam edebiliyorlar. yani bir düzen kurup evlenirim demek yerine evlenip bir düzen kurarım demek lazım.
Birikimimin %75"i neredeyse tamam; ama eş adayı yok. Bulamaya bulamaya fiyatlar almış başını gidiyor, zaman zaman yetişmekte zorlanıyorum. %70-75 aralığında dalgalanmalı seyirdeyim.
iki kişi evlenmek isterse gerçekten arada bir saf sevgi varsa maddiyat pek etkilememeli bu durumu diye düşünüyorum manen sonuçta zenginlik
Evlenmek de bi şey yok ki... Herkes evlenebilir istese, önemli olan yaşamak, düğün yapmak falan xd
Maddi durumum 3 evlilik yapabilir ama uygun kızı bulamıyorum
Şükür.
Evlilik faslında düşüneceğim en son şey maddiyat.
Evlenmek isteseydim, müsait. İstemediğim için, ben müsait değilim 😂
Maddi durumum evlenmeye, manevi durumum evlenmemeye müsait
evet yeterli ama para evlenmek için bir sebep değil. evlenmek istemek gerekli bunun için
Evlenilecek Kızı bulsak maddi yönde sıkıntı yok çok şükür 😅
Evet istesem evlenirim ama evlilik için o kadar para dökemem karlı bir yatırım değil bence
Evlenmeye müsait olsada evlenmeyecem zaten dünyanın parası
Eve giderken bakkaldan cips almaya bile müsait değil.
Evlilik zengin işi efenim, tek geceye bile para yetiremeyeceğiz nerdeyse 😅
Tabi düğünler gösteriş halini alınca artık parası olmayanın evlenmeye hatta yaşamaya bile hakkı yok.
Cok sukur maddi durumum iyi her şeyim var ama evlilk dusunmuyorum
3 yıldır erteliyorum zaten manito yok
0 birikim ama 2 kişi severde herseyin usterinfrn gelebilir
Evlendim böyle derdim kalmadı
Sevgili yapmaya bile müsait değil.
Yetiyor da evlenilecek biri yok
evet ama bil bakalım ne eksik :D
6-7 kez evlenirdim heralde 🙄
Evlenmeye hiç müsait değil :D
Musait ama evlenmem
Benim yetiyor da niyetim yok
bana zor yetiyor valla
Fazlasıyla müsait ama evlenemem
Az çok müsait ama talip evlenecek kişi yok.
Müsait hiç sıkıntım ypk şükür
Hayir
Evliyim zaten
Evet müsait
Yetiyor
evet müsait ama neden böyle bir şey yapayım
Evlenip ne yapcaz yahu
ev var ama ne aday ne de iş yok
Evet 1 araba 1 ev 1 işyeri var
Evlenmiycem
Bu pahalılıkta çok zor hayalini bile kuramıyorum
Yeterli