Malum ekonomide erkekler artık evlilikten kaçıyor haklı olarak, eskiden olsa erkolara çok sallardım evlilik konusunda dfghfj artık bir şey diyemiyorum haklılar hayat çok zor ev geçindirmek hepten sıkıntı haline geldi.

#orkide
Malum ekonomide erkekler artık evlilikten kaçıyor haklı olarak, eskiden olsa erkolara çok sallardım evlilik konusunda dfghfj artık bir şey diyemiyorum haklılar hayat çok zor ev geçindirmek hepten sıkıntı haline geldi.

#orkide
Peki evlilik konusunda aileler ile bir şeyleri dayatması örneğin işte şu olacak şu alınacak 1 kg altın olacak vs gibi dayatma olmayıp da evlenecek olan çiftin tamamen mutluluğu odaklı onların hayat standartları çerçevesinde bir ev hazırlanıp sade bir düğün ya da nikahla hayatlarını birleştirseler büyük bir borç yükünün altına girmeden o sitresi o sıkıntıyı çekmeden bu daha uygun değil midir fakat günümüzde kız tarafı bir şeyler içinde yatıyor erkek tarafı başka bir şey içinde yatıyor evlenecek olan çift kukla gibi bir o tarafını isteklerine cevap veriyor bir bu tarafın isteklerine cevap veriyor hop alsana dünya kadar borç ondan sonra ebru çiftler neden mutsuz paranın olmadığı yerde huzuru yakalama şansımızın olmadığını bilmeniz lazım
Açıkçası maddi olarak o kadar sıkıntım yok ama tekrar evlilik için ideal eş adayı bulur muyum? karşıma çıkar mı? bilmiyorum.
İnsanın bir karşısındakine güveni sarsılınca kimseye yaklaşmak dâhi arkadaşlık kurmak bile istemiyorum.
Toplum ahlâkı o kadar bozuldu ki kimseye güvenmiyorsun. O yüzden kimsenin kapısını alamam bu saatten sonra.
Kapıyı çalsan yanlış anlar, çalmadan aklın kalacak. O yüzde o kapıya gitmemek daha iyi.
Sadi Şirazi ne demiş...
İster değer verin ya da vermeyin. Ama asla değer veriyormuş gibi yapmayın...
Kimsenin Gönlünü boşa yormayın. Yazıktır vebâli vardır...
Maddi durumum evlilik için müsait ama psikolojik durumum evliliği kaldırabilecek standartta değil
Öfke kontrol problemim yüzünden psikiyatri kliniğine yattım. Üç ay yatırmayı düşünüyorlardı. Lakin yazılımım/donanımım ile klinikteki tüm hastaların elebaşı olup hepsinin saygı ile dinleyip hak verdiği bir fikir önderi olduğum anlaşılınca, kliniğin bekası ve hastaların zihinsel/ruhsal gelişimlerini kendi amaçları doğrultusunda yönlendirebilmeleri adına üçüncü haftanın sonunda beni tahliye ettiler.
Evet yuva kurmak için maddiyat şart. Ancak birbirini seven iki insan da birlikte yuva kurabilirler. Ama sorumluluktan kaçmayan insan bulunabilir mi mesele de tam olarak burada.
Şahsen ailem ile dun konuştuk ve geleneksel düşüncelerini kabul etmiyorum. Neymiş önce temel olmasi lazımmış falan filan... Ya temeli zaten attık geriye birlikte sorumluluk alabilecek insanı bulabilmek kaliyor. Ama gelin de anlatin örümcek kafali insanlara...
Cevap
46Cevap
Hayır değil maalesef
Allah yeni evleneceklere yardımcı olsun... Gerçekten bu ekonomik krizde evlenmek çok büyük cesaret işi... Tek maaş ile geçinmek mümkün değil o yüzden çiftler evleniyorsa birlikte çalışıp birlikte zorlukların üstesinden gelmeliler...
Evlilik düşünenlere özelliklere kadınlara tavsiyem düğün takı vs. her şey gelip geçici gerçekten mutlu olacağın kişi o ise düğün yapmadan nikah ile evlenin... Düğüne harcayacağınız parayı evinize kariyerinize geleceğinize harcayın...
Maddi durumlardan dolayı kimsenin kapısını çalamıyorum evi arabası maaşı diye konu başlıyor direk sevmenin sevilmenin bir önemi kalmamış tabi kız tarafınada hak veriyorum herkes evladının rahat yaşamasını ister doğal olarak ama aç ve açıkta kalacak hali yok ya rabbim evlenmek isteyenlerin yar ve yardımcısı olsun inşallah
Beni pek zorlamaz şu an için. Ama genel olarak konuşursam şu şartlarda evlenebilenler uzun vadeli borçlanmaya imza atıyor
Maddi gelirim fazlasıyla müsait ama tek eşliliğe inanmadığım için evlenmiyceeeem
Daha bir mesleğim olmadı ne yazık ki olursa İnşAllah evimi aldıktan sonra düşünüyorum
Sorudaki resme bakınca Züpraat bankası son ödeme tarihiniz geçmiştir mesajı geliyor aklıma.
Müsait de çok taksit var, onlar bitince çok dehşetli rahat olur. Rahatlık batacak kadar rahat olsam dahi, evlenmeyi yine düşünmüyorum. Bana şerefsizi denk geliyor hep. Yine bir şerefsize denk gelmek istemediğim için adaylara kapalıyız efenim.
Evlenmek nedir, bu sorunun cevabını daha araştırıyorum, risk almak da istemiyorum, eğer mutlu olmak istemiyorsanız da evlenmek güzel fikir, maddi konular işin ikinci planı
Müsait ancak bu devirde evlilik biz erkekler için eşeklikten başka bir şey değil. Türk toplumunda kadınların hipergamisi çıldırmış durumda. Hem çok zengin olacak hem de çok yakışıklı. Karşılığında ne verecek koca bir hiç. Bunun yanı sıra hukuk erkeklerin aleyhinde kadın beyanının esas alınması, sınırsız nafaka gibi. Bu devirde evliliğe imza atmak köleliğe imza atmaktır.
Hanımefendilere evlenmek istedikleri kaslı zengin ve uzun boylu erkeklerle mutluluklar dilerim ben kaslı da zengin de uzun da değilim çok şükür. 😊
Ekonomiden korkmuyoruz sorun kadinlarda
Para avcilar yalanci aldatici oldular eskisi gibi degil
tam müsait diyecektim ki odayı görünce kurudum gittim
Beklentiler çok yüksek hayat şartları ortada maalesef
Evlilik pahalilaştikkça zina çogalacaktir sözü tam bu zaman için soylenmiş bir söz
Maddi durumum fena değil ama artık çok daha zor özellikle maddi olarak
Hayır değil zaten evlilik sorumluluğu alacak durumda da değilim böyle bir insan da hayatımda yok
Çocuk düşünmediğim için olabilir ama natali razı olmuyo temelli burada yaşamaya :(
Bir cips alamıyorum yok aslında alıyorum ama bir telefon alamıyorum
Müsait ama henüz evlenmeyi düşünmüyorum. Önce okulumu bitirmeliyim.
Maddi gelirimle oyuncu bilgisayarı bile toplayıp set kuramıyorum.
Ay çeyiz bile yapamıyoruz her şey o kadar pahalı kii...
Maddiyat biraz goreceli yasadiginiz yere göre değişir 62.000 gelirim var yeterli bence ama konu bende maddiyat değil evlenecek kadar kafayi yemedim henuz
Hayır değil o yüzden düğün yapmıcam sadece imza bitti.
değil o yüzden gecelik ilişkiler yaşıyorum ahahasn
Aylık gelirim 20 k civarında ek ödemeler hariç gözüm korkmuyor değil
müsait …. Senin kalbin evliliğe müsaitmi diyesim geldi ama size değil
evim var araba var yazlık her şey var ama elim ayağımda düzgün karakterimde sağlam ama ne hikmetse ben evlenecek kız bulamıyorum çokmu seçiçiyim acaba
Harem kurabilirim.
Kimin olabilir bu dönemde hiç sanmıyorum
Benim müsait.. erkekleri bilemem tabi 😏😏
Evet evlenmeye müsaitim ama evlenmeyle işim olmaz
Gerçekten bi ömür evlilik düşünen çiftler maddiyata değil mutluluğa bakar şimdi çoğu sahte sevgi
Evet ama aday yok maalesef
her şey tamam tek sorun düzgün kız yok
Evet müsait ama evlilik bana göre değil
müsait ama evlenecek adam yok
Evet ama istemiyorum evlilik
Düğünü ailem yapacak eşyaları ailem alacam
3 kere daha evlenirim : )
Düğün olmazsa olur :)
Müsait ama manevî ve ruhani gelirim değil
Evet, ama asla evlennmem.
Eh işte motoru satarsam olur
Motor ne marka?