İki kişi birbirini seviyorsa yaş farkının çok olması ilişkiye engel midir toplum tepkisi önemli mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Yaş farkı, ilişkide bazı dinamikleri etkileyebilir ve bazı zorluklar yaratabilir. Ancak, yaş farkı ilişkiye engel değildir ve iki kişi birbirini seviyorsa bu önemli olan şeydir. İlişkinin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için iki tarafın birbirine saygı duyması, dürüstlük ve açık iletişim kurması önemlidir. Yaş farkı, bazı farklı ilgi alanları, hedefler, deneyimler ve beklentiler gibi konularda farklılıklar yaratabilir, ancak bu farklılıkların üstesinden gelmek için çaba göstermek mümkündür.
Toplumun tepkisi de bu konuda önemlidir, ancak ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için iki tarafın birbirine olan sevgi ve saygısını koruması gerekmektedir. Toplumun tepkisi nedeniyle bazı zorluklar yaşanabilir, ancak bu durumda iki tarafın da birbirine destek olması ve birlikte hareket etmesi önemlidir.
Özetle, yaş farkı ilişkiye engel değildir, ancak bazı zorluklar yaratabilir. İlişkide açık iletişim, saygı, dürüstlük ve destek önemlidir. Toplumun tepkisi de bu konuda önemli olmakla birlikte, iki tarafın birbirine olan sevgisi ve saygısı en önemli faktördür.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Toplum gereksiz tepki gösteriyor bizim ülkemizde toplumu pek kaile almamak lazım. Ayrıca topluma göre değil kendimize göre yaşamak lazım. Yaş farkı çokmuş vb. ben bunlara pek katılmıyorum 2 insan karşılıklı anlaşıyor ve seviyorsa yaş farkının ne önemi var? Biraz mantıklı olalım hani hayatının insanını bulmuşuz sırf yaştan ötürü vazgeçilir mi bence çok saçma. Bu devirde kafa dengi biri zaten bulmak samanlıkta iğne aramak gibiyken yaş farkı filan takılmamak lazım.
00 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Iki kişinin birbirini seviyor olması farklı birisinin sevdiğini düşünüyor alması farklı yaş fark dediğiniz kaç büyük ihtimalle küçük olan sensin büyük olan şahsın yaşı kaç yani Bu tür durumlar genelde olağan yaşamı olan insanların karşılaştığı durumlar değildir
00 Yorumla
- 1 yıl
En iyi ilişki farkı 0-3 yaş arası fark, psikolojik olarak sağlıklı 0-5 yaş arası fark, en fazla kabul edilebilir yaş farkı 10 dur. Yani aradaki yaş farkı 10 dan fazla ise pek sağlıklı olmuyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
57Cevap
- 1 yıl
Ben çok mutluyum mesela bizimkilerle tanışınca hiç zorluk yaşamazlar yaşları yakin anlaşırlar 😄
20 Yorumla - 1 yıl
Toplumun beğenisi için mi hayatıma birini alıyorum, hayır. O halde umurumda olmaz insanların ne dediği. Benim ilişkime laf edecek olan insanlar bundan 5 sene sonra beni hatırlamayacak bile, ben verdiğim karalarla baş başa kalacağım. Yaş farkına gelecek olursak bu ince bir çizgi ve değişkenlik gösterir. Şöyle açıklayabilirim;
45 yaşında biri ile 30 yaşında biri birlikte olursa kuşak ve yetiştirilme dönemi farklılığından dolayı anlaşmazlıklar en üst düzeyde olacaktır.
Lakin 30 yaşında biri ile 23 yaşında biri arasında anlaşmazlıklar daha az olacaktır. Çünkü kuşak farkı ve dönem farkı çok yoktur.
Yani aslında şunu diyebiliriz, yaşlar sadece rakamdır önemli olan anlaşabilmek ve kafa yapısının uyumudur.
00 Yorumla - 1 yıl
toplum tepkisi degil ama davul bile dengi dengine yasını basını almıs kıcının kılları agarmıs porsumus erkeklerin aynaya bakmadan genc kızlara asılıp manipule etmesini dogru bulmuyorum herkes kendi yasıtlarıyla ya da yasıtlarına yakın yasta kisilerle birlikte olsun zaten genelde yasıtlarının yuz vermedigi kisiler daha genc kisilere meyilleniyolar igrenc. tam tersi de igrenc bu arada ucurum yas farkları cok korkunc bence
10 Yorumla - 1 yıl00 Yorumla
- u1 yıl
Evet engeldir. yani tutup da 20 yaşında ki kız 30 lu yaşlarda erkeğe de bakmasın artık :D tabi ki kendi kararlarıdır anlaştıkları sürece sorun yok ama aşk değil bunun adı.
00 Yorumla Çok yaş farkı eski devirle yeni devirin carpişmasi gibi olur
20 YorumlaDış görünüş ikinizin hayata bakış açısı önemli bunlarda sorun yoksa olabilir
20 YorumlaEvet bazı zorlukları olabilir. Ama toplumun ne dediği önemli değil. Sonuç olarak tercihte karar da benim kararım kimse karışamaz.
00 Yorumla- 1 yıl
Yaş farkına takılanlar var mı hala gerçekten
Kimin yanında mutlu oluyorsan onunla hayatını devam ettireceksin00 Yorumla - 1 yıl
Toplumun tepkisinin bir önemi yok, insanlar zaten 15 yaştan fazla fark olan ilişkilere karşı mesafeli.
00 Yorumla Her iki insan reşit ise ve bir zorlama yok ise normaldir. Lakin yaş farkları bariz şekilde yüksek ise , bunun ne amaçla olduğuna bakmak gerek.
00 YorumlaBence çok fazla olması etkiler 15 yaş ve üstü kuşak farkına giriyor onun beğendiğini sen senin beğendiğini o beğenmiyor bence en ideal olanı 5-7 yaş
00 YorumlaKafa uyumuna bağlı ama absürt bir fark olursa bilemem
00 Yorumla- 1 yıl
Ne kadar fark olduğuna bağlı. Uçuk bir fark, engeldir.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayat arkadaşlığına engeldir
Ama sevgili olmaya engel değildir00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı. Önemli olan mutlu olmak ama yaşında önemi vardır çok yaş farkı olursa dengesizlik olur
00 YorumlaPek önemli değil en son ki sevgilim 6 yaş büyüktü reeldik. Önemli olan anlaşmak, mutlu olmak.
00 Yorumla- 1 yıl
Cinsel yönden benim için o kadar önemli değil ancak hayatın onunla geçecek iyi düşünmelisin
00 Yorumla Bana göre engeldir benim partenerim benden 3 yaş küçük ya da en fazla 3 yas büyük olsun isterim
00 Yorumla- 1 yıl
Ne kadar fark var
10 Yorumla Kafa yapısı önemli 50 yaşımda olupta çocuktan daha çok çocuk gibi olan insanlar tanıyorum
00 Yorumla- 1 yıl
Yasa takılmak çok saçma bence uyum varsa sorun yoktur
00 Yorumla Toplumda hersey olurken normal karilanirken yas farki neden olsun?
00 Yorumla- 1 yıl
2 taraf da birbirinden hoşlanıyorsa önemsiz toplum tepkisi neden önemli olsun
00 Yorumla - 1 yıl
Ennn fazla 10 olabilir
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben çok genç kızlarla oldum sorun olmadı
00 Yorumla- 1 yıl
40 yaş farka kadar sorun yok 🤨
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 14b cevap paylaştı. Kendin için sorun yok ise takılma.
00 Yorumla- 1 yıl
Bence değildir hatta bazen daha zevkli bile oluyor
00 Yorumla - 1 yıl
Kişi severse max 15 yaşa kadar makul bence
00 Yorumla - 1 yıl
Süveyda sen misin? Eski hesap gitti mi
00 Yorumla - 1 yıl
Evlilik hariç hiç bir önemi yok.
00 Yorumla - 1 yıl
O topluma göre değişir
00 Yorumla Pek önemli değil
00 Yorumla- 1 yıl