İlk buluşma ile kısıtlamak bence bir kiriter olmamalı. Erkek ödesin ya da kadın ödesin çok mu önemli. Belki erkek evliliği düşündüğü kadını için ev aldı ve onu ödüyor ve bunun için dışarıda zaman geçirdiğinde bütçesi kısıtlı. O zaman eşi olacak kişiden hesabı ödemesini istemesi sizin için bir ayrılık sebebi mi? Bence bunun düşünülüyor olması bile gereksiz. Hayat bence müşterek olmalı. Kimi zaman erkek ödemeli, kimi zaman ise kadın. Bunlara takılmamak lazım. Amacımız mutlu olmak , huzurlu olmak değil mi? Olalım o zaman niye zorluyoruz kötüyle uğraşmak için. Birinci buluşmayı erkek ödesin, ikincisini kadın. Üçüncüsünü kadın ödesin , dördüncüsünü erkek.
Neden erkeğin/kadının üzerine yüklenmek bu kadar alışkanlık haline gelmiş. Sanki illaha birinin yapması gereken birşeymis gibi
Beraber yemek yapsınlar, temizlik beraber yapılsın. Alışveriş beraber yapılsın.
Hayat çok kısa hemde çok kısa
Bunu hepimiz yaşadık ve gördük. Görmeye devam ediyoruz. Binlerce insan binaların altında kaldı ve anılarını bıraktı.
Ne notlar çıktı. Kıymeti varmiymis saçma gereksiz şeyleri yapmaya.
Sevgi , aşk , mutluluk bunların hiçbiri kolay bulunmuyor.
Zaman hızla akıp gidiyor.
Elimizdekinin değerini lütfen ama lutfen kaybedince değil bir zahmet kollarımızın arasında iken bilelim.
Hayırlı , Mutlu, Huzurlu Geceler ve Günler yanı başımızda başınızda olsun.
Ben de birisi ile gorusmustum bir kaç kere önce o ödedi zaten kahve içtik ve çocuktan hoslanmadigim için tabi ki o odemesin dedim yani aslında bana kalsa ilk bulusmada bitirmek istiyordum ama o devam edelim belki arkadaş oluruz dedi 🙄 diğer buluşmalar da tabi ki teklif ettim hep bir odedi bir ben sinemaya gidersek bilet parasını o alıyor mısırları ben alıyordum basitinden yani ama ilk bulusmada eekegin ödemesi her zaman makbuldür çünkü o davet ediyor sonraki. Buluşmalar da paylaşma durumu olabilir
Kim ayarladıysa devet ettiyse o şeklindedir ama ben kendi yediğimi ödüyorum hep hatta ödetmeyen birinden gizlicem kasaya gidip kendi yediğimi ödemiştim
Bence erkek ödemeli yani centilmenlik yapması için daha çok ama ortak da olabilir aslında bu kişilere kalmış bir şey ben ilk buluşmada kesinlikle ödemek için ısrar ederdim
Eğer eşit değerlerde olduğumuzu düşünüyorsak fark etmez Yıllarca gelen tabuları yıkmak gerekir Hep kadın erkek eşit denmeye çalışıldı Evet değer olarak eşit Ama farklı durumlar farklı değerler var Bence önce eğitim Erkeğide kadınıda anne doğuruyor emziriyor yetiştiriyor babayı bile bir anne evirip çevirip adam ediyor Gerçi elimi hep cebime atarım 😂 Ama çok fazla takmayın
Ben genelde buluşma degilde her gittigim yerde ben öderim. Ben ordaysam genelde o kişi benim misafirimdir ya da davetlimdir ama davet edildimmi de önce kişiyi tartarım ödeyebilecek durumdaysa elimi cebime atmam, eger zorlancaksa destek olurum.
Kim davet ettiyse o öder tabi erkek ben öderim vs desede olması gereken davet eden kişinin ödemesidir çok ısrar ederse birlikte ödeyelim o zaman demek yerine ( çünkü bence hoş olmuyor kasada karmaşa falan ) onun ödemesine izin vermek daha mantıklı ve yerli olur
Benim için bu gibi şeyler çok önemli bir şey değil. Altı üstü bir yemek veya bir kahve İçeriz. Bunun hesabını düşünecek biri değilim. Kız arkadaşım ödemek istese bile asla izin vermem. Dediğim gibi çok da önemli bir şey değil.
Emin ol ki; o düşüncede olan, çiğköfteciye götürmeni komik bulan birçok kişi evlenmeyi düşünmeyen, tek derdi gönül eğlendirmek olan kişilerdir. Bence bir erkek, sevgilisini evlendikleri takdirde götürebileceği her yere sevgiliyken de götürebilir.
Artık balkonlarda yoğurt kabında çiçek yok Çünkü günümüzde her şey ve herkes gösterişe meyilli yani her şey mükemmel olmalı sıradanlık sadelik ayıplanılacak bi şey gibi görülüyor
ben kadına para ödeten erkeğe erkek gibi bakmam. açık ve net. boşa kandırmayalım kendimizi avrupa usulü diye. buralarda ne avrupa usulü ki bir bu oldu. bu tip kafayla kadının yükü iyice artyor toplumda.
Ben öderim. Bu bir kural olduğundan değil, alışkanlığım böyle. İlk buluşmadan sonra buluşmaya devam edeceksek zaten bazen o öder bazen ben. Sorun değil.
Ilk buluşmada Erkek kiz farketmez Erkekler ödesin kiz evde otursun erkekler cay keyfi yapsin Kizlar yemek yapsin saçma buluyorum içinden kimin geliyorsa o ödesin saçma buluyorum
Öderim sorun etmem ama karşı taraftan hiç bi hamle gelmezse - yani hele ki samimiyet arttıkça ara sırada da ödemiyorsa soğurum para lafı çok geçmemeli zaten
burada makbul olan erkeğin ödemesidir ve erkek öderse uygun olur fakat kızın ödemesi erkeği pasif gösterir gibi benim düşüncem. Bu sizin düşünceniz nedir?😕
Ben öderim sorun'da etmem , parası olmadıkça da ödeyebilirim ama kullanılmış gibi hissedersem salarım... Niyet önemli yoksa kimsenin iki kahve umrunda değil bence