İçine kapalı birinin dikkatini nasıl çekerim?

Yan apartmanda tek başına oturan bi teyze vardı sık sık komşuluğa giderdik oda bize gelirdi. Geçen yıl kızı vefat etti torunu da açıkta kaldı artık torunuyla birlikte yaşıyorlar. Torunu 18 yaşında öğretmenlik okuyor. Ne zaman görsem bilgisayarda oyun oynuyor başka hiçbir şey yapmıyor. Soru sorunca kısa cevaplar veriyor geçiştiriyor. Aslında çok bilgili ve kültürlü. Yabancı dil biliyor, bilim, tarih, siyaset, genel kültür her şey var cocukta. Bildiği bi konu varsa yumuyor gözünü açıyor ağzını, dinlesek 2 saat aralıksız anlatacak. Ama normal sohbete geldiğinde asla kendisi bir şey başlatmaz, sorularada kısa kısa cevaplar verir. Nadiren espri yapar oda çok komik olur. Neyse işte ben bu cocuğun potansiyeline biraz tutuldum ve yakınlaşmak istiyorum. Kendini biraz bana açsa aslında çok sevecen, eğlenceli bir o kadarda kültürlü ve bilgili biri bence. Sevgiliye ne gerek var diyormuş ve dış görünüşüne zerre önem vermiyormuş. Neredeyse gerekmedikçe dışarıda çıkmıyormuş. Derslerinide hiç ders çalışmadan takır takır geçiyormuş. Anneannesinden aldığım bilgilerde bunlar. Tavsiyeleriniz neler? Nasıl yakınlaşırım?
İçine kapalı birinin dikkatini nasıl çekerim?