Güncellemeler
+1 yıl
Boş ol boş ol boş ol seni koca diye artık istemiyorum dedim. Üç kez resim
Kocamla kavga ediyorduk. O sırada ben ona boşol dedim. Dini nikah kıyılurken boşanma hakkımı istemiştim. Daha sonra bana artık nikahlı değiliz sayende dedi nir haftadır karı koca devam ediyoruz ama bana zina ediyoruz haberin olsun gidelim bir daha nikah tazeleyelim dedi bende sinirli halde söyledim sayılmaz dedim sizce?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
nikah tazeleme diye bir şey yok. sen gidip başkasıyla evlenip yatacaksın sonra boşanıp tekrar kocana döneceksin geçmiş olsun.
O üçüncü boşanmada. Ayetleri iyi oku bence bu bizim ilk boşanmamız. Oluyor daha
şu djni yarım yamalak değil de hocasından ögrense keşke herkes. bir tek boşol demekle nikah düşmez 3 defa söylemek gerek bu bir. eğer 3 defa boşol desen nikah düşer ama hiddet vakti var hemen öyle tekrar nikah kıyamazsınız belli bir süre geçmesi gerek bu da iki
Ben üç defa dedim Zaten. Bu bir ikincisi de uzun uzun yazmak istemedim sç
peki tamam belli süre kadar süre geçince nikahlanırsınız
O zamana kadar zina mi edicez
ne bileyim ben kardeşim kendi günahına kendin karar ver zina et veya etme sana kalmış. seninle aynı evde olması bile günah ona sen onun için yabancı bir kadınsın artık
Of
ne
Cehenleme odun da lazım herkes cemnette giderse yer kalmaz
Öf
Öf deme zina günah bir şey
Sizin amaç nedir tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz
uc kere ucer defa soylemek gerekiyor diye biliyorum..
Üç kere söyledim. Uzun yazmayayım deidm
"Kocanız bunu söylediğinde aynı yerde mi oturuyordu? Aynı mekanda söylediği için, aynı mekanda durduğu için, o 3 talak sayılmaz. Bir boşama sayılır" yani ayri ayri yerlerde 3 er defa bosol demen gerekir deniyor. sen 3 kere ayni yerde dediysen 1 talak sayiliyormus bosanma olmuyormus.
Aynı yerdeydi.
tama ozamam bosanmamis sayiliyorsun. Arastir bunu goreceksin zaten.
Nikahın şakası siniri olmaz ağzından çıktığında bitmiştir gidip tazeleyin
Ya nabiyim
Bana ne sen düşün gerisini 😜 aynı anda 3 tekrar 1 talak sayılıyor diye görüşler var Eğer konu umurundaysa zaten diyaneti arar sorardın buraya yazacağına 190 numara 🤷♂️
3 ay içinde nikah tazelemen gerekir zina yapmayın gidin nikah kıydırın kaldı 2 boşama hakkı
Öf.
Sinirli halde de olsa söylenmemesi gerekiyor.
Evet
3 defa demen gerekmiyor mu
Dedim dedim uzun yazmayayım diye yazmadım
Sinirle falan söylenecek şeyler değil ki bunlar
Sayılmaz oynamam yalnız senaryo çok güzelmiş
gunaha giriyosunuz
Evet ☹️☹️
3 keremi söyledin