Sevdiğim adam nişanlanmak istemiyor. Ne yapmam gerek?

Arkadaslar sevgilim benimle nisanlanmak istemiyormus. Bana sürekli relax yapalim diyor. 1 senedir geziyoruz hic bu konuyu acmadim. Ama bu son 1 ay dedimki aileler tanisin artik. Sonucta bilmek istedim aileler ne düsüniyor diye. Alem edip kulem edip annesi bizi aradi bizde hafta sonuna ayarladik. Bende sevincden oglani aradim söyledim annen aradi gelmek istiyormus diye. Vallah oglanaaa sanki küfür etmis gibi oldu bana diyorki „neeee annem Neden ariyor bana sormadan“ Hic sevinmedi Hic güzel bir söz söylemedi. (Hani insan der „yaaa ne güzel aileler tanisicak felan) sorna oglan bi kac gün kala beni manipulation ediip duriyordu, dedim Bende bak bana göre Sen istemiyorsun aileler tanisin Hic sevinmedin gibi geldi… bana diyor yok macim var felan öyle canım canım konusiyor. Sorna bana deddi iste evet istemiyorum anneme söylicem gitmiyelim diye… bende agladimmm annem gördü bunu babamaaa söyledi. Benim babamdaaaa bunu aradiii bi sictin bunun agzina dedi Sen kimsin benim kizimaaaa küfür ediyorsun yok Ben seni vede aileni evimde istemiyorum, zaten sende bunu istiyordun sana bir firsat oldu deyip kapati telefonu. Sorna budaaaa kostura kosturaaa demis ailesine Yarin gidilmiyor sakin arama ailesiniii Ben halletim. Yaaa bunun aileside aile degil. Insan yinedeeee arar sorarar noldu diye. Sorna oglanla konusduk Ben dedim babamin gönlünü al yok Hayir felan diyor gurur yapiyor. Normal degil yani insan sevdiğine bunu yapmaz. İsteyen Adammm yapar halleder.
Bana dün gece dediki ben bu şekilde ailelerin tanışmasını istemiyorum artı zamanla senin aileni gönlünü alırım şu an seninle normal sohbet edelim normal gezelim istiyor benim ailemin rızası şu an hiç yok ne yapayım ben? Ben istemiyorum diyip ısrar Edip böyle söylüyor bana. İşte bilmiyorum ne zaman nişanlanmak istiyorum bir tarih sana veremem zaman geçmesi lazım diyip duruyor. Çirkin birisi de değilim neden beni istemiyor anlamıyorum hala.
Sevdiğim adam nişanlanmak istemiyor. Ne yapmam gerek?