Erkek arkadaşımla aramızda bir anlaşma yapmıştık ve bu anlaşma karşılığında evlenirken altın takmayacaktı onu zorlamak istememiştim. Daha sonrasında bu anlaşmaya kendisi uymadı ve bana sana yine de altın takmayacağım elimdeki birikimi bunun için harcayamam dedi. Sana emaneten birilerinden alır takarız sonra geri veririz dedi. Çok zoruma gitti bu durum. Bu normal mi ben mi çok gözümde abarttım. Önemli olan altın vs. Değil bu teklif bile mide bulandırıcı geldi ve biraz soğudum. Sizce ben gerçekleri mi göremiyorum yoksa her ilişkide olan şeyler mi?
Altın takılacağına ( yatırımlık altın bilezik tarzı şeylerden bahsediyorum) para bankada da durabilir.
Sonra yine kullanırsınız aynıya gelir ama hani düğün hatırası için normalde de takabileceğin bir takı alabilir maddi imkanına göre . Sen de ona şık bir saat alabilirsin ve takabilirsin. Genelde insanlar öyle yapıyor artık.
Ama bunu bile önermeyip üstüne başkasının altınlarını ödünç alıp takalım demesi seni önemsemediğini , yanlış anlar mısın veya üzülür müsün diye endişelenmediğini gösterir.
Sen çok sevmekten biraz olayları iyi analiz edememişsin sanırım. Bir defa her kız evlenirken erkeğin ailesi kendi maddi durumu ölçüsünde bir şeyler takar. Az da olsa takar yani. Sonuçta bunlar ilerleyen zamanda zaten ikinizin ortak olur. Bu adam kalkmış senle pazarlık yapıyor ve teklifi de karşısındaki insana hiç değer vermeyen bir insanın hareketi , ne kadar küçük düşürücü bi hareket. Afedersin ama dul kadın mı alıyormuş beyefendi? Sanki ona kalmışsın gibi
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İçime öyle bir su serptiniz ki 🙏 Biliyorum gerçekler beni üzecek ama sanırım artık yüzleşmem gerek
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaşadık. Ben takmasını istedim o da takamam dedi maddi durumdan dolayı. Hadi sevdiğim kişiyle böyle şeylerden aram bozulmasın takma sorun degi dedim ama bozuldu o yüzden gercekten zorlamak lazimmis bazi erkekler anlayıştan anlamiyor ne yazık ki
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
O kadar haklısınız ki... Zorluk çıkarmayan insanların kıymeti bilinmiyor kendi kız kardeşini görseniz kolları altından geçilmiyor. Önemli olan para pul değil yoksa yoktur zaten ama olupta böyle emrivakiler hoş değil.
Sen altın, para karşılığında satılan bir mal değilsin, altın takması hakaret olurdu zaten
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gelenek görenek diye bir şey var erkekler işine geldiği gibi davranıyor yine her konudaki gibi. İşinize gelince ev işi kadının görevi, çocuk öz bakımı tamamen kadının görevi, bulaşık, yemek, ütü kadının görevi hatta artık eve maddi katkıda bulunmak kadının görevi. Tüm bunları yaparken bunlar toplumun dayatması geleneği göreneği sayarken altın takma vb. Ve her kızın hayali düğün bile artık çok görülüyor değerini bunla ölçme deniliyor. Öyleyse evlenince bir zahmet kıymet bilin her şeyi de kadına yüklemeyin olur mu?
Aksine, kadınlar işlerine geldiği gibi davranıyor. Günümüzde erkek ve kadın eşit, ortaçağda ise kadın erkeğin evcil hayvanı statüsündeydi, erkek babasından para verir satın alırdı, kadına da 10 bilezik takar sustururdu ve köle gibi kullanırdı. Günümüzde kadınlar hem altın almak istiyor, hem el üstünde tutulmak istiyor. Öyle bir dünya yok, gelenekleri işinize geldiği gibi kullanmaya çalışmayın. Geleneklere bu kadar bağlıysanız, erkeğin ayağını yıkayıp suyunu içeceksiniz, erkeğin kuma getirmesine sesinizi çıkarmayacaksınız o halde. Erkek bugün ev işi yapıp karısına yardım ediyor, kadın ise kocasına para getirerek yardım ediyorsa, bu bağnaz geleneklerin halen yaşatılmaya çalışılmasının mantıkta yeri yoktur. Kadın altın istemez, erkek de kadına köle gibi davranmaz bu kadar basit
Ben bunları herkes için savunuyorum, kardeşim ablam yok fakat olsaydı onlar için de savunurdum, kendi hayatımdaki kadın için de savunuyorum. Kimsenin değeri parayla altınla ölçülemez, kimse mal değildir. Sen de kendini insan olarak görmeye başlayabilirsin, mal statüsü psikolojisinden çık artık, ortaçağda değilsin, senin de oy hakkın var, sen de erkekler gibi insansın. Senin gibi mal statüsünden çıkamamış tiplerin çoğalmaması adına bol bol dua ettiğime de emin olabilirsin tatlım
Tamam canım o zaman sende bir zahmet modern dünyaya ayak uydur eşine veya donunuzu yıkattığınız kadınlara bu görevler sana ait diye tüm yükü yüklemeyin sorumluluk alın ve yediğiniz kabı giydiginiz donu kendiniz yıkayıp bir zahmet pislettiğiniz ortamı yalayıp yutun. Böylelikle kimse gelenek görenekten bahsetmez.
Önce ne yazdığımı oku, kafanda kurduğun şeylerle gelme bana. Yukarıda ne belirttim? Günümüzde kadın çalışıp eve para getiriyor, erkek ev işine yardım ediyor, her şey ortak şekilde hallediliyor dedim. Hiçbir erkek senden pisliğini temizlemeni beklemez, beklese de sen temizlemezsin zaten, 2023 yılındayız kendine gel. Her şey ortak, her şey müşterek.