Hangisi çekici gelir veya siz aşık eder
Fiziksel özellikleri
Maddi durumu
Karakteri
Kariyerli olması
Zekası
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi çekici gelir veya siz aşık eder
Fiziğine bakmak zorundayım çünkü kişi hakkinda hiç birsey bilmiyorum. Karşılaşınca gözlerimi kapatamayacağıma göre.
Bir yorum yapmam genelde olumlu ya da olumsuz.
Çünkü ilk karsilasma olacak.
Kendisini tanımaya çalışırım.
Konuşma şekli , ses tonu , hitap şekline, el hareketlerine, yaptığım yorumlarıma verdiği olumlu ya da olumsuz tepkiler.
Eğer denk gelirsek stresli durumda davranış şekilleri.
Beni ne kadar dinlemesini biliyor, sabrı ne düzeyde.
Biraz ince eleyip sık dokuyan biriyim galiba.
Benim hayatıma öyle kolay kolay sadece güzel diye biri giremez.
İnsan olmadıktan sonra güzel olmuş veya olmamış kime ne fayda.
Ben bir kızda eğlenceli olmasına bakıyorum maalesef hayatımda hiç kız arkadaşım olmadı :/ yani bende sarılıp ağlayabileceğim omzuna yatıp uyuyacağım bir sevgilim olsun isterdim ama olmadı. bu yüzden de beni sevsin yeter
Cevap
28Cevap
detaylar kadınına göre değişir.
ilk önce fiziksel özelliklerine bakarım ilgimi çekebilecek bir kadın mı diye.
eğer fizik iyiyse karakterine bakarım. evlenilecek kadın mı yoksa vur geç tipi bir kadın mı diye.
burası biraz detaylı, yalnız kadınların yaptığı en büyük hatayı da anlatarak kısaca yazayım:
etrafta benden düşük kalitede bir erkeğe yakınlık gösteriyor ve bakıyorsa benim için o kadın vur-geç olur, standardı düşük kadınmış beni zaten haketmiyor diye düşünürüm. dolayısıyla kadınlar, evet çevrede millete nasıl davrandığınız önemli. orta malı olmaya başlarsanız çevredeki erkeklerin hepsi size o gözle bakar. (mesela işe tayt giyip gelen bir tipseniz çevrede iyi erkek kalmadı veya karşıma hep kötü erkek çıkıyor diye bir yırtınmayın, bir de üstüne beyinsz olarak gözükmeyin)
karakter de iyiyse eğitime bakarım. hepsi tutuyorsa evlenmek için bakarım. bu süreçlerden birinde elenirse vur-geç olarak bakarım.
bu arada erkekler kadında kariyer ve zekaya kadınların erkekte baktığı gibi bakmaz. kadınlar erkek para kazanıyor mu diye bakar, maks ne kadar kazandığı önemlidir kadın için. diğer husus da çok kazanan erkeğe bakmama yönündedir. kadın burada bu erkeği elimde tutabilir miyim diye düşünür; ona göre optimize eder.
erkek ise kendi eğitim seviyesine uygun karşılıklı saygı çerçevesinde konuşabileceğim bir kadın mı diye bakar. erkek kadının ne kadar kazandığına bakmaz.
Peki o standartları olan biri seninle neden olsun :)
çünkü kadınlar hipergami'den dolayı date down yapmaya pek meyilli değil. yani kendisinden aşağı gördüğü erkeğe çok da kolay gitmez.
dolayısıyla çoğu erkeği kafasında eler zaten. geriye kalan kaliteli olanlara bakar.
bir de Türkiye'deyken çok gördüm bir olay var. Kadınlar genelde aile baskısı, yaş/zaman baskısı ve bu yukarıda anlattığım diğer çöp erkeklere bakması dolayısıyla çevredeki üst kalite erkeklerin gözünde tamamen elenmesi nedeniyle genelde hak ettikleri erkekten daha aşağısıyla evlenirler. atıyorum kız 10 üzerinden 8-9 olan bir erkeğe ulaşabilecekken 10 üzerinden 2-3 eden bir erkekle evlenmek zorunda kalır gibi bir durum oluşur.
yani bir kız var diyelim; iyi güzel, eğitimli vs. sonra da varsayalım 10 üzeriden 2-3 eden bir erkek gelip buna çok ilgi gösterdi. erkekler birbirlerini iyi tanır. Tam bu noktada çevredeki kaliteli erkekler bu kızın ne yapacağına bakar. Eğer kız bu adama bakmaz ise üst kalite erkekler şöyle düşünür: bu kız iyi en azından standartları yüksek vs der. elin çöp erkeği sırf ilgi gösterdi diye o adama gitmedi derler. Dolayısıyla bu kızımız daha üst kalite erkeklere bir mesaj çakmış olur. Fakat böyle yılışık tip erkeklere bakan kızlar varoş olarak adlandırılır; bir de o başta çok ilgi gösteren erkek tarafından terk edilirse iyice paça altı konuma düşmüş olur. Sonra da erkek bulamıyorum vs der bunlar, 30'undan sonra kedi köpek alırlar.
Bak sana kendimden örnek vermek istiyorum.
ben 25 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı. Sebebi ise şu , birileri geldi hoşlandı hatta aşık oldu ama ne fiziken iyi nede maddi nede kariyer olarak. Kimse kimseyi durduk yere sevmiyor önce bunu anlamak lazım. Erkekler mesela ahlaklı kadın arıyor doğal olarak , çoğu erkek kendinden uzun kadın veya kilolu bir kadın istemiyor.. Kimisi kariyere kimisi tipe bakıyor ama herkesin düştüğü bir nokta var. Ben ailemden zenginim en iyi okullarda okudum, kolej mezunuyum , İstanbul uni. de okudum, maddi sıkıntım vs olmadı. Tek başıma bir çok avrupa ülkesine gidip yaşadım bir süreliğine. Çok kitap okurum. Ben , kendimde olmayan bir şeyi karşı tarafta aramıyorum. Kariyerli , ailelerin uyumlu olacağı , zararlı alışkanlıkları olmayan , kitap okuyan , maddi durumu iyi ( para yemek için değil uyum için ) fiziken de benden uzun , fit vücutlu birini isterim. Bende zayıf ve fit vücuttayım zaten.. Bu doğal hakkım. Karşıma hep tam tersi tipler çıktı.
Simdi senin dediğine gelelim. Bundan baya önce bir erkek ile tanıştım. Çocuk 185 boylarında , fit , zengin , mimar , ve geleceğini garantilemiş kültürlü bir erkekti karakteri yaklaşımı hoşuma gitti.
Ama maalesef çeşitli sebeplerden olmadı. Ben bu erkekten sonra kimseyi beğenemez oldum.
date down meselesine geliyor buda. Birileri sen asla evlenemezsin diyor belkide doğrudur. Hayranlık duymadığım , saygı duymadığım bir erkeğe aşıkta olamam. Elimde olan bir durum değil. Bende isterim değişeyim ama zaten uyumlu olmadıktan sonra olmaz ki.
Mesela fiziken çekici gelmeyen biri ile sağlıkı bir evlilik olabilir mi?
Maddi olarak benden az kazanan biri ile uyum olabilir mi başta erkek rahatsız olur?
Kültür farkı olan kişiylede olmaz.
İçimi döktüm biraz kusura bakma.
Sorun değil. Yazdıklarına cevap vermeye çalışayım:
Kimse kimseyi durduk yere sevmiyor önce bunu anlamak lazım. -> Açık ve net yazmışsın. Kadınlar çıkarcı sever, erkekler idealist sever. Kadınlar ve erkekler farklı sever yani. Önce bunu anlamak lazım. Mesela bu en çok neyde belli olur biliyor musun? Bir taraf başka birine gittiğinde. Mesela kadın bitti deyip başka adama gidiyorsa o ilişki bitmiştir (hipergami'den dolayı daha iyisini bulmuştur), fakat erkekler poligamik düşünür (yani gidip başka kadınla yatsa bile gidip onla evlenmez, kazancını/kaynaklarını evli olduğu kadın, ailesi ve çocukları için harcamaya devam eder).
çoğu erkek kendinden uzun kadın veya kilolu bir kadın istemiyor -> bu yanlış. Özellikle Türk kadınları (sanırım biraz dizilerde de çok olduğu için) boy takıntılı ve bunu açıkça dile getiriyorlar. Erkeklerin kadınların boyunu taktığı falan yok. Çoğu erkek kadınların boy takıntısı olduğunu bildiğinden o şekilde davranıyor. Kilo açısından da çok zayıf veya çok şişman olma yeter. Genelde balık etli denilen hatları belirgin olan kadınlar en çekicidir (spor yapıp hafif kaslı olanlar en çekici değildir mesela). Bir de doğal durmayan öğeler (dudak ve göğüs gibi) çekici değildir, adam fake olduğunu anlarsa acaba bu kadının yüzde kaçı fake diye düşünür.
Ben ailemden zenginim en iyi okullarda okudum, kolej mezunuyum , İstanbul uni. de okudum, maddi sıkıntım vs olmadı. -> Şu an senden en az 200 kat daha iyi olabilirim. Ama mesela otursak çay içsek bunu sana ilk 3 ayda belli etmem, anladın mı? Kadınların paraya baktığı bir gerçek. Zengin erkekler de parasına bakan kadını tek gecelik görür. Çünkü adam akıllıysa zenginlik zamanla artar, ama kadınlardaki güzellik zamanla azalır. Bu anlamda kadınlar dezavantajlı gibi düşünebilirsin. Poker oyunu gibi, akıllı adam elini hemen açıp göstermez, ama erkekler kadında güzelliğe baktığından kadınlar sanki elini açıp poker oyunu oynuyormuş gibi olur (kadında güzellik erkekte paraya denk gelir).
Part 2:
Bir de ailemden zenginim demişsin, bir de kültürlü erkek aradığını söylemişsin. Aileden zengin doğmuşsun tamam ok; ama bu senin emeğinle çalışmanla elde ettiğin bir başarı değil ki. Şans sadece; yani kısaca senin değerini arttırmıyor. Erkeklere bakarken de biraz bu açıdan bakmalısın. Kimse ailesini seçemez. Ama adam kendini yetiştirmiştir, kültürlü hale gelmiştir, belki hayata -8'de, negatifte başlamıştır fakat 10 üzerinden +8-9 olmak için hayatı boyunca uğraşmıştır, şimdi gidip Amazon'da Google'da çalışıyordur belki.
Çocuk 185 boylarında , fit , zengin , mimar , ve geleceğini garantilemiş kültürlü bir erkekti karakteri yaklaşımı hoşuma gitti. -> Mimarlar o kadar zengin değil, tüyo vermek için yazıyorum, doktor veya yazılımcı bakabilirsin onlar daha üstte. Doktorlarda maksimum kazancı kestirebilirsin, yazılımcılarda adam açık etmezse hiç anlamazsın, bir arkadaşım ayda düz 18k $ kazanıyor, 1-2 milyon dolarlık 3-4 yıllık işler alıyor, Ferrarisi var, İstanbul'da bir penthouse'da yaşıyor, Boğaziçi mezunu, ama iyi evlenmelik olduğunu düşündüğü bir kızla ilk kez görüşmeye gittiğinde Reno'yla falan gidiyor. Yani demek istediğim erkeğin ne kadar zengin olduğunu o istemezse anlayamazsın (genelde zengin erkek önce kızı test eder). Dolayısıyla 1-2 görüşmede farkına varmazsın durumun. Adam zenginse istediği gibi parasını gösterip başka kadınları etkiler onlarla birlikte olur, ciddi düşündüğü kadına yavaş yaklaşır. Boy olarak da diyeceğim, kendinden 5-15 cm uzun olan erkek zaten o kadın için boy kıstasını sağlıyordur, örneğin 1.65 isen 1.75 ve üstü erkeklere bakıp o kriteri (diğer özellikleri hoşuna gittiyse) biraz azaltabilirsin.
... kolej mezunuyum, İstanbul uni. okudum yazmışsın. Mesela ne mezunusun Robert mı, üniversitede hangi bölüm okudun? Eğitim açısından yaklaşırsak olaya o Boğaziçili arkadaş da seni düşük görebilir.
Part 3 (son):
Bir erkek o yüksek düzeylere ulaşınca standartları da artıyor. Erkeklerin zamanı daha çok (bu açıdan yine erkekler avantajlı). Yani adam 40 yaşına da gelse 20'li yaşlarındaki kızlarla görüşebilir. Dolayısıyla ilk görüşmede ben aileden zenginim şöyleyim böyleyim dersen adam senin için uygun biri olsa bile bunu belli etmeden uzaklaşabilir.
Merhaba , bu soruda ki yorumları okuyordum sizin yorumlarınıza denk geldim. Bu sitede bu kadar akıllı ve mantıklı yorum yapan az kişi var. İzniniz olursa size bir soru sormak istiyorum. Eğer okursanız ve cevaplarsanız mutlu olurum.
Ben 27 yaşındayım. Bundan 9 sene önce , üniversitede okurken , bir erkek vardı. Bana ilgiliydi, zengin, yakışıklı ve zeki biriydi ( sadece belirtiyorum parası umrumda olmaz ) . Kimselerle muhattap olmazdı. Sınıftan bir erkek kankası vardı birde benimle yakınlık kurdu. Ben 5 ay sonra başka bölüme geçtim. Ama kopmadık. Bana senede iki kez bazen 3 4 kez olcak şekilde mesajlar atıyordu. tam 9sene boyunca arada yazardı sık sık değil... Ama bana arkadaşı gibi biraz da küçük kız kardeşiymişim gibi yaklaşımı vardı. O sebep ile platonik olmamak için uzak durmaya çalıştım.
Bir kere dışarıda buluştuk baş başa yemek yedik , arkadaşça davrandı, diğerinde de toplu arkadaşlar ile buluştuk normal bir gün geçirdik. Bunlar 6 sene önce oldu.
Tam 9 sene sonra bana mesaj atmaya başladı. Her gün yazıyordu , sabahları günaydın mesajları , kendisi inşaat mühendisi, ve şantiyede olduğunda bile , fotograf atıp bak burdayım bunu yapıyorum tarzı yazıyordu. Bana ilgiliydi, kibardı. Cinsellikten hiç bahsetmedi bile. Romantik şarkılar göndermeler falan. Hayır çevreside geniş bana ihtiyacı yok neden böyle oldu anlamadım.
Ben o sıralar Ankara'da master yapıyordum , o sebeple 4 ay buluşmadık. Baktı ben gelemiyorum oraya , mesaj atıp yanına geliyorum yazdı. Hoşuma gitti tabi.
Sonra o son mesajı oldu bir daha hiç yazmadı. Görmezden gelmeye başladı beni. Bir kaç kez yazdığım halde ( ne oldugunu sormadım ) takmadı beni kısa cevaplar attı. Baktım sosyal medyada Twitter'da vs kız arkadaşı yok en azından ciddi ilişkisi yok.
Kaç senedir tanıdığım bana anaç bir yaklaşımı olan erkek birden flörtleşmey başladı ve her şey yolundayken birden gitti.
Kadın erkek ilişkilerinden anlıyorsunuz bu sebep ile sordum uzun oldu kusura bakmayın sizce nedeni ne olabilir erkek erkeği anlarmış.
@ipekekin Merhaba burada anlattıklarınıza göre çıkarım yaparsam:
Adamın size ilgisi varmış. Fakat başlarda ya işi bilmiyormuş, ya da uğraştığı başka şeyler (eğitim iş vs) olduğundan size arada bir yazmış, muhtemelen sizi yoklamış o zamanlarda. Bakayım yazıyor mu yazmıyorsa başka erkek bulmuştur gibi düşünmüştür muhtemelen.
O sebep ile platonik olmamak için uzak durmaya çalıştım yazmışsınız belli etmemişsiniz ilginiz varsa da. Görüşmede de ona ilginiz var mı yok mu diye kontrol etmiş olabilir; pek belli etmediyseniz olmamış. Bazı erkekler utangaçtır, net sinyal almayınca zorlamazlar.
Cinsellikten bahsetmemesi ve romantik şarkılar göndermesi aslında iyiye işaret, size yaklaşımı iyi gibi geldi, yukarıda anlattığım vur-geç gibi değil yani.
Bu arada şantiyede çevresi geniş değildir emin olabilirsiniz kadın yoktur orada. O nedenle kendini yalnız hissedip iletişimi arttırmayı denemiş. Sanırım görüşmüşsünüz fakat son 4 ayda son mesajdan sonra bir şey olmamış.
@ipekekin
Olasıklar:
- İşinden çıkarılmış olabilir, ekonomi kötü, inşaat mühendisliği sektörü iyi değil son zamanlarda, bunu da açıklamayı gururuna yedirememiş olabilir, sessiz kalmayı tercih etmiştir, onu çöp olarak görmeyin diye. İşleri düzelince yeniden iletişim kurmayı deneyebilir.
- Ailesi veya arkadaşları ona evleneceği bir kızı bulup görüştürmüş olabilir. Henüz o kızı sevip sevmeyeceğine emin değilse sizle olan ilişkisi bitmesin diye sizi beklemeye almıştır. Sizle ne kadar yakınlaştığını bilmediğim için verilen bilgilere dayanarak onla sizin aranızda karar vermeye çalışıyor olabilir.
Kendi kişisel fikrim, iyi bir adama benziyor, yaklaşımı kötü değil gibi. Fakat sizin bu durumda olmanız da sizin için kötü olabilir, zaman kadınlar için daha hızlı akıyor. Net bir şey söylemesi daha iyi olurdu tabi. Fakat sizin de onu ne kadar düşündüğünüzü bilmediğinden söyleme gereği de duymamış olabilir. Yaşlar yakın sanırım, genelde 27 yaşlarınıza geldiyseniz 32 ve üstü erkekler sizi daha ciddiye alacaktır. Örneğin ben 22 yaşımdayken 23 yaşındaki kızlara bakardım fakat 26 yaşımdan beri 25 yaşını geçmiş kızlara çok bakamıyorum. Bu da erkeklerin biyolojik yapısı. Kadınlar nasıl erkeklerde boya bakıyorsa erkekler de kadında yaşa bakıyor, bu durum da olmuş olabilir. Yani 27 yaşınızda yüz yüze görüştüyseniz sizden vazgeçmiş olabilir.
Şöyle , bu konuda şöyle bir detay var, bu erkek benimle iletişimi kestiği dönemde benden 7 senedir hoşlanan platonik olan ama yüz vermediğim bir erkek vardı onunla sosyal medya da birbirlerini eklemişler. Bu ilgimi çekti.
Aynı şekilde çok yakın kız arkadaşım bu erkek ile ortak arkadaş vasıtası ile tanışıyor bu kız başta bu konuda ilgiliydi ama ne olduysa konuyu açmıyor ne oldu diye sormuyor. Bşlarda bu kıza isteksiz oldugumu söylemiştim acaba kulagına mı bir şey gitti.
Bunlar ağustosta oldu bitiş yani. Ben aralık ayına kadar mesaj bekledim ama yazmadı. Kendisinin hayatı sosyal medyada gayet iyi gözüküyor. Bende kadınlık gururuma yediremeyip aralıkta onu sosyal medyada sildim. Hala dönmedi.
@ipekekin birşeyler olmuş o zaman. bu 4 aydır yazmayan adama A diğer 7 senelik olana B dersek:
A ile B görüşmüş B ona birşeyler demiş. B senden hoşlandığı için hakkında atıp tutmuş bile olabilir A kişisine. Belki eski ilişkilerin vs varsa B biliyorsa A bilmiyorsa B A'ya bunları söylemiştir. A da vazgeçmiştir. B'nin sana tavrında bir değişiklik var mı?
Gerçi sildiysen bir de üstüne artık A'dan bir şey bekleme derim.
çok şifreli oldu :D
@ipekekin Bence silerek iyi yapmışsın. Öbür türlü cepte görürdü seni. Eğer azıcık kadından anlıyorsa zaten , senin değerini anlar. Bana ne erkekler sildiğim halde geri döndü seven erkek bir şekilde döner. Eğer silmeseydin seni cepte görücek ve değersiz görücekti hep onu bekliyormuşsun gibi , kaybettirme korkusu verdiğin iyi olmuş.
@ipekekin ilk mesajınızda B adamı yoktu sonradan çıktı. Dolayısıyla Tanrı da olmadığımdan eldeki verilere göre çıkarım yaptım.
Türk kadınlarda gördüğüm farklı bir durum da bu açıklama beklentisi aslında. Geçmiş deneyimlerime dayanarak söylersem erkek açısından açıklama yapmış ya da yapmamış bir fark olmuyor. Ortada çok bir şey olmamış gibi duruyor dolayısıyla açıklama yapmak zorunda da değilmiş gibi geldi (yeni B kişisi güncellemesiyle birlikte). Bunun nedeni de aslında şu: A kişisi sizinle ilgili %100 bilgiye sahip değil, o da insan, sizin hakkınızda sizin aklınızda olan herşeyi bilemez. Belki başka bir adamı sevdiğinizi düşünüyor ve onunla oynadığınızı düşünüyor bile olabilir.
Dönmek isteyen her türlü döner. -> Bu da tamamen yanlış bir bakış açısı. Bir erkek diyelim bir ilişkiyi bitirdi ve ayrıldı. Ne zaman döner biliyor musun? Elinde başka alternatif kalmadığında. Bu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Elinde sizden iyi alternatif kalmadığında değil, elinde hiç alternatif kalmadığında. Çünkü böyle bir dönüşte erkeğin değeri kadının gözünde biraz daha alt seviyeye iniyor (aynısını kadın yapsa da erkeğin gözünde değeri düşer). Erkekler bunu bilir ve eskilerine dönmek istemezler. Çare yoksa yapacak bir şey yok. Kadının burada bunu bilip erkeği de istiyorsa çok da hır çıkarmaması gerekiyor. Yoksa olacak iş de olmaz.
@ipekekin kendimden büyük biri olmaz derken o kısmı anlayamadım. Erkekler zaten kendilerinden yaşça küçük kadınlara bakarlar, doğanın kanunu bu. 18-28 ideal yaşlar kadın için. 22 yaşındaki bir kadının üreme kapasitesi ile 32 yaşındaki bir kadının üreme kapasitesi arasındaki fark 10 kat. Genç kadının çekici olması da erkekler için içgüdüsel bir durum. Hiçbir erkek 25 yaşındaki bir kızla evlenebiliyorsa 30 yaşındaki birine gitmez.
Bir de bu silme olayları vs biraz ergen/çocuk davranışı olarak algılanır olgun erkeklerin gözünde. Dolayısıyla bulabileceğiniz erkek kalitesini genel olarak azaltan bir durumdur aslında.
İyi dilekleriniz için teşekkürler, benim durum biraz farklı. Karanlık taraftayım, evlenmeyi düşünmüyorum, kısa dönemli ilişki bakıyorum, zaten görüştüğüm kadınlara da dürüstçe söylediğim bir durum.
Dediklerinize katılıyorum ama o ilk başta iletişimi kestiğinde ne kadar ağladım tahmin edemezsiniz. Ablam ilk defa seni böyle gördüm dedi. Elimde telefon mesaj bekledim hep.
Düşün en son mesajlaşmamız şu şekilde;
ben: ne zaman geliceksin peki hangi gün?
ondan cevap bile yok. Sosyal medyada boy boy fotolar atıyor tabi , çeşmeye alaçatıya gitmiş partiliyor , bir kaç kez yazdım alaksız şeyler yolladım ama soğuktu.
Yine de bekledim 5 ay boyunca her gün. Yazmadı. Baktım kendimi küçük düşürmüş gibi olucam , hani dedin ya erkekler olgun bulmaz silmeyi diye biz kadınlarda gurur yaparız böyle zamanlarda duygularımla oynamış gibi geldi.
Sil kızım dedim bende sildim. Merak edip soradabilirdi , o kadar özgüvenli rahat bir tip sonuçta.
Numaramı silmemiş hala , yazadabilirdi. Bak deprem oldu insan bir yazar , yakında oturmuyorum ankaradayım ama yinede yazabilirdi neyse işte :)
@ipekekin anladım partilemesi vs iyi değil. Onları yazsaydınız farklı çıkarım yapabilirdim. Bence üzülmeyin, kötü biteceğine baştan bitmesi daha iyi.
Bence iki tarafta haklı. Erkekler genelde aylarca uğraşmazlar , önceden de zaten tanışıyormuşsunuz.
O kendini o tarz ortamlara vermiştir. Sosyal medyada olduğu gibi değil işler. Belki ona takıntılı belalı biri vardı o karıştı çocuğa sizi zor duruma sokmak istemedi ya da ilesi belki istemedi.
Bende bu tarz durumlardan hoşlanmam.
bence direk adamın gözü açılmış son güncellemelerden sonra. cinsel pazar değeri (sexual market value) diye bir grafik var ona uyuyor bu durum. yani erkek kendini inşa etmeli (iş, para, statü, spor fitness vs gibi açılardan), kadınların değeri zaten kendiliğinden oluşan bir durum, değerini korusalar yeter. dolayısıyla erkeğin değeri 35'ine doğru doruğa ulaşırken, kadınların değeri de 24-25'te zirve yapar.
bu arada bunları ben uydurmadım, doğal olan bir süreci tanımlamak, bilmeyenlere öğretmek ve süreci olabildiğince basitçe teorik olarak açıklamak için yazılmış şeyler bunlar, fakat genelde söyleyen de kötü oluyor. insanlar bunları bilmiyor, bilmek istemiyor, bilse de görmezden geliyor veya işine gelmiyor. bunları yazmaktaki amacım bilmeyenlere ulaşmak. kimse kötü doğmuyor, sonradan kötü oluyor. benim de mesela karanlık tarafa geçmeme neden olan şey yanlış kadınlarla tanışmamdı.
Dediklerinize katılıyorum bu arada. Ama şu da olmaz mı mesela gerçekten severse ne yapsın?
Belki etrafında bir sürü kadın var ama aklı hala o kızda , ama egoist yazmıyor? Çünkü yakışıklı zengin vs şeklinde belirtmiş bu erkek pofpoflanmaya alışıktır kızın bu tavrı egosunu zedelemişte olabilir ya da arada 3. kişiler oldu yazamıyor.
Aşk konusunda kimsenin umutsuz olmasını istemiyorum , özellikle ne yollarda birbirlerine dönenler var ya. Bende zamanında birini sevdim olmadı, bana ilk günden tavırları vs çıkar ilişkisi tarzındaydı, kızın anlattığı naif geldi.
bu gerçekten severse olayına çok takılıyorsunuz. düşünce tarzınız maalesef aşırı yanlış, gerçek dünya ile de uzaktan yakından alakası yok. ciddi ciddi çevremde de görüyorum bu tarz durumları. kadınlar zannediyor ki Tanrı bir adamı onlara aşık edecek, bu adam onların peşinden durmadan koşacak vs vs.
kadınlar öncelikle birşeyden bahsedeyim. dünyada tek kadın siz değilsiniz. önce bunu anlamanız lazım. dünya da sizin etrafınızda dönmüyor. bir adamın düzgün şekilde size aşık olup sevmesi için siz özellikle birşeyler yapmadıysanız; bu durumun sağlıklı bir biçimde oluşması olasılığı gerçekten çok az. Türkiye'deki kadınlar zannediyor ki ben ilişki için hiçbir şey yapmayayım adam benim için ölsün bitsin. yok öyle bir dünya.
diğer başka kadınların kaliteli adamlarla düzgün ilişkileri varsa bu durum kadınların da sağlıklı ve doğru bir biçimde ilişki için birşeyler yaptığını gösterir. insanlar çok yüzeysel bakıyor olaya. bir ara uzun süreli bir kız arkadaşım olmuştu, normalde esmer kadın sevmem (çekici bulmam yani) fakat kız esmerdi ve bana cidden doğru şekilde davranıyordu. ben 2 adım atıyordum, o 1 adım atıyordu. düzgün ve kişilikli davranıyordu. yani bir adam sizi neden gerçekten sevsin önce bu soruyu cevaplamanız lazım. siz onun eline sizi düzgün şekilde sevmesi için bir sebep sundunuz mu? veya bir adam neden başka kadını gerçekten sevmesin de sizi sevsin. şu solipsizm'inizden kurtulun ve at gözlüklerinizi çıkarın biraz artık.
Erkeklerin bir sürü kriteri var. Kadınları aşağılıyor mesela bazıları ama iyi bir kadını hakettiğini nerden çıkartıyorsun. Güzel , ahlaklı , zeki, kariyerli bir kadın neden sıradan bir erkekle olsun. Oda her önüne gelen yürümeyen , zeki , yakışıklı uzun boylu , zengin , bir erkek ister. Sen ne vericeksin ona önce biraz düşünmek lazım
Benim bir kazancım ve kariyerim saygınlığım varsa döktüğümüz bir ter ve bedel varsa oda aynısını yapacak imkan yok demiyecek yapacak imkansızlıklar içinde imkan yaratacak o kabiliyet varsa sülalemiz yürür gider
Ben hayvanseverliğe çok önem veriyorum , sonra ağzı bozuk biri olmamalı ve sonra iç dünyası falan filan diye gidiyor.
Hepsi ama sıralaması var;
1- Fiziksel Özellikleri
2- Karakteri ve zekası
3- Kariyeri
Maddi durum en önemsiz olanı.
fiziksel özellikler açık ara önde ben zekaya bakıyorum da
bundan 10 yıl 20 yıl sonra o fiziksel özellik hangi safhada olacak merak ettim
Fiziksel özellikleri, karakteri ve zekası.
Kızlarda da erkekler de de aynı yani önce fiziksel olarak birbirlerini begenmeli insan
zekası net gerisi hallolur ama zekası azsa o kız istersen dünya güzeli olsun çekemem!
Zeka, kariyer bir mesele de
Kadın 19-22 arası olmalı bence.
Aptal olsun benim olsun. Artık böyle.
Fizgi dillatimi cekmezse digerlerini merak etmem.
Biri arasında tercih yapacaksak kariyer.
Boy ve paraya bakarlar
Tipine sonra davranışlarına bakarım
Çoktan seçmeli olmalıydı
Parasız kadın ya da inek, farkı yok.
Zekası ve fiziği
boy ve paraya bakıyorlar
Yukarda öyle dememiştin ama. Erkekler kadında paraya bakmaz demiştin
Gülüşü güzelmiş ona bakıyorum
göz, zeka, karakter
Çok net zeka
Zekası 👍
Karakter herşeyde önce gelir