Sevgilimle birlikte yaşıyoruz. Onun ailesinin baskısıyla evlenme yoluna girmek üzereyiz. Ama evlenmek istemiyoruz. Ne yapmalıyız?

Sevgilimle 8 aydır birlikte yaşıyoruz. Ben 21 o ise 23 yaşında. Kendisinin çok iyi getirisi olan bir mesleği var bense üniversite için onunla aynı şehirdeyim. Bu yüzden aynı evde yaşıyoruz. Onun ailesi ve benim ailemden babam hariç herkes biliyor bu durumu. Onun ailesi muhafazakar olduğu için bir an önce evlenmemizi istiyorlar. Sevgilim de benden önceki hayatında ciddi bir yola girdiği için ailesi beni son şans olarak görüyor ve tabiri caizse yediğiniz yemek bile haram gözüyle bakıyorlar. Bu yüzden bir an önce evlenip torun yapmamızı istiyorlar. Ama bir şey de diyemiyorlar çünkü sevgilim laf ettirmiyor. Ben kendimi çocuk sanmıyorum ama evlilik için de yeterince olgunlukta olduğumu düşünmüyorum. Sevgilimle güzel bir ilişkimiz var ama anlaşamadığımız çok fazla yer oluyor. Ve özgürlüğüne düşkün, arkadaşlarıyla gezmeyi çok seviyor. Ben biraz onu kısıtlıyorum bu yüzden gençliğini yaşayamadığını düşünüyor ama beni çok sevdiği için susuyor. Ben bunu anlıyorum. Kendisi de evliliğe hazır değil ama birbirimize çok emek harcadığımız ve birbirimizi sevdiğimiz için ailesine mahcup olmak ta istemiyor. Ben bu yıl Haziran ayında mezun oluyorum. Memlekete döneceğim ama bunu ikimiz de istemiyoruz. Birbirimizden bugüne kadar asla ayrılmadık. En fazla 10 gün ayrı düşmüşüzdür o da tatillerde. Yani demem o ki sevgili takipçiler birbirimizi çok seviyoruz, evlenmek için daha çok genç olduğumuzu biliyoruz ama birbirimizden ayrılmamak için de evliliğe bir adım atmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Sevgilimin ailesi de bizi bu konuda çok baskılıyor. Biz nasıl olur da hem şu anki hayatımıza devam edip hem de onun ailesiyle ters düşmeden bu olayı halledebiliriz?

Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen bu konuyu Allah'a olan inancımıza ve dine bağlamayın. Sadece objektif fikirleri olacak insanlardan yorum bekliyorum!
Sevgilimle birlikte yaşıyoruz. Onun ailesinin baskısıyla evlenme yoluna girmek üzereyiz. Ama evlenmek istemiyoruz. Ne yapmalıyız?