Yani karşındaki insanın tüm kötü özelliklerini görmeyecek hale sokabilir mi?

Yani karşındaki insanın tüm kötü özelliklerini görmeyecek hale sokabilir mi?
Insanın gözünü kör etmiyorsa zaten o aşk değildir fakat Burada yanlış anlaşılan bir durum var Heves ya da gelip geçici arzular gerçek anlamda Aşk karşılığını vermez Sadece insanlar bunun Aşk olduğunu zannedebilir ama gerçek manada aşk insanın kendisinden vazgeçebildiği zamanlarda kendisini gösteren bir duygu yani bir şey için vazgeçebildiğin kadar aşk yaşıyorsun denebilir mesela Vatan uğrunda canını Hiç düşünmeden ortaya atılan insanın vatan aşkı tartışılmaz ya da çocuğunu kurtarmak için kendisini arabanın ne yaptığına atan insanlar oluyor gibi örnekler verilebilir yani orada aşkını ölçtürsün vazgeçebilmek gözünü karartıp gözünü kör edip aşık olduğun şey Yaşasın diye kendinden vazgeçebilmek burası çok önemli
Selamlar,
Evet aşk insanın gözünü kör edebilir o insanı değiştirebilir. genelde o insanı hiç beklemediği ya da olmadığı birine dönüştürebilir. yani ben çok aşık olan insan gördüm aşık olduktan sonra sürekli değişen yapmayacağı şeyleri yapan. çünkü aşk insanın gözlerini köreltir maalesef. bu yüzden de insan hatalarını kendi hatalarını ya da sevdiği kişinin hatalarını görmez. sevdiği kişi ona kusursuz gelir ne kadar kötü olursa olsun ya da ne kadar yanlış olursa olsun sevmeye peşinden gitmeye devam eder her zaman için. bu yüzden de aşk insanın gözlerini kör eder diyebiliriz ama tabi ki ben hiç aşık olmadım orası arı bir durum hatta aşka bile inanmıyorum şu an için.
Bana göre aşk insanın gözünü kör etmez. Aşık insan her şeyin farkında olmasına rağmen tüm kötü özelliklerini bilmesine rağmen hala aşık olduğu kişinin yanında olur. Zaten tüm kötülükleri olumsuzlukları bilmesine rağmen yanında durduğu için aşktır adı.
@Neveaşıkbiri o dediğin sevgi sanırım
Aşk insanın gözünü kör ediyor. Aşkı yaşadığını söyleyen kişi sevdiği kişinin hatalarını görmez duymaz hale gelir. İlişkide yaşanan hataları görmezden gelmek geçiştirmek durumu bir nevi körlüktür.
Cevap
23Cevap
Aslında kör etmez, görmezden gelmeyi tercih edersin bazı şeyleri çünkü seviyorsundur. Onu öyle kabul ediyorsundur. Sevgin azaldıkça tüm eksilerini, tüm görmek istemediklerini görmeye başlarsın. Her şey batmaya başlar. Duymazdan ve görmezden geldiğin şeyler bir bir çıkar saklandığı yerden. Bu sürece kısa süreliğine “körlük” diyebiliriz
Tamamen doğru.
🙏
Aynen böyle olur..👍
Offfff inanılmaz doğru
@akslwsepeö 😅✌️
Aşk insanın gözünü kör etmez, sadece görmezden gelirsin sevdiğin ve aşık olduğun için...
Benimkini etmişti, edebilir diyorum.😅
Aşk insanın gözünü kör etmez. Bazı şeyler vardır, kötülük gibi şeyleri görmemezlikten gelir, kendine yediremez bu kötülükleri. İnsanlar kendilerini kandırmayı, hayal kırıklığına uğramaya bayılırlar. Bu yüzden kimse gerçeği görmüyor.
Kör olmak mı denir buna bilmiyorum ama aşık olunca onun kötü yönleri bile hoş gelebilir. Tarafsız bakamıyoruz. Hatta bazen bazı şeyleri konduramıyoruz. Yok saymak kolay geliyor.
Aşkın çoşkulu ruh halini yaşayım yeter ki, aşk körü olmaktan iyidir..
Görürsünde gözüne batmaz 😊 herkes bu şekilde aşık olmaz ama.. çok kişisel bir şey bu. ben çok kavga ederim aklımla beni terk eder gider.. sonrasında yine eline düşerim aklımın.. şimdilik benim yanımda şükür ki.. asıl kalbidir kışkırtan insanı ama onuda kovamiyo insan..
Duygularına laf geçiremeyen insanlar için kör edebilir. Çoğu insana göre kör etmez, yapılan hatalar geri dönüşü olmayacak hatalar vardır ki bu hatalardan sonra birlikte olmamak en mantıklısı.
Ama şöyle bakıyorum şiddet, aldatma vs vs yapan adamlar kadınlar var ve buna rağmen ilişkilerini devam ettirenler var bunun sebebi aşkın gözlerini kör etmesi mi cahil kafalı olmalarımı orasını ayırt edemiyorum. d
Gerçek aşk ise gözü kör etmez. Aksine açar 😄 toksik aşk ise edebilir
Evet yoksa onda kadın okadar şiddete nasıl maruz kalıyor..
aşşaglamalara.. eleştilere.. aldatılmalara..
Toz pembe gözlerini taktıgı için ona atılan taşları Gül görüyor
O yapmaz cümlelerıylr kendını avutabılıyor
Evet bu söze çokça katılırım her zaman. Gerçekten de insan aşık olunca bambaşka birisine dönüşebilir, normalde yapmayacağı şeyleri yaptırır insana, aşk güzel olduğu kadar tehlikelidir de.
Yaşla ve deneyimle de etkilidir. 18 yaşında genceciksen kesinlikle kör oluyorsun. Ama yaşın oturup akıl başa düştüğünde abartmadan sevmesini öğrenebiliyorsun.
Aşk kesinlikle insanı kör eder ve taviz vermesini sağlar , karşıdaki kişi sevgiyle başlasa bile tavizler onun yaptığı her hatada affedileceğini hissettirir ve hataların suyunu çıkartmasını sağlar o yüzden aşktan ölseniz bile asla mantığınızı kullanmaktan birilerine danışmaktan çekinmeyin!☺️
Evet. Her hatasını her kusurunu görsen bile yakiştıramazsin , kabullenmezsin. Senin gözünde kusursuz bir insandır o. Yanlış bir davranışı olursa vardır bir sebebi dersin görmezlikten gelirsin
Görürsün aslında ama kötülüğü ona yakıştırmazsın. Vardır bir sebebi dersin her şeyini sebebe bağlarsın ve hep onu haklı çıkarırsın. Kendine dahil ondan başka her şeye kör eder bence ☺
aşk ondaki hiçbir kötülüğü görmemektir zaten onun yaptığı kötülüklere bilr bir bahane bir sebep buldurur bize aşk kör değil aynı zamanda kütükte ediyor kör-kütüktür aşk...
Oluyor. Oldu da. Daha çok erken yaşlarda oluyor bu. Sonra böyle yapmaman gerektiğini öğreniyorsun, bu da olgunlaşmak işte…
Bir süreliğine görme duyusu kayboluyo evet☺️sonra birden bir aydınlanma oluyo. Beyne kan gitmeye başlıyor.
Evet edebilir, etti. Ama korkmayın o da bir gün geçiyor tekrar görmeye başlıyorsunuz. Geç olmadan gözü açılanlardan olursunuz umarım…
Eder, tüm hataları hoş görmeye çalışıyor konfuramıyorsun karşındakine. Bu kadar da yapmaz diyorsun ama o kadar da yapıyor.
Evet eder ama çok hoşa giden bir körlük olur bu. Karşılıklı olunca da galiba kalp gözüyle görmek dedikleri oluyor
Kör eder , beyin kendini işlevsiz hale getirir , saglıklı düşünme / düşünebilme ortadan kalkar.
Aşk iyi bir arkadaş değil
Aşk insanin gözünü kör etmiyor. Bile bile göre göre katlanmayı, sabretmeyi öğretiyor. Kadın aşık olunca kendini feda ediyor sanirim
Maalesef, sokabiliyor. Kötü huylarını bile farkedemeyebiliyorsun. Etrafındaki insanlar en yakınlarin dese bile inanmıyorsun.
Eder. Karşındaki insan dünyanın tek harikası gözükür gözüne. Kötü hiçbir şeyi yakıştırmazsın üstünde. Hep güzel bakarsın, güzel görürsün...
Aşk değil insanın gözünü saplantı kör eder.
Aşk insanın gözünü kör eder ya da sevdiğin için görmezden gelirsin olumsuzluklari
Kör olmasa da
Yapılanları gördüğün halde ses cikarmana mani olabilir duygularin
Aşk sadece hissetmemizi gerektirir, duygu gerektirir, görmeyi değil.
Kör ettiğini düşünen ağır yıkıktır. Yanlışları olmasına rağmen hâlâ aşıksa bi zahmet gitsin ölsün.
Ilk başta öyledir ama karşı taraftan öyle bir tokat yersin ki aklın başına gelir
İçten içe uygun olmadığınızı farkedersin aslında ama ya olursak diye kendini avutursun
Zor olmaz değil olmaması gerekir insanın duygularını dizginlemesi gerek
Aşkın gözü kör dür derler ama o göz evlenince açılır merak etme 😂🤣
Benim için olmadı ama eminim o kadar kör olanı vardır
Evet o yüzden sevgi daha derinlemesine bilinçli yaşanan bir olgudur.
Aşk insanın aklıyla değil hisleriyle hareket etmesine sebep olur. Bu iyi mi kütü mü artık sen düşün
Kör etmez bile bile görmemeyi tercih ettirir
Kişiden kişiye değişir bazı insanlar evet körü körüne bağlanıyor.
Elbette eder sonrasında ayılır insan ben ne yapıyorum diye bakınır
Ediyor ama tecrübe edinince bir daha kör olmuyosun 👍
Evet kör olabiliyor.
Taki gözünü açınca anlıyorsun ben neyapmışım diyorsun.
Bence eder insan bı kere çok şey yaşadı mı kopamaz ondan. Buyuzden kimseyle bı şey yaşamıyorum
Eder hemde nasil eder varya eski sevgilim benim ilk sevgilimdi aynı yerde çalışıyoruz beni 29 yaşındaki kadınla aldatti ama hala onu seviyorum eski sevgilimde 23 yaşında bende 23 iğrençlik bu işte
Eder sonra o körlük gidince kime aşık oldum dersin pislin teki şerfsiz dersin
Hayır etmez, eksiklerini de görürsün elbette ama onu eksilerine rağmen sevebilmektir aşk
Aşkın vücutta yarattığı kimyasal değişikliğe bakarsak elbette "gözü kör ediyor" tabirini kullanabiliriz
Evett kesinlikle ediyorr hiç bir şeye anlam veremiyosun hayatında sadece o olsun istiyosun kavgasiyla sevgisiyle onun üzdüğünde bile ona sarılarak ağlamak istiyosun o derece
Bir süre görmezlikten gelirsin ama yarın bir gün ayrılınca onun kötü özellikleri sürekli aklına gelir geri barıştığıniz zaman da hiç bir şey eskisi gibi olmaz bitirmeyi tercih etmek iyi fikir
maalesef cidden ediyor ve bu durum berbat ne olursa olsun birini affetmemeliyiz ama aşık olunca düşüncelerimizi kontrol etmek zorlaşıyor
Edebilir ama hayat güzel bir şekilde gerçekleri yüzüne vuruyo hiç açılmadığı kadar acıyo
Bir yerden sonra o kötü özellikler batmaya başlar bence
7 yıllık ilişkim de aşık olmustum.
İnsan her hâle dönebiliyor.
Aşk illet bir şey yapmam dersin kendini yapmış bulursun. O yüzden kör de eder sağır da...
Kör ediyor. Göremiyorsun.
Kör kütük sarhoş bile eder
Maalesef oluyor
Eder oyuzden gözlerinize iyi bakın
Karşısındaki insanın kusurlarını görmez.
Kesinlikle %10000 evet
Edemez. Zayıf insan yanlışlara göz yumar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?