Eşine her daim yumuşak davranan, "tamam karıcım" diyen erkekler kazançlı mıdır yoksa köle midir?
#mutlugünler
Eşine her daim yumuşak davranan, "tamam karıcım" diyen erkekler kazançlı mıdır yoksa köle midir?
#mutlugünler
Erkek olsun kadın olsun dengeyi iyi sağlamalı kendine özgü fikirleri olmalı ama bi evde erkek otoritesini korumalı yapısı gereği erkek koruyucu pozisyondadir herseye evet demesi o ilişkideki dengeyi bozar yerine göre hayır kelimesi daha ağırlıklı olmalı hemen hemen herkes duymuştur bazı kadınlar hem herseyime evet desin ben ne dersem o olsun istiyor ama zor bi durum karşısinda pısırık koca diye hakaret ediyor valla ne olursa olsun erkek ağırlığını koyacak sözünü dinletecek ben şahsen öyle bir erkek istemem o erkek olsun işine gücüne gitsin evine yuvasına sahip çıksın kimseye muhtaç etmesin hanimligida bana bıraksın
Hoca efendi iki taraf içinde bir nüansla hiciv yapmış. 😊
Otorite boşluğu olmadan evde erkeğin bir ağırlığı olmalıdır.! Buradaki kasıt dayak baskı zulüm değildir.! Yanlış anlaşılmasın.! Koca eşine yardımcı olmalıdır bulaşıkları kaldırmada sofrayı kurmada perde takmada çamaşırları makineye atmada boşaltmada. Yemek yapmada. Dağınık olmamada. Hasta yatıyor ikende kendisini toparlayana kadar %80 yükü yüklenmesi gerek koca. Sadece eşiyle birleşirken değil gündelik yaşam içindede eşiyle şakalaşmalı nazlamalı saçını yüzünü okşayıp tatlı tatlı söylemlerde bulunmalıdır. Bunları yapan erkek hanımcı falan diye algılanmasın gurur meselesi yapmasın. Bunları yapmak kocaların hanımlarına bir görevidir. Allah'ın emanet ettiğine sahip çıkmak bunu gerektirir. Emanetinede hıyanet etmek doğru olmaz. Bu yazdıklarım yalakalık olsun diye değil ailenin muhabbetin birliğininde diriliğininde korunması içindir. Ağız tadının bozulmaması eşin kocadan soğumaması kalp bütünlüğünün sekteye uğramaması içindir. Yanlız bu yazdıklarımı hanım eşler asla suistimal etmemeli o aradaki ince çizgiyi muhakkak korumalıdır. Erkeğin fıtratı gereği korumacı ve babalık vede ağır abilik gibi bir içgüdüsü yanı olduğu unutulmamalı erkeğin gururunu kırıcı davranış ve söylemlerdende kaçınılmalıdır. Her iki tarafta ince çizgiyi koruyup gözetirse bir ömür ağız tadı bozulmaz. Koca ailenin iyiliği için bir şey söylüyorsa hangi konu olursa olsun eş zıtlaşmamalı diretmemelidir. Bir tek şey hariç, Kadının namusunu haysiyetini onurunu şerefini lekeyeci günaha sürükleyici isteklerde bulunursa anında derhal kocayı itmelidir. Asla pis isteklere göz yumulmamalıdır.!
Fıtri değil bence..
Kadının her dediğine tamam denirse, kadın kendini yalnız hisseder bence.. Aynı zamanda yük yüklenir.. Valla işimize gelir normalde hatun ne derse tamam demeye ama o bir yüktür.. Kadını ezer..
Zaman içinde de kadın, kocasına saygısını, hayranlığını yitirir..
Erkek liderdir, idarecidir, yöneticidir.. Aslanı kedi yaparsan, parçalaması gerektiği yerde miyavlamaya başlar..
Benim için hanımcı olunmalı. yani zaten ülkemizde genel olarak kadına köle gibi davranıyorlar maalesef. işte yemek yapsın evi toplasın bana hizmet etsin diye çok kişi var bu yüzden benim eşim olsaydı ben her dediğini yapmayı denerdim onun mutluluğu için bunun yumuşak davranmak ile ilgisi yok bunu kadını yeri geldiğinde dövün diyenlerin demesi de ayrı ironi böylelerine söz hakkı verilmemeli.
Cevap
15Cevap
Geçinmeye gönlü olan kişinin yapması gereken davranıştır...
Enayinin önde gidenidir günün sonunda yine hatuna yaranamaz ve o hatun bizim gibi adamlarda alır soluğu))
Hatunda akıl yoksa tabi
Hatunlar akılla değil duygularla hareket eder ondandır😁
Hepsi değil tabi ki herkes herkesin hareketine karışamaz
Pek benlik bir durum değil bu hanımcılık olayları..
Öyle erkek isteyen kadın da çok yoktur bana göre..
Düşününce bile bir terleme geldi altlı üstlü..
Köledir. Hiçbir erkek karısının sözü ile hareket etmemelidir. Aksine karısına sözünü geçirebilmeli, liderlik yapabilmelidir. Erkek dediğim dominant, lider olucak. Kadın dediğin de itaatkar. Aksini savunan cinsiyet değiştirsin.
Erkeğin kendi fikri ve istekleri olacak. Kadının her dediğine evet derse köle olur. Hanımcılık bu değil. Hanımcılık karını üzmemek, sahip çıkmak, onu rahatsız edecek şeylerden kaçınmaktir. Bu ikisinin arasındaki farkı anlamıyor insanlar.
Uyum sağlamaktır bu kölelik değil, tabi karşılıklı olması daha güzel olur.
Kazanclidir. Mutludur. Cunku esini mutlu eden insan kendinide mutlu etmis sayilir
Görünüşte böyle ama arka planda da malı götürüyorsa kazançlı görünürler
Eşinin kendisine karşı çıkmasını isteyen psikopatlar var, Allah korusun yemin ederim beni böylelerinden.
Kölelik güzel değil midir? Hele arada karısı canım çekiyor deyip odaya alıp doya doya dövse kullansa erkeği... de nerde öyle harika bir kadın
İki taraf birbirini iyi tanıyorsa nasıl hitap ettiğinin hiç bir önemi yoktur derim…🚬
Hayır
Onu erkeksi görmüyorsun işte
Her daim ne ya iğrenç.
Kazandı çıkabilir eşine ona göre davranir
Eşe iyi davranmayı kölelik olarak görmemeliyiz
Biraz ezik olabilir
herzaman olmaz
kazançlıdır
daima kazanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?