Geçmişinde kötülük yapmış birisini sevebilir misiniz?

Herkesin düşüncesine saygım sonsuz ama bazı insanların kendi doğrularını buraya yazarken kesinlikle öyle olmalı dercesine konuşmaları midemi bulandırıyor. Gelecek ile geçmiş arasındaki tek fark zaman farkıdır. Gelecek geçmişin aynası felan değildir, insanların elinden adam gibi tutmuyorsunuz, babasından alamadığı sevgiyi, annesinden göremediği ilgiyi, yaşadığı hayattan bulamadığı güveni ona veremiyorsunuz sonra buraya gelip hayatta hep eksik kalmış insanlar için kötü iğrenç yorumlar yapıyorsunuz. Sadece sevmek ona güzel yemekler yedirmek fayda etmiyor. Önce siz ne verebiliyorsunuz bunu görün, insanları kusurları ile sevin, insanları yaptıklarıyla yargılamayın, aklınız var fikriniz yok ama yine de kendi doğrularınızı dile getirmekten vazgeçmiyorsunuz. Bir insanın önce kalbine dokunun, bi deneyin bunu. Karşınıza iyi olmak istemeyen vurdumduymaz birisi çıkarsa onunla tabi ki savaşmak için kendinizi fazla yıpratmayın ama bir insan belli ediyor bu duygu alabileceğini. Herkes bu kadar düşünceli olursa kimse aldatılmaz, kimse sevgisiz kalmaz kimsenin gözü başka yere kaymaz. Güzel temiz zihniyetler
Sevdiklerim kötülük yapmaz
Cok thenk yui Barışım
Geçmişinde yaptığı hatalardan ders çıkardıysa elbette severim. Bir insanın geçmişine karşı önyargılı davranmayı doğru bulmuyorum çünkü her insan hata yapar önemli olan hatalarından ders çıkarması ve hala aynı şeyleri yapmıyor olması.
Cevap
30Cevap
Hayır sevemem, çünkü bir yanım bundan hep rahatsız olur ve acabalar kuşkular olur kafamda.
Herkes birtakım kötülükler yapmıştır 💁♀️
Kötülükten kastın ne tam bilmiyorum. Fakat ben anladığım şekillerde cevaplar vereceğim. Eğer evlenmeden önce cinayet, uyuşturucu satma vs. gibi şeyler olursa tercih etmem. Çünkü onun tekrar bunları yapabileceği aklıma gelir. Tabii bu kesin değil fakat yine de kendimi güvende hissetmem. Eğer evlenmeden önce bakireliğini kaybetmiş birini diyorsan benim için problem olmaz. Benim için önemli olan (büyük harflerle yazacağım :D ) DÜRÜSTLÜK ve AŞKTIR. Eğer beni seviyorsa ve bende onu seviyorsam birlikte olmamız için bir sorun yoktur. Fakat onun hakkında her şeyi bilmek isterim. Sebebi ise onu korumaktır. Belki daha önce bir evlilik yaptı veya ne bileyim takıntılı bir sevgilisi oldu vs. ona zarar vermesine asla ama asla izin vermem. Ölümüne çarpışırım ama izin vermem. Onun için onun hakkında her şeyi bilmek isterim. Tabii o da isterse bunu gayet olumlu karşılarım.
İnsan sevebiliyor, ben düştüm böyle bir hataya ve aynı kötülüğü bana da yaptı. Arkadaşlar söyleyebileceğim tek şey ne kadar çok severseniz de sevdiğiniz insanın geçmişte yaptığı bir kötülüğü öğrendiyseniz arkanıza bakmadan uzaklaşın. İnsanlar değişmez.
Kişinin alnında ben şu kötülüğü yaptım diye yazmıyor ki. O yüzden bilinmediği için ilk etapta seçilebilir. Sonrası kişinin kendi vicdanına kalmış bir şey.
Yaptığı kötülük nedir bu cok önemli.. kötü birini sevemem kötü olan biri benim hislerime yaklaşmaz öyle birini hissedemem ve sevemem
Ama biz hiç hata veya kötülük yapmadık mığ 🙂 bence insan oğlu direk şeytan ve o şeytanda nefis and haz
@nikolatesla17 insanlar her suçu da şeytana atıyor :)) geçen biri şey demişti bu sitede ölenlr şeytan bile artık ugrasmıyorken bazı insanlar ölenin arkasından hala atıp tutuyor doğru
@Berivann6 offf söze geeel ama haklo valla çok haklı içimizdeki doygunsuzluk şeytandan beter asıl şeytan biziz
@nikolatesla17 evet ama herkeste şeytan değil tabi
yaptığı şeye göre deişir. geçmiş geçmişte kalmış elbette ama o kişi bundan ders çıkarmamışsa tabiki sevemem
Geçmişte kötülük yapmış olabilir ama önemli olan bunlardan pişman olması ve şuanki hali. Yani evet, bir ihtimal sevebilirim.
Sevgi karşılıklı olur kötülük yapıp verilen boşa değer olmaz bence kişiyi yormaktan enerjisini boşa harcamaktan başka bir duruma yol açmaz
Normal de emin ol kin duyarım.
Bana çok değer verdiklerim kötülük yaptılar. İçlerinden biri en yakın arkadaşım yapmıştı. İnanması güç ama şu an konuşuyoruz. Umarım çıkar iliskisi yoktur.. !
Sevemem sanırım güven problemi yaşarım her hareketinde acaba acaba diye düşünürüm
Düzelmişse severim herkes hata yapar sonuçta
Kime kötülük yaptığına bağlı ne gibi bir kötülük yaptığına bağlı
Ben biraz kinciyim... gecmiste kotulugu olmus birine guvenmek bana gore enayilik
İster istemez her insan mutlaka yapmıştır kimse dört dörtlük değildir. Maalesef
İnsanlar değişebilir. Eğer değişmişse daha iyi biriyse sevebilirim
Kolay affeden bir yapım var, kesin affederdim ben off
yaptığı kötülüğe göre ve bunu halen yapıp yapmadığına göre değişir
Sonradan düzelmiş olabilir sevilebilir yani🙂
Kimse geçmişiyle tabiki de ileride sınanmamalı. Ama yaptığı kötülüğün içeriğine bağlı bazı kötülükler tamamen içten gelen düzelmeyecek veya düzeltilemeyecek türdendir. Geçmiş geleceğin aynasıdır. Bi insanı aslında geçmişiyle tanırsın. Tanışma esnasında sorulan cogu şey geçmişle alakalıdır. Kökler oradadır.
Merhaba 😇. Herkesin hata yapabileceğini her insanın içinde kötülük barındırdığını kabullenirsen tabi ki mümkün. Kin tuttuğumuz sürece bu bizim içimizi kirleterek bizi zehirleyeceği için aslında affetmeyi kendi iyiliğiz sağlığımız ve hayata daha iyi devam edebilmemiz adına yapmalıyız. Buradaki sevgi boyutu biraz da karşı tarafın çabasına hatasını anladığını sizi ispatlamasına bağlıdır.
Yani cevabınız nedir? :)