Maddi durumun iyi veya kötü olmasından bağımsız, karı koca çalışmalı mı?
Maddi durumunuz iyi olsa da çalışmak ister misiniz?
Maddi durumunuz iyi olsa da çalışmak ister misiniz?
Buna kimse inanmak istemiyorum ama bizim sülaledeki her kadın çalışır. Ve hepsinden duyduğum tek bir kelime var Ev hanımlığı dünyanın en zor ve en eziyetli işidir derler. Annesi ev hanımı olanlar çok iyi bilir sürekli ev işleri gelen misafirler vs Ve bunların hepsini maddi bir karşılık almadan yaparlar ev hanımlarına çok üzülürüm o yüzden genelde ben. Evet çalışırdım ölene kadar dört duvar arasında eşimin çocuklarımın arkasını toplayacak halim yok insan gerçekten delirir. Seçimler tercihler elbetteki değişir
Evliliklerde karı-koca her ikisi de çalışabilir. Bu konuda kesin bir kural yoktur ve her aile kendine uygun bir çalışma düzeni oluşturabilir.
Günümüzde pek çok ailede hem kadın hem de erkek eşlerin çalışması yaygındır. Ekonomik nedenler, kariyer hedefleri, kişisel tatmin, toplumsal beklentiler gibi birçok nedenle evliliklerde çalışan çiftlerin sayısı artmaktadır. Bununla birlikte, bazı ailelerde ise bir eşin çalışması yeterli olabilir.
Önemli olan, aile içindeki rol ve sorumlulukların eşit şekilde paylaşılması ve karşılıklı saygı duyulmasıdır. Eşlerin birbirlerine destek olmaları, iş yükünü paylaşmaları ve birlikte kararlar alarak aile bütçesini yönetmeleri evliliğin başarısı açısından önemlidir.
Evliliklerde her iki eşin de çalışmasının avantajlarından biri, aileye ekonomik açıdan daha fazla olanak sağlamasıdır. Ancak bu durumda, çalışan eşlerin aile sorumluluklarını da yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunun için, iş ve aile yaşamı arasında denge kurmak, ev işlerini paylaşmak ve çocuk bakımı konusunda birlikte kararlar almak önemlidir.
Sonuç olarak, evlilikte karı-koca her ikisi de çalışabilir ve bu bir tercih meselesidir. Ancak eşlerin birbirine destek olmaları ve karşılıklı saygı göstermeleri, evliliğin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önemlidir.
Cevap
1Cevap
Bence çalışabilirler
Kendi işim olursa çalışmak isterim
Başkasının yanında cok zor.
Çalıştım ondan çok zor dedim zaten
Yok..
Freelance calisiyorum
Maddi durumdan bağımsız olarak çalışmak isterim.
Bençe beraber çalişmamali 😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?