Bir ilişki karşı tarafın davranışları ve düşünceleri yüzünden bitirilmeli midir?

Açık giyindiğim için beni veya kıyafetlerini seç diyordu ve ilişkimizin birinci gününden sormuştum senin için sıkıntı olur mu diye ama asla sıkıntı etmem demişti cafeye ve spora gitmeme asla izin vermiyordu kendisiyle beraber gidiyordum cafeye sadece dışardki insanlara güvenmediğini söylerdi Tamam diyip istediğini yapmıştım daha sonra iş çıkışı nereye gideceğini söylememeye başlamıştı ona kırıldığımı söylemeden soğuk yapmıştım neden böyle olduğumu soruncada uzun uzun anlatmıştım ve bana kafamın estiğini yapıyorum dedi artık sana bişeyleri uzun uzun anlatmak istemiyorum dediğim an bana farklı anlatacağın birini bul dedi bu cümle o kadar kırdı ki beni anlatamam ertesi gün bu kelimelerden dolayı özür diledi ama artık özürden bıkmıştım bişey fayda etmiyordu akşam buluşmayacağım dediğim de de ayrılalım bitirelim dedi 3 gün geçti aradım yanına gitmek istedim bana artık ayrıldığım bir insanla geri olmak istemem dedi ağlayarak yalvardım resmen barışmak istiyorum dediğimde ben istemiyorum asla her şey bitti dedi yüzüme telefonu kapattı resmen sizce ne yapmalıyım bu ilişkide kendimi neden hala suçlu gibi hissediyorum + ayrıldığımız gün herkesi ekledi İnstagram hesabına
Bir ilişki karşı tarafın davranışları ve düşünceleri yüzünden bitirilmeli midir?