Söylersem beni boşar diye korkuyorum evliliğim belki tehlikeye girer belki benden korkar soğur. Kendimi kötü hissediyorum. Çok yalnızım.
Bu hastalık nasıl bir şey
Bu hastalık nasıl bir şey
Söylemezsen güveni kırılabilir, hele ki bir şekilde öğrenirse evliliğinizin sağlığı tehlikeye girebilir. Başına gelen hafif bir psikolojik rahatsızlık diyemeyiz ama ne olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun senin eşinle aranda her zaman bir dayanışma olmalı. “İyi günde, kötü günde. Hastalıkta, sağlıkta…”
Bipolar duygularını uclarda yasayan olur olmadik yerde gulerken bir anda aglak bir hale burunenlere denir cok sakinken cok depresif olanlara veya ayip degildir , herhangi bir olay herkesin psikolojisini bozabilir , bipolar olmak sizofren olmak degildir ayip degil insanlar bunu bilmezse sana ne tepki verceklerini veya o tepkiler sonucunda ne olabiliceni kestiremezler soyle ki hassas olsunlar , asilamaz bisey degildir bipolar. Saklanirsa hayati herkes icin zindan edersin cunku kimse seni cozemicek ve daha buyuk travmalarin önünü açarsın.
Bence eşine bunu söyle. Eğer ki söylemezde saklarsan seni anlayamayacak ve bu sefer anlaşamıyoruz diyerek boşayabilir. ancak söylersen seni daha iyi anlar ve kontrol altında olursun. bilinçli davranır sana davranırken konuşurken. bilmeli zaten eşin o senin ondan bir şey gizlenen zaten doğru değil. evlenirken hastalıkta, sağlıkta diyerek evlendiniz siz evlilik budur.
Evet gerekiyor bu öyle klasik grip gibi bir şey değil hayat boyu seninle olacak bir şey adam neyin ne olduğunu bilmeden en azından senin tepkilerin aniden değiştiğinde ne oluyor bu kadına diye korku Sarmaz.
Cevap
38Cevap
Söylemen gerekiyor bu öyle saklanacak bi durum değil birinin seni kontrol altında tutması gerekiyor bende bipolarim ama sadece manik depresif Major depresyon olarak yaşıyordum desteğim yoktu boşandım ama hastalığım boşanma sebebim değildi şimdi nisanliyim 2. kez evlenicem ve nisanlima en baştan söyledim ve onun desteği sayesinde şimdi stabilim ve ilaçsız sadece psiko terapiyle devam ediyorum birde tek doktorla yetinme çünkü gerçekten yanlış teşhis konabiliyor bazen eğer İstanbul daysay gerçekten işinin ehli özellikle bipolar uzmanlik alanı olan bi doktor tavsiyesi verebilirim eğer istersen ve sakın internette hastalığı araştırıp kafanı karıştırma derim yazılanlarla yaşanılan farklı çünkü herkeste aynı belirti yok
Bipolar bozukluk kişinin ruh hali, enerjisi, konsantrasyonu ve günlük yapılan aktivitelerini yerine getirme becerisini etkileyen bir psikolojik-psikiyatrik rahatsızlıktır. Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olur. En belirgin özelliği kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır. Bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh haline bürünür ve kendini çok mutlu hisseder. Fakat depresyon haline büründüğünde ise dış dünyaya kendini kapatabilir. Tedavi olmazsan ilerler ve kötü sonuçlar doğurabilir. Hafife alınacak bir durum değildir eşinle konuşmalısın seni anlayacaktır.
İyide yeni bı hastalıga bulasmamissin var olan hastalığının teşhisi konulmuş. bence fazla kasma anlayacaktır. simdiye kadar nasıl yaşıyorsanız aynı şekilde sadece sana biraz daha destek olarak devam edeceksiniz. ondan saklayarak ona böyle bı kötülükte bulunmaya hakkın yok
Söylemen gerekiyor çünkü ömür boyu devam edecek ciddi bir durum. Atak dönemlerinde eşinin seni anlayıp destek olması gerekiyor. Eş olmak bunu gerektirir. Yapmıyorsa kaybedecek bir şeyin yok demektir.
Bipolar bozukluk diğer bir adıyla manik-depresif bozukluk kişinin ruh hali, enerjisi, konsantrasyonu ve günlük yapılan aktivitelerini yerine getirme becerisini etkileyen bir psikolojik-psikiyatrik bir rahatsızlıktır.
Niye seni bosasin ki ya
Eşine söylemesen kocan sendeki değişikliklere anlam veremiycek belkide Senlen ilgili çeşitli düşüncelere kapışacak ve ozaman boşuycak seni seven insan her koşulda Senlen birlikte olur yani söyle
Sürekli Duygu durum değişikliği yaşarsın manik ve depresif durumları var depresif durumda üzgün sıkılgan çevrendekileri mutsuz eden sürekli Para harcama isteği kaçma isteği ayrılma isteği veya ani durum değişiklikleri kararsızlaşma yaşarsın manik dönemde de çok mutlu aşırı tepki verirsin her şeye gülersin enerjik olursun ama dönemin değiştiği zamanda bir o kadar sıkılgan mutsuz intihara teşebbüs etme olabilir cinsel istekte çoğalma ve azalma dönem dönem değişir
Bu hastalık kişilik bozukluğu bir tür piskolojik rahatsızlıktır iyileşmez ama ilaçlarla kötüleşmesi ve ilerlemesi durdurulabilir bipolar tehlikeli bir hastalıktır ancak bu gibi durumlarda sakin kalınmalı ve telaş edilmemelidir eşinize kesinlikle söylemelisiniz korkulacak bir hastalıktır ama endişe etmenize gerek yok eğer paylaşmazsanız daha kötüye gidebilir ruh haliniz sürekli bozulacaktır bu yüzden sizi anlayışla karşılamayabilir
Canım şöyle düşün evlenirken iyi günde kötü günde diyerek evlwniyorsunuz eşim diyorsun bu adama ama hastalığınla alakalı konuşmak tereddütlerin varsa zaten bu adamla normalde de bazı sorunların var demektir. hastalığına gelecek olursak annemde de aynı hastalık var ilacları düzenli kullandığın takdirde ilacı ömür boyu kullanmakla birlikte günlük hayatında sorun yaşamazsın eğer söyleme konusunda tereddütün varsa hastalık için değil de evliliğin üzerine tekrar düşün derim.
Bu devirde evlilik mi kaldı neden bahsediyorsun
Söyle. Böyle şeyler saklanmaz. Gerçekten kocan ise sana sahip çıkar. Çıkmıyorsa da bırak boşasin. Sana sahip çıkmayan adamla ne işin var kardeş?
Kişilik bozukluğu diye duyduğumu hatırlıyorum.. bosanmak için ne kadar ileri bir evrede bunu bilmek lazım. Onun da birkaç evresi varmis çünkü
vay aw demek ki seni sevmiyor yoksa böyle düşünmezdin bu kadar erkeklere muhtaç yaşamayın ya
Bu durum erkeklere bağımlı yaşamakla ne alakası var
@Selcuk1212 kocası onu boşıycak korkusuyla rahatsızlığını bile söyleyemiyor yeterince açık?
İşte bu bir erkeğe bağımlılıkları alakalı değil kocasını seviyor olamazmı
@Selcuk1212 kocana derdini bile anlatamayıp boşar korkusu yaşıyorsun sevdiği için boşanmaktan korkuyor ama adam değer vermiyor yani bağımlılık bu
Seven insan kaybetmekten korkar unutma zaten korkuyorsa o kişinin içinde sevgi yoktur demektir zaten kocasını diğer insanlardan ayıran duygu sevmek ve kaybetme korkusu seviyen insan eşini kaybetmekten korkmaz
@Selcuk1212 maalesef o öyle değil evlilik her şeyinle seni kabul ettim demek hastalığını bile anlatmaya korkuyor demek ki güvenmiyor ben sevgisine güvendiğim adama her şeyimi analtırım evlilik budur ya boşarsa beni ne demek sizce normal mi? Sen mesela bir sıkıntın var ya boşarsa beni der misin
Evet dediğin gibi evlilik her şeyinle seni kabul etmek demektir ama sende bunu bil seven insan kaybetmekten korkar
@Selcuk1212 kaybetme korkusunu karşı taraf verir
Seven insan kaybetme korkusu yaşar bunu unutma sen hiç birini kaybetme korkusu yaşamadın mı
@Selcuk1212 sevdiğin için değil işte içten içe emin olmadığın için bu soruyu soran kişinin yaşadığı kaybetme korkusu hata yapsam gider mi şeklindedir kadının ki beni kusurlarımla kabul etmez mi korkusu
@Selcuk1212 cümleleri karısık yazmışım kaybetme korkusu insan sevdiğine hisseder ama kaybetme korkusu nedir ben bir yanlış yapsam gider korkusudur ama soruyu soran kadının kaybetme korkusu değil onun ki beni kusurumla kabul etmez düşüncesi bu da eşinin sevgisine güvensizlikten kaynaklı
Oda soru sahibinin kocasını sevdiğini gösteriyor bence zaten adam seviyorsa terketmez sen hiç kaybetme korkusu yaşamadın mı
Pardon seviyorsa olacaktu
@Selcuk1212 senin anlamakla ilgili ciddi sıkıntıların var kadın zaten seviyor normal olan kaybetme korkusu hata yapmaya çekinmektir burada ki kaybetme korkusu adamdan kaynaklı kadın kendi özünü anlatmaktan çekiniyor sevilmediğini düşünmekten kaynaklı korku yaşıyor artık aynı şeyleri yazıp durma
Tamam sen haklısın sonuna kadar 😂
Yalnız kalmaman için bu gibi konularda mutlaka eşinden destek almalısın. Eğer beklediğin desteği alamayacağını düşünüyorsan ailenle konuşmalısın.
E söyle ki ona göre davransın ya da alttan alsın. İlaçlarını kullanırken değişimi fark etmeyecrk mi
Bende şizofrenim. Kontrol altına alabiliyorum ve mutluyum. Sende araştır. Belki sende mutlu olursun
Söypemeslin aranizda güven yoksa iliski olmaz iliskiler guven saygi ve sevgi sadakatla olur soylemezsen sana guvenmez neden soylemedin falan der
Soylemezsen davranislarinin nedenini anlayamaz daha kotu olur her sey kolay gecen bir sey degil cunku
Çok geçmiş olsun. Kolay bir hastalık değil ama eşine de söylemen gerekiyor. Böyle bir durumda seni bırakacaksa ona eş denmez zaten
Eğer bitirirse sevin bence. Senin sorunların onu korkutup ayrılma düşüncesini aklına sokuyosa seni gerçekten seven ve iyi bi insan değil demektir. Gerçekleri görmüş olucağın için sevin. Söylemelisin
Allah sabır versin öncelikle ilaçlarını düzenli kullanmanı tavsiye ederim zor zamanların olacak ama üstesinden gelirsin
Bunu gizlersen büyük sorun olur. Dikkat et harcamalarını eşin yapsın ve tedavi ol.
Eşin bu günlerde yanında olmayacaksa ne zaman olacak
Eşinden saklama saklama sütun seni dahafazla hasta yapar
Söylemelisiniz daha anlayışlı yaklaşır bu sayede
Söylemelisin davranışlarının sebebini bilmeli bence ona göre hareket eder.
zaten bozuk değil mi aranız depresif durumunuzdan
zaten önceden fark etmiştir azıcık psikoloji bilgisi biliyorsa
Kardeşim bir zamanlar ben de yaşamıştım o tecrübeyi deliliğe vur malzeme çıkar keyifli olur 😂
Söyle ve heyete çıkmak kısmını doktoruna sor
Söyle bilsin saklamanı gerektirecek bir şey yok hastalık bu
Bunu gizlemek ona ihanettir. Bırak kararını o versin.
Böyle durumlarda erkek bozamaz destek olur ama tam tersi olsa emin ol senin kafanda acaba bundan bana zarar gelir mi boşanmayı düşünsem mi falan diye düşünürdün.
Evlilik hastalıkta sağlıkta birbirine destek vermek demektir eğer sen bunu eşinden saklarsan kendine çok büyük bi kötülük yaparsın ona söyle ayrılırsada bırak ayrılsın ama sana destk olursa tedavinde falan sana da moral olur ve kolay atlatırsın.
Hiç bir şey gizli kalamaz elbet bir gün, gün yüzüne çıkar gerçekler
Evlilikte, sadakat ve güven, önemlidir!
Kocan normal biriyse zaten psikolojik sorunun olduğunu fark etmiştir
Bunu yüzüne vuracak biri mi değil mi ilk önce onu tespit et çünkü yuxune vurulması kolay değil çok ağır gelir koyar adama.. Ons göre hareket edersin.
Bence söylemeliyim ve sana destek çıkmak isteyecektir. Söylemediğinde sorun çıkabileceğini unutmamalısın.
Çoğu insan da var söylemene gerek yok ama ilaç kullanırken anlarsa işte o zaman sikinti
teşhis konulmadan önce de bipolardın zaten değişen tek durum bunun adını öğrenmen. Ayrıca eşine söylemek zorundasın.
ıleri evresi intihar diye biliyorum böyle düşünüyosan sıkıntı yani eşin sonuçta neden böyle düşündün ki ona muhtaç olma sen boşa o değil
O senin kocan! Neyi saklayacaksın ayıp günah bir şey yok ve bilmesi en doğal hakkı.
Bunun için boşanmak isteyecekse sevmiyordur zaten
Anca beraber kanca beraber, söyle.
Kocan olarak bunu bilmeye hakkı var
Söyleyin
Sõyle hastalik bu bunun icin boşamaz heralde.
Bence söyle ne olacak ki
Hastalıkta sağlıkta diye imza atmadınız mi
Bipolar teşhisi konduysa kesin boşar.
Kötü bir şey mi ki boşasın
Asıl söylemezsen sıkıntılı
Gizlersen daha büyük sorun olur
Kocan bunu bu zamana kadar farketmedi mi
O zaten senin farkındadir
Kısaca açıklar mısın neydi o
Yani atiyorum bir gün aşırı enerjiksin hiç oturasin gelmiyor bir bakıyorsun sonraki gün hiç enerjin kalmamış intiharı düşünme bi ağlayıp bir üzülme olaylara ani tepki verme
@oztrkilggm bunda bir şey yokmuş bir çok insanda var. İsimlendirilince insan korkuyor soran, söyle de böyle söyleyince de insan endişeleniyor işte
@oztrkilggm Bipolar bozuklukta ruh hali değişimleri kısa süreli olmaz. Manik dönem ve depresif dönem vardır. Her zaman yaşanmaz, atak dönemleri vardır ve aylar sürebilir.
@filosofia hmm
Bazen çok coşkulu bazen hüzünlü müsün?
Bu endişeler aslında sebebini gösteriyor
Söylersen sana destek olabilir
Hatta hemen
Şöyle niye bosasin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?