Nisanliyim evlilik az kalmistim deprem oldugu icin nisanlimin evleri yikildi tüm. Şimdi yurt disina gidicekler. (Şu an sirasi mi gibi konusmayin lütfen çünkü az bi zamanim var Nisan atmak icin.)
Banada direkt nikah yapalim düğün olmadan yurt dışına goturelim diyorlar ama ben yurt disinda yaşamam diyorum. Kaynanam da kocan nerdeyse sen orada olucaksin diyor ve aynı evde birlik yasancak yurt disinda.
Ben kabul etmiyorum ulkemden ayrilmak istemiyorum ve en basindan belirttim asla yurt disi istmeem diye. Simdi nisanlimda mecbur sehrimiz yikildi is yerim gitti vs vs diyor. Onemli olan sevmek degil mi sorun etmemen lazim diyor.
Tamamda bende o zaman onemli olan sevgiyse benim sehrimde de herhangu bir ise girebilirsin diyorum ben giremem herhangi bir ise yapamam diyor. Orada isim belliydi yikildi, gitmek istiyorum diyo
Kaynanam cok otoriter ve nisanlima her dedigini yaptiran biri. Şu an yeri ve sirssi degil biliyorum ama ya devam ya ayrilmam lazim?
Banada direkt nikah yapalim düğün olmadan yurt dışına goturelim diyorlar ama ben yurt disinda yaşamam diyorum. Kaynanam da kocan nerdeyse sen orada olucaksin diyor ve aynı evde birlik yasancak yurt disinda.
Ben kabul etmiyorum ulkemden ayrilmak istemiyorum ve en basindan belirttim asla yurt disi istmeem diye. Simdi nisanlimda mecbur sehrimiz yikildi is yerim gitti vs vs diyor. Onemli olan sevmek degil mi sorun etmemen lazim diyor.
Tamamda bende o zaman onemli olan sevgiyse benim sehrimde de herhangu bir ise girebilirsin diyorum ben giremem herhangi bir ise yapamam diyor. Orada isim belliydi yikildi, gitmek istiyorum diyo
Kaynanam cok otoriter ve nisanlima her dedigini yaptiran biri. Şu an yeri ve sirssi degil biliyorum ama ya devam ya ayrilmam lazim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evlilik iki insan arasında olur. Evlilik bir aylık aile kurumudur.
Yani bu kurumda her şey her fikir ortak alınır. Burada tabii ki de yaşayacağınız alan da ortak kararla alınacaktır.
Yurt dışına çıkmak büyük bir karar O yüzden buna bir şey diyemem. Ama evlilik bu ortak bir karar almadan yola çıkamazsınız.
Ben istemiyorum farkli sehri bile zor kabul ettim ama kaynanam kocan nereyse sen ora diyor
Bu sorun senin ve nişanlın arasındaki bir sorun.
Bu zamanda yuva kurmak hele ki bir ev sahibi olmak çok zor. Ben de bir erkeğim ve benim de bir evim var ama bir yuva kumak inan ki hiç kolay değil...
Yaşayacağınız yer tabii ki de çok önemli buna birlikte karar vereceksiniz. İmkanlar dahilinde nerede yaşayacağınıza siz karar verirsiniz. İmkanınız varsa iyi olursunuz imkanınız yok ise kirada oturursunuz. Ama bu karar izi ilgilendirir yani ikiniz karar verirsiniz.
Yuvayı kuracak olan ikinizsiniz aileler sadece destek olur. Ama burada şunu sakın atlamayın. Erkek bütün yükü çekecek değil ya da kadın her yükü çekecek değil eşya anlamında. Önemli olan ölçülü olmaktır önemli olan mutlu huzurlu bir yuva kurmaktır.
Eğer baştan konuşup anlaştığınız bir yer varsa yani oturacağınız bir yer belirlemiş iseniz ve şu anda da bu gerçekleşmiyorsa bunu dile getirir olmayacağını söylersiniz.
Zaten soruda bunu belirtmişsiniz. Zaten niyetiniz ortada çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Eğer başka bir yerde yaşamak istemiyorsanız bu ilişkiyi sürdürmek zorunda değilsiniz
Ama cok seviyorum iste dayanamam ayriliga. Kalbim dayanmaz. O benim sehrimde herhangi bir ise girmeyi kabul etmiyor istemiyor. Gitmek istiyor benide goturmek istiyor ama ben istemiyorum..
O da haklı sen de haklısın. Bu karar çok zor hiçbir şey diyemem...
Off neresi hakli peki? Sevdiigi insanin sehrinde sevdigi kiz uzilmesin diye bir ise giremez mi? Illa yurt disinda ailesinin isinde olması mi gerekli
Bir söz vardır doğduğun yer değil doyduğun yer diye...
Elbet hiç kimse evinden yurdundan ayrılmak istemez. Ama bu zamanda da akılcı düşünmek gerekiyor.
Soru da zaten yazmışsın evleri yıkılmış diye. Ben şu an yaşadığınız yeri ya da o evin yıkıldığı yeri bölgeyi bilmiyorum ne durumdadır bilmiyorum.
Eğer orada nişanlı bir umut görmüyorsa açıkçası ben de bir şey diyemem. İş imkanı var mıdır bilmiyorum onu da bir şey diyemem. Dediğim gibi yurt dışına çıkmak büyük bir karar. Elbetteki gitmek istemeyebilirsin. Elbette ki evlenmeyebilirsin de.
Burada sana da ona da haksızsın diyemem...
Ya kadrolu bi isi var orada herhangi bi is degil ki yani deprem de olsa calisilmaya dveam edilir illa ki atilmaz isten yani
Ama haksiz o ya haksiz. Elinde isi var guzelcene ozel sektor degil birsey degil hadi ozel sektor olsa neyse. Ama Şu an kadrolu isini birakip yurt disi diyor. Ne icin tum ailesi oraya gidiyor. Ne icin tek basiimiza sehirde napcak misiz bunu dusunuyor ya millet evlendiginde oturduğu yerde illa ki akraba vs vs olmak zorunda mi
Hııımmmm 🤔🤔🤔
Kadrolu bir işi var. Memur mu? yani...
Eğer iş derdi yoksa niyeti Ailesi ile birlikte olmak istiyor demek ki.
Bunu soru sorarken de ekleseydin ya bu önemli kısmı. Bu kadar konuyu da uzatmadık.
Burada yanlış olan şu. Kendi istiyor diye seni zorla götüremez. Belli ki Ailesi seni sevdi ve senin gibi birini bulamayacaklarını anladıkları için seni kaçırmak istemiyorlar ve o yüzden de seni ikna etmeye çalışıyorlar.
Bu iş emri vâki olmaz bir kere... Yaptıkları yanlış.
Burada senin vereceğim karar şu gitmek istiyorsan git, gitmek istemiyorsan gitme...
Burada artık duygularından çok mantığını kullanacaksın. Madem gitmek istemiyorsun mantığını kullanacaksın yapacak başka bir şey yok.
Az önce çok seviyorum dedim. O zaman da gitmen gerekiyor. Ama gitmek de istemiyorsun.
Bu karar senin.
Kadrolu degil suanda ama belediye işi kadro gelcekgi kendisine. Ailesi ikna etmek alakasi yok ailesi oglunu yaninda istiyor cunku ben oglunun aklinj celicem korkusu var
Madem ailesi senin hakkında böyle düşünüyor yani oğlunun aklını çekeceğini düşünüyor O zaman sen de şu soruyu kendine sor.
Sen bu aile ile birlikte yaşayabilir misin? Annesi bu kadar müdahale ediyorsa evlendiğinizde de illaki müdahale edecektir.
Şimdiden bu kadar baskı varsa eğer evlendiğinizde de bu baskını olacağını da biliyorsun
Sizinle akil almak cok iyi geliyor yani annesinin boylr oldugunu dusunuyorum oglu cok sessiz hani dedim ya annesi zorla alip goturdu misafirligr ayip olur diye. Nisanlim gitmem dedi bi daha diretemedi bile kadin baskin karakter.
Bir evlilikte ailenin gereksiz yersiz müdahaleleri eşlerin arasını açar huzursuzluk yaratır.
Eğer eş adayın annesi ise seni şikayetlerini dikkate almayıp seni hedef alacaktır sana karşı kırıcı olacaktır bu sefer.
Evliliğin temelinde Güven sadakat ve önemlisi saygı vardır. İşler birbirine saygı göstermiyorsa o evlilik yıkılır. Çünkü o evde yalnızlaşırsınız
Sana dediğim gibi madem çekincelerin var duygularını bir kenara bırakmalısın.
Mantı daha fazla çalışma ve öyle karar vermelisin. Sana şunu yap demiyorum ama her şey ortada karar senin
Hakkında hayırlısı olsun inşallah
Bizim birbirimize karsi saygimiz cok iyi, ailelere karsi saygimizda iyi evet ama kadin beni kıskandığını düşünüyorum daha neler varda ozelden yazabilirim? Tabi isterseniz.
" Mantığını daha fazla çalıştırmalısın ve öyle karar vermelisin "
Eksik yazmışım...
İzin verirsen uyumam lazım.
Sabah erken kalkmıştım ve hâlâ uyumadım. Hep gözüm haberlerde idi. Kafam biraz dağılsın diye burada bir şeyler yazayım dedim ama zaman hızlı geçti.
Yarın devam ederiz. Fark etmez sen bilirsin
Tamam olur, yarin size yazicam görüşmek üzere
Kaynanan olmadan adamla konuş he baktın kadının her dediğini yapıyorsa şimdiden bırak
Ya olmasa ne kanka daha neler oluyor bi bilsen. Annesine karsi gelse bile ablasi ve annesi zorla yaptiriyo herseyu
Ana kuzusu olmayan birini bul
Kanka annesi oyle birsy ki ben bile susuo kaliyorum aslinda herkese cirkef olan ben bu kadina karsi sessiz kaliyom cok fena
Bak bacım benim babam da ana kuzusu birisiydi sırf annesi üzülmesin diye aynı binada yaşadık yemediğimiz bk kalmadı
Kendi kararlarını alamayan erkek yarrtağhdım var demesin kusura bakma
Ya zaten ailesi yurt disina gidicek. Biz burada kalirsak uzak oluyoruz zaten sorun etmem bu yuzfen
Onlar gitsin siz kalın
Iste nisanlim itiraz ediyor az.
Gitsek iyi olur giibi aklimj celmeye calsiiyor. Ailesinden ayri kalmak istemiyor sanirim. Deprem olan sehrinde yasmaaya korkuyormus ve kimse yokmus her akrabasi baska sehire dagilmis tssiniyorlatmis tek basimiza napcaz diyor yurt disinda ailemgille olsak gezeriz ederiz falan diyor. Ee benim sehrimde de ailemle olsan gezersin ne alaja bir tek senin ailen mi var
kaynanan oyleyse zorlanirsin