Sevgilimin geçmişini çok kafaya takıyorum. Bundan nasıl kurtulurum?

Yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var kız arkadaşımla birbirimizi eskiden bu yana tanıyoruz lakin hiç birbirimize açılma duygularımızı belli etme fırsatımız olmamıştı 3 ay öncesinde ani gelişen olaylar sonucunda zaten birbirimizi istediğimizden ötürü sevgili olduk her şey ilk 1 ay çok güzeldi ancak sonrasında ben kız arkadaşımın geçmişini kurcalamaya araştırmaya başladım geçmişiyle alakalı çevreden hiçbir şey duymadım kendisi ilk başta anlatmasada sonrasında uzun kavgalar sonucunda kendisinden bir şeyler öğrenmeye başladım öğrendiğim şeyler belki bir çoğunuza normal doğal gelebilecek şeyler lakin ben bunları çok fazla kafaya takmaya başladım taktıkça kafamda senaryolar çizdim çizdikçe kız arkadaşıma patladım her patlamamda aklımda zihnimde ki kadar kötü şeyler olmadığını öğrendim kendimi yatıştırdım lakin sonrasında tekrar aynı şeyleri düşünmeye başladım 24 yaşındayız ikimizde kısa süreli ilişkileri olmuş benden önce onlarla bir şeyler yaşadığını söyledi ben bunu haftalarca kafama taktım ardından bu işi kusup onun burnundan getirdikten sonra kafamın içinin iğrenç olduğunu düşündüğüm gibi bir şey olmadığını öpüşmenin de bir şeyler yaşamak olduğunu söyledi bana karşı tutumuna bakıyorum gözü benden başka bir şey görmüyor beni eksiye düşürecek en ufak bir hareketi yok beni çok seviyor hatta ilk defa bu duyguları hissettiğini benimle evlenmek istediğini defalarca kez söyledi buna ikna oluyorum çünkü kendisini uzun zamandır tanıyorum sevgilisi olduğundan bile haberim olmuyordu karşısında ki insanları umursayan takan bir insan değildi insanlarla ilişkisi hep mesafeli ve soğuktu bana karşı çok iyi rahatsız olduğum şeyleri özenle yapmamak için gayret gösteriyor ailesi beni biliyor tanıyor ailesinin bildiği ilk ilişkisi benim bende onu çok seviyorum lakin geçmişini atlatamıyorum kendi kafamın içini susturamıyorum oysa benim geçmişim çok daha kötü neden böyleyim ayrıca yanına gidince bir şeyim kalmıyor uzaklaştığımız zaman veya gece yatmak için eve gittiğimde uykularım zehir oluyor psikologla görüştüm fayda etmedi 3 senelik geçmiş ilişkimde bu sebepten ötürü bitti ayrılamıyorum da çok seviyorum kendime çok zarar veriyorum yemek yiyemiyorum ilişkiden önce 86 kilo olan ben şu an 76 kiloya düşmüş durumdayım hiçbir şeye odaklanamıyorum 24 saat onu düşünüyorum içimi de kimseye rahat rahat dökemiyorum burada anonim olarak siz dostlara içimi dökmek istedim bana lütfen bu düşünceleri durduracak beni rahatlatacak bir şey söyleyin bir çözüm bulun

Sevgilimin geçmişini çok kafaya takıyorum. Bundan nasıl kurtulurum?