Bir insan neden bunları yapar?

Merhabalar 7 yıllık bir ilişkim oldu. Sürekli ayrılıp barışıyorduk. Ona çok güveniyordum annesinin rahatsızlığı sebebiyle evlenmek istemiyordu bende susuyordum. İki yıl sonunda evlenmeyi kabul etti, ettiği zaman annem ağır bir hastalık geçirdi o süreçte durumu anlatmama rağmen kötü olmama rağmen bana sürekli beni isteyeceksin yoksa ayrılırım dedi sonra bana bir yıl boyunca psikolojik sorunlarım var psikiyatriye gidiyorum dedi sonra öğrendim ki bir kere bile gitmemiş ve ben suçlu çıktım o süreçten beri bir kere benle evlenmek istemedi gece 3 lerde başka bekar adamlar aradı yine sustum çalıştığı kurumun müdürüyle arasında inanılmaz bir samimiyet vardı adamın karısı bile kıskançlık krizlerine giriyordu artık hediyeleşmeler, mesajlar sürekli yanımda aramalar, beni eski kız arkadaşıma kötülemeler (kendisi sonradan itiraf etti) yine de sevgimden sustum, tayin aldı gitti giderken de evlenmek istemeyen kız deli gibi evlenmek istedi 5 kere istedi aileme söyledim sonra caydı (3 ay içinde) en son sadece benim bildiğim fake Twitter hesabından bir fake hesaplı çocuğu takip etmiş bende çocuğa sadece nereden tanıyorsun diye yazdım çocuk beni engelledi gece yarısı çocuk eski sevgilime haber etmesiyle kıyamet koptu kız beni işimde rezil ettin dedi bende sinirle hakaret ettim eski kız arkadaşım bunları ailesine dedi ve onlarda asla bir daha görüşmenize izin vermem dedi asla ama asla ailesine yaptıklarından bahsetmedim sürekli özür diledim ailesinden. En son bana seni asla affetmeyecem dedi her yerden engelledi 3 ay oldu hala yediremiyorum kendime neden yaptı, ki benden 4 yaşta büyük (34 yaşında) olgun insanlarız, siz ne düşünüyorsunuz? Bir kadın bunları bir erkeğe neden yapar, sevmediyse neden çıkıp gitmedi ve şimdi o başka yerde ve kimse bana yaptıklarını bilmeyecek benim hikayemde bu.
Bir insan neden bunları yapar?