Bu sürekli dine inanmıyorum diyen ateistler fazla konuşmayin kısa kesin size şunu diyicem size göre her şey bir patlamadan ibaret peki düzen bu kadar mantıklı olması tesadüfmü? Güneşin dünyaya sıcaklık vermesi ay ın ışık vermesi 4 mevsimin düzenli işlemesi? Bunlar hepsi tesaduf patlama sonucumu oluştu neden sadece dünya mantıklı oldu geri kalan gezegenler boş kaldı bütün canlılar neden dünyada var oldu neden güneş en iyi görevini dünyaya veriyor ve düzen içinde gerçekten hiç düşündünüzmü? Herşeyi geçin neden dinazorlarla devam etmedi nesil durduk yere insan mı oluştu her şey bittikten sonra ya hala inkarmi edeceksiniz Allah in varlığını. gerçekten bir düşünün araştırın!! Allah o beyni boşuna vermedi bize hayvanlarda bizim kadar akıllı olabilirdi o beyin olmazsa insan ölür beyin ölümü nu biliyomusunuz?
Bu mucizevi şey bir patlama sonucu oluştu öylemi sonra birşeyler oluştu evrim oldu ya size mantıklı geliyormu acaba? Hadi diyelim öyle oldu kadın erkek mantigida mi tesadüf sadece kadınlar oluşsaydi ya da sadece tek gözlü insanlar neden herkes farklı suretle ve farklı cinsiyetle renkle hala inkarmi ediyosunuz? Bence siz ateistler de çok iyi biliyosunuz Allah i ama ibadetlerden kaçmak için belki belkide üşengencliginizden günahlarıniz dan ya da kaçınmak için uyduyorsunuz..
Kimi maymundan geldiğini söylüyor kimi patlama kimi atomlardan öyle şeyler mümkün olsaydı şimdide gözünüzun önünde oluşan her doğa olayında uzaydan düşen her parçalardan birşeyler oluşurdu size söylim en fazla meteor çukurları oluştu boşluk oluştu belki içine bira su girdi göl oldu dere oldu mantıksız bir şekil oldu..
Allah o kadar canlı yaratmış ya bir birinden farklı belgesel izleyin hele her birinin mantıklı görevi var bir karinca bile düzene göre yaşıyor her şey kendi kendimi oldu Allah o icgüdüyü verdi Ve imtihan yurdu sizin dediğiniz olsaydı ölümler de olmazdı insanlar doğup çocuk olup genç olup yaşlı olup ve sonra oluyor ecele göre tabi bundada tesadüf mü ariyosunu Z hala?
Aslında Bing Bang ( büyük patlama ) evrenin bir başlangıcı olduğuna ve yaratıldığına delildir.
Bununla ilgili bir kaç satır yazabiliriz. Ama öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Ateizmin bir temeli yoktur. Mutlak inkar üzerine kurulmuş bir ideoloji olup bununla beraber inkara götüren kuvvetli bir delil ya da argümanları yoktur. Buna karşılık iman ve inanca ulaştıran sayısız deliller vardır.
Şimdi gelelim büyük patlamaya: Size bir soru soracağım; İçinde yaşadığımız Evren, Kainat, Kosmos ne derseniz deyin, hep, daima, sürekli aralıksız ve asla üzerine yokluk geçmeyecek bir şekilde mi var ve mevcut idi?
Yoksa hayır daha önce yok idi işte bing bang ile başlayan bir evveli, başlangıcı var mı dersiniz?
Sizin ilk cevabı verdiğinizi varsayar isek ya da bu şekilde inanan var ise onlara evrenin bir başlangıcı olduğunu ispat etmekten ziyade, aslında bir şeyin daima ve sürekli ve aralıksız olarak var olabileceğine inandıklarını kabul ettiklerini dolayısı ile eğer evrenin sonradan var olmuş olduğunu ispat eder isek ve her sonradan var olanın, onu icad edecek bir mucide ihtiyacının zorunlu olduğunu izah edersek ve bu icad edenin daima ve sürekli üzerine yokluk geçmeden var olan bir mucid olduğunu söyleriz.
Onlar da bunu kabul etmek zorundalar, zira daha önce evrenin yaratılmadan daima var olduğuna dair bir görüşe sahiptiler.
Yok şayet ikinci cevabı verir iseler. O zaman onlara şu soruyu sorarım.
Bu var oluş ve başlangıç kendi kendine bir var oluş mu? Yoksa başkası tarafından bir var ediş mi?
Eğer kendi kendine var oldu denilirse burada söyleyeceğimiz ve cevabını beklediğimiz bir kaç mesele olur.
1- Henüz varlık aleminde olmayan hiçlik nasıl ve ne şekilde var oldu. Kendi kendine var olabilmesi için zaten kendi varlığına muhtaç olan bir şeyin kendisini var etmesi nasıl mümkündür.
2- Diyelim ki hiçlik dediğimiz yokluktan bu Alem kendi kendine var oldu. Peki var oluş için neden bu kadar bekledi. Var olma sürecine nasıl karar verdi.
Evet geriye sadece bir tek seçenek kalır.
Madde kendi kendine atıldır. Her hareket eden bir hareket ettirene, her sonradan olan onu var eden bir mucide muhtaçtır.
Eğer ortada yaratılmış bir nesne var ise onu tercih eden bir mutlak kuvvet ve irade sahibi bir faile ihtiyacı vardır.
O’da elbette Bütün Alemlerin Rabbi olan Allahü Teala’dır.
Not: yazı bu kadar olup, münakaşa edilmeyecektir.
04 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu gerçekten çok iyi açıklamışsin.
Herkes bunu anlasa ne güzel olur demek istediğim buydu helal olsun. Umarım bir gün onlarda Allah i tanıma fırsatı bulurlar- +1 yıl
Selametle sağolasın
Allah, kime hidayet ederse işte o, doğru yolu bulandır. Kimi de şaşırtırsa, artık ona doğru yolu gösterecek bir dost bulamazsın. ( Surei isra 97)
Dünyada olup biten kötülüklere, cinayetlere, vesair şeylere gelince. Dünya tam manada adaletin tecelli edeceği bir yer değildir. Zaten bu yüzden ahiret vardır.
Yani ben kötülükleri görüyorum ve haşa böyle bir yaratıcıya inanmıyorum diyor.
Bir o kadar da iyilikler güzellikler mutluluklar var onlara ne diyeceksin. Hem insan sa bir irade var ve bu iradesinin bir neticesi var.
Sen gidip bir iyilik yaparsan tüm insanlık fayda görür. Gidip canice bir cocuga tecavüz eder öldürürsen hem dünyada rezil rüsva hem de ahirette çetin ve acıklo bir azaba atılırsın.
Hem bu şekilde düşünsan dahi Allah var ve ölümünle birlikte senin için ebedi bir hayat başlayacak o zaman mı inanacaksın
Yani demem o ki iman hidayet nasip işidir. İnanmamak isteyene Her türlü hakikati göstersen inkar eder. - +1 yıl
Ayrıca biz Dünya’dan başka yerde hayat yoktur ya da bizden başka zeki varlıklar yoktur da demiyoruz.
Biz sadece olup biten herşeyin Allahü Teala’nın yaratması ile meydana geldiğini tüm bunların basit, anlamsız ve mantıksız bir şekilde tesadüfen olamayacağını söylüyoruz.
O zaman buyurun siz beni ikna edin.
Niçin Tesadüfen Venüste değiliz.
Niçin Tesadüfen erkek ya da dişiyiz.
Niçin Dünya mizacımıza uygun neden uranüs uygun değil.
Doğumuma ve ölümüme kim karar veriyor.
Niçin suya gıdaya ihtiyacım var ve niçin ihtiyacım olan her şey yaşadığım dünyada.
Niçin tesadüfen var oluşlar şu an hala devam etmiyor ve sizin değimizle ediyor ise neden hep bizim göremediğimiz bilemediğimiz yerlerde devam ediyor.
Niçin ürüyoruz ve Niçin üremek için tüm uzuvlarımız uygun ve yerli yerinde neden şehvet sahibiyiz.
Nedenler niçinler uzar gider
Soran+1 yılKesinlikle buna cevapları yok sürekli papağan gibi tekrar ediyorlar onlarda bilmiyor. Emin ol onlar arada bir Allah in varlığını araştırıp inanmak istemiyorlar. Tesadüften var olma bir bitkiden var olma ya. Boyke bir mantık var mı sen demeyeli öyle olsa başka gezegenlerde var onlarda da olurdu hepimiz belli bir yerde olmazdik
En İyi Cevaplar
+1 yılateist degilim. Evren buyuk dusunemeyecegin kadar. Bu arada bildigin bilmedigin her sey teori BigBang bile teori. Evrenin genisledigi dogru. Evrende 2 boyutlu degil 3 boyutlu da degil hatta gozlemledigimiz evren 3 boyutlu evet. Gore bildiklerimiz var goremediklerimiz var. Olasiliklar var, her cisim arasidna temas var etkilersim var. Gunes sisteminin varligi da bu milyarlarca olasiliktan biri ola bilir olmaya da bilir. Evrim teorisi var. Evrim de aynen Big Bang gibi istatiksel olarak gercekligi en yuksek olan teorilerden biri. Hatte Tib sektorundeki geleismelerin temelinde evrim teorisi var Eczanede gordugun ilaclarin her 10da 8i. Evrim uzerinde yapilan arastirmalar sayesinde mevcut. Evrim insnalar mayunde geldi demiyor. maymun gibi bir cok memeli tek bir atadan geldi diyor. Hepsi primat.
Benim bir suru celiskilerim var inanamak istiyorum acak basaramiyorum. Bunun mumkun oldugundan bile emin degilim. mesela islamdaki revayetlerin cogunda cennete cehenneme dusen insanlarin orada ne yasadigini hali hazirda orada olduguna ait anlatilar var. Ama islama gore cennet cehennem daha yaratilmadi herkes oluyor ve kiyamet gunune kadar gozlerini kirmipyor bekliyor. Ahiret kiyamet gununde yaratilacaksa eger. O insanlar ahirete nasil gide biliyor. bu sadece kafamda olan sorulardan birisi daha cok var. Mesela Kader var. Allah bizi ozgur irade ile yaratti. Bu durumda isleyecegimiz gunahlara sevaplara eylemler karisamaz onalarda sadece biz sorumluyur. Islamda Allah'a Alim diyor yani her seyei bilen. Her seyi biliyorsa O halde Allah bizi bu dunyaya gonderirken ahirette cennete mi cehenneme mi gidecegimizi gene biliyor. Ama size ozgur irade verdim diyor. Bu nasil oluyor. Eger ozgur irade yoksa sinav anlamsiz. Eger ozgur irade varsa Allah her seyi bilen degil :(
010 Yorumla
Soran+1 yılBugün olan depremlerde mi sana bir şey ifade etmedi neden kendine eziyet ediyorsun kardeşim
- +1 yıl
deprem dogal afet degil mi ne ifade etmesi gerekecek. Bir suru masum zararsiz insan, kucuk cocuklar, yaslilar evsiz kaldi.
Soran+1 yılKur'an da ahir zamanda bütün olacaklar önceden yazılmış ve hepsi gerceklesti budami bir şey ifade etmiyor. Senin deyimine göre insanlar birseylerden üredi çoğaldı oluştu sen bir kağıda çizgi cizmeyene kadar o çizgi kendi kendine var olmaz bir kuvvet var. Farzedelim öyle erkek kadın mantigi nasıl oldu ya da herkeste kalp yemek borusu bu kadarmi mantıklı olur göz nasıl görüyor biraz düşünsene beyin nasıl çalışıyor? Kulak nasıl duyuyor sence her şey birseylerden üremeylemi oluştu tesadüf eseri ve sadece dünya da diğer gezegenler elendi kardeşim git araştır geç olmadan senin için
- +1 yıl
bu dediklerinin hepsini duydum. Dinle ilgili bir suru sey okudum ama gene tatmin olmadim. Dini her kes farkli sekilde kabul ediyor muslumanim diyen her kes seninle ayni seye inanmiyor. mesela bazilari hadislere inanmiyor sadece kurana inaniyor. Dogru din bu mu bilmiyorum. Her din hos gorunuyor insanligi iyilige cagiriyor guzel seyler yapmalarini sagliyor. Cidden bilmiyorum deogru mu degil mi. Risale Nur kulliyatini dahi okuyorum ama tatmin olmuyorum. Bir yil oncesine kadar namaz kiliyordum ama rahat degildim osikolojim bozuluyordu aklimda hep bunlar vardi. Namazi biraktim Aklimda "Ya varsa" dedim. tutalim Allah var dedim ama icimde kafirim. Allah her seyi bilir ben ona gidib de ben sana ibadet ettim butun dediklerini yaptim. Ama bana sen kafirsin dese onun gene geri donusu yok cehennemlik. Kendimi kandira bilirim ama Allahi kandiramam. neyse ne varsa yaptim olmuyor iste isaret bekliyorum yok her gun daha cok cikiyorum dinden.
Soran+1 yılYusuf'105. Ayet
Göklerde ve yerde Allah’ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren öyle deliller var ki! Onlar, bu delillerle sürekli iç içe, yan yana bulunurlar, fakat üzerinde hiç düşünmeden tam bir aldırmazlık içinde onlardan yüz çevirirler!
Ve bunun gibi birsuru ayet var araştır oku
Soran+1 yılEvet herkes Muslumanim diyor herkes farklı davranıyor Kuran bir rehber olarak gönderildi onu açıp okuyup ona göre zaten dinini yaşarsin. maalesef zamanımızda sahte hocalar Müslümanım diyip Müslümanlıkla alakası olmayan davranışlar yapanlar var ama sen bunlara bakma.
Bitane İngiliz kadın röportajında şöyle söylüyordu ben size bakarak müslüman olmadım eğer Müslümanlık sizin gibiyse zaten olmazdım ben Kıtaba göre Kuran ı Kerim okuyarak rehber edinerek oldum bu çok anlamlı bak- +1 yıl
bana bu ayetlerin mantikli gelemesi icin ilk once imanimin tam olmasi gerekiyor.
1. Allahin varligini yoklugunu bilmiyorum
2. Dinleri Allah mi gonderdi
3. Dinleri allah gonderdi Islam gercek din mi
Eger bunlardan emin olursam benden cok ibadet eden olamaz
Soran+1 yılAyette birsuru kanıt olduğu buna rağmen hala inkar edildiğini söylüyor sana bunun için öncelikle onu attım.
Neden kendin arastiriyorsun ben veya başkası sana ne dersek inanmicaksin kendin düşün mesela dua etmeyi dene Allah im bana bir işaret göster bir yol hakikat inanmak istiyorum bende de arastir düşün beynini kullan mesela belgeselleri izlerjen bile sana bir sürü ipucu verir birbirinden değişik canlılar hepsinin kendine has yaşam görevleri küçücük karıncanın yaşaması suda ki değişik canlillar hepsini araştır bak hepsinin arkasında bir kudret olduğunu göreceksin.
Evren patlama sonucu oluşmmus olabilir ama bunu yapan yine Allah ama insanların ve diğer canlıların birseylerden üreterek çıkması aşırı mantıksız bu kadar mükemmel olamaz olsa simdide kendi kendine olurdu durduk yere birseylerden afedersun ama hepsi nasıl oluşuyor biliyosun. Ne oldu önce tek bi insan oluştu sonra ondan kadinmi çıktı o nerden oluştu birazcık araştırın kendinde bulabilirsin ya- +1 yıl
ben kendim hep arastiriyorum zaten. ilerde ne olur bilmiyorum. Bakalim
Soran+1 yılİnşallah hakikati bulursun çok isterim gerçekten yaklaşmış sin ama farkında değilsin
+1 yılYalniz , hanim efendi big bang teorisi islam geleneğinde de bazı kesimler tarafından kabul görmüş bir teoridir , hatta bu teori evrenin zamanda bir başlangıcı olduğuna ve sürekli genişlediğine dair kanıtlar barındırdığı için tanrının varlığına delil olarak gösterilir. O sebeple siz yinede çok şaapmayın :)
Dipnot Müslümanım , ama müslümanların eksik olduğunun farkındayım , bence sizde önce kendinizi geliştirin daha iyi anlayın mensubu olduğunuz dini ki her şey daha güzel olsun :) Ayrica ateist arkadaşların fikirlerini beyan etmesi sizi niye rahatsız ediyor , entelektuel zeminde fikir tartışması yapın güzel güzel :))
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah sebeplere bağlamis olamaz mı tamam evrenin oluşması öyle olsun zaten bu inkar edilmiuor ama onuda Allah yarattı atetister canlıların insanların bitkilerden afdersin ot bktan geldiğini söylüyor sence bu mantiklimi evren demiyorum bak canlılar diyorum mükemmel beyinler gören gözler duyan kulaklar aptal olmayın ya
- +1 yıl
Ya tamam ben sizinle aynı fikirdeyim ama bunun açıklaması " aptal olmayin ya " değil anlıyor musunuz 😁 Bu noktada felsefi ve bilimsel argümanlar var ama bizim müslüman kardeşlerimiz hep " siz aptal misiniz ya " noktasında cevaplar veriyor ve karşıdaki insandan saygi bekliyor 😁
Soran+1 yılKusura bakma sinirlendim onlar her zaman bilimsel qciklama bekliyor dinimiz bilimi inkar etmiyor ama bilimin oluşumunu yaratan da Allah her şey ona bağlanıyor bunu bilseler aslında neyse Allah inşallah hakikati gösterir onlara
+1 yılAteistlerin görüşünü kabul etmiyor olabilirsin ama şunu söyleyebilirim verdiğin örnekler o kadar saçma ki sadece kendini gülünç duruma düşürüyorsun.
Çok dar görüşlüsün. Sizin gibi böyle düşünen kafaları görünce iyi ki inanmıyorum diyorum. Allah varsa da sana verdiği beyinle bu şekilde düşündüğün için üzülüyordur :D Düşünün diye vermiş ama düşünme kabiliyeti yok.
017 Yorumla
Soran+1 yılProfiline şöyle bir baktım da bunu senmi söylüyorsun bir gözlük takip saçma bir pozla buralara profil yapıp kızları ava düşürme şeysi seni bence az ötede oyna ha varsa mantıklı bir konuşman yazda beyninin kaçta birini kullanıyorsun hepimiz görelim.
- +1 yıl
Güneşin dünyaya sıcaklık vermesi ayın ışık vermesi oldukça saçma bir örnek. Güneş dünyaya sıcaklık verilsin diye yok sadece uygun mesafede olduğu için bundan yararlanabiliyor.
Bunların hepsi Tesadüf patlama sonucu mu oluştu diyorsun ya havle...
senin güneş sistemin evrendeki tek güneş sistemi mi sanki bir tane var, bunların hepsi bir patlama sonucu oluşmadı. Gazlar oluşturdu.
Sadece Dünyanın mantıklı olduğunu sen nereden biliyorsun Milyarlarca Galaksi içerisindeki Zibilyon tane gezegenin şartlara uygun olup olmadığını kontrol ettin mi? Gözlemlenebilir evrene bile ucundan bakabiliyorken ayrıca bu gözlemleyebildiğimiz kesim içerisinde bile yaşam olabilecek birçok gezegen bulmuşken sen diyorsun tek mantıklı gezegen dünya :D yok canım alla alla kafaya bak.
Bu son söylediğim şey bütün canlıların dünyada var olduğundan bahsetmeni çürütür bunun kanıtlanabilir bir yolu yok ayrıca senin canlı dediğin şeyler tamamen gözle görebildiğin biyolojik varlıklar olduğu için o kadar basıyor kafan çünkü.
Uzayda yaşayan organizmalar yok mu sanıyorsun sen :D onlar da canlı? diğer gezegenlerin uydularında ve marsta su kanıtlarına rastlanmadı mı orada da mikro organizmalar olabilir nerden biliyorsun?
Dinozorların yok olmasıyla alakalı teoriler var ve o teoriler sadece Dinozorları yok etmedi dünya tarihinde zaten yaşanan bazı olaylar neticesinde toplu bir canlı nüfus azalması hep görüldü. Sıradakinin insanlık olmadığını nereden biliyorsun, Yoksa allahına o kadar güveniyor musun?
söylediğin, verdiğin örnekler bile Tanrının varlığını araştırmaya yöneltecek kadar yeterli nitelikte değilken verdiğin örnekler bu kadar saçmayken sen nasıl bir tartışmaya girmeyi düşünüyorsun insanlarla :D
- +1 yıl
ilk düşünme kabiliyetine sahip canlı sen mi sanıyorsun Dünyanın oluşum çağında bile ayırt etme kabiliyeti olan organizmalar vardı :D
söylediğin lafa bak beyin olmazsa insan ölür :D ya sen bunu söylemesen bunu kimse tahmin edemez zaten bu da allahın işi eyvahlar olsun :D
Yazdığın yazının yarısı o kadar anlamsız ki cevap vermeye bile yeltenmeyeceğim. Millete diyorsun ki Belgesel izleyin, arkadaşım gidip sen izle de biraz başka insanlar ne biliyor anlarsın belki. Karıncanın bir düzen içerisinde olması kendi doğasına göre yaşıyor olması evet diğer canlıların yaptığı kadar aynı şeyi yapıyorlar oldukça mantıklı. Buradaki en büyük problem bile hiçbir canlı birbirlerinin doğasını ihlal etmemesine rağmen sadece insanoğlunun her şeye müdahil olması olabilir.
Allah da bizi düzeni bozsun diye yaratmış o zaman.
Ben ateist değilim ama söylediğin şeyler çok saçma. 4 Mevsim nasıl oluştuğunun cevabı 9. sınıf coğrafya bilgisinde var onun sebebinin de dünyanın oluşum aşamalarını ve bu safhalarda yer almış Astrolojik olaylara bakarsan bulabilirsin.
Söylediğin her şeyin cevabı bilimde var git bakayım sen izle Biraz belgesel millete tatava yapma.
Gelmişsin burada beni tanımıyorsun etmiyorsun, bana söylediğin laflara bak. Profile baktın ve bunları çıkardın çok güzel.
Sizin Sosyal medyalara attığınız, gözlüklü, gözlüksüz ve herhangi bir pozlu fotoğraflardan ne farkı var çok merak ettim acaba :D bir fotoğraf çekinmeyi siz biliyorsunuz herhalde.
5 Senedir buradayım yaz bakayım kimleri rahatsız etmişiz ava düşürmeyi çalışmışız, boş boş konuşma.
bu 5 sene içerisinde senin gibi yüzlercesiyle denk geldim ama merak etme sen hepiniz aynısın At gözlüğü ile yaşıyorsunuz ben Yaratıcıyı kabul eden bir insan olarak bile bu söyledikleriniz o kadar mantıksız, saçma ve boş ki, yazık yani sadece yazık :D Türkiyenin IQ ortalamasının neden 90 civarı olduğu belli oluyor.
Soran+1 yılHepsini sonuna kadar okudum ilk yazdığın şeyden sonra senden mantıklı cümleler bekledim. Sürekli tekrar edip durmuşsun 🤣
Bumuydu yani aciklaman.
Sence diğer gezegenler de yaşam olsaydı insanlar dururmuydu bilim adamları direk oraya yerleşirdi neden hala bulamadilar kaç tanesine gidebildiler. Neymiş güneş ☀️ sadece uzaktan isi veriyomus yani sana göre güneş olmasadabolurdu öylemi? Sen bence baya tembel bir öğrenciymişsin. Dinimiz bilimi ret etmiyor ama bilimin oluş sebebide Allah ya da evet bence sen başka bir şeyden oluştun bunu kabul et geç çok takilma- +1 yıl
😂 ya sen ne sıkıntılı bir varlıksız he bak gidip yerleştik şu an ışık hızına ulaştığımız için her yere istediğimiz gibi gidebiliyoruz.
Avel seni
Soran+1 yılDaha kendimi nasıl ispatlarim diye düşünüp düşünüp papağan gibi tekrar ediyon be gözlük hiç yakışmamış bu arada arka taraf çok boş kalmış. Böyle düşmez kızlar 🤣
- +1 yıl
Az eksilin de akıllı insanlar da oksijen alabilsin, tek işleviniz karbonmonoksit üretmek
Soran+1 yılAy pardon senin bir atom molekül olduğunu unutmuşum🤣
- +1 yıl
sen nelerden oluşuyorsun acaba çok merak ettim, allah akıl fikir versin.
Soran+1 yılAllah dedin bak böyle işte yola gel afferin ! Seninde beynin ve kalbin kabul ediyo
- +1 yıl
:D beynim ve kalbim kabul etmiyor bir insanın yetiştiği ortam bunu dedirtiyor ayrıca ateist olmadığımı söyledim benim evren görüşümle seninki yan yana gelemez, Gelmesi için de uğraşma nöron sayın yetmez.
Soran+1 yılBugün birsuru insan vefat etti ders cikarmadiysan bundanda Allah kurtarsın sen çoktan karartilmissin
Soran+1 yılAcıdım kendine iyi bak
- +1 yıl
İnsanların hayatını kaybetmesiyle allahın ne işi varsa insanlar var olmamışken de dünyada tektonik hareketler oluyordu her şeyi ilahi bir şeylere bağlamasanız keşke. Türkiye sizin gibi insanlar yüzünden geri kalıyor. Ben senin gibi cahil insanlara acıyorum asıl sen kendine iyi bak hayde
Soran+1 yılYa senin gibilere ne anlatsan boş olmayan beyninle gelmiş burada papağan gibi iki kelimeyi tekrar edip duruyorsun. Bir açıklamanız da yok doğru dürüst.
- +1 yıl
senin var da ne oluyor anlamadım hani sen neyi kanıtlıyorsun, neyi öne sürüyorsun tek kelime almışsın ağzına "allah" sus artık da yürü git şurdan.
insanlara bir şey anlatamadığını düşünürken, insanların da senin gibi cahillere bir şey anlatamadığını çünkü anlayamadığının farkında olsan ne güzel olur, Farkındalık Önemli tabi ama sahip olduktan sonra.
Soran+1 yılKendimi yormak için açmadım konuyu sizin ne kadar sığ düşünceli olduğunuzu yazmak için açtım. Banane seni yola getirmek banami düştü Allah kalbini karartmis senin Allah kurtarsın demekten başka ne gelir elden. Umarım birgün hakikati geç olmadqn görürsün senin için yine de dua ediyorum bak isterim herkes doğru yolu bulsun tabi.
Araştırmayı seven bir tipin var neden kendine biraz daha zaman ayırıp araştırma yapmıyorsun kaç kitap okudun sadece internetten mı baktın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ah be kardeşim ne dersen de onlar kendi bildiklerini okuyup sormaya devam edecekler.. Onlar için bu kadar açıklama yapmanın gereksiz olduğunu fark edeli uzun zaman oldu. Uğraşma sende boş ver.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bırakmıştım ama artık o beyinsizlikleri ne anlam veremiyorum beyin vermiş Allah kullanmiyolar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılArtistlerden bıktım diyorsun ateistleri tartışma için soruya çekiyorsun, nasıl bir kafa yapın var senin?
13 Yorumla
Soran+1 yılCanım hadi sen yoluna
- +1 yıl
Peki İslam'ı bu kadar savunuyorsan Hurma yemenin sevap olduğunu savunan bir toplum var dinde, hurmanın ya da zeytinin yetişmediği yerler var hurmanın yetişmediği bir yerde hurma bulup yemek ne kadar mantıklı? İnsalara eşit davranılmayan bir dini savunuyorsun.
Soran+1 yılHurma yemenin sevap olduğumu sen şakamisin öyle bir şey yok hurma Peygam efendimiz zamanında zaten çok yetişir mis ve peygamber efendimiz s. a. v oruçlu zamanlarda iftar açarken çok tavsiye edermiş faydalarından dolayı hurmanın sevaptan dolayı değil.
Hac dan gelen hurmalar ise orada olduğu o topraklardaki hurmalar daha bereketli hayırlı diye daha üzerine düşülür. Umarım iyisiniz dir bu arada deprem. Oldu biliyorsunuz
Gizli Üye(30-35)+1 yılGunahsız masum aklı basında bile olmayan kucucuk cocukların baskasının imtihanı olarak dunyaya gonderilip tecavuze ugramasana seyirci kalan bir tanrinin varligini kabul etmek istemiyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılSen sadece öfkenden kabul edemiyosun ama Allah en iyisini bilir bunu ne sen ne ben anlarım
Cevap sahibi+1 yılLutfen yapma kendini teslim edip dusunmeyi birakmissin sadece. Sen 2 insan yaraticaksin sonra sirf onlar istedigini yapmadi diye milyonlarca insani sinava tabi tutucaksin ustune senin yarattigin varliklar cennete girebilmek icin ozgur iradeye sahip olacaklar dunyada birbirlerine istedikleri kadar eziyet edip istedikleri kadar zivanadan cikabilecekler tek yapmalari gereken gunun sonunda tovbe edip cezalari kadar yanip sonsuz mutlulugun oldugu mis gibi bir aleme gitmek ustelik milletin emegini calan, insan olduren , tecavuz eden yalan soyleyen aldatan abilerimize gunahlarinin ederini odedikten ve tovbe ettikten sonra cennette huride veriyorlar. 😂
Cevap sahibi+1 yılInanmıyorum, hak yemiyorum, yalan soylemiyorum , gozumun onunde bir kadin ciblak gezsin benim degilse donup bakmam , harama el uzatmadim , it gibi calisiyorum , insanlara yardim ediyorum. Beni yaradan varlık beni boyle kabul etsin lutfen ben yanacaksam ve bu bahsettigim insanlar Cennet denilen yerde kokteylerini yudumlayıp sonsuz huzura kavusacaklarsa benim icin sorun yok artik adeleti saglar elbet.
Soran+1 yılher şey mükemmel olsaydı senin var olmana gerek olmazdı ki istese şu dakkada eceleni getirir Allah
Bundan kaç ay önce bir ateist buraya bir şey yazmıştı önceden Allah a inanmadığını hepsinin bir hikaye olduğunu sonra öyle birşeyle karşılaşmıştıki burada herkese ben gözümle gördüm bazı şeyleri inanamadim inanmazdım ama şimdi günde 5 vakit namazını kiliyorum demişti. Oda senin gibiydi ama gerçeği gördü umarım sende geç olmadan hakikati öğrenirsin
Cevap sahibi+1 yıliyi niyetlerin icin tesekkur ederim.
Soran+1 yılBiraz daha yaklaş hakikati görmek için dua et
+1 yılmanas destanı kadar yazdığın için okuyamam evet her şey tesadüf sıkıldıysan engelle
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte dinimizide boyke gördüğün için okumaktan araştırmaktan üşendigin için kaçıyorsun sen kendini kandırmaya devam et kabir azabında gerçekle yuzlesirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılmüslümanım ama dinsiz olup soru soranlara karşı nefretim yok, belli ki mevlayı arıyorlar bulabilirler bir gün
03 Yorumla
Soran+1 yılKeşke öyle olsa direk ret ediyorlar çoğu
Cevap sahibi+1 yılo an öyledirler, ışık görünce vazgeçiyorlar sonra
Soran+1 yılİnşallah bir gün hepsi hakikati görür
İnsanların dine inanıp inmaması seni ilgilendirmez bende inançlı bir insanım ama beni de ilgilendirmez
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama biraz beyin kullansinlar ya
Soran+1 yılYaniliyosun bazen uyarmak lazım
+1 yıltersten bakiyosun askm ondan sacma geliyo
boş ver bunlara kafa yormayalimmmm takilalim daha iyi03 Yorumla
Soran+1 yılSen takıl canım kabir azabinda da takilmaca olur merak etme
- +1 yıl
aynen ask
sorun sende degil iste genetik dedigimiz kor talih senin elinden ne gelir ki 🥺
Soran+1 yılSen gidip Barbie bebeklerinle oyna ya da fantastik film maceralarını izle olur mu.😃
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılyorum yapma boş ver sen ben takılmıyorum
20 Yorumla
+1 yılKötü üslup doğru sözün celladıdır, halt ettin..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılTesadüf evet.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen boş boş yasa git takılma seni rahatsız etmiyoruz🤣
+1 yılTekbiiiiiir 😂😂😂
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası